lancer- kim grac?

Zaczęty przez D4rk, Listopad 23, 2010, 10:56:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

D4rk

witam.
mam zamiar zaczac gre na lancerze l2ru i zastanawiam sie nad wyborem odpowiedniej profy.
wiem ze moje pytanie moze sie wydawac dosc glupie... ale, to moj pierwszy off- nie wiem jak tu sprawa wyglada. gralem na roznych privach gdzie skille dzialaly inaczej niz powinny a co za tym idzie- cala postac inaczej funkcjonowala.
chce zaczac grac postaca zrownowazona jezeli chodzi o farmienie i pvp.- zeby dalo sie zarobic troche adeny ale jak przyjdzie co do czego to zeby cos podzialac na pvp ale tez nie expic caly czas solo.
Jezeli macie jakies pomysly to prosze o uzasadnione podpowiedzi  :D
pozdrawiam.

Zeby nie zakladac nowego tematu: czy zangielszczenie na ru offie jest dozwolone? czytalem gdzis ze jest to nielealne.

Bubacz

kupiona za adene postacia :)
niektorzy zrobili 2x 82+suby ze w koncu kupic 85/3x75 ;p
---
ShiningWill - Me haz shield!

Mscici3l

edit for bupacz
czemu mowisz ze to ja?!
Lineage 2 official server Luna
Msciciel - Ghost Hunter 83/75/75/73- BANNED
Lineage 2 official server Lancer ru:
Msciciel - Sword Muse 82/75/75/68 - SOLD
NomoreQQ - Soul Hound 82/75/75/75 - SOLD
ErrOrCrC - Grand Khavatari 85/80/75/75 - SOLD - 6x Hero

Bubacz

mogles zostawic troche miejsca na niedomowienie! a nie zeby tak od razu wytykac swoja osobe palcami ~~
---

HellSign

Cytat: Bubacz w Listopad 23, 2010, 11:07:03 PM
kupiona za adene postacia :)
niektorzy zrobili 2x 82+suby ze w koncu kupic 85/3x75 ;p

z ciekawości zapytam na ile bezpieczna jest metoda takiej transakcji i jaki jest jest koszt w adenie(pytam, bo zastanawia mnie za ile ludzie sprzedają swój czas):P
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Drah

Jak kupujesz od polaka bezpieczna jak od ruska różnie może być :P co do cen to popatrz na targ ale sprzęt jest wart dużo więcej niż postacie. W sumie zależy od profy np łucznicy którzy są lol spokojnie 80 lv od polaka dało się jakiś czas temu kupić za 50-60 kk gdzie 1 kk = 1 zł a np sws 80 kosztowałby raz tyle... Nie oszukujmy się na ru się szybko koksa w dobrym cp 3 tyg i masz 76...

Arimas

Cytat: Drah w Listopad 24, 2010, 01:07:07 AM
Jak kupujesz od polaka bezpieczna jak od ruska różnie może być :P co do cen to popatrz na targ ale sprzęt jest wart dużo więcej niż postacie. W sumie zależy od profy np łucznicy którzy są lol spokojnie 80 lv od polaka dało się jakiś czas temu kupić za 50-60 kk gdzie 1 kk = 1 zł a np sws 80 kosztowałby raz tyle... Nie oszukujmy się na ru się szybko koksa w dobrym cp 3 tyg i masz 76...
Strasznie długo i tylko 76 O.o

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

słuchaj, co do profki, to jest bardzo zmienne. Nie tyle ważna jest profka (chociaż na tyle żebyś w ogóle chciał tym grać), ale żebyś miał constans party. Bez constans party prawdopodobnie szybko wymiękniesz w okolicach max 70 lvla. Popytaj w którymś z Polskich klanów (LR lub OC) czy potrzebują ew. jakiś profek.

masz 3 warianty:

1) Zrobić postać taką jaką potrzebuje jakieś party (o ile jest jakieś które obecnie czegoś potrzebuje)
2) czasami party poszukują driver'a na jakąś profkę którą mają w party, ale nie ma kto tą postacią grać
3) kupić jakąś postać tak jak piszą ludzie, bo sama postać jest banalnei tania, gorzej trochę ze sprzętem (oczywiście kupić pod zapotrzebowanie jakiegoś party)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

pokit

a ja SE nie mogłem znaleźć 2 tygodnie, ani na goha ani tu :<

OsamaInAden

Cytat: Alarion w Listopad 24, 2010, 02:32:41 AM
3) kupić jakąś postać tak jak piszą ludzie, bo sama postać jest banalnei tania, gorzej trochę ze sprzętem (oczywiście kupić pod zapotrzebowanie jakiegoś party)

I kup najlepiej postac 76 lub 80 bo jak zaczynasz grac to albo na 76 dokoksasz w commonach i dorwiesz troche siana (zalezy od klasy z tymi commonami)
albo 80 lvl szybko ubierzesz w S80, ktore sa strasznie tanie (w porownaniu do niektorych S gradow, ktore i tak po 80 lvl bedziesz zmienial)
dla porownania jeszcze miesiac temu jak gralem draco set = 60 kk a S80 set 70kk. Hevens divider 70 kk a s80 2 reczny 50kk (mowimy bez atri)

Z doswiadczenia Ci powiem bo mialem kilka postaci miedzy 78 i 80 i kiepsko bez consta/ sprzetu s grade koksa sie w commonach.

Drah

Cytat: pokit w Listopad 24, 2010, 06:06:29 AM
a ja SE nie mogłem znaleźć 2 tygodnie, ani na goha ani tu :<

se i necro to takie 2 profy które ciężko na goha.ru znaleźć

pokit

SE to ciężko znaleźć bo jest do dupy i mało ich, a z nekro dlaczego są problemy?

Phoeniks

pokit Ty sie nie dziw, ze nie mogles znalezc na goha SE 60+, bo takich postaci raczej nikt nie selluje.
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

pokit

To mnie oświeć jakie jakie się selluje? 85 to też postać 60+

Phoeniks

lol, piszac 60+ chyba nie uwazasz, ze ktos pomysli, ze chcesz postac 80+  hahaha
wlacz sobie goha i wiekszosc to 76+, 80+ a ostatnio sporo jest nawet 85

OsamaInAden

Cytat: pokit w Listopad 24, 2010, 10:31:36 AM
SE to ciężko znaleźć bo jest do dupy
rozwin dlaczego jest do dupy?
lvlowanie? - wcale nie jest trudne
skille? - skill link (jest takie coś)
pvp? - przydatny jesli masz dobrze dobrane skille
pvp 1 vs 1? - daje rade od aktualnego dodatku jesli ma dobry sprzet

rozwin prosze ta mysl bo moze gralismy (ja juz nie L2) w inna gre :)

pokit

Cytat: qba1987 w Listopad 24, 2010, 11:36:36 AM
Cytat: pokit w Listopad 24, 2010, 10:31:36 AM
SE to ciężko znaleźć bo jest do dupy
rozwin dlaczego jest do dupy?
lvlowanie? - wcale nie jest trudne
skille? - skill link (jest takie coś)
pvp? - przydatny jesli masz dobrze dobrane skille
pvp 1 vs 1? - daje rade od aktualnego dodatku jesli ma dobry sprzet

rozwin prosze ta mysl bo moze gralismy (ja juz nie L2) w inna gre :)

Ile jest dobrych party z EE a ile z SE? Ja z SE w party nie widziałem żadnego frapsa na poziomie. Moim zdaniem w aktualnej kronice SE jest zbliżony do EE ale mimo wszystko słabiej się sprawuje na pvp ze względu na cast speed i dopiero w HF dostanie boosta i może być ciekawie.
Ps. gram SE na ruoffie od niedawna. Więcej będę mógł napisać jak dobije jakiś konkretny lvl.

Drah

Nekro ciężko kupić bo jest na nich popyt a nie ma podaży ludzie jak już mają nekrusa wykoksanego to go nie sprzedają a jak kończą grać to często zostaje on w const a zmienia się driver.

Bubacz

Cytat: Drah w Listopad 24, 2010, 12:30:24 PM
Nekro ciężko kupić bo jest na nich popyt a nie ma podaży ludzie jak już mają nekrusa wykoksanego to go nie sprzedają a jak kończą grać to często zostaje on w const a zmienia się driver.

+nekro 80 to dod, większość end-game raidingu jest prostsze jak masz 2+ dod'y dlatego ludzie tego nie sprzedaja :)
---

Phoeniks

Cytat: pokit w Listopad 24, 2010, 11:44:30 AM
Ile jest dobrych party z EE a ile z SE? Ja z SE w party nie widziałem żadnego frapsa na poziomie.
just a movie - mj 10

pokit

sosula

Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Alarion

Dokładnei tak jak piszę Pokit. SE obecnie może być porównywalny z SE tylko w melee party. W innych (archer, nuker) EE>>SE. Mimo wszystko gdy mamy już 83 to EE jest nadal trochę (niewiele, ale jednak trochę) lepszy od SE. Koronny argument, to cast speed i skill z 83 (ten dla SE jest skillem PvE). W H5 po mass purify dla SE i wzmocnieniu skilla throne of root, myślę, że SE będzie = EE (ale nadal tylko w melee party, żeby nie było wątpliowości).

JustPaul z tego co znim gadalem ma SE, bo akurat to byl jego kumpel i nie musial szukać daleko. Poza tym stigma rzucana przez of healer'a jest wygodniejsza, bo takowy ma więcej wolnego czasu od bisha (znacząco go odciąża), a niedługo potem dowiedział się o skillu z H5, to już stwierdzil, że nie będzie szukał EE.

Inna sprawa, że wielkie znaczenei ma osoba która gra. Ja wolałbym ogarniętego SE, niż nieogarniętego EE (a niestety większość takowa jest)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Azella

od h5 SE>>>>>>>>>>>>>>EE w kazdym party

bo pomimo tego ze meduza bedzie miala skrocony czas efektu to i tak jest to skill ktory wygrywa i bedzie wygrywal pvp mozliwosc sciagniecia tego z calego party jest czyms co nawet utrate casta niweluje.
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!