WC kontra Over

Zaczęty przez Balzac, Marzec 11, 2006, 10:33:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Balzac

Witam was wszystkich , mam pytanko .
Kto wygra pvp  Overlord czy Warcryer  ( mowie o high lvlach oczywiscie  :wink: ) ?   Wydaje mi  sie ze buffy obydwu  sa  zaj... bardzo dobre do pvp ( w sumie chanty WC= buffy propa w jakims stopniu :P )

Z góry dzieki  8)

My crusade never ends...

Lasgo87

Wszystko zależy od umiejetnosci gracza,jaką bronia beda walczyc i czy bedzie to walka z zwarciu czy na odleglosc i jednoznacznie nie da sie powiedziec kto wygra

Jezeli OL walnie 1 sleepa to po grane ma WC,jezeli walka w zwarciu dualami wygra WC, jezeli bluntem i OL walnie stuna i uzyje debuffow chociaz nie wiem czy debuffy dzialaja na priv serwerach wszystkich,  :wink:

Użytkownik zbanowany

Xavierr

praktycznie na 100% wygra OL. Nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego, poprostu zaufaj mi :P
You watch the world exploding every single night
Dancing in the sun a newborn in the light
Say goodbye to gravity, say goodbye to death
Hello to eternity I'll live for every breath

harnas

Wszytko sie sprowadza do doświadczenia graczy. I sprzętu (w wypadku OL i WC sprowadza sie też do tego jakiego rodzaju armory noszą).WC zazwyczaj ma BW light, OL zazwyczaj w jakimś robe chodzą.Więc OL ma większy troche casting speed, w dodatku ma zerka co zwiększa casting speed i M.Atack.OL ma przewage nad WC jeszcze w postaci SoulGuard, Seal of binding i Seal of Slow.
nick Harnas zawsze i wszędzie....

Ryltar

Sory ale doty tych 2 klas budza ze sleepa(zadaja maly dmg na poczatku i potem leci dot).Pamietaj hardnas ze WC ma chanty na wyzszym poziomie wiec nie wiem czy ma wyzszy cast.speed a jezeli buffuja sie na wlasnych buffach a potem ida do boju to OL prawie nie ma many.

harnas

tu chodzi o hight lvl, czyli 60+ zapewne, na tych lvl obydwoje mają emporarily increases' Casting Spd. Effect 3.poza tym OL zazwyczaj mają robe a WC light (przyjeliśmy takie załorzenie) więc OL ma więcej MP.

Ryltar

Wiesz ile zra many te jego buffy na klan? po 400 many wiec i tak bedzie mial mniej niz WC.

harnas

Ovelord                                    
Buff na Casting speed efect 3 ==> 204MP
Buff na P.Def effective 3 ==> 188MP
Buff na M. Def. effective 3==> 204MP
Buff na Evasion effective 3 ==>204MP
Buff na P.Atack effective 3 ==> 172MP
Buff na accuracy effective 3 ==> 204MP
Buff na shield defense rate. effetive 3 ==> 204MP
Zerk effective 2 ==> 188MP
Buff na speed effective 2 ==>237 MP

WarCryer
Buff na Casting speed effective 3 ==> 204MP
Buff na P.Def effective 3 ==> 139MP
Buff na M. Def. effective 3==> 188MP
Buff na Evasion effective 3 ==> 204MP
Buff na P.Atack effective 3 ==> 154 MP
Buff na Critical effective 3 ==> 204MP
Buff na Critical effective 3 ==> 252 MP
Buff na speed Atack effective 2 ==> 204MP

Większość buffów WC zabiera tyle samo co buffy OL, tylko niektóre zabierają mniej MP (ale Chant of Predator zabiera 152 MP więc najwięcej). 400MP buffy OL pffff..... ciekawe skąd ci sie wzieło 400.OL będzie miał wiecej MP po buffowaniu sie niż WC (OL ma robe a WC light).

Ameno

Jakim cudem WC ma wygrac z OL :?:  OL je go na sniadanie....OL jest lepszy i w zwarciu, i w walce na drainy(tzn. czary dystansowe). :D

Scroller

Wc czesto nosi heavy, ma chant of vampire co sprawia ze nie musi tracic tyle many na regeneracje HP w PvE

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

harnas

Cytat: AmenoJakim cudem WC ma wygrac z OL :?:  OL je go na sniadanie....OL jest lepszy i w zwarciu, i w walce na drainy(tzn. czary dystansowe). :D

NIewiele lepszy w walce dystansowej.Z tym tylko lepszy że ma zerka a WC nie ma.w walce wręcz sa mniej więcej równi.Wszytko zależy od umiejętności gracza, ale OL ma większe szanse.

Ryltar

OL i WC w H2H sa tacy sami na odleglosc podobnie drainy i sleep tyle tylko ze WC atakuje jeden cel a OL kilka.Chociaz jak OL zdazy rzucic Seal of Silance to po WC.

harnas

Silence zapomnaiłem o tym.... OL zazwyczaj mają robe, a WC żadko chodzą w B grade robe.Czyli OL będzie miał troche szybszy casting speed i jak OL spróbuje walnąć na samym początku Seal Of Silence i mu wejdzie to WC pozostaje tylko walka wręcz.OL wali sleep i poamiatane.... Problem w tym że Seale Ovelorda nie zawsze wchodzą.Więc dużo tutaj zalezy też od szczęścia.

Feanor

Myślę że w zwarciu WC ma niewielką przewagę dzięki  Chant of Fury i Chant of Vampire. Na dystans OL ma Soul Guard więc wiadomo... Drainy za dużo mu nie zrobią...
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

harnas

Cytat: FeanorMyślę że w zwarciu WC ma niewielką przewagę dzięki  Chant of Fury i Chant of Vampire. Na dystans OL ma Soul Guard więc wiadomo... Drainy za dużo mu nie zrobią...

Niby dlaczego drainy za duyżo mu nie zrobią ?  OL i WC mają tyle samo bazowego MEN więc mają tyle samo M.def (lub zbliżoną ilość).WC ma nie wiele większą  przewage nad OL w walce wręcz.OL ma Soul Guard który dodaje mu w huja P.Def.Mój kumpel OL 6xlvl miał na self buffach w Zubei RObe ponad 900 P. def. Ale i tak walka wręcz pomiędzy WC a OL to dopiero pod koniec walki może być albo w ogóle.Najpierw próbują sie zazwyczaj walić z drainów/sleepa/DoT`ów/Seal`ów.Więc do walki wręcz może w ogóle nie dojść.

Feanor

O shit, proszę o przebaczenie, coś mi się pokiciało i pomyślałem że Soul Guard zwiększa M. def.... :D Dzięki że zwróciłeś mi na to uwagę ;)
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Balzac

Dzieki wszystkim , ktorzy sie wypowiedzieli , na pewno skorzystam z porad  :D .  Ale mam jeszcze 1 pytanko... gralem na jednym high rate servie zeby sprawdzic debuffy WC. Rzucilem wszystkie po kolei i... zdziwilem sie ze zeby rzucic  debuffy musze podejsc do przeciwnika ^^.
Pewnie zaraz zjedzie mnie z 5 osob ale luz.  :P  Nie wiem czy tak powinno byc .

Cheers

My crusade never ends...

hrypek

A no nie ma tak kolorowo tak to wygląda i nie jest tak bajeczne jak sie mowi wpadnij w kupe wrogow i czaruj czaruj glupota ta grupa wrogow jak nie zasnie to ci czar raz dwa anuluje albo i rzucic nie da. poza tym testowales OL :D
Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy