Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sosula

Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

loozak

Hehehe a jeśli nie mam tego na razie dostępnego?:)

Drah

Nie ma sensu pakować w essencje 2, zwykłe dyna a potem moirai.

Nie ma sensu bawić się w oe duali s ani kupowanie dynasty s+150 atri -> icarus 300 atri

Ja jak jeszcze miałem grałem na Ru gladem to miałem - 5 dex + 5 str

kactuzz

Cytat: Drah w Grudzień 12, 2010, 12:32:27 PM
Nie ma sensu bawić się w oe duali s ani kupowanie dynasty s+150 atri -> icarus 300 atri
Jest sens ale musza być minmum +13/14, po za tym łądnie wygladaja :P

Drah

w realiach normalnego serwera ( ru/eu/na off ) oe duali s to skrajna głupota nie gadamy tu o lol hr'a i pl privach z rate xx z prostego powodu, wbicie na x13-14 dual s kosztuje 4-5 x tyle co duale icarusa o ile masz farta. Jak już trafisz na okazje od kogoś to z 150 atri będą kosztować z 2 x tyle co icary z 300

poza tym pvp boost z duali s < boost z duali icara

PuFF

Cytat: Drah w Grudzień 21, 2010, 03:07:10 AM
w realiach normalnego serwera ( ru/eu/na off ) oe duali s to skrajna głupota nie gadamy tu o lol hr'a i pl privach z rate xx z prostego powodu, wbicie na x13-14 dual s kosztuje 4-5 x tyle co duale icarusa o ile masz farta. Jak już trafisz na okazje od kogoś to z 150 atri będą kosztować z 2 x tyle co icary z 300

poza tym pvp boost z duali s < boost z duali icara
fajnie fajnie ale nie lepiej przemeczyc sie w tym Dyna icarus dualkach 150 do vespera? albo jak grasz w ogar PT do periel czy jakos tak?

Drah

150 atri w 80+ weaponach na dd to troszkę fail bijesz się zazwyczaj z tak zresistowanymi enemy że będziesz ich smyrał 300 daje naprawdę duży boost

chyba że się pomyliłeś i chodziło ci o s duale 150 do s84 też głupota

Ja sam mając glada 81 na lancerze miałem dual s 150 i wiem jaki fail dmg zadawałem w fogu

loozak

Mam pytanie dotyczące stuna

Od czego zależy wejście stuna w przeciwnika?? Tylko od ilości CON'a jaką posiada przeciwnik czy są jeszcze jakieś współczynniki warunkujące wejście stuna oczywiście pomijam buffy/rzeczy które zmniejszają szanse na wejście stuna.

Pozdrawiam

RazielIII

Twoj lvl
Twoje epiki (zaken/tezza/anthy)
OE Twojego stuna

Przeciwnika lvl
Przeciwnika epiki (zaken/tezza/anthy)
Przeciwnika set (mj oraz buff resist shock)
Przeciwnika CON

(jesli nie ma epikow, to TW jewele z 15% resistem lub szansa wejscia)
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

PuFF

Cytat: RazielIII w Grudzień 21, 2010, 04:20:11 PM
Twoj lvl
Twoje epiki (zaken/tezza/anthy)
OE Twojego stuna

Przeciwnika lvl
Przeciwnika epiki (zaken/tezza/anthy)
Przeciwnika set (mj oraz buff resist shock)
Przeciwnika CON

(jesli nie ma epikow, to TW jewele z 15% resistem lub szansa wejscia)
buff'y :) RS+++++++++ najlepiej

Medion93

Mam pytanie,
Jak bardzo zmienil sie glad w Freyi od czasu Gracji 2 ?

Jakos bardziej go podkoxali ? Moze oslabili ? Mam zamiar pograc sobie Gladiatorkiem lecz wlasnie zastanawiam sie czy czasem nie bedzie w tyle za innymi profkami. Mialbym boxa SE (robi sie PP jeszcze wrazie czego xD) +krowka wiec jakis tam buffik bym mial zapewniony.

Jak sprawuje sie w expieniu ? Dawniej wiem ze expienie gladkiem to byla no... na niskich lvlach to katorga xD (przynajmniej dla mnie).

Offtop, info do moderatorow/administratorow.

Moglibyscie kuzwa zaktualizowac te poradniki, i zrobic maly porzadek w tematach... bo nie wiem czy jak ktos tu wbija to chce czytac (grajac na epilogu/freyi) informacje z C4/5 tak jak jest to teraz...

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Offtop2:

Wklejam tego posta takze do tematu "Gladiator-Prezentacja" ktory tez zbyt swiezy nie jest, a mozliwe ze tam mi szybciej odpowiedza ;]

Drah

Mogę ci powiedzieć jak szybko koksałem glada na ruoffie ( ja i jeszcze 1 znajomy )

do 40 normalnie tutaj nie ma żadnej filozofii
na 40 zakładasz divine tunic+ 2h blunt i jedziesz na overhitach jak braknie many zmiana na pl set ( koniecznie dye + str i dex ) kolejno expisz w ct na 46 ev na drzewka
na 52 zmieniasz blunta na b grade. bijesz na zmianę banan/fatal strike jak będziesz dobrze dobierał miejscowy to moby będą spadać na takie 1 combo
na 61 top common a 2h blunt + common robe nm/majestic+kura ( sama klata ) i siedzisz na sos do usranej śmierci
na 76 dopiero normalny sprzęt dla glada

wiem że to wygląda śmiesznie ale sprawdzone przez 2 osoby na lancerze i jest kilkakrotnie szybciej solo niż z dualami.

Medion93

Drah hmm zobacze jak to wyjdzie :D

A jak by wyszedl plan Duo z SE na BTB expiac obszarowkami ??

Moze szybciej niz te bieganie z 2h bronią ??

tak myslalem ze od 61 moglbym isc na Ancient Battleground i napieprzac obszarowkami dodatkowo zbierajac niebieskie kulki,

Zobacze jak wyjdzie twoja metoda w praniu :D

Drah

Nie wiem nie próbowałem moim sposobem wbiłem 61 na ratach x2 w 4 dni grając po 5-6 h dziennie ( mając dostęp do dobrego bufa i eq )

aoe exp jest dobrą opcja z tym że glad naprawdę masakrycznie sra się z many w fogu na 81 lv jeszcze w dynasty z clarity i songami nie miałem many po 4-5 dużych trainach, dopiero aoe gladem ma sens z dualami icara z 300 atri z skilami na ++. Tańsza opcja na aoe jak masz dostęp do full buffa to np poczatek fog moirai+pole icara idzie szybko nie trzeba heala i nie trzeba pullowac mobów

Azella

lokacje na aoe? te same co u tanka wystarczy co bys mial 1 masowke

40-50 tanor canion
50-68 frozen bawoly i antylopy
68-76 sos ale lepiej na pavel ruins
76-79 doe
79-do końca świata lokacja pod oren

co do boxa to sie przyda bo szybciej bedziesz farmil chociaz od pavel juz leci tyle herbow ze nie bedzie ci to juz niezbedne
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Scorpion

I do 76 lvl nie rozwijasz obszarowek zeby many duzo nie jadly. Wtedy majac clarity+kurak i spoty z herbami nie jest zle.
...

Fallkon

Glad powiem wam fajny jest ogolnie... od zawsze gram nim na zawsze :D [polecam na poczatek] ^^ na 300x + raczej sie nie oplaca nim grac...znaczy przeważnie... na 1-10x owszem da sie nim przezyc :D pozdro ; *

loozak

Witam

Jak działa barriera?? Ona jest tylko żeby dobiec do celu?? Bo gdy używam jakiegoś skilla ona mi znika, czy to normalne ??

Drah

ViveN

Chce zabrac sie za robienie certów pod glada i zastanawiam sie co wybrac, myslałem nad celka.haste i spricht a co wy o tym sądzicie?

Polopiryn

Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

ViveN

a jakie dye polecasz, zaznaczam ze postac bedzie biegac z dyna dualkami wiec bonusu do hp nie ma.

Cerber

wodzu3000

Celak/Ud/Sprite a dye to +5str +4con -9dex niektórzy preferują bez +4con to już sam zobaczysz co lepiej  :)

tevin

Cytat: wodzu3000 w Styczeń 12, 2011, 07:55:30 PM
Celka/Ud/Spirit a dye to +5str +4con -9dex niektórzy preferują bez +4con to już sam zobaczysz co lepiej  :)
fixed