Brak neta Oo

Zaczęty przez Rickert, Luty 06, 2011, 09:45:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rickert

Tak jak pisałem w ostatnich tematach - dosłownie nic nie znam się na tego typu rzeczach.. Jakieś 3h temu -_-'ł mi się komp, zrobiłem formata i zainstalowałem to - co po ostatnim niedawnym formacie. Przy włożeniu czy też wyciągnięciu kabla sieciowego powinna pojawić się 'chmurka' z wiadomością o tym czy też w prawym dolnym rogu powinna być ikonka dzięki której można było skonfigurować połączenie. Nic się nie pojawiało, a w jaki inny sposób to zrobić - to nie mam pojęcia.
Łączę się  za pomocą kabla - który podłączony jest  do rutera. Mam zainstalowane CHYBA wszystkie stery. :D

A mianowicie zainstalowałem sterownik Nvidia czyli do karty. motherboard sterownik audio i czipset. I jeszcze pakiet kodeków - Wszystko to, co ostatnim razem, z tym że, iż teraz się nie mogę połączyć. :D Mogę dać screena/stronę do tego co pobrałem/zainstalowałem. Mogę dać pełen opis mojego kompa - może czegoś nie zainstalowałem?

Jeżeli coś nie zrozumiale to... pisać gdzie, wytłumaczę. :P

P.S właśnie piszę z drugiego kompa z tego samego domu - więc z netem jest all dobrze. :P

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Ryane

Chodzi o ustawienie numeru IP, maski, bramy i dnsa? Nie wiem czy dobrze zrozumialem :D

Rickert

Nie wiem o co chodzi xd. Zrobiłem formata i raczej oczywiste było że na nowo będę musiał 'zrobić' internet - No tylko jak..?

Ryane

mhm... chodzi mi o numer ip, na przyklad 192.168.20.5.
Jesli musisz go recznie wpisac to napisz jakiego masz windowsa :)

Rickert

Ryane

No to Panel sterowania -> przelaczasz na widok klasyczny -> Polaczenia sieciowe -> 2x klikasz na polaczenie lokalne -> Wlasciwosci -> zaznaczasz protokolo internetowy TCP/IP -> dajesz jego wlasciwosci -> ustawiasz recznie lub dajesz na automatyczne (jesli na przyklad dziala dhcp).

Rickert

Mam inglisz windowsa, po kliknięciu w panelu na "Network connections" nie mogę znaleźć niczego takiego jak Połączenie lokalne - Po kliknięciu na Network connections pojawiła się ikonka MSN.

Ryane

A masz zainstalowane sterowniki do sieciowki? :)

Rickert

yyy, nie.. :D Dasz mi linka do nich?:<

Kamal

Na płytce od MB będzie :P

Rickert

Cytat: muchosQQ w Luty 06, 2011, 11:00:56 PM
sterownikidosieciowki.pl chyba ze to angielskie to driversforethernet.co.uk
cool!

Google mi pokazuje ale nie wiem ktore sa do mojej.

Sprawdze everestem.

Acid

Daj model MOBO to Ci znajdę.

Rickert

Ha! Sam sobie poradziłem pff! :) Kurde jestem z siebie dumny.. :D

Acid