Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

TK na oly wygrywa przez survi. Jeżeli nei padnie zazwyczaj w ciągu jakieś 1-2 salv combo od dd to już raczej nic go nei ruszy. Ta celka jeszcze zwiększa te szansę.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Chowder

tribunal na effective czy critical modification???? (głównie pod oly)

Alarion

Cat Drama Maker

Querieth

Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów!  :)Jak widać jestem tutaj nowy, ale przejdę do rzeczy :) Przeczytałem cały temat o TK. Gram na Cerberusie i rozpocząłem swoją przygode właśnie z TK. Mam takie pytanko. Posiadając dye +4 str -4 con +4 Wit -4 Int set, no i właśnie tutaj zaczyna sie problem  :P Iteresowałby mnie set zarówno dobry pod expa ale i także, żebym poradził sobie w pvp (nie mówie, żeby wymiatać ale żeby TK dał sobie radę). Myslałem o Majesticu bo ktoś pisał, że na kox Tallum, albo MJ a do PvP to MJ dobry. Czy więc taki zestaw Dye jak i set MJ byłby dobrym rozwiązaniem?? Pytam bo chciałbym mieć jasna odpowiedz  :) Co do tankowania to chyba wystarczy bron C z health :P

Pozdrawiam!

Querieth

PuFF

Cytat: Querieth w Listopad 11, 2010, 11:27:32 AM
Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów!  :)Jak widać jestem tutaj nowy, ale przejdę do rzeczy :) Przeczytałem cały temat o TK. Gram na Cerberusie i rozpocząłem swoją przygode właśnie z TK. Mam takie pytanko. Posiadając dye +4 str -4 con +4 Wit -4 Int set, no i właśnie tutaj zaczyna sie problem  :P Iteresowałby mnie set zarówno dobry pod expa ale i także, żebym poradził sobie w pvp (nie mówie, żeby wymiatać ale żeby TK dał sobie radę). Myslałem o Majesticu bo ktoś pisał, że na kox Tallum, albo MJ a do PvP to MJ dobry. Czy więc taki zestaw Dye jak i set MJ byłby dobrym rozwiązaniem?? Pytam bo chciałbym mieć jasna odpowiedz  :) Co do tankowania to chyba wystarczy bron C z health :P

Pozdrawiam!

Querieth
to tankowania maj jest git tylko dejki zrob se -str  szkoda tracic tyle hp.

Apocalyptik

@Querieth
A grade to MJ jest dobry, a jak dobijesz 76, to nie masz za bardzo wyboru tylko IC set, na Cerberusie na 80 lvlu też chyba za bardzo wyboru nie ma Dyna Heavy, o którym chodzą głosy w innych tematach o tankach, że jest gorszy od IC. Sam będziesz musiał wybrać, jak potrzebujesz stronkę dobrą ze statami setów, broni itp. to jest http://lineage2.rochand.com

A dye możesz zrobić, żeby było +5str -5con, zawsze coś na tym TK ^^

We ride together, we die together.

Querieth

Dzięki za szybkiw odpowiedzi :) Chyba zdecyduje się na MJ i dye + STR a co do S gradow to do tego mi troche brakuuje :P wiec bedzie czas na przemyslenie :P a na Cerberusie sa S80 :P dosc sporo ludzi juz ma i sprzedaja co niektorzy :P na razie mysle o A bo do a grade nie wiele brakuje ;) Dzieki jeszcze raz za odp  :)

Apocalyptik

Chodziło mi o to, że na cerberusie (gracia epilog?) jest tylko dyna heavy z s80, a na offie jest więcej :P

We ride together, we die together.

Querieth

Mam jeszcze jedno pytanko... Jakie będzie dobre rozwiązanie jeśli chodzi o SA w Tallum Blade? Czy też może lepiej składać DLE (i tutaj również jakie SA :P) Myślałem o Tallum Blade z SA Haste bądź Anger. Będzie to dobre rozwiązanie do MJ i dye na +str ?

Xaxunio

Quer przy cenach SA i itemów A grade (na Cerberusie) polecam commona i zbierać na miecz S. Bardziej ci się to opłaci. (100kk full +400-600kk krys 12 gdy np. AS+ctrl dmg i atrri 150 po od 1.2kkk widywałem)

edit 1 jak chcesz broń pod tankowanie PvE (np. RB) najlepiej C grade z SA.
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

Jaki Ganh

Witam, mam ogromną chęć przetestowania gry Temple Knightem na serwerze mid rate x20. Miałbym dostęp do większości buffów dzięki klanowi, pytanie tylko brzmi, czy TK ma jakiekolwiek szanse w solo PvP. Paladynem grałem od czasów C3, więc i na PvP dawałem radę tą postacią. Jako, że nowe kroniki mi nie podchodzą, postanowiłem, że pogram TK na Interlude. Ale na IL nie ma żadnego vanguarda czy innych wspomagaczy dla tanków, a nie chciałbym, aby moja postać była skazana na wieczne PT, a jedynym pozytywnym tego akcentem byłby fakt, że będę ratował tyłki nukerów i innych dd. -,- Wiem, że TK nie jest do PvP stworzony, ale podobnie mówiono mi o Paladynie, a koniec końców po dokładnym rozpracowaniu tej postaci jednak dawał radę ;)

Szukam serwera...

Tirius

Raczej na interlude tylko pt, o ile w ogóle ktoś Cię będzie chciał. Tak czy siak solo pvp tankiem, to chyba niedobry pomysł.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Jaki Ganh

Sugerujesz, że TK w Interludzie jest całkowicie zbędny? ;>

Szukam serwera...

bula

Cytat: Jaki Ganh w Sierpień 26, 2011, 11:10:31 AM
Sugerujesz, że TK w Interludzie jest całkowicie zbędny? ;>
jak ma CS i hero skille to ewentualnie moze byc

Alarion

Cytat: Tirius w Sierpień 26, 2011, 11:05:22 AM
Raczej na interlude tylko pt, o ile w ogóle ktoś Cię będzie chciał. Tak czy siak solo pvp tankiem, to chyba niedobry pomysł.

to nudny pomysł. enemy albo zaspamuje damage cp potkami i w końcu ucieknie, albo od razu ucieknie.

Tank w IL to zbędna sprawa. Tanki nabierają jako tako sensu dopiero od GF. Wcześniej to tylko jak Bula pisał.

Cat Drama Maker

Zbirzasty

Ponieważ wychodzę z założenia że czegoś nie wiedzieć to nie wstyd, więc z pytaniem takim - mam takiego małego TK (82 plus pare %) i na razie biegam sobie radośnie w IC. Ale tak jakoś się zrobił nobles, jakieś subki wpadły i może warto iśc na oly? ;-)
I tu jest zagadka dla mnie - Moirai czy jak dobije ten 84 w vespera się ładować?
Jedno i drugie ma swoje plusy, chociaż prawdę mówiąc to w moirai widzę tylko jeden - stun resist.
No dobra jest i drugi -jest tańszy od vespera i można się pobawić w oe czy masterwork craft.
Ale z drugiej strony większość tanków których widzę biega właśnie w moirai. Czy dlatego że jest lepszy faktycznie, czy po prostu mają masterwork+6 full ele itp? ;-)

Jeszcze tak tylko w ramach informacji gdzie akcja opowieści się toczy - l2Ex

pomocy ;-)
Ból jest cena jaką płacimy za siłę

Redbox

morain master daje +9 ,3 % p \ataku i daje stun rezist. Better than vesper.

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

PuFF

Imo Dla TK Vespers noble>all :) bo i tak jestes wazywem a dla ciebie im wiecej p def'a tym lepiej

Alarion

bardzo dziwne podejście...

Cat Drama Maker

Zbirzasty

Warzywem*
Dlaczego? Bo mam mniej o 5 STR niż SK? No owszem, to sporo w przeliczeniu na P atk, ale bez jaj nie rób z TK takiego ciołka które NIC nie może. Za super PRO się nie uważam i nigdy nie uważałem, ale nie raz czy nie dziesięć zdarzało się że to nie ja miałem przyjemność glebę z bliska obejrzeć tylko przeciwnik i z klas różnych.

Ale to tak odbijając od tematu. A wracając do wątku ze zbroją to... ?

Alarion

moirai foundation +6 the best way.

Cat Drama Maker

Zbirzasty

No więc czas na następne pytanie ;-)
Czy dobrze, czy źle to wyjdzie w praniu (dosłownie ;p) wziąłem sobie taki zestaw certów :
haste, celestaial,long shot + 6 lvl M def
A na 4 subke? Summoner i spirit? Czy moze jakis healer i prayer pasywny?

tezeus

ja bym zamiast do m.defa to dodal do p.atk bo tego masz malo a na magic defa masz buffa rasowego. Co do 4 certa to bym polecal spirita jednak a heala nadrobic enchantem kulki TOLa u Elemental Heala.

Alarion

ludzie, kiedy się nauczycie, że bierze się TYLKO M DEF Z CERTÓW 65, 70... Bez względu na profkę. I nie pytajcie czemu, bo jest to wałkowane przy każdym tego typu pytaniu po 10 x...

Cat Drama Maker

Xaxunio

A nie lepiej takie coś?
Celka wiadomo nieśmiertelność sie przydaje.

haste by mieć atak speed z racji największego dexa maksymalizować atk speed

pasywny focus elfy mają dobrego dexa więc warto ten atut wykorzystać i maksymalizować szansę na krytyka.

i spirit z summonera dla bootsu p atk i atk speeda.

Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3: