Odp: Lineage2.com.pl - Oficjalny prywatny serwer naszego forum !

Zaczęty przez Naito, Grudzień 05, 2010, 03:11:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Naito

Zapraszam do dyskusji na temat serwera.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

lukasz09091

Nioszek

Jegred

Genialny pomysł, już nie mogę się doczekać.
Wyciśniemy z Was jakąś konkret datę +/- ?

Naito

Jeżeli będę mógł podać konkretną datę i godzinę to ją podam. Jedno powiedzieć już mogę mianowicie to, że wszyscy będą mieli czas na wszystko i dowiedzą się o wszystkim w odpowiednim terminie.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

yoomug

Cytat: Naito w Listopad 14, 2010, 10:10:32 PM

W związku z czym postanowiliśmy wprowadzić system zdobywania enchantów polegający na tym, że będą one do zdobycia tylko i wyłącznie ze stałych automatycznych zabaw typu Olimpiada, Drużyna vs Drużyna, Zdobywanie Flagi, Oblężenia Zamków i Fortec itp. Automatycznie z wprowadzeniem tego znikną one z questów, potworów i Raid Bossów, co nie znaczy że staną się one bezużyteczne.

Czyli więcej farmienia na forum (posty) niż IG, może być ciekawie.

lukasz09091

Tylko bez skrajnosci typu 1k postow+++ jakies mega kox itemy i udogodnienia

Soulern

Cytat: lukasz09091 w Grudzień 09, 2010, 03:17:24 PM
Tylko bez skrajnosci typu 1k postow+++ jakies mega kox itemy i udogodnienia

Skoro ma tam być GM shop-wszystko-co-się-da i addlevel, to jakoś szczególnego znaczenia to mieć nie będzie... ^_^

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Regis90

Szukam i szukam, a nie znajduję.
Jak będzie się prezentowac sprawa z questami na subklasę, szlachectwo i 3 profkę?

Jak napisałes lvl bedzie można sobie dowolnie zmieniać u NPC, czy podobnie będzie z trzema powyższymi questami?
Pomimo że balance life to najbardziej socjalistyczny skill,  jest o dziwo użyteczny.

GIMLI1820

Cytat: Regis90 w Styczeń 16, 2011, 03:21:47 PM
Jak będzie się prezentowac sprawa z questami na subklasę, szlachectwo i 3 profkę?

Jak napisałes lvl bedzie można sobie dowolnie zmieniać u NPC, czy podobnie będzie z trzema powyższymi questami?
A widziałeś kiedyś PvP serwer z tymi questami?;)już nawet na low i hight ratach nie trzeba robić questów na sube i profke.

Regis90

Cytat: GIMLI1820 w Styczeń 16, 2011, 05:12:57 PM
Cytat: Regis90 w Styczeń 16, 2011, 03:21:47 PM

A widziałeś kiedyś PvP serwer z tymi questami?;)już nawet na low i hight ratach nie trzeba robić questów na sube i profke.
:? Trudno uznać to za odpowiedź na moje pytanie.
Rozwiazania zastosowane w tworzonym serwerze nie należą do standardowych, dlatego wolę zapytac niz z góry zakładać :bag:
Pomimo że balance life to najbardziej socjalistyczny skill,  jest o dziwo użyteczny.

Zell

Mam jedno pytanko, dlaczego akurat L2j a nie np L2OFF Interlude? Wiem, że maszyna do udźwignięcia OFF'a musi mieć kosmiczne parametry ale pytanie padło. Domyślam się, że koszta utrzymania są główną przeszkodą chociaż czekam na oficjalne stanowisko w tej sprawie ;)
Ayos - HE 5x lvl

Ryane

Ja mysle, ze to ma byc serwer 4fun, a nowsze kroniki sa ciekawsze i duzo latwiejsze. A czasy interlude dawno minely, to tak jak grac teraz w warcrafta 2...

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Solar

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Naito

Cytat: Zell w Styczeń 26, 2011, 01:28:59 PM
Mam jedno pytanko, dlaczego akurat L2j a nie np L2OFF Interlude? Wiem, że maszyna do udźwignięcia OFF'a musi mieć kosmiczne parametry ale pytanie padło. Domyślam się, że koszta utrzymania są główną przeszkodą chociaż czekam na oficjalne stanowisko w tej sprawie ;)

Coby nie ściemniać i za dużo nie pisać odpowiem krótko > Ponieważ nie znam języka programowania w którym zostały napisane te pliki i nie mam zielonego pojęcia o stawianiu serwerów na nich.

lukasz09091

Cytat: Naito w Styczeń 27, 2011, 12:38:48 AM
Z tego co widzę zainteresowanie tym serwerem rośnie, lecz w dalszym ciągu jest zbyt mała ilość osób chcących bawić się na tym serwerze. W związku z tym taka mała informacja i zarazem prośba do tych, którzy wyrazili chęć gry tutaj.

Ponieważ serwer ten będzie nie tylko do zabawy, ale i do normalnej rozgrywki proszę o poinformowanie o tym swoich znajomych i zachęcenie ich do gry właśnie tutaj.

Start serwera odbędzie się wówczas, gdy ilość zgłoszeń będzie wystarczająco duża.

raczej ciężko ich będzie zmusić aby wbili na forum i nabijali posty, jeżeli nigdy nie mieli styczności z tym forum po to aby jedynie konto otrzymać, nie ma gwarancji, że każdemu się spodoba serwer :wink:

Polopiryn

Lukasz ma rację, raczej ciężko kogoś na kłonić by rejestrował się  w bijał 25 postów i prosił konto. Imo rejestracja i prośba o konto.... Na tyle osób faktycznie małe zainteresowanie ;/

Tym bardziej, że dajecie 1 konto i 1 postać to tym łatwiej takiego delikwenta zbanować jak mu sodówka strzeli do głowy. Sugerowałbym znieść ten limit postów jednak, żeby wystarczyła tylko rejestracja.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Rickert

A ja znowu inaczej napiszę.. Jeżeli chcecie również zrobić 'normalną rozgrywkę' i macie zamiar wydać pieniądze na maszynę, to dlaczego by nie spróbować zrobić server 'wspierany' przez forum? Jak ja bym to widział?
Ustalić datę czasu, ustawienia serwera, dooobrą reklamę ofc podklejoną w dziale Prywatnych serverów, oraz może i w dziale ogłoszenia. W głównej mierze reklama przez Administracje tutaj, a na innych forach na 100% pewnie zostanie postnięte, że coś takiego wstaje. :) Myślę, że o wiele więcej by było ludzi nawet na tym co teraz chcecie stworzyć, gdyby to było w formie prezentacji podservera tego forum w dziale prywatnych serwerów.

Polopiryn

@
Czemu on musi mieć tak często rację? :P
Sugestia w sumie dobra. Dla każdego 1 konto i 1 postać, nie było by problemu. Żadnych dual boxów. Kto sprawia problemy ban na konto i już sobie nie pogra. A wiadomo im więcej osób tym więcej pvp i gra staje się ciekawsza. Bo jakoś wątpię, że w te 20-30 osób była by pasjonująca i normalna rozgrywka :]. A tak to 100-200 osób myślę iż by się uzbierało.

//No to polecą warny od modków   :oops:
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Rickert

Imo bawienie się w podawanie kont na pm'a czy maila to zły pomysł, wielu graczy wbija na server i albo im się spodoba i pograją dłużej, albo szukają dalej. Przez takie rzeczy jak czekanie czy też bawienie się w 'dziwne' tworzenie kont po prostu omijają serwer bo się tego robić nie chce. :)

P.S jeżeli propozycje nie wchodzą w grę to te posty wywalcie, ale nie dawać warnów bo moderowany sux!

Naito

Cytat: Polopiryn w Styczeń 27, 2011, 01:27:02 AM
Sugestia w sumie dobra. Dla każdego 1 konto i 1 postać, nie było by problemu. Żadnych dual boxów. Kto sprawia problemy ban na konto i już sobie nie pogra.

To o czym piszesz i napisałem ja zostało wymyślone między innymi w tym celu ;) No ale nie tylko po to, ponieważ wymyślając taki system miałem na uwadze również to, że konta użytkowników forum nabiorą innego charakteru i nie będą tak jak teraz puste i nic nie warte. Dzięki temu rozwiązaniu wydaje mi się, że powinny zyskać własne wirtualne ja. Również system odznaczeń, jaki widzieliście jakiś czas temu na forum, miał i ma w dalszym ciągu odzwierciedlać to co jest na serwerze właśnie tak jak i nick na forum obecnie.

No, ale jak będzie czas pokaże.

yoomug

forumowe sprzeczki przeniosą się na coloseum  :)