Silence

Zaczęty przez gustd, Listopad 04, 2010, 06:32:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

gustd

Na jak długo nakładacie na użytkownika chatbana? ja swojego mam od sierpnia, chyba już "dostałem nauczkę", moglibyście już odpiścić... bo jeżeli taka sytuacja ma mieć miejsce do konca świata, to to nie ma sensu... moderatorzy akceptują mi posty po 8-10 dniach, wypowiadanie się więc nie ma sensu, stąd od sierpnia napisałem ~20 postów... przepraszam wszystkich niepełnosprawnych umysłowo i ruchowo, których w przeszłości obraziłem, choć wierzę, że miałem solidne podstawy i zostałem surowo potraktowany tylko dlatego że jestem czarny.

Zdejmijcie mi tego bana (bo to w zasadzie jest ban), 3 miesiące ciszy to stanowczo wystarczająco, biorąc pod uwagę także to, że chociażby w topicu /epic phail, jest ze 30 takich jak ja, którzy przeklinają nonstop, obrażają itp i nie ponoszą żadnych konsekwencji, więc yeah, zdejmijcie mi silence.

przeżyłem właśnie szok, post zaakceptowany w 45 sekund, kto to? ma u mnie + :O
CytatWrzesień 27, 2010, 11:28:25   wulgaryzmy   +5
Sierpień 18, 2010, 02:53:49   Sygnatura - kolejna uwaga   +5
Sierpień 18, 2010, 02:35:45   Sygnatura   +5
Sierpień 18, 2010, 01:26:55   http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,37202.msg440850.html#msg440850   +5
Sierpień 18, 2010, 01:21:59   Czeste obrazanie uzytkownikow   +10
Sierpień 15, 2010, 05:41:22   obrazanie uzytkownika   +5
Maj 24, 2010, 11:36:34   Czeste obrazanie innych uzytkownikow forum.   +10
Kwiecień 01, 2010, 06:19:03   Przeklinanie, spam - http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,31500.msg395039.html#msg395039   +5
Luty 22, 2010, 11:25:09   "Odkupuje winy"   -10
Luty 22, 2010, 02:02:10   Obliżanie/Obrażanie innego użytkownika.   +15<3lolRikert
Luty 22, 2010, 01:58:49   Spam.   +10
Luty 16, 2010, 10:38:30   Obrażanie innych   +20

mógłbym jeszcze się dowiedzieć czemu za obrażanie raz dostaję 20, raz 5 %? i jeszcze jakiś sensowny powód dlaczego moje wulgaryzmy bardziej zasługują na % niż innych użytkowników?  :shock:

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Soulern

Modki się o-pier-dzie-la-ją, a u mnie ktoś coś popsuł i nie mam dostępu do niezaakceptowanych postów... :P

Procenty, które powodują wyciszenie, zdejmuje się głównie za pomoc innym użytkownikom w dziale HELP. Z resztą, specjalnie na takie okazje przygotowaliśmy fajną formułkę:

Cytat: Polgara w Czerwiec 24, 2010, 01:14:59 PM
Zmniejszanie poziomu ostrzeżenia
Istnieje możliwość jednorazowego zmniejszenia poziomu ostrzeżenia. Mogą z niej skorzystać jedynie osoby, które zebrały przynajmniej 70% (ale mniej niż 100%!).

1. Osoba taka powinna zgłosić się do Admina lub Super Moderatora (poprzez PM) i wyrazić chęć "odpracowania" otrzymanej kary.
2.1 Następnie użytkownik musi przygotować prezentację lub poradnik związany z tematyką Lineage 2.
2.2 Oprócz powyższej metody, istnieje także możliwość odpracowania swojej kary "społecznie" - w przeciągu 30 dni od zgłoszenia się do nas, trzeba w dziale HELP! napisać 30 postów, które w sposób jednoznaczny pomogą użytkownikom w rozwiązaniu problemów poruszonych w ich tematach.
3. Po wykonaniu powyższych czynności należy poinformować o tym fakcie Admina lub SM, którzy po sprawdzeniu rzetelności Waszej pracy, zmniejszą (lub nie ;)) poziom Waszego ostrzeżenia o 20%.

Co do reszty nie mogę objąć żadnego stanowiska.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Kamal

Punkt 2.1 wydaję się trochę łątwiejszy do realizacji. Z mojej strony mogę powiedzieć tyle, że są ogromne braki w Questach w HELP! i przydałby się co najmniej jeden b. dobry NOWY poradnik.

bula

Cytat: Soulern w Listopad 04, 2010, 07:28:02 PM
a u mnie ktoś coś popsuł i nie mam dostępu do niezaakceptowanych postów... :P
how come?

//Soulern: Też mię to ciekawi.

nobody1

to forum nie potrzebuje takich retardow jak ty

/Naito -- Autor postu otrzymał 10% ostrzeżenia !

Tirius

To nie tak, że nikt tego nie robi, część postów odrzucam, bo są nie na temat. Sam nie zaakceptowałem parę Twoich postów ;) I żeby nie było, nic do Ciebie nie mam.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

PuFF

Cytat: gustd w Listopad 04, 2010, 06:32:17 PM
Na jak długo nakładacie na użytkownika chatbana? ja swojego mam od sierpnia, chyba już "dostałem nauczkę", moglibyście już odpiścić... bo jeżeli taka sytuacja ma mieć miejsce do konca świata, to to nie ma sensu... moderatorzy akceptują mi posty po 8-10 dniach, wypowiadanie się więc nie ma sensu, stąd od sierpnia napisałem ~20 postów... przepraszam wszystkich niepełnosprawnych umysłowo i ruchowo, których w przeszłości obraziłem, choć wierzę, że miałem solidne podstawy i zostałem surowo potraktowany tylko dlatego że jestem czarny.

Zdejmijcie mi tego bana (bo to w zasadzie jest ban), 3 miesiące ciszy to stanowczo wystarczająco, biorąc pod uwagę także to, że chociażby w topicu /epic phail, jest ze 30 takich jak ja, którzy przeklinają nonstop, obrażają itp i nie ponoszą żadnych konsekwencji, więc yeah, zdejmijcie mi silence.

przeżyłem właśnie szok, post zaakceptowany w 45 sekund, kto to? ma u mnie + :O
CytatWrzesień 27, 2010, 11:28:25   wulgaryzmy   +5
Sierpień 18, 2010, 02:53:49   Sygnatura - kolejna uwaga   +5
Sierpień 18, 2010, 02:35:45   Sygnatura   +5
Sierpień 18, 2010, 01:26:55   http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,37202.msg440850.html#msg440850   +5
Sierpień 18, 2010, 01:21:59   Czeste obrazanie uzytkownikow   +10
Sierpień 15, 2010, 05:41:22   obrazanie uzytkownika   +5
Maj 24, 2010, 11:36:34   Czeste obrazanie innych uzytkownikow forum.   +10
Kwiecień 01, 2010, 06:19:03   Przeklinanie, spam - http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,31500.msg395039.html#msg395039   +5
Luty 22, 2010, 11:25:09   "Odkupuje winy"   -10
Luty 22, 2010, 02:02:10   Obliżanie/Obrażanie innego użytkownika.   +15<3lolRikert
Luty 22, 2010, 01:58:49   Spam.   +10
Luty 16, 2010, 10:38:30   Obrażanie innych   +20

mógłbym jeszcze się dowiedzieć czemu za obrażanie raz dostaję 20, raz 5 %? i jeszcze jakiś sensowny powód dlaczego moje wulgaryzmy bardziej zasługują na % niż innych użytkowników?  :shock:
FRAJER

//Soulern: Oh, well. Ostrzegałem, prawda? Bogowie świadkiem, że się tak wyrażę. 10% ostrzeżenia za obrazę drugiego użytkownika (nie, zgłoszenie dotarło od osoby trzeciej, mr. Medium Potencjalny Skarżyciel, nie jest to mój "kolejny wymysł") i 10% za recydywę...

//PuFF za "FRAJERA" dostałem 20%? bo ktos mnie sprzedał?to fajnie macie tam PATOlogie
Cytat: nobody1 w Listopad 05, 2010, 12:55:03 AM
to forum nie potrzebuje takich retardow jak ty 
powiedziałem to co on tylko bardzo dosłownie zeby do niego dotarło nie miałem na celu urazic go tylko uswiadomic go o swoich czynach a ze nie potrafie inaczej to sorry ale taki jestem, wiec nie wiem co jest 5 z wami.

gustd

Cytat: GenesiZ w Listopad 05, 2010, 07:29:42 PM
Frajer - osoba dająca się łatwo nabrać, nadmiernie wierna normom moralnym, które przez wielu nie są przestrzegane

więc kogo on obraził?

weź daj sobie spokój

to że nie zna znaczenia słów których używa, nie oznacza że nikogo nie obraził, pewnie u niego na wsi frajer równa się czemuś innemu, sad.

Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Mc6

CytatFrajer - osoba dająca się łatwo nabrać, nadmiernie wierna normom moralnym, które przez wielu nie są przestrzegane

więc kogo on obraził?

i do kosza  :hu_5_1:

GenesiZ

jak ktoś nie wie co odpisać to usuwa, proste
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

nobody1

serio, trzeba byc pionkiem zeby kogos na forum nazwac frajerem :/

Madith

Widze, ze troche zbaczacie z tematu.

To nie jest odpowiednie miejsce do jechania po sobie.

Kazdy nastepny post nie na temat leci do kosza a autor zostanie ukarany.

Przedyskutujemy problem w naszym gronie pedagogicznym.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

br2yd4l

Ee.. to ja się wypowiem tutaj

Powinien być jakiś czas po którym ostrzeżenia giną. Nawet punkty karne na drodze są na rok. Fakt. jak policjant jest bardzo uparty to może nam nawet 40 wlepić za jeden przejazd.
Według mnie tutaj powinna obowiązywać podobna zasada mniej więcej miesiąca do trzech.

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

Ryane

Cytat: br2yd4l w Listopad 06, 2010, 01:59:47 PM
miesiąca do trzech.

A tutaj sie nie zgodze. Wtedy to dopiero niezly balagan mielibysmy na forum. Nikt, by nie przestrzegal regulaminu, bo % ktore sie dostanie zostana usuniete po 1-3msc... Wiec wedlug mnie jak juz to minimum pol roku. Ale to i tak mi sie nie podoba, a obecnie panujace zasady mi sie bardzo podobaja. Jak ktos chce obnizyc sobie % musi pomagac innym w HELPie lub napisac jakis poradnik.

Xaxunio

Cytat: Ryane w Listopad 06, 2010, 06:27:25 PM
Jak ktos chce obnizyc sobie % musi pomagac innym w HELPie lub napisac jakis poradnik.

Ale wex pod uwagę, że zanim modek/admin zaakceptuje odpowiedź to paść mogą już 3 inne. Dodatkowo często jedna odpowiedź wystarcza by pomóc osobie.
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

Naito

To nie ma znaczenia, ponieważ wiadomość napisana przez osobę moderowaną i tak będzie w tym miejscu w którym powinna się znajdować. Inaczej mówiąc wiadomości nie zaakceptowane są tam gdzie mają być, lecz są widoczne tylko dla osób posiadających odpowiednie uprawnienia.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Kamal

Cytat: Xaxunio w Listopad 07, 2010, 10:40:55 AM
Cytat: Ryane w Listopad 06, 2010, 06:27:25 PM
Jak ktos chce obnizyc sobie % musi pomagac innym w HELPie lub napisac jakis poradnik.

Ale wex pod uwagę, że zanim modek/admin zaakceptuje odpowiedź to paść mogą już 3 inne. Dodatkowo często jedna odpowiedź wystarcza by pomóc osobie.

Codziennie sprawdzam kilka razy czy są jakieś wiadomości do zatwierdzenia - nie widziałem ani jednej.

Madith

Wiadomosci sa sprawdzane na bierzaco. Skoro nie zostaly zaakceptowane widocznie nie byly tego warte badz lamaly regulamin.

I nie bedziemy zmieniac czasu przez jaki sie jest moderowanym/obserwowanym.

Logujac sie na to forum akceptujecie regulamin. Jezeli byscie nie lamali go to nie zbieralibyscie % i nie dostali takiego statusu. Caly regulamin bylby do niczego, jezeli te % bylyby usuwane po jakims czasie.

Chcecie zmniejszyc sobie % ? Przyczyncie sie do rozwoju forum, pomozcie innym, napiszcie jakis poradnik w/e. Za darmo nikt nic nie bedzie nikomu robil.
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

gustd

Cytat: Madith w Listopad 07, 2010, 10:38:49 PM
Wiadomosci sa sprawdzane na bierzaco. Skoro nie zostaly zaakceptowane widocznie nie byly tego warte

hahaha co za brednie, no nie mogę :D czyli madi, oczekuję od ciebie, że będziesz kasował wszystkie posty które są "nie warte" tego aby być  na forum, czyli masz do wyrzucenia jakieś... 10k postów. i mówię całkowicie serio, jeżeli uważasz, że coś jest nie warte publikacji, to dlaczego do jasnej cholery nie usuwasz innych postów "nie wartych" ?! przecież to ten sam tok myślenia? AAAaaa, no zaraz, już wiem! Bo bredzisz! No tak, nic nowego :D

I zupełnie nie zdziwię się, jeżeli ten post nie przejdzie przez moderację, serio, bo w tej grupie pseudo-administracji, jest takie kółko adoratorów, którzy nie tolerują zdania odmiennego od nich. a taka polityka ma krótkie nogi.

Madith

niestety ale nie masz racji.

osoba, ktora ma status moderowanego/obserwowanego jest poprostu bardziej kontrolowana i wszystko co pisze, przechodzi przez rece moderatorow i administratorow.

No i masz pecha, bo akurat takie posty latwiej moderowac. Nie nadazamy usuwac wszystkich bezsensownych postow napisanych na tym forum ale posty osob moderowanych, jak widac, skutecznie udaje nam sie nie publikowac.

Poza tym jeden z pkt regulaminu mowi, ze administrator ma zawsze racje.
Z drugiej strony, jezeli Ty nie przestrzegasz regulaminu wzgledem m.in mojej osoby to dlaczego ja mam przestrzegac regulamin wzgledem Twojej ? Jezeli nie mozna sie z Wami dogadac prosbami to trzeba grozba.
Sam sobie zapracowales na to wiec nie oczekuj ode mnie, ze za kilka milych slowek i prosb cofne Twoje "nagrody".
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

gustd

Cytat: Madith w Listopad 08, 2010, 01:00:16 AM
niestety ale nie masz racji.

osoba, ktora ma status moderowanego/obserwowanego jest poprostu bardziej kontrolowana i wszystko co pisze, przechodzi przez rece moderatorow i administratorow.

No i masz pecha, bo akurat takie posty latwiej moderowac. Nie nadazamy usuwac wszystkich bezsensownych postow napisanych na tym forum ale posty osob moderowanych, jak widac, skutecznie udaje nam sie nie publikowac.

Poza tym jeden z pkt regulaminu mowi, ze administrator ma zawsze racje.
Z drugiej strony, jezeli Ty nie przestrzegasz regulaminu wzgledem m.in mojej osoby to dlaczego ja mam przestrzegac regulamin wzgledem Twojej ? Jezeli nie mozna sie z Wami dogadac prosbami to trzeba grozba.
Sam sobie zapracowales na to wiec nie oczekuj ode mnie, ze za kilka milych slowek i prosb cofne Twoje "nagrody".

posty osób moderowanych w tym i moje, czekają na akceptację nawet po 10dni, mimo że nie są bezsensowne, a po tych 10dniach są już nieaktualne i g.warte..

co do regulaminu "admin ma zawsze rację" i "dlaczego ty masz przestrzegać regulaminU wobec użytkowników - bo jesteś adminem? ja jestem szaraczkiem i kiedy ja przeklinam ty zwracasz mi uwagę (chociaż wieje to gejozą, ale nieważne), natomiast tobie nie wolno! i nie używaj takich lame excuses "to trzeba groźbą" lold. To tak jakby teraz Komorowski miał zacząć rzucać mięsem w Kaczyńskiego (gdybyscie nie zrozumieli - zaczął go, nie przebierając w słowach, wulgarnie oskarżać itp), bo "skoro on może to ja też mogę". Nie, on jest prezydentem i jemu nie wypada, tak samo jak tobie nie wypada.

Chyba właśnie dlatego to forum tak sie skiepściło, kilka przekleństw i przyjdzie taki madi i poczęstuje za każdy wyraz po 10% i dumny jak paw napisze "nie przeklinaj!!!1!1!! to niezgodne z regulaminem!1!!!!11!". Przecież to forum wymaga od użytkownika minimum 13 lat a ty na prawdę, wierzysz w to, że dzieci w tym wieku nie używają/nie znają wulgaryzmów? w jakim ty świecie żyjesz  hahaha

i btw. zgłaszam do moderacji cały topic /epic phail - Madi oczekuję od ciebie reakcji na dantejskie sceny które tam się dzieją, Boże!!!!!11!1!!! tam jest tyle przekleństw! I ŻADEN z tych co przeklinali nie dostał nawet słownego ostrzeżenia, nad którym się tak fapujecie!1!!!1

Ale nie, zaraz. przecież to za dużo roboty, co się będziesz męczył, przecież lepiej robić tak jak dotychczas - wybiórczo i według własnych potrzeb stosować i podciągać różności wg własnego widzimisię, pod regulamin. loladmin i tyle.

Naito

Cytat: gustd w Listopad 08, 2010, 11:14:38 AM
posty osób moderowanych w tym i moje, czekają na akceptację nawet po 10dni, mimo że nie są bezsensowne, a po tych 10dniach są już nieaktualne i g.warte..

W jakim miejscu i kiedy takie coś cię spotkało ? Pytam, ponieważ nie zdarzyło mi się jeszcze abym przez tyle dni nie odwiedził tego forum i nie zauważył ogromnego wykrzyknika widniejącego na nim. Więc trochę mnie to obraża jeżeli widzę takie brednie skierowane m.in. w moim kierunku.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

gustd

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,38381.msg465485.html#new

były też posty, kazdego kolejnego dnia, topic miał łącznie chyba 9 czy 10 odpowiedzi

a tu kosz:

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,38500.0.html

po 8 dniach przestałem pisać, a w 10 dniu chyba do jakiegoś admina wysłałem pw
Cytat« Wyślij do: Naito dnia: Październik 18, 2010, 02:33:40 » OdpowiedzCytujUsuń
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/board,79.0.html

WTF? Czekam ponad tydzień (SIC!11!!!!) na zaakceptowanie tematu, nie sądzisz że to przegięcie?

Naito

Koszałek Opałek wrócił do nas po przerwie, więc myślę że uda się nam coś ciekawego odnośnie tej sprawy wymyślić.

Jedno raczej można na chwilę obecną powiedzieć na pewno, mianowicie to, że twoje propozycje odnośnie czasowych ostrzeżeń nie wejdą nigdy w życie. W tym miejscu chciałbym przypomnieć o tym, że to forum nie jest płatne i nikt z moderatorów czy też administratorów nie ma jakiegokolwiek zysku z niego w postaci prawdziwych pieniędzy, więc czasami przez różnego rodzaju sytuacje życiowe np. praca, jakaś kontuzja może się zdarzyć podobna sytuacja do opisanej wyżej. Wydaje mi się i raczej jestem tego pewny, że takie coś nie zdarza się za często, więc pisanie o tym po raz już któryś traktując to jako główny argument jest trochę nie odpowiednie.

gustd

to poszerzcie kadrę, zamiast wykpiwać się takimi cienkimi excuseami