[Projekt][L2J] L2Ephion Gracia Epilogue PvP, wprowadzenie - pomysły, opinie

Zaczęty przez Matim, Styczeń 06, 2011, 08:04:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

GenesiZ

Fajnym pomysłem jest dodanie do Epika jakiś coinów, które boss dropi przykładowo 2-3 które można by było wymienić za broń vesper/s80, armor, atrybuty etc... Po prostu taki npc w mieście będzie stał, oddzielny od GM Shopa.

Moby na farmie proponuję dać jakieś mocne, tak żeby sobie dagger z dual daggerami nie zostawiał bota na parę godzin, a ten sobie będzie drainował po kolei. Drop z mobów typu Giant's Codex, Mastery, BEWS/BEAS odpada bo jaka by nie była szansa tego to i tak farmerom będzie się to przelewać z EQ.

Farmy zrób w jakimś ciekawszym miejscu niż Emerald Square, dużo fajnych lokacji na farme jest w l2.

Co do atrybutów to rób jak uważasz, ale radziłbym Ci się w tej sprawie skonsultować z innymi ludźmi, nie koniecznie tutaj. Brak attry = brak balansu, Attry = też brak balansu.
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Matim

Lokacji jest więcej, opisałem dopiero jedną, stopniowo dodam resztę opisów na forum.

Rickert

Oj Gene gene.. jak attry może psuć balans? To, że polaczki bez rąk nie wiedzą, jakie kamyki najlepiej wkładać w armor i płaczą, że dostają bęcki po 5k, to nie znaczy - że nie ma balansu.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Matim

Tak mniej więcej wygląda panel Eventów, gracze mogą głosować który powinien zostać uruchomiony jako kolejny.

Gandam

lol :O

mam nadzieje ze bedzie pelen opic eventow po polsku na Twojej przyszlej stronie ja 60% z tych eventow nie znam XD brakuje tylko chyba przejmowania fortecy XD
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

GenesiZ

Matim

Cytat: Gandam1989 w Styczeń 08, 2011, 07:40:06 PM
lol :O

mam nadzieje ze bedzie pelen opic eventow po polsku na Twojej przyszlej stronie ja 60% z tych eventow nie znam XD brakuje tylko chyba przejmowania fortecy XD

To są jedynie eventy automatyczne, jest jeszcze kilkanaście innych ;)

Tak, wszystko będzie opisywane, na forum, tak jak ma to teraz miejsce w przypadku paru już zrobionych rzeczy.

Strona to www.l2ephion.com  W budowie!

Forum to www.l2ephion.com/forum  W trakcie opisywania, warto zaglądać do specjalnego działu z opisami.

Ważna sprawa, Serwer będzie na kronice Freya, postanowiłem zaktualizować moje pliki.

GenesiZ

Cytat: Matim w Styczeń 08, 2011, 08:40:59 PM
Ważna sprawa, Serwer będzie na kronice Freya, postanowiłem zaktualizować moje pliki.

Nie wiem, czy wyjdzie Ci to na dobre, ale Twoja sprawa ;) gl

Matim

Cytat: GenesiZ w Styczeń 08, 2011, 08:51:15 PM
Cytat: Matim w Styczeń 08, 2011, 08:40:59 PM

Nie wiem, czy wyjdzie Ci to na dobre, ale Twoja sprawa ;) gl

A możesz to rozwinąć?

Shyque

Zobaczymy jak ci to Matim wyjdzie , jak ma być to Freya musisz dokładnie wszystko przemyśleć abyś nie żałował.

Matim

Dla tego właśnie powstał ten temat.

Ja od dawna nie jestem graczem i nie ogarniam wszystkich nowości za bardzo.

Główne rzeczy od strony rozgrywki już napisałem, eventy i inne takie tam (to co można np zobaczyć w 1szym poście)

Z resztą muszę zasięgnąć konsultacji, a więc kto ma coś mądrego do powiedzenia, walić śmiało.

kukiman

Na Twoim forum nie ma podanych ratów serwera, ani tutaj - albo ich nie znalazłem. Mógłbyś podac jakie będą przypuszczalne raty? Jakbyś miał jakieś pytania dotyczące najnowszych kronik to wal śmiało, pytania o działanie skilli, lokacje itp. Służę pomocą.

Matim

maly232

Freya to gówno badziew i nie wiem jak to można jeszcze nazwać , GE jak na początku było ucieszyłem się myślałem że zagram wreszcie na jakimś porządnym HR ale Freya to wszystko przekreśla.

Powodzenia
Cytat: technics1990 w Październik 29, 2010, 08:33:46 PM
Head admin z Rosji dlatego lt strona
admin to ja

kukiman

Nie narzekaj, Freya nie jest taka zła chociaż jedyne co wprowadza to więcej farmy i czasu spędzonego na wbijaniu itemków, we Freii zostało umożliwione 3x wbicie atrybutów do armorka. Sprawdzałem te atrybuty przed i po wprowadzeniu kroniki freii i dostawałem taki sam dmg na GE z 1 atrybutem, oraz na Freii z 3 atrybutami więc na Freii 3x więcej farmy = 1x na Gracii właśnie to mnie denerwuje. Aby miec taka sama obronę przeciw atakom elementalnym musimy wbic trzy razy więcej atrybutów.

Moler

Ja osobiście preferuję HR, ale widzę, że serwer ma parę ciekawych dodatków. Jeżeli chodzi o spoty to pamiętaj, aby nie robić ich za dużo, w końcu to ma być serwer HR-im mniej spotów tym większe pvp. Co do tych atrybutów to ja bym ustawił z 1%. I co najważniejsze przydałby się jakiś system anty botowy(chodzi mi tu bardziej o to, że np. jak jeśli jakiś gracz zauważy bota, raportuje o tym tobie lub GMowi a potem ty taką osobę sprawdzasz i oczywiście banujesz :P

GenesiZ

Cytat: Moler w Styczeń 09, 2011, 08:45:34 PM
Co do tych atrybutów to ja bym ustawił z 1%.

1% to za dużo, Ja tak miałem na swoim serwerze i po 1h ludzie mieli EQ całe w Giant's Codexach.

Duralex

Cytat: GenesiZ w Styczeń 09, 2011, 08:48:53 PM
Cytat: Moler w Styczeń 09, 2011, 08:45:34 PM
Co do tych atrybutów to ja bym ustawił z 1%.

1% to za dużo, Ja tak miałem na swoim serwerze i po 1h ludzie mieli EQ całe w Giant's Codexach.
A co ma jedno do drugiego ?

Rickert

PuFF

Moler

Rickert

Polopiryn

A ja powiem tak. Nie rozumiem czemu wszystkim spodobał się enchant rate x16? Czemu np. nie może być 10? Gracze nowsi mieli by łatwiej dogonić tych starszych w bijając 10 niż 16..... Tutaj tego toku myślenia nie rozumiem :P. A +16 najbardziej boli u nuka i łuka ;/
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

mcveigh

No to zapowiada sie ciekawie ;] Jedyny - to kronika chociaz z drugiej strony moze byc to plus jak na serwer pvp.