SwS szanse z lucznikami

Zaczęty przez Scroller, Marzec 11, 2006, 10:30:48 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Scroller

Chodzi mi o sytuacje gdzie SwS i lucznik sa na podobnych lvl oboje maja luk i sa tylko na swoich bufach. SwS nosi heavy armor, ma deflect arrow lvl1, w razie czego ultima defense lvl 1, song of hunter.  Waszym zdaniem jakie szanse na zwycieztwo w tym pojedynku ma SwS?

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Cyceron

Jezeli bedzie mial luk? Wedlug mnie zostaniesz rozszarpany...

Pavel

Na swoich buffach, to powinien wygrać SwS.
1. Masz Song of Hunter = czeszte crytyki.
2. Jesteś elfem i masz najwiekszy bazowy Dex = czeste krytyki
3. Masz Deflect Arrow 2 = całkiem niezła odp. na strzaly.
4. Masz Song of Wind i Sprint = jesteś szybszy ew. możesz ucieć Archer'owi xD
5. Masz Entangle = spowolnienie
6. Heavy Armor = Duży P.Def
7. Song of Earth = Większy P.Def
8. Song of Vitality = bonus do HP
Teraz minusy:
1. Brak Bow Mastery = mniejszy P.Atk z łuku
2. Brak Rapid Shot'a mniejszy A.Spd

Rada jeśli masz taką możliwośc przerzuć się nd Damascus'a z Focusem(częstsze crytyki) + Tarcza (przeciw łucznikowm), bądź AoBA/DMG z Health'em ( 25% do HP ) + Tarcza (przeciw łucznikom).
Aki -> Swordsinger -> Eureka -> Invisible -> Giran Castle

Dkarn

Widzialem walke SWSa z Hawkeyem na full buffach oboje. Hawkeye gora. Jednak na self bufkach mysle ze SWS by sobie poradzil... To tez zalezy od doswiadczenia/lvl/sprzetu/taktyki.
Nick:
Rasa:
Klasa:
Poziom:
Serwer: Paradise

Poziom:

Klan:

Dymek69

No ja majac SR, i bedac na self buffach dostawalem baty od SwS, ktory mial łuk.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

sebeq

Tak, tylko nie zapominajcie ze piesni sws'a trwaja okolo minuty ;/

skeema - sagittarius/sorcerer @ambereye

Darkdancer

PARADISE 4EVER
eureka 7x
prophet

sebeq

Masz je chyba troche przedlurzone:)

skeema - sagittarius/sorcerer @ambereye

eSkel

Na zenith (infinity) trwaja tyle co normalne buffy... i to mnie strasznie wkurwia :/ Z jednej strony fajnie bo mane masz ale z drugiej w party nikt nie pojdzie tylko podejdzie "song pls" i tyle go widac....  :|

harnas

songi i tańce powinny twać 2,5 minuty chyba.Co do walki SWS a  łucznik
po 1: zależy jaki łucznik.
po 2 zależy czy open pvp czy na arenie
po 3 zależy od doświadczenia graczy (nudzi mnie już to powtarzanie)
po 4 zależy czy to C3 czy C4 (w C4 łuczników osłabiono podobno)
nick Harnas zawsze i wszędzie....

eSkel

aff gdyby moj sws mial thompsona to bym wszystkich jechal tak jak w et. 8)

serdel

Wasze spekulacje nad tym mnie dobijaja, imo. kazda postac jest dobra, jak sie umie nia grac to mozna rozlozyc kazdego, poza tym wiekszosc gra na privach a tam postacie sa juz ustawiane inaczej, pomyslcie ktos nowy kto sobie zrobi sws, poczyta to forum to bedzie bal sie wyjsc gdziekolwiek, bo sie naczytal ze od tego dostanie w pierd*** na pvp, od tego tez i od tamtego rowniez :) btw. mam SwS i Silver Rangera, na 60+ lv uwazam ze lucznik jest lepszy, ale songi tez sie przydaja, wiec gram sobie roznie ^^

PrzemekPL

Cytat: harnaspo 4 zależy czy to C3 czy C4 (w C4 łuczników osłabiono podobno)

no z tym lukiem draconic s gred co ma focus to chyba za slabi nie sa :|
wyobrazcie se jeszcze z 70 do cryt  u lucznika... masakra co 2 strzal to bania :oops:

eSkel

noo... bazowy kolo 200 (zalozmy) x2 z hunter song... +70 z SA focus.. +60-70 buffy pp/se  :mrgreen:

Feanor

Ja moim HE mam bazowy crit rate 158. W takim wypadku SR miałby jakieś ~160, 165. Max 168. Z Focusem mam 205. Song of Hunter w C4 zwieksza chyba tylko o połowę, więc C3 - 410 C4 - 307,5. Plus SA Focus będzie C3 480 a C4 377,5. Co i tak daje ogromną liczbę. Grając na Extreme miałem HE na 51 lvlu. Jak miałem Song of Hunter i Focus to zrobiłem raz serię chyba 5 czy sześciu krytyków. Dodatkowo miałem Death Whisper i Dance o Fire. A że na Extreme songi i tance trwają 20 minut... Czy trzeba coś dodać?
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

eSkel

To ze songi i tance trwajace 20 minut so do dupy i powinni za to kastrowac!  :evil:

harnas

Cytat: PrzemekPL
Cytat: harnaspo 4 zależy czy to C3 czy C4 (w C4 łuczników osłabiono podobno)

no z tym lukiem draconic s gred co ma focus to chyba za slabi nie sa :|
wyobrazcie se jeszcze z 70 do cryt  u lucznika... masakra co 2 strzal to bania :oops:

Draconic cholernie  trudno zdobyć (no chyba że grasz na hight ratach gdzie są GM shopy i wszytko można kupić), poza tym Draconic Bow to ,o ile sie nei myle, Heros weapon.Osłabienie łuczników w C4 polega na zmniejszeniu podatności na strzały ludzi w Heavy Armor.Tyle że to na chyba żadnym serwerze prywatnym nie działa, ale na niektórych serwerach sie starają jak mogą (np.  L2p Balanse System).
nick Harnas zawsze i wszędzie....

Feanor

Moim skromnym zdaniem songi i tańce powinny trwać 5 minut. To na tyle mało, by nie opłacało się ich sprzedawać, a na tyle dużo, by SwS czy BD nie zużyli całej many w 3 buffniecia...
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+