Sciny.

Zaczęty przez Sochar, Listopad 23, 2010, 10:30:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sochar

Yo. Zdecydowałem się ze bd grał na BFDR wszystko ładnie pięknie.......
Ale zawsze musi być jakieś ale . Występują u mnie dziwne hm... jakby ściny nie wiem co to dokładnie jest otóż jak klikam aby postać się poruszyła  to czasami mam takie jakby opóźnienie "freezetime" tka samo mam z łapaniem targetu assistowaniem etc. jakby l2 nie wyrabailo nie mam pojecia. Nie wiem czy to od Dysku ktory mam wzlegnie dobry bo 500 gb i ma niecale pol roku... czy od neta tu juz jest gorzej bo mam neo 1mb ale zwykle gram wieczorkiem a po 20 internet  dziala mi naprawde dobrze..... czy od jeszcze jakiegos go%^& . Mieliscie moze cos podobnego i udalo sie wam to jakos naprawic?Jakos nigdy nie mialem tak na l2 dziwne strasznie dziwne

Z Góry thx za pomoc , mam nadzieje ze cos poradzicie

Kropla drąży skałę nie siłą, lecz częstym padaniem.
Gariopontus

Kamal

Hmm.... Wstępnie zakładam, że to wina pingu z serwerem, ale

Cytatotóż jak klikam aby postać się poruszyła  to czasami mam takie jakby opóźnienie "freezetime"

dzieje się to w terenie/mieście? Duże czy małe odległości?

assist/target na L2j ma działanie niekiedy hmm.... interesujące :D

Acid

Ponad rok temu grałem na tym serverze i po kliknieciu myszką w dany pkt czekałem na reakcję 1-2 sec, jeśli też tak masz to ewidentnie wina providera.

Sochar

Jednak problem sie zmienił ; p. Mam ściny komputera. Idę przez miasto , lokacje i co 20-25 sec mam ściny komputera , od czego to może zależeć? Karte graficzna mam w porzadku , sterowniki nowe , dysk dobry ,  system wyczyszczony.
Wyglada to tak : wszystko działa normalnie nagle ścina komputer charczy i po okolo 1s+ dziala normalnie i taki kolowrotek.
Próbowałem ustawiać najnizsze detele to samo....
Podobno Format moglby cos pomoc ale wole wlasnie tego uniknac....
Macie moze jakies pomysly?
Gariopontus

Acid

GPU animation w opcjach masz włączone?

Sochar

Post.1 ojjj nie wiem zaraz zobacze , ale problem byl by tak latwy do rozwiazania.? Zainstaluje i zobacze.

Post.2 Właczylem to i hmmmm....gra chodzi bo chodzi ale nie jest to taka "plynność" rozumiem w giran gdzie jest 32432432 osob ale np w gludin gdzie nikogo nie ma i tez pojawiaja  sie te sciny jakby dysk nie wyrabial z nowymi informacjami dziwne ..... Jakis Pomysłl jeszcze moze Acid ^ ^?

/Naito -- Używaj opcji edytuj.
Gariopontus

Acid

Ale co Ty instalowałeś?:P GPU animation to opcja w l2.
Ja miałem taki motyw na nowym kompie, że jak szedłem przez lokację to miałem z 80 fps na lokacjach wszystko się płynnie wczytywało, i co jakiś czas na niecałą sekundę fps spadał do zera co dawało masakryczną ścinę obrazu i po chwili wszystko wracało do normy.
Sprawdź przede wszystkim temp grafiki podczas gry.

Sochar

ta wiem l2 instalowalem ;p
Wiec mam praktycznie identyczny problem jak ten który opisywałeś.
Sprawdzałem na lokacjach mam okolo 45-55 fps ,   scina jest spada o polowe+ 25 20 czasami mniej
Temp. Karty okolo 48-49
Nie za malo tych fps na NVIDIE GeForc"a 9800 GT?
I jak rozwiazales ten problem wtedy?
Gariopontus

Acid

45 fps to całkiem przyzwoicie.
Włączyłem GPU animation i shadowy i poszedłem już tak z głupoty na lokację i ku mojemu zdziwieniu wszystko zaczęło płynnie śmiagać. :P Ofc shadowy wyłączyłem bo przez nie sporo fps spada. :P

Dodam, że wcześniej męczyłem się chyba z tym przez 3 tyg, cudowałem ze sterami, podkręcaniem sprzętu etc, a wciąż było tak samo. :D

Zresztą:
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,38092.0.html

Sochar

mhm czyli mam lipe .... chyba juz nic sie nie zrobi
Gariopontus