L][Orion - x50 - Freya - 11.11.2010

Zaczęty przez Muro Kara, Listopad 06, 2010, 05:08:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

PuFF

mariucha

Coś tzw. ADMINISTRACJA ucichła, czyżby przytłoczyły ją argumenty?

Muro Kara

Chyba jest podane w prezentacji co dziala wiec po co to pytanie?? Mam kopiowac z gory??

Qb8

ADMINISTRACJA nie ucichla tlyko nie kazdy jest botem i siedzi po 24/7 jak co nie którzy tu obecni a co dziala zostalo opisane nie wirzysz sprawdz zamiast bezsensownie paplac :) pzdr

p.s. server stoi na dedyku  :)
11.11.2010 - 20:00  START NOWEGO SERVERA  WIECEJ INFO. WWW.L2ORION.PL

Hs2 Pozdrawia :) :D

yeahu

i tak padnie w pon bo wszyscy pójdą grac/zobaczyć nowego rpg'a :F :oops:
Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

Qb8

Przestan  spamowac o innym serverze  :oops: :D jak sie   nie podoba to po co sie udzielac po kilka razy ?

yeahu

Cytat: Qb8 w Listopad 10, 2010, 09:48:36 PM
Przestan  spamowac o innym serverze  :oops: :D jak sie   nie podoba to po co sie udzielac po kilka razy ?
Żeby wam uświadomić ze nic z tego serwera nie bedzie, wiec zabierajcie zabawki i idźcie stawiać serwery do tibi  :(
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

beka xD

DoD0

Lepiej postawcie dobrego HR'a, ale z taką maszyną to GL

"...When the FAIL is so strong, one facepalm is not enough"

Qb8

yeahu

Cytat: Qb8 w Listopad 11, 2010, 08:28:56 AM
Się Okaże :)
a tu Ci racje przyznam "się okaże" fail 100% xD wpadne sie posmiac na start ^^
aha.

beka xD

GenesiZ

Qb8 Ty jesteś tam GM'em tylko czy w plikach też siedzisz?
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

hAhmed

Ja powiem tak że nie czytałem tego flame'u , tylko pierwszy post , w każdym razie bede na starcie , zobaczymy co z tego będzie :)

Gandam

kolejny kolega ?:P
nowe konto - 1 post - ile juz bylo takich numerow XD

zgadzam sie z Rickert'em :P
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

AMR

lol, wbijam na forum, patrze... każdy dział po 30 tematów, myśle? lol 500 online jak nic.

wchodzę w 1 dział a tam... spamboty
i tak w każdym dziale...

czyli widać już że fail murowany jak nie umiecie ogarnąć głupiego forum to co dopiero l2 javę...

30mb/s to tibie możecie przeznaczyć.

Qb8

Na tibi żeś  się  wychował ze ją tak miło wspominasz ?  Forum nalezy do GM ktory juz nie jest gm'em  i nie mamy wplywu na nie nowe forum jest w trakcie  budowy

AbaddoN

4-5 godzin zostało do startu, a nawet forum nie przygotowaliście?
Polecałbym też przeczytać tekst z głównej strony i poprawić błędy.
/edit: o już rozumiem jak tekst przygotowaliście... ktoś napisał go po angielsku, a polski ver. jest tłumaczony automatycznie jakimś translatorem.
Imo to zły pomysł, przecież polskie community będzie w większości stanowić waszych graczy.

rexatras

ja tam wbije, lobię starty serverów ;] fajne pvp noobków itp. Co poźniej będzie nie za bardzo mnie obchodzi :) wbijać na start zrobimy troche pvp low lvlowego

Qb8

tropik

30mb na tibie można przeznaczyć widzę, że wiele osób się tu wypowiada nie mając pojęcia o łączach internetowych.
Więc tak...
Serwer z takim łączem utrzyma ok 300 osób jednak niestety o ile łącze jest słabe ale da rade utrzymać te 300 bądź nawet 400 to sam sprzęt jest słaby wolny dysk, kiepsko z ramem w skutek czego serwer dostanie Epic Fail jeżeli jednoczenie bedzie chciało zacząć gre wiecej niż 100 osób. Kupiliście maszyne ale dobrą pod max Interluda na pewno nie Gracie i to w dodatku Freye. Chyba, że pomyślicie odciążycie serwer i ładowanie NPC, czyli wywalicie all NPC zrobicie 1 miasto z buffem wyłączycie dropy i spoily czyli inaczej zrobicie z tego HRa ;]
Chciałbym przypomnieć tym ludką co gadają na temat łącza ! 5-6lat temu wiekrzość serwerów stała na 10mb/s tylko te bogate i wypasne typu Dragon-network śmigały na maszynach po 100mb. Reszta low serwerów 300-600 online na c3-4 smigała tak jak wspominałem na 10mb/15/20 i sam na nich spędziłem najlepsze chwile w l2 i lagów nie pamietam.

tropik

T_T ale to mnie rozwalilo.

10 x GB     10,00 zł     3,00E (nie wiem ile jest to warte na serwie ale ja bedąc w angli kupiłbym x 10 tak żeby pomęczyć ludzi)
10 x APIGA COIN    10,00 zł    3,00E (to samo co wyzej)
10 x GOLDEN APIGA COIN    10,00 zł    3,00E
Clan lvl (+1)    38,00 zł    10,00E ( nom tak xD to samo co wyżej nad tym wyżej)
Nick change    19,00 zł    5,00E
MAIN Class change    19,00 zł    5,00E
Zmiana pasów    19,00 zł    5,00E

Ujme to tak dotacja na tym poziomie.... jest smutna T_T bo typowo na Polski styl .... ! Ale widzę, że drogo euro u was stoi xD więc kantoru nie otworzycie... Teraz myślę... że dostaliscie free dedyka i chcecie skosić jakąś śmieszna kase na świeta :P Pozdrawiam i życze dobrego startu

Qb8

yeahu

Co jeszcze zapomnieliscie na serwie zrobic to sie przekonamy za 30 min  :oops:
aha.

beka xD

mariucha

Cytat: mariucha w Listopad 09, 2010, 07:49:04 PM
a te l2orion.no-ip to co za zwierz w Waszym systemie?
Czyli jednak komp w domu^^?

Ok w updaterze zmieniono adres servera teraz to jest: 80.48.144.211

zatem popatrzmy:

http://www.db.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=80.48.144.211&submit.x=12&submit.y=6

i tak dotarliśmy do źródła:

http://www.novanet.pl/

Najlepszy internet w Twoim domu ^^.

GL

Dedyka tez nie ma, chyba ze stoi w Novanecie jakis laptop podpiety do super łącza radiowego ^^

Qb8

Cytat: tropik w Listopad 11, 2010, 07:02:59 PM
30mb na tibie można przeznaczyć widzę, że wiele osób się tu wypowiada nie mając pojęcia o łączach internetowych.
Więc tak...
Serwer z takim łączem utrzyma ok 300 osób jednak niestety o ile łącze jest słabe ale da rade utrzymać te 300 bądź nawet 400 to sam sprzęt jest słaby wolny dysk, kiepsko z ramem w skutek czego serwer dostanie Epic Fail jeżeli jednoczenie bedzie chciało zacząć gre wiecej niż 100 osób. Kupiliście maszyne ale dobrą pod max Interluda na pewno nie Gracie i to w dodatku Freye. Chyba, że pomyślicie odciążycie serwer i ładowanie NPC, czyli wywalicie all NPC zrobicie 1 miasto z buffem wyłączycie dropy i spoily czyli inaczej zrobicie z tego HRa ;]
Chciałbym przypomnieć tym ludką co gadają na temat łącza ! 5-6lat temu wiekrzość serwerów stała na 10mb/s tylko te bogate i wypasne typu Dragon-network śmigały na maszynach po 100mb. Reszta low serwerów 300-600 online na c3-4 smigała tak jak wspominałem na 10mb/15/20 i sam na nich spędziłem najlepsze chwile w l2 i lagów nie pamietam.

tak jak mowilem wraz z  rozwojem servera  przewidziany jest zakup   "maszyny"  a tu co kolega sie wypowiadal ma racje sam siedze w tych sieciach jako "teleinformatyk" i chyba cos wiem jednak na te tematy :) 

a co zapomnielismy :D  sie okaze na pewno cos zostalo pominięte