Soul Breaker / Soul Hound - Male [SB]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:04:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kamal

Ja bym wpakował -2 dex + 2 STR i -2 CON +2STR

SoP power cd. reszty - jaki max atri?

Draghar

Lvl 7 - 300 w weaponie, bodajże 160 w armorze. Ale że ludzie latają z resistami +30, to około 550 resistu jest człowiek w stanie wyciągnąć
(osobiście wyciągam 360 dark atrib z weapona).

I tak z ciekawości -> Infi Rapier czy jednak top s84?

jyqx

Mam pytanie jakie dac dye do sb. Powiedzmy ze gram na dobrych plikach wiec -con odpada wiec jakie ?
Jyq=WejdeCiDoWanny

W życiu najważniejszy jest fuks...

thx mpxx24

Paskudny

darkj

orlok polecil mi ostatnio: +con -dex; +str -dex: +wit -int
dodam ze to sa dye pod serwer HR na ktorym gram i -int dlatego ze posiadam weapona z emp

aqqvirus

jaki ma reuse steal divinity ? w h5 na off ? bo zastanawiam sie nad gra ale nie umiem sie zdecydowac czy slh czy tyr hmm

tevin

w patch notes wrzuconymi na to forum nic nie znalazłem na temat zmian re-use steal divinity, jedynie znalazłem to:
The success rate of the Steal Divinity skill has been reduced, and is now susceptible to resistance against buff-canceling attacks.

Delios

Reuse wszystkich skilli magicznych w H5 u SlH został obniżony o 10% w związku z dodatkowym poziomem expert casting.
z Disco i Neck z oly reuse to 8 sekund
Archeage <3

aqqvirus

i walasnie o to mi chodzilo 8% thc delios

jyqx

Cytat: darkj w Marzec 01, 2011, 07:51:52 AM
orlok polecil mi ostatnio: +con -dex; +str -dex: +wit -int
dodam ze to sa dye pod serwer HR na ktorym gram i -int dlatego ze posiadam weapona z emp
A co z low rate?
Gdzie zdobyc lightning shocka?
Jyq=WejdeCiDoWanny

W życiu najważniejszy jest fuks...

thx mpxx24

Walk

aqqvirus

czy sadzicie ze dye +str -dex do expa 80lv farmienie hb i inne takie rapier s 150 gracia final beda dobre czy raczej cos moze innego ?

Delios

Ja biegałem z +str -dex
+zrobiłem sobie fajną broń i wsadziłem 300.
Archeage <3

Apocalyptik

Pride of kamael w H5 działa tylko z bronią kamaelową? Wiem jaki jest opis, ale chodzi mi o rzeczywistość z offa.

We ride together, we die together.

Alarion

Cytat: Apocalyptik w Maj 06, 2011, 06:19:54 PM
Pride of kamael w H5 działa tylko z bronią kamaelową? Wiem jaki jest opis, ale chodzi mi o rzeczywistość z offa.

Delios pewnie by powiedział, ale niestety zaginął bez śladu od ponad 2 tygodni : <
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

orlok

Zależy.
Bonus do p.attack działa tylko z bronią kamaelową.
Bonus do m.attack działa z dowolną bronią.

althalus

Pytanie do ludzie z RuOffa. Teraz steal divinity nie wchodzi 100%?

znalazłem takie coś na oficjalnym forum

http://boards.lineage2.com/showthread.php?t=212662

The success rate of the Steal Divinity skill has been reduced, and is now susceptible to resistance against buff-canceling attacks.

Alarion

jest zależne od twojego m atacku i m defa przeciwnika, oraz buffów na buff canceling.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Arimas

ja SB 75 kradłem buffy hero gladowi 85..
Według mnie to jest bardzo randomowe ale buffy na resist cancel chyba pomagają

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

orlok

Tak, buffy zmniejszające cancel chance pomagają, ale w myśl nowych zasad zawsze jest 10% szansy (tak jak przy debuff).
W efekcie niezależnie na kogo i na jakim lvlu ty jesteś, zawsze rzucając steal divinity masz jakby 7 prób losowych, każda z szansą minimum 10%. Łatwo więc zauważyć, że jest duża szanasa, że nawet dobrze zbuffowany przeciwnik coś straci. Te zasady wzmocniły też cancel sps'a, sorc'a, tod, insane etc. O ile były to zawsze bardzo skuteczne bronie na oly, to teraz też stały się bardziej odczuwalne w regular pvp.

Istotą steal divinity jest obecnie atak na songi/dance przeciwnika. Jeżeli cel straci warding/earth to jest to bolesne.
Ja obecnie mam 5-6 sec reuse na steal divinity. I gdy spamuję sop w cardi/ee i pilnuję by automatycznie na reuse użyć steal+death mark, to cardi/ee mają poważne problemy.
Party dagger+archer+trickster+tank wygrało z pewnym const przeciwnika po okolo 10minutach walki.
W następnej rundzie wszedłem na miejsce archera i walka z tym samym const zajęła 2 minuty (nie żebym ja się przechwalał, każdy slh robiący swoje tak by zmienił to starcie). Także slh, mimo że nie dorzuca jakiegoś kosmicznego dps do składu, jest ważnym czynnikiem w starciu.

raiderek

Party 4x SLH+support na graci finall (off) ??
W teori brzmi to aż nazbyt fajnie, ale być może czegoś nie uwzględniłem?

Dlatego
/discuss
Wasting time since 2004
Ru off.

Kamal

Hmmm.

Powodzenia w biciu RB miękkimi light userami i w starciu vs nawet 1 berserker. Przed 77 będzie ciężko na PvP. Mage const też może sprawić "mały" kłopot. Poza tym skille soulhounda nie zabierają 0 many.

PuFF

Cytat: Kamal w Maj 26, 2011, 08:14:58 PM
Hmmm.

Powodzenia w biciu RB miękkimi light userami i w starciu vs nawet 1 berserker. Przed 77 będzie ciężko na PvP. Mage const też może sprawić "mały" kłopot. Poza tym skille soulhounda nie zabierają 0 many.
tylko x4 SD ktore zjadaja 4*7=28 buff'ow na raz :)

lukasz09091

Cytat: PuFF w Maj 26, 2011, 08:54:41 PM
Hmmm.

tylko x4 SD ktore zjadaja 4*7=28 buff'ow na raz :)

target bishop i po chwili nie ma bishopa ;d nawet jak wstanie to będzie goły i wesoły i padnie z samego aoe
w dodatku mogą z siebie nawzajem ściągać debuffy, paraliż i 4 sop'y w akcji

raiderek

Hmmm.

No co do rb to nie ma co polemizować, gdyż skład ten będzie z oczywistych przyczyn po prosty ssał, w PvE pewnie też nie będzie jakoś strasznie kolorowo, dlatego pytam jedynie o PvP.

W teori skład ten wygląda aż nazbyt ciekawie, a wizja bycia najbardziej irytującym i "noobowym" CP na servie jedynie mnie nakręca.

Zerk wydaje się być realnym zagrożeniem, jednak czy spamując RI nie będzie on sporej części pvp stał na paraliżu?
Powiedzmy że średnio łapie on w Aoe 2-3 kuraki na barierze.

Pozostaje też kwestia female/male którą dość ciężko mi rozważyć.
Wasting time since 2004
Ru off.