Pety - temat zbiorczy

Zaczęty przez WiLdEcaRd, Styczeń 07, 2009, 01:02:36 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

twoja

dostałem wilka 70+ ale sam mam 40+ i gdy chcąc go użyć pisze ze jest zbyt duża różnica aby moc kontrolować go. Mam wiec pytanie ile wynosi dopuszczalna różnica lvl ?

br2yd4l

AFAIR 19 lvli, czyli na 52 będziesz mógl z nim biegać.

Ale będzie Ci zabierać dużo expa, bo między wami dzieli się tak jak w party z wysokim levelem

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

Alarion

jeżeli różnica jest zbyt duża, to po prostu nie będzie zdobywał chyba w ogóle expa z powodu wilka...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

wik

mam pytanko...
dla kamaela berserkera jakiego peta byscie polecili?
byczka tak jak dla fightera czy moze wilka zrobic?

ps. moge miec oczywsicie stridera i zwierzaka? tylko po prostu przyzwanego na raz jednego tak?

pzdr Wik

Kamal

Alarion

wg mnei dla zerka kura. Najlepsza do expa aoe (daje mane i w razie czego healnie). Do PvP i tak musisz mieć jakiegoś buffera i tak.

Cat Drama Maker

Kamal

Tylko gdy nie ma buffera w party to jest gorzej :D

Alarion

L2 jest taką grą, że bez buffów powyżej 75 (wtedy można jeszcze brać sobie newbie) robi się niesamowita lipa. Zerk i tak jest jedną z niewielu postaci która na potkach/selfach i z kurą może sobie robić małe aoe w GC na 3 profce. Ale 95% postaci potrzebuje po +76 przyzwoitego buffka by poexpić. Bez tego to jest masochizm.

Cat Drama Maker

MastJedi

Każdy nuker/SE/EE/Bish + kura i nie jest źle
Każdy melee DD + wołowina i też się da.
Fakt, że pety nie daje tylu bufów co newbie, ale zawsze podstawowe lepsze niż self-buff :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Solaris95

MAm pytanie jak sie expi hatchlinga i stridera ??

Kamal

Wyciągasz i trzymasz przy sobie

Solar

Cytat: Kamal w Listopad 08, 2010, 05:00:30 PM
Wyciągasz i trzymasz przy sobie
Na upartego możesz nimi bić moby :P ale to raczej mozolne i wymaga top sprzetu

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Draghar

Więc tak.. Parę pytań:

Z tematu dowiedziałem się, że dla EE warto zrobić kurkę. Co z Soul Breakerem female (na exp ofc)?

No i czy jest jakaś rada dot. expa takowego baby peta? W sumie zarówno EE jak i SB mam w okolicach lvli ~30.. Gdzie bić, co bić, jak bić.. Wcześniej zrobiłem sobie byczka pod SB (tylko czy na pewno jest to dobry ruch? ;) ) no i muszę przyznać, że na 1 lvl peta przypadło jakoś 3-4 moje (rate x10 server BFDR)

Rival

dla SB pet to kwestia indywidualna, zarówno z kurą jak i wilkiem dobrze mu idzie. zależy od kroniki. na gracii final wilk lepszy, i latasz w duo z ee/se. po finalu kura. jak expić? peta poprostu trzymaj za sobą. a siebie, mając nawet samą kurę i herby możesz expic jako nukera do 72+ lvl (nigdy mi się mana nie skończyła). z EE to już w ogole. bić to co nie ma high m.def i tam gdzie ci wygodnie. map>hunting zones>by lvl. pet w pewnym momencie zacznie Ci znacznie szybciej leciec z lvlem, i na twoim 60 on bedzie mial 85 (oprocz wilka, bo tu jest na odwrót).

lukasz09091

tylko się nie zgodzę w tej kwestii, że jak Ty 85 to wilk znacznie wyżej niż 60 :P

jeżeli bijesz jako fighter->krowa
jako mag->kura
jeżeli z newbie buffem-> wilk

jaskier

Takie krotkie pyt , bo po przeczytaniu tego watku zaczlem sie wahac ... mialem w planach ciagniecie SE jako support dla SH ale teraz juz sam nie wiem... z jednej strony Acu / mniejsza strata expa z kurą , z 2 strony WM/mozliwosc lecenia na CdL na SE ... co byscie polecali bardziej ?? :P

Rival

Drah

kura+ee. Nie wiem czy wiesz ale buffy od peta trwają 2 minuty a nie 20 ( na dużej części privów 20 ) jeśli kura miałaby cie bufować+dawać manę szybko się wypłuka :P

MastJedi

Cytat: Drah w Listopad 17, 2010, 05:44:40 AM
kura+ee. Nie wiem czy wiesz ale buffy od peta trwają 2 minuty a nie 20 ( na dużej części privów 20 ) jeśli kura miałaby cie bufować+dawać manę szybko się wypłuka :P
eee, nie wiem o czym mówisz... SH 77 i jakoś odkąd mam kurczaka zapomniałem jak się używa Body To Mind :D Podobnie solo z SE na inquisitorze, rzadko kiedy musiałem używać Inwokacji...
Aaaa, pewnie mówisz o tych wszystkich pro uber ownujących graczach którzy nukerem schodzą do cata (bo tam dobry exp), albo jak już wybiorą odpowiedni spot to szkoda im czasu na podbieganie i podnoszenie mana herbów, bo przecież klapki na oczach i exp exp exp i szkoda czasu na pick...
Albo o tych wszystkich super privatach.
W takim razie no comment...

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Drah

Popatrz w podpis to będziesz wiedział że nie mówię o lol privach ;p

Co do brakowania kurze many

Nie wiem jak będzie z nukerem jako takim wiem że parę osób na ru płakało że kura za szybko się sra z many itp

Głownie opieram się na tym jak koksałem BP na fod na 64 w dc+som z acu nie raz byłem pusty jak bęben i ja i kura a herby podnosiłem jak leciało... Cóż :P

MastJedi

BP 64? na FotD? no to pewnie leciałeś na 3-4 strzały. To się nie dziwię. Wystarczyło iść na spot z mobami na 2-1 i byłoby po problemie. Abo lać tylko wampiry - ja tak lvlowałem SH i SE. I jakoś biłem non stop. I często gęsto chowałem kurczaka, żeby nie zżerał expa, a wyciągałem go, jak już na prawdę było krucho z maną i herbami :)

Pozdrawiam

sobek

Aktualnie koszty sprzętu dla peta -50% (również upgrade)

Vraghor

dokladnie - dzisiaj robilem upgrade sprzetu dla wilka i na topowa bron musialem wydac 2008 gemow B i cos ponad 1kk adeny - czyli ok. 24kk lacznie po cenach lancera (wczesniej okolo 62kk)
retired

PuFF

Ktory wilk ma najwiecej P atacku?

Acid