Hell Knight - poradnik flame i inne

Zaczęty przez Azella, Czerwiec 02, 2010, 11:07:23 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yoker

jesli mowimy o GF (dokladnie nie wiem jak to wyglada z tym przechodzeniem buffow na pety - nie wiem czy wilk jest traktowany summon czy wlasnie jako pet) to do normalnego expa polecam pantere - co prawda ma gorszy crt rate, ale za to zre duzo mniej expa (bodaj 15% vs 40%). Natomiast jesli bijemy RB/labe itp. wowczaj wilka. Zakladamy, ze w tego typu przypadkach nie chodzi o exp a jednak wilk wyciagnie wiekszy dps.
Jesli we freyi buffy przechodza na summona a na peta juz nie to mozliwe, ze pantera wyciagnie wiekszy dps (chocby za sprawa triggerow). W sumie sam bym sie chetnie dowiedzial jak to wyglada.

Alarion

pantera podbita na około 12 albo 15 (nie pamiętam) nie zjada już nic expa. Buffy nie przechodzą na peta. Tylko na summona. Dla mnei w ogóle dziwne pytanie...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

DonK.

do pvp pantera +1cancel
do pve wilk+top eq>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>pantera
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Azella

Cytat: DonK. w Wrzesień 29, 2010, 10:56:39 AM
do pvp pantera +1cancel
do pve wilk+top eq>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>pantera

wilk vs pantera z boost morale? :)
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

DonK.

zalezy jakie obecnie ta pantera wyciaga staty w porownaniu z wilkiem, screenow juz nie mam wiec z google
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

x3nomorph

Cytat: Alarion w Wrzesień 29, 2010, 10:53:15 AM
pantera podbita na około 12 albo 15 (nie pamiętam) nie zjada już nic expa. Buffy nie przechodzą na peta. Tylko na summona. Dla mnei w ogóle dziwne pytanie...

Na +10 zjada 5% wiec na +15 nie bedzie pobierala juz nic expa.
new future.

Marmlw

Poradnik jak dla mnie świetny!
I te porównania :D dawno się tak nie uśmiałem czytając poradnik.

Co do wilka to na screenie masz snow fenrira. Z tego co wiem (może mam złe info) to zwykły fenrir, gw jest mocniejszy od snow wolfa/fenrira (co do gw vs snow wolf jestem pewny w 99%)

Pain.Torment

Czytam ten poradnik, temat nizej...

Z opisu wynika ze DA to rzeczywiscie ciekawa i efektywna postac (PVP) , ale kiedy mowie na klan czacie ze chce zrobic DA to zaraz podnosza raban, ze to kiepska postac tak na prawde i najgorszy z tankow.

Gram na serwerze z full buffem od NPC, wiec pantera tez na maxa zabufowana, tylko czy pantera po 20 min znika? Krysztaly w plecaku ja podtrzymuja? I czy da sie expic bez panterki? Czy moze bez zwierzaka DMG DA jest jeszcze gorszy od reszty tankow?

???

Tirius

Skoro grasz na privie, to nic dziwnego, że śmieją się z tanka, bo owa postać pewnie jest tam zbugowana i działa u niej maksymalnie 50% tego, co powinno działać. Ponadto, full buff npc to zazwyczaj biegają same dd/nuke, bo zabijanie jest modne i fajne ;)
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Pain.Torment

Wrecz przeciwnie. Praktycznie kazda klasa jest tam ciezko ubic tanka i nikt sie z nich nie smieje. Z racji full buffa prawie nikt nie gra supportem - chyba ze tworzy postac pod oly. Zdarza sie ze SK "pojedzie" 4 osoby w podobnym eq.

Mi chodzilo o to czy sposrod tankow DA faktycznie blado wypada? I czy bez panterki staje sie bezbronny?

EDIT:
Mhm, jest jeszcze Vanguard. Czyli expac sie da solo na full buffie... No nic. Poczytam jeszcze o tankach i cos trzeba bedzie wybrac :D

wodzu3000

Jak chodzi Ci o pvp to lepiej wybrać sk/pala ich skille z 83 lepiej wypadają na pvp chyba że chcesz pobawić się na oly to da będzie dobry  :)
A expienie na full buffie to łatwizna możesz sobie zawsze rzucić z przemiany boost moral na przemian ze skillami z 83 oraz na palu jeszcze dochodzi ai  :D

PuFF

Cytat: wodzu3000 w Listopad 01, 2010, 11:19:02 AM
Jak chodzi Ci o pvp to lepiej wybrać sk/pala ich skille z 83 lepiej wypadają na pvp chyba że chcesz pobawić się na oly to da będzie dobry  :)
A expienie na full buffie to łatwizna możesz sobie zawsze rzucić z przemiany boost moral na przemian ze skillami z 83 oraz na palu jeszcze dochodzi ai  :D
ogar DA zabije SK z palkiem bedzie miał problemy ale jak ogarnie to palek w 1 minute walki bez buff'a bedzie biegał.

wodzu3000

Na oly to tak, sam gram da to wiem co może zrobić trochę szczęścia i można wszystko poskładać  :D
Ale na pvp z full buffem to już tak super nie jest trochę gorzej wypada na tle pala i sk ale też daje rade
wystarczy podenchantowany stun i hamsting i można dużo zdziałać.
Więc tak jak zawsze zależy wszystko od sprzętu i osoby sterującej dana postacią :)

Ryltar

Cytat: PuFF w Listopad 01, 2010, 01:17:30 PM
Cytat: wodzu3000 w Listopad 01, 2010, 11:19:02 AM
ogar DA zabije SK z palkiem bedzie miał problemy ale jak ogarnie to palek w 1 minute walki bez buff'a bedzie biegał.

Problem z SK polega na tym ze znalazienie ogarnietego i z dobrym gearem jest tak samo prawdopodobne jak znalezienie 19 letniej dziewicy.Jak na razie to widzialem dobrze grajacego Daevarta.

Azella

ok albo ja jestem za leniwy albo Ncsoft za szybko wprowadza update :)

to co jest powyżej jest w gruncie rzeczy nie aktualne. W H5 zmiany sa bardzo duze i sam ich nie ogarniam na dobra sprawe.

Wszystko do tyczące olympiady to bezsnes w obecnej sytuacji. Nowe areny wymuszaja nowe taktyki wiec nie sadze zeby to co napisalem mialo zastosowanie. Doszly nowe skile i do tego kilka skili. Nowe statystyki setow itd. Wczoraj np udalo mi sie przegrac z sps co nie zdarzalo sie przez ostatnie 4 miesiace. Nie zaleznie jaki mial lev i sprzet ilu talizmanow uzyl.

Jak ogarne zmiany to pomysle nad aktualizacja ale poki co to sam nawet w przyblizeniu nei wiem co z czym jesc. Wczoraj tez nie moglem uderzyc sws ktory uciekal i chowal sie za filarami przez 5 minut i dopiero pod koniec jakos go lukiem zachaczylem bo pewnie bym dostal wklepy od takiej sieroty ktora walnela mi 2 hity z luku :)

Itherus

Tu sie zgadzam areny zmieniaja taktyke calkowicie. Ogolnie sporo na plus dla niektórych klas. Z SWS hero miałem wczoraj taka samą sytuacje. Z pp podobnie po 3 burnach zostałem bez many on z nukiem ja bez talizmanów wygralem ganiajac sie w koło monumentu blokując jego nuka. Pocieszajacy jest równiez nerf SB ich kradziez/para nie jest juz taki straszny.

Neologis

Azex, może wrzucisz jakieś screeny / filmy (w Twoim wykonaniu) z oly/pvp itd. ? :)
L2 Phoenix:
Faraday - Sorc/BP

Itherus

mały_głód

A mnie bardziej od olimpiady interesuje to, czy Insane Crusher i Hell Scream mają rzeczywiście lepszy land rate, a Crusher prawie 4krotnie mniejszy reuse...?

Azella

tak maja lepszy land rate a reuse crushera to 12s chyba. Na jednym zaladowaniu dwa razy da sie uzyc

mały_głód

Czyli taki HK wpada w tłum enemy na mass/siege i co ~15-20sek puszcza zaj*bisty mass cancel i zaje*sty debuff...GF lolN/C Soft hahaha

Azella

Cerber

Ta ale na dwóch naładowaniach możesz tym -_-'ąć 4 razy!! przecież po takim czymś zostajesz bez buffa :shock:

AleUrwal

Cerber

jeśli Hk zmniejszyli reuse insane crushera to czy innym tankom w skilach z 83 też coś zmienili?