Trudny wybór - jaka klasa? & offtop na temat innych klas

Zaczęty przez bonco_pl, Marzec 08, 2006, 09:25:10 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kim zagrac?

Treasure Hunter
7 (17.9%)
Hawkeye
11 (28.2%)
Dark Avanger
21 (53.8%)

Głosów w sumie: 38

Głosowanie skończone: Marzec 08, 2006, 09:25:10 PM

bonco_pl

No tak wkoncu po tygodniach eliminacji itd. :) wybrałem 3 klasy jedną z nich napewno zagram kiedy powstanie tak wyczekiwany Mobl2 są to:
Treasure Hunter
Hawkeye
Dark Avanger
Dla niektorych moze to byc latwa sprawa ale ja musze zaciągnąc rady graczy którzy troche pograli tymi postaciami i są w stanie dac mi obiektywną odpowiedz,wiec jesli mozecie pomozcie napiszcie kto i dlaczego :) dam pochwały  8) moze to was skusi ^^.

Darkdancer

TH gralem (53lvl) i nawet fajnie sie gra ale wkurza mnie to ze ma malo skili.
HE tez gralem(50lvl) fajna postac fajnie sie pocinalo szybki exp szczegulnie w party z prophetem po 40 lvlu :)
DA nie gralem i mnie jakos bardzo do niego ciagnie ale nie chce mi sie zaczynnac gry od poczatku. Moim zdaniem DA to bardzo fajna postac taka klimatyczna ale NAJLEPSZY wedlug mnie jest BD ^^ jest to moim zdaniem najbardziej klimatyczna postac w grze...

muglbys podac stronke tego Mobl2 chcialbym soebie zobaczyc bo duzo ludzi czeka na ten serw:) i jezeli muglbys napisac cos o nim
PARADISE 4EVER
eureka 7x
prophet

Dymek69

No ja moge tylko sie wypowiedziec na temat HE, bo reszta gralem tylko na high ratach. To tak jesli bedziemy mieli w clanie supporta, badz dobrego buffera to poprostu HE bedzie zamiatal, nawet jesli nie bedziesz miec topowego sprzetu. Postac stworzona do mass pvp, do pvp roznie bywa. HE z dzialającym snipe wzbudza strach wszystkich nukerów podczas siegach i mass pvp, niestety na wielu servach ten skill nie działa. W przeciwienstwie do innych lucznikow ma dosc duzo HP, i mniejsza podatnosc na stuny, np. grajac SRem to non stop bylem zestunowany. Critici tez przyzwoite, ogolnie postac godna uwagi.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

eSkel

Ej a gdzie jest opcja "Sword Singer" ?!

Sword Singer is da best  8)

KrEdA

a w czym chcesz być dobry? PvP? PvE? Solo? czy bardziej Party?
jesli chcesz na PvP to na pewno TH ;P wygra z wiekszoscia, DA tez nei jest w tym najgorszy bo ma gitasnego stuna, TH nie expi tak latwo jak HE DA tez nei jest w samotnym expieniu taki najgorszy chociazaz zadaje maly dmg, wparty raczej przydatni sa wszyscy tak samo DA tankuje HE wali dmg za siebei i DA xD a TH wali skillami etc etc etc...wiec ja bym zagral nie wiem kim :) najlepiej wybrac samemu tak jak ma sie ochote, to moej zdanie
Bo paradise trafił szlag ;)

Rake

Ja bym brał DA(nie ma do wyboru SK i BD) :D  TH jak dla mnie jest lamerski i żle mi się kojarzy,HE grałem ale w moim przypadku postacie które walczą z dystansu szybko mi się nudzą.He jest mocny ale expienie nim sprowadza się w zasadzie do nawalania strzalami bo na moby z reguły skili nie używasz.Jednym słowem nuuudaaaa.DA będziesz dłużej expił ale fajnie się nim gra,pobiegasz z panterką,postunujesz mobki,pokombinujesz,no i walczysz w zwarciu :P
Haha dojście do wniosku że wole klasy walczące w zwarciu zajeło mi bagatela ponad rok ale co tam,przynajmniej zagrałem prawie każdą klasą w grze :P
[

Nabuchodonozor

HE- dobry p.atk , w party z bufferem sieje spustoszenie , szybko expi, stosunkowo dużo hp ,statystyki wypośrodkowane jak to u ludzi. (czuły pinkt - Daggerzy , bez większych problemów wymiata magów)
TH - monotonia f1 f2 f3 , szybko expi , dobry w pvp , z większościa łuczników sobie radzi (największe problemy z SR) , z magami różnie (jak z zaskoczenia to zdejmuje bez problemu , jak atakuje z dala i dostanie sleepa i surrendery to papa)
DA- niezły tank , panterka całkiem nieźle bije , najwolniej expi z wymienionych , w pvp wszystko zależy od stuna , wejdzie masz luz, nie wejdzie nie jest jeszcze źle bo masz niemało hp i całkiem dużo :) defa.(bardzo miło wspominam walkę DA , najmniej się stresowałem walcząc nim - ale ze wzgledu na wolny exp na wyższych lv zwątpiłem ;/)
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

bonco_pl

Więc na tą chwile blizszy jestem HE ale DA jeszcze nieodpada bo tak jak Rakemi doszedlem do wniosku po pol roku ;) ze zdecydowanie najlepiej mi się grał SK czyli postacia preferujaca zwarcie :)

NightBird

Ja bym wybral HE bardzo dobra postac fajna do expienia w pvp tez skuteczna.
Z wszystkich łuczników najwiecej HP dobry atak, atack speed. Nabufowany rządzi.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Xavierr

DA  :arrow: Sporo hp, w 3 dupy defa, niezły m. def. Niski acc, low dmg i atack speed. PvE się znakomicie spisuje. Gdy nie masz party, jego panterka robi Ci za dd. PvP 1vs1 na mele radzi sobie dobrze, z łucznikami daje radę, magowie go jadą jak chcą. Mass PvP/siege jak reszta tanków jest mało przydatny, tam nie ma mowy o "tankowaniu" ---> poleci w Ciebie kilka nuków i leżysz.

HE :arrow: Świetny p. atack, crit, niezłe eva i speed (najniższe z łuczników), nawet sporo hp. Wady? --> Dla mnie osobiście nuuddaaa i żre ssy jak oszalały (mob rate x5 --> będzi ciężko z kasą). PvE szybki i łatwy exp. 1vs1 nabufowany radzi sobie z magami, łucznikami i większością wojów. Jadą go Tyrant, DA, SK i daggerzy. Selfbuffed moim zdaniem ssie. :P  Mass/Siege --> ogromne znaczenie, PWNUJE jak oszalały :twisted:

TH :arrow: Ciągle najlepszy z daggeruserów, na PvE nieznacznie ustępuje miejsca AW. Wady --> raczej brak, może mały m. def, brak aktywnych skili oprócz blowów, wiele osób będzie Cie uważało za n00ba bo grasz TH (wiem, to idiotyczne) PvE: 1vs1 rządzi, mogą go tylko pojechać: SK, DA, tyrant (raczej małe szanse), łucznicy i nukerzy. Mass PvP/Siege kosi wszystko jak trzeba 8)
Mi osobiście TH nie przypadł do gustu, human ze sztyletem?? Eee :|

Moim zdaniem najciekawszy będzie DA (super klimat), ale jeśli nad przyjemność wynosisz koks to bierz HE/TH
You watch the world exploding every single night
Dancing in the sun a newborn in the light
Say goodbye to gravity, say goodbye to death
Hello to eternity I'll live for every breath

Ameno

:arrow: DA: Gralem ta postacia ponad rok. Swietny klimat, super w PvP, PvE.
Jezeli dobrze nim zagrasz to nawet SpS rozwalisz. Te klasy, ktore ty podales nie maja szans z nim.Posiada on najlepszy stun w grze, swietna panterke. No i co ci tu jeszcze powiedziec o nim. Przydasz sie do tankowania i jeszcze do tego w Nightmare wyglada jak cudo :D  Polecam tą klase...jest boska :D
:arrow: HE: Postac dla bogaczy. Jezeli nie masz jakies innej postaci, ktora ma Ci do zaoferowania adeny to jej nie bierz. Strzaly kosztuja :D Dobra do mass PvP, siege, lecz w PvP ustepuje miejsca PR i SR.POstac jak juz inni pisali nuuudna, wiec sam wybieraj..... :P
:arrow: TH: Jak ja lubie krytykowac tą postac :D Najslabszy dagger, straaaaasznie nudna postac. Nie ma szans z zadna postacia powyzej. Mozna powiedziec, ze jest to postac dla nooba a nie dla gracza....wiec nie polecam ją :D

Podsumowanie: Wybierz DA :D  :D  :D

KrEdA

Ameno...tutaj dowaliles xD HE rozwali kazdego innego lucznika (taki sam zasieg strzalu wiec wlaczasz Snipe i 2 cirty i nei ma Pr 3 i nei ma SR ;P) xD a Th to najlepszy dagger a ze jest tak szybki jak HE to go rozwala bez problemu :) PR ma malo HP czli jesli go tylko dojedzie to po PR czyl izapuszczas Switch i PR moze Ci skoczyc :) a Ty go dojezdzasz ;) a co DA to sie zgadzam, raczej rozwali TH chyba ze gra nim ćw*k

Dymek69

PR ma fatal counter, im mniej HP tym większy P.atk wiec nie sądze :) A Snipe z tego co pamietam co cos obnizał, wiem ze nie mozna sie ruszac podczas snipe.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

KrEdA

a no bo nie mozna ;P ale zadaje duzo wiecej critow i dmg ;P (a ja nei dostalem pochwaly :(:( xD)

bonco_pl

Kurde musicie mnie wkurzac :P teraz mnie na DA kierujecie :P powiem tak mysle ze brak CP bardzo osłabił Fighterow walczących w zwarciui czulbym sie troche wyrakowany...jeszcze co do tego co lubie uwielbiam atakowac z daleka bo mam duzo swobody ale z kolei expic kubie raczej w zwarciu mysle ze TH raczej juz odpadl...zostaly 2 opcje dobrze ze serw jeszcze nieruszyl :)

Feanor

Bierz HE. Da owszem, jest fajny, ale esencją tej gry jest mass PvP i Siege, a tam rządzą łucznicy i nukerzy, a wśród nich panuje HE :D Full buffed a z odpalonym Snipem jest nie do pojechania. Daggerzy zrobią kilka kroków i będą leżeć. Nuker nawet sleepa nie zdąży rzucić a będzie wąchał kwiatki od spody :D Jeżeli będziesz kampował na murze, to DA g*wno ci zrobi, zresztą ze Snipem wystarczy pojechać go ze skilli, a critical ze skilla bardzo boli...
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Rake

Fakt Feamor,ale btw.kiedy na Zeusie będzie jakiś siege? :P  Pozdro dla dębowego i lorda kaina 8)

Lubicie pisać o siegach i o tym jaki to HE jest boski na nich,ale przyznajcie się szczerze ilu z was było na siege grając HE.Siege trwa godzina/dwie raz na dwa tygodnie czy choćby co tydzień(Jeśli grasz na L2J to o siege możesz raczej zapomnieć).A co z resztą czasu? Biegasz i nuuuuudaaaaa.
[

hrypek

Ave
Lucznicy jak i th dla mnie nie warto nawet expic no chyba ze jestes jakims killerkiem i lubisz miec problemy mialem kumpla na enraged zabijal czesto jako PR po 2 tygodniach juz nie musial szukac walki - srednio 3 razy na dzien ktos go szukal (howanego ) a wierzcie mi ze bawił sie swietnie, ale jezeli masz pokojowqe nastawienie tych 2 postaci brac nie warto co innego z Avangerem nie  da sobie w tarcze stukac jak trzeba moze wielu przetrącić no i mamy takie jakby 2 in 1 co jest tez odskocznią od normalnej gry mozna i w party i samemu a nawet pokusić sie o zbrodnie  inny plus nie spotkasz tak wielu klonów (choc i tak bedzie ich xx moze i x ) no i ten klimat warto odnotować szczególnie na alku gram tam 4 dzien jakos spotkalem krasia jak mi wyskoczyl z tekstem Witaj Panie , zniszczmy zło , nie pozwólmy aby z nas kpil itp. teksty  z początku smialem sie po pas, jednak to tylko na pozor zabawne kolejne 3 godziny byly najlepszymi 3 godzinami spędzonymi na L2 przeszlo od roku
Tak więc Bywaj wojowniku
Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy

Ryltar

DA najlepszy z tych wszystkich,nie lubie jakos dd i lucznikow(wyjatek DE).

bonco_pl

Eh... i cały czas wątpliwosci :)
Za DA przemawia u mnie to ze lubie walke w zwarciu,i chyba Tanki to cos dla mnie bo SK grało mi sie najlepiej z moich dotychczasowych postaci.Gram tez testow Da na 45x i jest nawet fajnie.
Z kolei u tej klasy niepodoba mi sie pantera (ogólnie nielubie summonow),i to ze niema ona zbytnio swobody.
Z kolei HE ma duzo większą swobode dzialania jak ktos cie zaczepi to zawsze łuk ma daleki zasięg i He tez jest dosc szybki,nietrzeba nosic kliku broni lub zmieniac zbroi(nienawidze tego) i ogolnie  chyba przyjemniej sie expi.Jedyne wady jake zauwazam to to ze niezle zre SS i niby szybko sie znudzi choc niejesetm etgo taki pewien :)

Edit:Dla mnie celem tej gry niejest bierne expienie tylko zabawa a zabawa to siege pvp itd. :) wiec chyba dalej jestem blizej HE ^^

hrypek

Powiem tak jak DA walczy w zwarciu liczysz tylko na swoje umiejetnosci, HE no coz uciekac przed kims i pakowac w niego shoty no wybacz mnie to nie bawi a tym bardziej smianie sie nad trupem  jacy my to  pro jesteśmy - tak ja to widze no ale coż łucznicy ktoś musi nim grać - byle nie byly to uczniaki z przedszkola czy podstawówki.
Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy

bonco_pl

No tak tu masz racje zdecydowanie łatwiej walczy mi sie pvp Necromancerem niz Shillien Knightem ale mnie troche ciągnie do tych łucznikow bo mało nimi grałem a moim SK na enraged dobre kilka miesiecy.

Ameno

Cytat: KrEdAAmeno...tutaj dowaliles xD HE rozwali kazdego innego lucznika (taki sam zasieg strzalu wiec wlaczasz Snipe i 2 cirty i nei ma Pr 3 i nei ma SR ;P) xD a Th to najlepszy dagger a ze jest tak szybki jak HE to go rozwala bez problemu :) PR ma malo HP czli jesli go tylko dojedzie to po PR czyl izapuszczas Switch i PR moze Ci skoczyc :) a Ty go dojezdzasz ;) a co DA to sie zgadzam, raczej rozwali TH chyba ze gra nim ćw*k

Kreda...to ty dowaliles...TH najlpeszym daggerem...LOL....ciekawe w czym on jest taki dobry....moze w ciekawosci grania nim :?: TH to jest najbardziej najbardziej noobska postac w L2. Jest wolny jak na daggera(no ma dash, ale dash trwa 10 sec. LOL), nie ma najwiekszego powera ani evanse. To jest takie cos miedzy PW a AW. Taki cienias :D I tyle :P

A co do inni lucznicy kontra HE....LOL SR rozwali go spokojnie. HE wlacza snipe ja sobie odchodze podleczam sie i moze mnie HE cmoknac. A co do HE vs PR to PR ma  fatal counter, ktory przy malutkim HP rozwala jednym strzalem HE. I prosze nie mowic, ze HE na full buffach to boss. To nie prawda, na full buffach SR i PR jest o wiele lepszy :|

Pozdro :wink:

Feanor

Taaak, ty odchodzisz podleczasz się, a HE bierze potionki i Relax. Widzi że się zbliżasz, wstaje. Walnie ci Stuna - ma dużo większą szansę że wejdzie. PR jest najlepszy 1 vs 1, ale HE może go pokonać. Stun w PRa wchodzi jak w masło. No  i co zrobi PR, jeżeli będzie miał 700 hp, a po następnym strzale będzie leżał?

@Rakemi
Ostatnio na Zeusie był już testowy siege :P Ale oczywiście królowało noobowstwo. Zamiast szturmować zamek debile pekowali korzystając z tego, że nie ma karmy....
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Ameno

Hahaha...teraz dowaliłeś......ja odchodze, konczy Ci sie snipe, a SR ma wiekszy speed i szybciej walne Ci stuna.A pozniej to juz kupa. A po drugie nie zabierzesz nigdy PR 700 HP :D