Klon & SuperKrokiet Czechgamers IL x8 PVP movie TH

Zaczęty przez SuperKrokiet, Grudzień 28, 2010, 03:07:14 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Apocalyptik

Oceniajcie film i krytykujcie go, a nie kronikę na której jest zrobiony. Porównujcie Gracie i IL w jakimś innym temacie, sam chętnie go poczytam / popiszę.

We ride together, we die together.

Alima

Wiesz Puff, tak czytam twoje komentarze i powiem ci, że nie mam nic do krytyki,ale niech to będzie obiektywna krytyka. Twoja zdecydowanie do takich się nie zalicza. Z góry zakładasz, że każdy kto gra na IL, jest noobem, bo twój TK go w Gracii poskłada.  Każdy może napisać, że " takich jak wy zjadam na śniadanie". Rozumiem, że masz piękne sny, w których jesteś mega ownerem, ale udowodnij to i pokaż chociaż jeden film pvp z twoim udziałem. Gram w L2 już  dłuuuuuugi czas i nierzadko spotykam osoby takie jak ty, które mają SA Forum Spam i Gadanie Pierdół na +30. W pełni podzielam opinię Krokieta, że w IL liczył się skill, a w Gracii o wszystkim decyduje equippment i wyższy lv, podczas gdy skill ma tu drugorzędne znaczenie. Poza tym w Gracii twoja suba nigdy nie dorówna mainowi, bo tam suby są robione pod maina właśnie.
Podsumowując, ty lubisz Gracię i nowsze kroniki - ok, szanuję to. Nie nazwę Cię noobem tylko dlatego, że grasz na wyższej kronice, ponieważ zapewne posiadasz jakieś umiejętności. Ale ty uszanuj to, że niektórzy gracze - a jest ich całkiem sporo - nie przepadają za nowymi kronikami, ponieważ uważają, że IL jest lepsze,  bardziej klimatyczne. To właśnie jest przykład obiektywnej opinii. Naucz się tego i potem bierz się za komentowanie :)

ps. Większy balans powiadasz? Jak sama nazwa wskazuje - są klasy atakujące i klasy wspomagające.
Healer to healer, jego zadaniem jest leczyć, usypiać, rechargować manę itd... On nie ma być ownerem. Podobnie SWS i inne supporty. W Interlude każda klasa ma swoje zadanie i to właśnie czyni tę kronikę piękną. Gram supportem od ponad 4 lat (EE, Bish, Sws) i wcale nie muszę być ownerem na pvp. Wystarczy, ze spełniam powierzoną mi rolę, czyli leczę, recharguję i rzucam songi. Taka jest rola supportu. Wg twojego sposobu myslenia powinno się dać heala daggerom, potężne czary tankom a magom potężny p.def. Wyobrażasz sobie, jak wtedy byłoby to wszystko zbalansowane? Zgodzisz się ze mną, że nie tędy droga, prawda?

RazielIII

Cytat: Alima w Styczeń 17, 2011, 04:00:36 PM
Wiesz Puff, tak czytam twoje komentarze i powiem ci, że nie mam nic do krytyki,ale niech to będzie obiektywna krytyka. Twoja zdecydowanie do takich się nie zalicza. Z góry zakładasz, że każdy kto gra na IL, jest noobem, bo twój TK go w Gracii poskłada.  Każdy może napisać, że " takich jak wy zjadam na śniadanie". Rozumiem, że masz piękne sny, w których jesteś mega ownerem, ale udowodnij to i pokaż chociaż jeden film pvp z twoim udziałem. Gram w L2 już  dłuuuuuugi czas i nierzadko spotykam osoby takie jak ty, które mają SA Forum Spam i Gadanie Pierdół na +30. W pełni podzielam opinię Krokieta, że w IL liczył się skill, a w Gracii o wszystkim decyduje equippment i wyższy lv, podczas gdy skill ma tu drugorzędne znaczenie. Poza tym w Gracii twoja suba nigdy nie dorówna mainowi, bo tam suby są robione pod maina właśnie.
Podsumowując, ty lubisz Gracię i nowsze kroniki - ok, szanuję to. Nie nazwę Cię noobem tylko dlatego, że grasz na wyższej kronice, ponieważ zapewne posiadasz jakieś umiejętności. Ale ty uszanuj to, że niektórzy gracze - a jest ich całkiem sporo - nie przepadają za nowymi kronikami, ponieważ uważają, że IL jest lepsze,  bardziej klimatyczne. To właśnie jest przykład obiektywnej opinii. Naucz się tego i potem bierz się za komentowanie :)

ps. Większy balans powiadasz? Jak sama nazwa wskazuje - są klasy atakujące i klasy wspomagające.
Healer to healer, jego zadaniem jest leczyć, usypiać, rechargować manę itd... On nie ma być ownerem. Podobnie SWS ii inne supporty. W Interlude każda klasa ma swoje zadanie i to właśnie czyni tę kronikę piękną. Gram supportem od ponad 4 lat (EE, Bish, Sws) i wcale nie muszę być ownerem na pvp. Wystarczy, ze spełniam powierzoną mi rolę, czyli leczę, recharguję i rzucam songi. Taka jest rola supportu. Wg twojego sposobu myslenia powinno się dać heala daggerom, potężne czary tankom a magom potężny p.def. Wyobrażasz sobie, jak wtedy byłoby to wszystko zbalansowane? Zgodzisz się ze mną, że nie tędy droga, prawda?
wszystko zalezy od ogarniecia, sws tez ownuje ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Fat4lity

Cytat: RazielIII w Styczeń 17, 2011, 04:14:26 PM
wszystko zalezy od ogarniecia, sws tez ownuje ;p

Na upartego ogara bd też może ownić ;) Ale on ma racje - Interlude to inna bajka, tam support jest supportem a na prawdę ogarnięty gracz chwyta nim fragi.

RazielIII

nom bd jeszcze lepiej niz sws ;p imo bd/sws mial "lepsze zycie" w il
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Alima

Wiem, ze jak ma się odpowiednie dye to potrafi walnąć za 1,5 k w robe, co jak na support robi wrażenie ;] Tylko weź pod uwagę, że nie każdy SWS lata z draco bowem. W późniejszej fazie gry można mu sprezentować, jednakże przez większą cześć gry inne klasy robią z tego łuku dużo lepszy użytek. Chodziło mi głównie o ukazanie roli supportu, czyli supportowanie :)

Fat4lity

Cytat: RazielIII w Styczeń 17, 2011, 04:27:29 PM
nom bd jeszcze lepiej niz sws ;p imo bd/sws mial "lepsze zycie" w il

I Ty chyba dobrze o tym wiesz :P

Cytat: Alima w Styczeń 17, 2011, 04:31:15 PM
Wiem, ze jak ma się odpowiednie dye to potrafi walnąć za 1,5 k w robe, co jak na support robi wrażenie ;] Tylko weź pod uwagę, że nie każdy SWS lata z draco bowem. W późniejszej fazie gry można mu sprezentować, jednakże przez większą cześć gry inne klasy robią z tego łuku dużo lepszy użytek. Chodziło mi głównie o ukazanie roli supportu, czyli supportowanie :)

+1 :) Niestety obaj musimy pogodzić się z tym, że większość tu albo została opętana przez nowsze kroniki, albo nie znają smaku starszych.

RazielIII

Cytat: Alima w Styczeń 17, 2011, 04:31:15 PM
znam sws/bd co biegaja z 5/5 epikami i OE vesperami 300 (w tym ja ;p)

przypomnijcie mi czy na IL agro sws/bd dzialalo 100% bo nie pamietam

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

SuperKrokiet

zmienialo target zawsze ale osoba dostajaca agro moze zmieniac target na gracji co jest bardzo dziwne moim zdaniem osoba zagrowana targetu nie moze zmieniac przez chyba 2 sec

w l k

Cytat: RazielIII w Styczeń 17, 2011, 04:42:13 PM

Ale to chyba musi być ładnie wykoxany klan ;) A co do vesperów - głównie supporty je noszą ;)

bula

Cytat: w l k w Styczeń 19, 2011, 06:36:43 PM

A co do vesperów - głównie supporty je noszą ;)
co?

w l k

Cytat: bula w Styczeń 19, 2011, 07:15:36 PM
Cytat: w l k w Styczeń 19, 2011, 06:36:43 PM

A co do vesperów - głównie supporty je noszą ;)
co?

Na offie ludzie biegali głównie w Dynasty setach. Teraz weszły Moiraje i Vespery zostałe upgradowane, więc zaczęła sie masowa produkcja. Do tej pory supporty i łucznicy w Vesper setach biegali. Nie mówie tu o privach.

roli

Itherus

a wiesz ze bluff na twoim IL działa niepoprawnie?

:oops:

L2sunset

Bardzo fajne filmy.. ;) good skill ;]

A tu zapraszam na server Interlude PvP fajnie sie zapowiada
Website: www.l2eagle.pl

SuperKrokiet

Mam pytanie co do tego serwa. Jaki buff jest u npc?

hunter20

Krokiet placku gracie gdzies teraz??
A tak btw czemu niedodajecie filmikow na Youtube tylko na jakis megaupload??
Niechce sie sciagac zeby obejrzec a tak to 1 klik i se ogladaja ludzie i chociaz wiadomo czy sie podoba i ile osob to widzialo
HUNTER20 Duelist Fanatic Youtube channel??
http://www.youtube.com/DorianGW?sub_confirmation=1.

SuperKrokiet

Nie gram juz z poltora roku jak nie dluzej klon podobnie i chyba tak zostanie :)