Oficjalne serwery

Zaczęty przez M@czugos, Marzec 09, 2006, 10:10:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

M@czugos

Ile miesięcznie kosztuje gra w L2 na oficjalnych serwerach? Jak się płaci za grę na nich? Chciałbym ogólnie wiedzieć jak najwięcej na temat oficjalnych serwerów l2 i ich różnic pomiędzy prywatnymi serwerami. Proszę o szybkie odpowiedzi.

PS: Ile mniej więcej będe ściągać update do l2c4 za pomocą oryginalnego updatera, jeśli mam neostrade 512?

PS2: Czy istnieją ewentualni sponsorzy gry na oficjalach? Raczej wątpie ale warto spytać...

PS3: Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy serwer prywatny do l2C4?

Jancia

Gra na officjalu kosztuje około 15$ (jeżeli wykupisz na więcej miesięcy z góry >taniej)
Officjalne servery są najlepiej zupdatowane, działają 99% czasu. Gra na nich mnóstwo ludzi (niestety połowa to boty...) a dalej to niech może wypowie się ktoś kto ma świerzsze informacje.
zależy z jakiej wersji na to c4 chcesz updatowac... ale od 2-8h powinno skończyc; najlepiej zostaw kompa na noc.
Według mnie najbardziej podobny do officjala jest l2 paradise, może to dlatego, ze jego admin gra właśnie na globcu...
Jednak z officjalem jest tak że nie każdemu przypada do gustu... za dużo botów, za wolny exp, mało sie dzieje;a niektórzy są w nim zakochani po uszy... rzecz gustu :P
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

sebeq

Co do retkow kosztuje to 100 zł na 2 miesiace (karta pre paid) + CD Key by zalorzyc konto... wszystko znajdziesz w sklepie gram.pl. Serwery oficialne  roznia sie głownie stabilnoscia i pelna kronika w tym wypadku c4, ja na 256 updatowalem cala noc, na 512 pewnie polowe krucej. Co do sponsorow to nie wiem bo sam nie dawno zaczolem grac na retq, ale co to za przyjemnosc gdy wszystko dostaniesz za free. Jesli chodzi o prv mozesz sprobowac L2p

skeema - sagittarius/sorcerer @ambereye

montezuma

Cytat: M@czugosIle miesięcznie kosztuje gra w L2 na oficjalnych serwerach? Jak się płaci za grę na nich?

Miesiac kosztuje 15$, placisz karta kredytowa albo kartami pre-paid

Cytat: M@czugos
Chciałbym ogólnie wiedzieć jak najwięcej na temat oficjalnych serwerów l2 i ich różnic pomiędzy prywatnymi serwerami. Proszę o szybkie odpowiedzi.

Przepasc pomiedzy piratami a oficjalnymi serwerami jest ogromna, od inaczje dzialajacych skillach do inego zachowania moobw, krotko piraty to zmutowiale L2c1 ktore ma niewiele wspolnego z L2 oficjalnym

PS: Ile mniej więcej będe ściągać update do l2c4 za pomocą oryginalnego updatera, jeśli mam neostrade 512?

Z C3 na C4 czeka cie sciagniecie ok 900mb.

PS2: Czy istnieją ewentualni sponsorzy gry na oficjalach? Raczej wątpie ale warto spytać...

NIe, chyba nie myslales ze znajdze sie ktos kto bedze placil za twoja rozrywke.

PS3: Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy serwer prywatny do l2C4?

NIe ma czegos takiego.

Cytat: Jancia
Gra na nich mnóstwo ludzi (niestety połowa to boty...)

Prowadzisz statystyki ze to twierdzisz

Według mnie najbardziej podobny do officjala jest l2 paradise, może to dlatego, ze jego admin gra właśnie na globcu...

Paradise to stare c1 i nie musze pisac chyba jaka to roznica, LOL a wy jeszcze placice zeby admin mogl sobie grac na oficjalnym serwerze

Jednak z officjalem jest tak że nie każdemu przypada do gustu... za dużo botów, za wolny exp, mało sie dzieje;a niektórzy są w nim zakochani po uszy... rzecz gustu

NIe znam nikogo kto po zagraniu chcial wrocic na piraty

Cytat: sebeq
Co do retkow kosztuje to 100 zł na 2 miesiace (karta pre paid) + CD Key by zalorzyc konto...

Wlasciwe to sama gre (14dniowy trial) i 60 dni gry mozesz miec juz za 100zl, czyli lacznie za 74dni zaplacisz 100zl, niestety te karty pre-paid sa w polsce niedostpene i zeby je zamowic musisz miec karte kredytowa
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Jancia

Cytat: montezuma
Gra na nich mnóstwo ludzi (niestety połowa to boty...)
Prowadzisz statystyki ze to twierdzisz

Nie prowadze statystyk, jednak mam paru znajomych, którzy widzą co sie dzieje, nie twierdze, że dokładnie 50% graczy to boty, jednak znaczna ich częśc to boty i co do tego nie mam żadnych wątpilości

Paradise to stare c1 i nie musze pisac chyba jaka to roznica, LOL a wy jeszcze placice zeby admin mogl sobie grac na oficjalnym serwerze
To prawda, każdy prywatny server to edytowane c1, jednak istnieje takie forum jak post pacific, gdzie ludzie zamieszczają aktualizacje, w miare działające 7 znaków, lokacje takie jak TOI, dropy ustawione według L2WH. On nie ptyał który jest TAKI SAM JAK OFFICJAL, tylko który jest NAJBARDZIEJ PODOBNY DO OFFICJALA.

Jednak z officjalem jest tak że nie każdemu przypada do gustu... za dużo botów, za wolny exp, mało sie dzieje;a niektórzy są w nim zakochani po uszy... rzecz gustu

NIe znam nikogo kto po zagraniu chcial wrocic na piraty
A ja znam, nie tylko kto by chciał, ale i kto wrócił
Kathia -Warsmith 40+

Ashurei

By daleko nie szukac... Na Paradise jest pelno ludzi, ktorzy grali na off, a teraz siedza na privie

montezuma

Tylko pytanie dlaczego przestali grac na oficjalu? i Kiedy przestali.
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Jancia

Jeden powiedział, że tam się nic ciekawego nie dzieje, za wolno mu wszystko idzie; jeżeli o to ci chodzi, to nie przestał grac ze względów finansowych- jego stary clan mu fundował grę; a przestał grac na początku lutego; a drugi stwierdził, że nie ma tam nic ciekawego (osobiście sie z tym nie do końca zgadzam).
Kathia -Warsmith 40+

GlooM

lol na privach nie dzialaja najbardziej fun rzeczy jak buffy ze ssaniem hp, crity z magi i naprawde wiele, wiele innych rzeczy ktore diametralnie zmieniaja gre.
Imo nie mozna porownywac serva C1 do offa, bo na privie dziala moze z 10% rzeczy tak jak powinno, wszeyskto inne dziala tak jak mozna to wykonac ale niestety na C1 zrobienie reszty jest niemozliwe i trzeba kombinowac... potem sa na takich servach niestworzone historie...
Na piratach jest jedynie zalosna namiastka tego co jest na offie.
Jezeli chodzi o l2 to jest off i sa piraty, ktore z nim za wiele wspolnego nie maja...

montezuma

Cytat: JanciaJeden powiedział, że tam się nic ciekawego nie dzieje, za wolno mu wszystko idzie; jeżeli o to ci chodzi, to nie przestał grac ze względów finansowych- jego stary clan mu fundował grę; a przestał grac na początku lutego; a drugi stwierdził, że nie ma tam nic ciekawego (osobiście sie z tym nie do końca zgadzam).

LOl u mnie wrecz przeciwnie, to na piratach nic sie nie dziala, bardzo mala spolecznosci graczy, pustki, niemla zerowa polityka. Oficjal to tysiace graczy i ciagle wieksze i mniejsze wojny.
Naia - oficjalny server

Jancia

Nie wiem jak było, mówie co słyszałem :P
Kathia -Warsmith 40+

M@czugos

OK, dzięki wszystkim. Na gre na officjalu mnie nie stac, myślałem że to jakieś 4 dyszki a tu ba... Spróbuje z tym l2 paradise, ale to nie zmienia faktu że najbardziej lubie cRPG i strzelanki :)

GlooM

Cytat: M@czugosNa gre na officjalu mnie nie stac, myślałem że to jakieś 4 dyszki a tu ba..
erm twoja wypowiedz jest troche dziwna bo przy obecnym kursie 15USD to 48PLN.

a jezeli chodzi o ta mala dyskusje to..
subclassy, 7 signs, wiekszosc map nawet z C2, skille, statystyki summonow/petow, rozmieszczenie mobow, raidbossy, system walki i naprawde mnostwo innych rzeczy jakie znacie z priv servow sa bledne...
na C1 nigdy nie bedzie dzialac CP, ksiazka dla crafterow, crity z magi i duzo, duzo innych rzeczy...

takze jezeli ktos mi mowi ze priv jest lepszy albo podobny do offa to ja mowie tylko: LOL!

Thorin

co teraz jest tak tanio???? gadasz tylko 50 ale to i tak ciut zaduzo :P jak bym zacyznal w to grac gral z 1 miech dopiero to tak ale tak sie niema co brac :P
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

sebeq

CytatWlasciwe to sama gre (14dniowy trial) i 60 dni gry mozesz miec juz za 100zl, czyli lacznie za 74dni zaplacisz 100zl, niestety te karty pre-paid sa w polsce niedostpene i zeby je zamowic musisz miec karte kredytow

Nie do konca jest prawda co napisal/a montezuma. Nie prawda jest ze w cenie gry jest 14 dniowy trail, za darmo mozesz grac 30 dni.Klik <- Karty pre paid

montezuma

Przeciez napisalem ze te specialne karty pre-paid nie sa dostepne w polsce. Pisalem o tych kartach pre paid: http://store.plaync.com/product.php?productid=16160&cat=249&page=1

CytatThis new Game Time Card package also includes a full version of the Lineage II game including the latest content expansions and a 14-Day Free Trial Code to share with a friend

Te karty mozna kupich przykladowo w http://www.interactcd.com/ , oba kody sa podawane na mail lub icq w ciagu paru godzin po zamowieniu.
Naia - oficjalny server

sebeq

:oops: , nie wiedzialem o tym ze cos takiego istnieje...

Ryltar

CytatNIe znam nikogo kto po zagraniu chcial wrocic na piraty

To poznasz:Ja wole grac na Allseronie ze wzgledu na klimat niz na globalu a potem dopiero jest moj ukochany Kain :)