Jaki armor B grade dla Lucznika?

Zaczęty przez cieply14, Listopad 03, 2005, 09:35:53 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

cieply14

Siema mam pytanko, mam hawkeye juz prawie w b grade - mam do was prosbe bo zastanawiam sie jaki armor skolowac sobie dla lucznika, jaki jest NAJLEPSZY Z B GRADE - CENA NIE GRA ROLI:]

:) pozdroo

Yoker

Dla łucznika Dooma, Zubei i Avadon to są słabsze B (Avadon ma do tego gówniany na maxa set) a BW jest dla oracli - 15% casting speed etc.
Doom light set dodaje 2,7% p.atk - jeśli masz np. 1200 zrobi Ci się po założeniu setu 1232 i coś tam jeszcze Ci doda, teraz mi się nie chce sprawdzac :D

cieply14

Ryltar

Ja bym polecal doom light ze wzgledu na +DEX(wieksze acc,szansa na krytyki,szybkosc biegania itp.) ale obniza STR(mniejszy p.atk) i CON(mniej HP,CP i bardziej podatny na stunta).Lucznikowi to nie przeszkadza ze ma mniej HP bo i tak wali z dystansu tylko w walce z innym lucznikiem moze wadzic(stunt shoot).

Yoker

Dokładnie, sprawdzałem (Doom light set jeszcze nie mialem - więc nie wiedziałem co dodaje) ale faktycznie ma bonus do DEX co jest dla łucznika b. ważne - tylko i wyłącznie Doom z B-grade

SkrzatKurwaDomowy

mozna tez sprobowac wlozyc Doom Heavy, ze snipem to sie nwet ladnie komponuje, niestety obniza prawie wszystko co lucznikowi potrzebne...
Dark Gate dawac na www.l2-paradise.com
serverek wymiata! Saladin dawaj na paradise ;]

Arthas

Dla łucznika tylko 2 sety - BW lub doom, oczywiście light...
Doom dlatego że czytaj wyżej...
BW bo slyszalem ze jest dobry...
Avadon odpada bo daje m.def co łucznikowi nie jest potrzebne bo maga zabije 3 strzałami...
A zubei daje tylko +4 do evasion...co sie przekłada w statach na 2eva wiecej niz w doom lighcie...

NightBird

Najlepszy dla łucznika jest DOOM LIGHT (B) set ze względu na +atk i +dex.
Jesli chodzi o (A) to majestic light bo tez ma +dex i +atk archery.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Bacar

Tylko DOOM LIGHT SET ze wzgledu na bonusy do DEX

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Arthas

Co do seta A to bym mial dylemat...
Majestick to taki set niby tylko dla archera..ale daje tylko 8% do atk powa..
Dark Crystal Light daje po 4% do atk speed i power..czyli strzelamy jednak szybciej, co daje nam jakas tam przewage...
NIghtmare na magow...sleep nie bedzie im wchodził...i owed...
Tallum HEavy - + 8% do atk speeda...to juz cos daje...strzelamy szybcuiej od kazdeko innego lucznika, lub wybijamy magowi czary jak ma wolny cast. spd.  :?

CrazyNinja

mozna jeszcze sprubowac (jak masz Elven Eldera lub warcryera w klanie) zubei light (szczegulnie na SR) +4 eva jeszcze jak masz agility naprawde ciezko trafic
-_-

harnas

Cytat: CrazyNinjamozna jeszcze sprubowac (jak masz Elven Eldera lub warcryera w klanie) zubei light (szczegulnie na SR) +4 eva jeszcze jak masz agility naprawde ciezko trafic

kłopot w tym żew pvp używa sie głównie skilli, a evasion nie ma nic do skilli (czyt.skille zawsze trafiają).Dla łucznika albo Doom alb BW  light.. Doom zzabiera CON przez co jesteśmy bardziej podatni na stuna  (pvp z innimi łucznikami i DD) a BW nic nie odejmuje, dodaje 5% do P.def , troche MP i do regeneracji MP, przez co niektórzy wybierają BW.Ale osobiście wolałbym tą premię do DEX i P.atacki poświęcił te 2 CON
nick Harnas zawsze i wszędzie....

Ryltar

Nawet w pvp to chyba lepiej jest miec tego dexa wiec troche i lepiej trafiac i miec nadzieje ze walniesz krytyka za 1k.

KrEdA

jak dla mnie to jesli grasz na niskich ratach to zapewne najpierw zubei lub avadon a pozniej tylko i wylacznie doom light ;)
Bo paradise trafił szlag ;)

Darkdancer

no ja teraz tez gram HE na eurece no i na razie na dooma kasy nie mam ale nosze BW i dobrze sie sprawdza. na dooma musze poczekac do renty babki :P
PARADISE 4EVER
eureka 7x
prophet

Ryltar

Mam na imie jacós gram az od 1 tygodnia na serwie x10k i ja polecam Nightmare Heavy bo ma duzo p.def bo DEX lucznikowi nie jest potrzebny a dodaje Tak wazny CON i jak zobaczymy ze przeciwnik w nas strzela lub uzywa jakiegos speciala zakladamy tarcze i czekamy to odbije wniego czesc dmg!!! Sprawdzone w praktyce!!!

A teraz powaznie sprawdzaliscie to na jakims serwie czy gadac od tak?

Feanor

Nightmare Light Set:
Cytat
M. Def. +4%
Sleep and Hold Resistance +70%
Restores 3% of melee damage inflicted on the enemy to oneself
DEX +1
CON -1

Czy ten bonus "vampirka" działa na obrażenia zadane łukiem? Bo nie ma o tym nic napisane, jeżeli tak to byłby całkiem niezły set dla łucznika...
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Storm

dziala, ale o wiele slabiej niz na np daggera bo to zalezy od ilosci atakow, a nie od ich sily.

Dla Hawkeye na pvp/siege/mass najlepszy jest bw heavy (ewentualnie doom heavy).
Zaraz mi ktos wyskoczy ze swoja teoria o mastery do lighta i o evasionie, wiec powiem jak to jest na moim servie. Mam 74 lvl HE i mam sety:doom light,heavy i bw heavy i robilem mase testow.

Na tym ze mam bw heavy a nie doom light trace: 12 evasion, 20 atack speed, pare crit chance i accurancy.

Zyskuje: 50 defa, 80 p atack, speed jest taki sam ze wzgledu bw+7 do speeda,
regeneracje hp,Duzo mniejszy dmg ze skilli daggera (dagger na 74 lvlu z wlaczonym vicious stance bierze mi w light 1350 deadly blowem, a w heavy 850)
Duzo mniejszy dmg ze skilii normalnych np z tssa gladiatora. Mniejszy dmg ze strzal.

Z uwagi na to ze na mass pvp, siegu glownie lucznikow zabijaja magowie i daggerzy to bw jest duzo lepszy.

BTW nie chce zakladac nowego tematu, ale czytalem ostatnio o tym jak to daggerzy leja lucznikow na pvp i jaki to he bez bufow jest slaby.
W walce z th lvl 74 po walce zostaje mi okolo 3k hp. Wlaczam tylko vicousa i snipa i rapida (hawkeya tylko jak dagger wlaczy ue). I dagger dostaje z kryta 1800 dmg a ja z blowa 850. Nie uzywam w ogóle stuna na th (ze wzgeldu na jego fake death , kto gra na l2j to wie czym sie rozni fake na oficjalu i ten na l2j). Na snipie bez bufow mam okolo 3500 p atack +400 crit chance z bopem+2.

Na pvp na arenie jedynie problemy stwarza: DA, Warcryer, Destro (jak ma bopa i wlaczy frenzy szybciej niz ja snipa)

CzaRi

No jak dla mnie to dla lucznika doom. Chociaz nie wszyscy maja na niego kase :/
...:::A kto dołki kopie ten się grabaż nazywa:::...

...:::Server:::...

...:::L2 Paradise:::...

Digital Sonix

Ciekawa teoria Storm ale zmiejszac cry rate to troche niezbyd dobra mysl, a poza tym jakie dyesy albo tatto uzywasz do tego BW heavy?
No i te tkz wysysane zycia z zadanych obrazen w NM lights dziala tylko na ataki w zwarciu.

POZDRO