Abyss Walker [AW]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:02 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lexiu

Na Seal of Shilen będzie ciężko, próbuj FoM bądź VoS jeśli masz dobrą biżu :)

Madith

Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

JustMe13

Jakie Dye najlepsze dla GH na H5???

NormanZKS

gram ta postacia pierwszy raz i mam kilka pytan:
1) czy set dynasty dagger master wystarczy czy zmienic go na ktorys z s84 bo z roznymi opiniami sie spotkalem?
2) jaka jest najlepsza bron ?
3) jakie sa do niej pchac?

z gory dziekuje za odp

jac0l

Dagger z critical damage, jak najlepszy.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

fun

Ja bym tam rozwazyl duale. Dostajesz nowy blow non atri o niezlej sile.

Arnold

już coś było ,że dagger w jednej ręce jest lepszy nawet chyba ja pytałem i tak jak napisał jac0l z critical damage co do pierwszego pytania to na pvp dynasty lepszy od s84 bo ma +4.3eva(mogę się mylić bo nie pamiętam dokładnie)a na expa to nie wiem ale raczej s84 będzie lepszy.
"Sprytna osoba rozwiązuje problem. Mądra ich unika"

fun

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,40920.msg497537.html#new
Wszystko ladnie opisane. Imo wr nie rozni sie od gh w kwesti dobory eq :P

Madith

A powiedz nam jeszcze jaka kronika. Jak H5 to bierz Vorpala, imo best set dla daggera (niestety elegia praktycznie nie do zdobycia).

Dual daggerki imo > 1h dagger
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

NormanZKS

jesli chodzi o kronike to freya ;]

Draves

Dyna set dagger master essense 2  najlepiej, ale później radziłbym zamienić to na vorpala. Podobno w h5 dual daggery są -_-'*** to jest opinia paru moich znajomych z off.   Warto też dodać, że od hf shadow step jest od 40 lvl a na 80 lvl dostaje się bardzo fajny skill
"Throwing Dagger", który gdy wejdzie zmniejsza speed o 80% a do tego zadaje jeszcze dmg.
"To moja wiara sprawiła, że się rozwijam i zmieniam ludzi szanuje, doceniam, nie oceniam złych czynów. Z dala od skurwysynów czerpiących siłę z upadku"

Ja jestem Fuer grissa ost drauka.

lukasz09091

Cytat: Draves w Luty 18, 2011, 08:24:24 AM
Dyna set dagger master essense 2  najlepiej, ale później radziłbym zamienić to na vorpala. Podobno w h5 dual daggery są -_-'*** to jest opinia paru moich znajomych z off.   Warto też dodać, że od hf shadow step jest od 40 lvl a na 80 lvl dostaje się bardzo fajny skill
"Throwing Dagger", który gdy wejdzie zmniejsza speed o 80% a do tego zadaje jeszcze dmg.
wow to nieźle

trochę się pogubiłem: od h5 wszystkie blowy można walić z 2h dagerów?

bula

Cytat: lukasz09091 w Luty 18, 2011, 10:36:55 AM
Cytat: Draves w Luty 18, 2011, 08:24:24 AM
wow to nieźle

trochę się pogubiłem: od h5 wszystkie blowy można walić z 2h dagerów?
od zawsze wszystkie blowy mozna walic z dual(2h to nie to samo co dual) daggerow

lukasz09091

sory za dużo namieszałem: miałem na mysli czy power taki sam, bo wcześniej z tego co czytałem z 1 był lepszy niż z dualami, więc teraz jest taki sam czy bierzemy duale ze względu na regular hity,  atak spd. i dodatakowe blowy?
mam nadzieję, że teraz jasno  :)

Apocalyptik

Duale ze względu na normalne hity i crit rate się bierze. Różnica w blowach jest mała, a dualami masz 1 dodatkowy dość dobry. Do duali holy można pakować, bo jest tanie i dobre, a skille w duel enchantować. A no i dual dagger opłaca się enchantować, wtedy hity z nich, +5str, FD, FP są soczyste :P

We ride together, we die together.

Yoker

Cytat: lukasz09091 w Luty 18, 2011, 03:41:48 PM
sory za dużo namieszałem: miałem na mysli czy power taki sam, bo wcześniej z tego co czytałem z 1 był lepszy niż z dualami, więc teraz jest taki sam czy bierzemy duale ze względu na regular hity,  atak spd. i dodatakowe blowy?
bo w normalnego mozesz wsadzic CD, ktory zwiekszy sile blowa a w duale juz nie

Madith

Cytat: Yoker w Luty 18, 2011, 10:55:01 PM
Cytat: lukasz09091 w Luty 18, 2011, 03:41:48 PM
bo w normalnego mozesz wsadzic CD, ktory zwiekszy sile blowa a w duale juz nie

roznica miedzy dual daggerami a zwyklym jednym daggerem z CD na blowach wynosi jakies...200dmg ?

Z ta roznica, ze z dual daggerami mamy dodatkowy bardzo mocny blow (cos jak lethal +9).

No i mamy jedna super bron do pvp jak i pve :)

Roznice mozecie zobaczyc sami, w poradniku o WR made by Itherus sa linki do filmikow testowych Satyricona (hero GH z Cadmusa)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

x3nomorph

Z tym, ze Satryicon biega z single daggerem  :)
new future.

Madith

http://www.youtube.com/watch?v=GYbGw582CBk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CANsMESl5Zo

Chodzilo mi o te filmy. Na obu sprawdza dmg z dual daggerow i ze zwyklego daggera. Na roznych konfiguracjach dye.
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Grallenord

WItam, mam pytanko odnośnie tej klasy.
Dotychczas grałem th ale zaciekawił mnie aw i powoli zaczynam nabierać pewności co do stwierdzenia, że od Gracii Final, th zrobił się zezowaty w porównaniu z aw. Czy, jako bardziej doświadczeni, potwierdzacie ten pogląd? a jesli tak to skąd bierze się taki efekt?
pozdr i z góry dzieki

Itherus

mylisz sie stal sie bardziej celny, wszystkim podnieśli bazowy land rate, co nie zmienia faktu ze trafianie wychodzi mu najgorzej ze wszystkich trzech :)

th ma swoje plusy na niższych lev aw na wyższych.

ziomektsw

Witam! Chcialbym was prosic o rade... Mianowicie jaka sube wybrac najlepiej dla AW?

Itherus

w tym topicu jest przynajmniej z 5 takich odpowiedzi.

rcu2xp

Cytat: ziomektsw w Marzec 03, 2011, 11:23:29 AM
Witam! Chcialbym was prosic o rade... Mianowicie jaka sube wybrac najlepiej dla AW?

Wc(celka),archer(evasion),haste(Deska,wl,tyr,glad) albo zamiast haste ud z tanka.

Draves

Lepiej wziąć UD, więcej zachodzu z expieniem tanka, ale haste jedynie do expa. Do pvp bardziej przydatne jest UD :P
"To moja wiara sprawiła, że się rozwijam i zmieniam ludzi szanuje, doceniam, nie oceniam złych czynów. Z dala od skurwysynów czerpiących siłę z upadku"

Ja jestem Fuer grissa ost drauka.