Tes:3 Morrowind

Zaczęty przez kaganpwnz, Grudzień 15, 2010, 07:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kaganpwnz

Ostatnio naszła mnie chęć zagrania w Tes:3 Morrowind +2 dodatki. Mało o tej grze słyszałem, z tego co wiem to jest podobna do g1/2.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak odpalić w tej grze oba dodatki ? Bo kiedy uruchamiam grę to wyskakuje tabelka z Morrowindem/Tribunal/Bloodmoon
Jak kliknę Morrowind to gra uruchomi się bez dodatków. Czy ta gra bardzo się różni od serii Gothic ? Jakie ma plusy/minusy ?

Z góry dzięki za odpowiedź

coshoo

Cytat: kaganpwnz w Grudzień 15, 2010, 07:20:29 PM
Ostatnio naszła mnie chęć zagrania w Tes:3 Morrowind +2 dodatki. Mało o tej grze słyszałem, z tego co wiem to jest podobna do g1/2.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak odpalić w tej grze oba dodatki ? Bo kiedy uruchamiam grę to wyskakuje tabelka z Morrowindem/Tribunal/Bloodmoon
Jak kliknę Morrowind to gra uruchomi się bez dodatków. Czy ta gra bardzo się różni od serii Gothic ? Jakie ma plusy/minusy ?

Z góry dzięki za odpowiedź

Uruchamiasz Launcher Morrowinda, wchodzisz w /pliki danych/ i zaznaczasz oba dodatki. Dodatki są przeznaczone dla nieco bardziej rozwiniętych postaci więc początkowo graj w podstawowego Morka i nie spiesz się na wyspę i twierdzę smutku. Jak dla mnie ta gra jest genialna ale nie wszystkim się podoba. Olbrzymi świat, specyficzny klimat, duże możliwości rozwoju postaci, czarów itp.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Thorns

Niesamowita gra o bardzo rozwiniętej  fabule i wątkach pobocznych,  tak jak przedmówca napisał, dodatki zainstaluj ale nie spiesz sie z ich realizacją, polecam dopiero po skończeniu podstawowej fabuły.

To chyba najdłuższy RPG w jaka grałem, pod koniec podstawki z dodatkami bylem szefem kilku gildii i pomniejszych funkcji.  Bardzo wciąga,

POLECAM!

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

kaganpwnz

Polecacie jakieś mody ? słyszałem że jakaś grupa specjalistów tes Nexus się tym zajmuje i zrobili już kilka dobrych modów. Jakie są najlepsze dla początkujących ? czy nie psują dalszej rozgrywki ?

DIO

Jak nie chcesz psuc sobie rozgrywki to glownie mody do grafiki i dzwieku ktore naprawde mocno zmieniaja jakos gry. Mod od tekstur na postaciach to obowiazek do tej gry, bez tego szkoda wlaczac .

http://elderscrolls.phx.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 - tzw adamantytowa wieza , tutaj zaczynalem szukanei wszelkich modow do morka i warto przejzec caly dzial.