[L2J] Lineage ][ Asylum .::Epilogue::. .:: x7 rates::. {Beta testy do końca lutego}

Zaczęty przez HellSign, Styczeń 21, 2011, 04:26:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ArchonQQ

CytatLogiczne to jest tylko to, że ma na nazwisko Kaniewska. (źródło - http://www.youtube.com/watch?v=wnM3v5dwBK4&feature=player_embedded )
Ja tam nie wiem czy to logiczne, że lepsze klany idą na exa - i w ogóle nie wiem czy to logiczne porównywać te 2 serwery skoro oba bazuja na różnych kronikach i nie startują w tym samym czasie ;)

Co do pierwszej części - ta, to było żałosne, szkoda że jest więcej takich ludzi xD
Logiczne jest to, że Ex jest sprawdzoną marką, a dobry klan to taki, który idzie na serwer low rate z zamiarem pogrania chociaż tych kilku miesięcy. Opierając się na tym założeniu , nawet jakby Asylum wystartował na początku wakacji to i tak .. kto na niego pójdzie? chyba tylko BMF, któremu pewnie znudzi się serwer, pójdą na Asyluma, pograją chwilę i wrócą na Exa.
W dodatku jak ludzie wiedzą , że pliki dobre, że dobre klany idą i będzie mnóstwo zabawy to kronika nie jest ważna i taki argument, że epi rlz, a freya sucks to bardzo słaby argument, bo tyczy się pojedynczych jednostek, randomów, którym coś tam nie odpowiada.

ONYX2

Oj zobaczymy na starcie, sam w tej chwili nie wiesz ile będzie na starcie zarówno jednego serwera jak i drugiego. Pomyśl, że ludzi jest wielu i może spokojnie starczyć dla Ex jak i Asyluma.  Asylum reklamuje się jako international serwer a nie jako polski serwer, więc to czy będą tam poslkie klany typu BMF czy inne nie ma znaczenia. Wystarczy dobra reklama za granicami i masz więcej graczy niż polaków wszystkich razem zebranych, którzy grają w L2. Nie sami Polacy żyją L2 :)
L2 Official Franz/Naia: Necro/Soultaker 76
L2 Official Franz/Naia: Spoil 70

TO JEST CZAD: http://www.lineage2.com/gd/
NEW ENGINE.

Lineage® II: Goddess of Destruction™, the largest ever content update to the immersive fantasy MMORPG of elite PvP combat, maximizes your fun. Fight in stylish and lively battles with new powerful classes and skills. Take your character to new heights with 14 more levels. Play time to achieve endgame level speeds up dramatically. New group features like the party match system and revamped group sizes and character.

Hesser

ONYX2, ArchonQQ - obaj macie trochę racji i troche pieprzycie głupot, ale ja chce tylko zwrócić uwagę na to, że:
Nawet jeśli Asylum wystartuje powiedzmy, za 1 miesiąc. To ja grając na takim Exie - poszedłbym sprawdzić co to za serwer, o którym było tyle szumu. Na tę chwilę mamy 5k wyświetleń więcej niż l2ex - oczywiście to nie świadczy o zainteresowaniu, ale jakoś, leciutko się na to przekłada ; )

Sauromir

Cytat: Hesser w Marzec 14, 2011, 03:22:54 PM
Na tę chwilę mamy 5k wyświetleń więcej niż l2ex - oczywiście to nie świadczy o zainteresowaniu, ale jakoś, leciutko się na to przekłada ; )

Zwróć uwagę, że ten topic jest o miesiąc starszy ;)

CichyWielbicielBeo

reklama na stronach zagranicznych to imo podstawa, zobacz co sie dzieje na cerberusie, moze i tu rumuny a tam hiszpany a gdzie indziej węgrzy ale 2-3k online jest co dzien

ONYX2

Cytat: CichyWielbicielBeo w Marzec 14, 2011, 04:00:54 PM
reklama na stronach zagranicznych to imo podstawa, zobacz co sie dzieje na cerberusie, moze i tu rumuny a tam hiszpany a gdzie indziej węgrzy ale 2-3k online jest co dzien

I dokładnie o tym mówie :).

Prawda jest taka, że konkurencja jest duża na rynku i zeszłoroczny Cerberus zakasował nawet L2Ex i nikt mi nie wmówi, że L2Ex nie stracił graczy na rzecz Cerberusa. Po za tym online na L2Ex nigdy nie dorówna Cerberusowi, bo L2Ex to już skostniały twór, który jedzie na opinii.

Zawsze jeżeli jest coś swieże to i nowatorskie kreatywne itp to jest dobre i Asylum przedstawia taki trend.

Cytat
Nawet jeśli Asylum wystartuje powiedzmy, za 1 miesiąc. To ja grając na takim Exie - poszedłbym sprawdzić co to za serwer, o którym było tyle szumu.

po za tym zgodzę się z opinią Hessera, że jak wystartuje Asylum to z L2Ex na 100 % połowa tych polaków poleci obejrzeć nowy serwer, który zapowiada się bardzo dobrze - zawsze tak robią :).

Oby ten 1 kwietnia nie okazał się Prima Aprilis dla L2EXtreme :)

NEW ENGINE.

Lineage® II: Goddess of Destruction™, the largest ever content update to the immersive fantasy MMORPG of elite PvP combat, maximizes your fun. Fight in stylish and lively battles with new powerful classes and skills. Take your character to new heights with 14 more levels. Play time to achieve endgame level speeds up dramatically. New group features like the party match system and revamped group sizes and character.

ArchonQQ

Onyx, ale zauważ, że w odczuciu wielu graczy Cerberus się skończył przez administrację, która robiąc wg. swojego l2Insomnia i postacie z pośladka odtrąciła wielu. Nawet oly jest tam nudne, zwłaszcza, że walka kończy się przeważnie po 5 s, gdyż wyfarmieni walczą z lou, a i spora liczba osób podkłada walki.
Skostniały, czy nie, online to nie wszystko.

ONYX2

Zgadzam sie ale zauwaz ze tam nadal jest wysokie online. Odpadli tylko ci co nie dawali rady. Ja poczekam na asylum bo tam pracuja normalni ludzie a i tak bedzie wysoki online nawet jak wszyscy krzycza ze pro klany ida na ex. Ja nie znam pro klanow polskich. Gdyby takie byly nie graly by na priwach.

NEW ENGINE.

RazielIII

Cytat: ONYX2 w Marzec 14, 2011, 05:55:00 PM
Ja nie znam pro klanow polskich. Gdyby takie byly nie graly by na priwach.
here we go, ze niby retail>priv? moze za czasow c4 tak bylo...
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Dexter69

noo o ile off wowa (na którym miałem okazję grać rok czasu) to niebo a ziemia względem privów, w każdej materii - hardcore progress gildie, pliki, poziom itd. to off l2 najzwyczajniej w świecie.. nie. ^^

zaboroo

Onyx powiadasz, że na Cerberusie jest taki super pro online, ale zobacz, że połowa tego ~2,5k to są offline shopy, a na l2exie ten offline się nie wlicza, czyli licznik go nie pokazuje.
EU Retail - Franz - 2007-2009 - sold

01.04.2011 - L2Ex x5

81 EE - Sold

Tumulec

Było parę fajnych polskich klanów co dawało rade grać na wielu serwerach i nie tylko polskich nie będę mówił ich nazw specjalnie żeby nie zaczynać bezsensownej kłótni ale te czasy dawno minęły z paru powodów. Po 1 Nowe kroniki które zabiły klimat i bardzo ułatwiły rozgrywkę, po 2 Moda na Cp która podzieliła klany ma małe grupki pracujące na siebie , Po 3 nie młodniejemy wielu graczy po prostu nie ma już czasu na grę i tak dalej i dalej powodów jest wiele. Sam osobiście grałem 2 klanach łącznie przez ponad 5 lat od Raju KENA X15 i powiem tyle czasy piękna L2 dawno minęły bezpowrotnie. I na koniec napiszę NIECH ŻYJĄ KRONIKI > C4 / C5 / INTERLUDE <
Tylko (L)

Piszę poprawnie po Polsku. Znaczy staram się :D

zaboroo

Dla mnie osobiście klimat L2 umarł wraz z upadkiem Everlasta/L2-Passion. Tam jak dla mnie były najlepsze czasy L2 ;) Tam byłem w 2 klanach polskich (NewOrder - CL Carnage, i BloodBrothers - CL Clavius) gdzie panował klimat, nikt jeszcze nie znał słowa CP (Constant Party), itd. Potem zaczęła się era Gracii Final, Epilogue, Freya no i teraz sux H5 -,- Gdzie zanikł całkowicie klimat L2

01.04.2011 - L2Ex x5

81 EE - Sold

Hesser

Cytat: zaboroo w Marzec 14, 2011, 10:31:22 PM
Dla mnie osobiście klimat L2 umarł wraz z upadkiem Everlasta/L2-Passion. Tam jak dla mnie były najlepsze czasy L2 ;) Tam byłem w 2 klanach polskich (NewOrder - CL Carnage, i BloodBrothers - CL Clavius) gdzie panował klimat, nikt jeszcze nie znał słowa CP (Constant Party), itd. Potem zaczęła się era Gracii Final, Epilogue, Freya no i teraz sux H5 -,- Gdzie zanikł całkowicie klimat L2

Też pamiętam te czasy, tylko z innych serwerów ale mimo to, było dużo fajniej niż teraz ;p

xOmeNx

tez gralem w NewOrder nick BloodOmen HE stare czasy :P btw NewOrder idzie na l2ex wiem ze czesc chlopakow grale na l2ex x10 np Zemsta i Shadow czy jakos tak :D sorry za offtopa

ONYX2

Myśle, że o Asylum można być spokojnym tak patrze, że codzinnie na furum zagląda około 200 osób, to nie jest mała liczba.

Pozwiliłem sobie skopiorwać informacje.

Users Online 77 Guests, 103 Users
Razem: 180 osób

To oznacza, że zainteresowanych GE jest conajmniej x3-x4 więcej więc około 700-800 osób :).

NEW ENGINE.

LentroN

Lineage 2 kiedyś było fajniejsze nie ze względu tylko na kronikę,przez wielu ludzi była to pierwsza gra MMORPG,która okazała się także znakomitym trafem,poznawanie gry,ludzie byli dojrzalsi,nie robili się na "faktorów" na forum jak i w grze,więcej ludzi integrowało się ze sobą w klanach bez CP i pomagało,spontan party na PvP/XP były fajne,to nie jest tylko wina kroniki moi drodzy ale także ludzi,gra stała się monotonna,też lepiej wspominam czasy C4/Interlude ale tylko ze względu na tamtych ludzi oraz klimat gry w klanie itp,teraz wiem,że to nie będzie to samo,kronika mi nie pomoże,baa granie na starszej kronice będzie dla mnie monotonią więc wole sprawdzić nowszą,nowe miejscówki itp..bo wiem,że "szukanie klimatu" w tych czasach w obojętnie jakiej kronice mija się z celem,to ludzie tworzą ten klimat,struktura klanów się zmieniła,podejście do gry także.Czas się z tym pogodzić..

Pozdrawiam

Quibre

Cytat: xOmeNx w Marzec 14, 2011, 11:42:52 PM

tez gralem w NewOrder nick BloodOmen HE stare czasy :P btw NewOrder idzie na l2ex wiem ze czesc chlopakow grale na l2ex x10 np Zemsta i Shadow czy jakos tak :D sorry za offtopa

Hehe pamiętam te serwery jako CL Raiders chodź tak samo dobrze wspominam przed passionem RedDRagona :)

ArchonQQ

Większość zaczynała też na c4/c5, więc "wszystko było nowe". Pamiętam jak deską do 30 lvla expiłem bez ssów na low racie, bo nie wiedziałem co to. Przejście od 64 do 65 bez buffa, solo w katach zajmowało mi 3 dni koxu po ok. 6 h dziennie, ale byłem młody i mi to nie robiło. Teraz patrzę na l2 przez pryzmat dobrej zabawy z pokręconymi ludźmi, gdzie czas mija szybko i przyjemnie. Co jak co, narzekacie na te cp, ale to dobra rzecz. Dawniej lider musiał ogarniać wszystko, ludzi grało też o wiele mniej. Nie wyobrażam sobie żeby 1 osoba miała ogarnąć pve, pvp, kraft dla 150 osób, ponadto w cp się zżywa z ludźmi.. jak ktoś nie zmienia go co chwilę to jest git, wystarczy trafić. Ja ze swoim gram od prawie roku, może i ktoś odszedł na jakiś czas, jedni w LoL'a, drudzy w .. pasjansa, to w momencie info : startuje ex, zbieram skład, grasz?  - wszyscy odpowiedzieli w stylu : oczywiście stary, możesz na mnie liczyć. W dodatku dobraliśmy się tak, że mamy podobne poczucie humoru (czyt. zrytą psychę :D) i mimo wielu kłótni (jak stare dobre małżeństwo) gramy dalej. Odnośnie reszty klanu.. to ludzie na poziomie, średnio 25 letni, po prostu zmienia się podejście.. gramy nie jak chłopczyk co podnieca się , bo skleił draco bowa, a jak faceci, którzy grają dla pewnego rodzaju emocji, adrenaliny, chęci rywalizacji z innymi, pokazania się , osiągnięcia czegoś. To już nie jest : ale fajny spell, fajna animacja, a raczej - odpalił ikone , ud, czy inny spell i dostosowanie się odpowiednio do sytuacji. Tak samo miałem z LoL'em, na początku było ekstra, jarałem się nowymi champami, teraz to jest gra zespołowa, pewna sfera profesjonalizmu, gram żeby wygrywać, a nie żeby "sobie pograć".

zaboroo

Cytat: Quibre w Marzec 15, 2011, 09:49:05 AM

Hehe pamiętam te serwery jako CL Raiders chodź tak samo dobrze wspominam przed passionem RedDRagona :)

Heh po fuzji serwerów ten war Everlast (połączenie 3 najsilniejszych klanów z Everka) vs RedDragon (klany stamtąd) :) Stare dobre czasy

01.04.2011 - L2Ex x5

81 EE - Sold

Quibre

Cytat: zaboroo w Marzec 15, 2011, 10:46:15 AM
Cytat: Quibre w Marzec 15, 2011, 09:49:05 AM

Heh po fuzji serwerów ten war Everlast (połączenie 3 najsilniejszych klanów z Everka) vs RedDragon (klany stamtąd) :) Stare dobre czasy

zaboroo i powiem ci że niepamiętam lepszych czasów gry w L2:RedDragon-Dziqusy,BSNT,Raiders,Ancients,wspomnień czar :D

Temat powinien zostać przeniesiony pod nazwą "nasze początki w L2" hehe.Ale co prawda kiedyś grało się inaczej,było mniej bajerów w tej grze a co za tym idzie gra była bardziej wyrównana.ArchonQQ piszesz o expie bez shotów ja miałem to samo siedziałem prawie do 40 na Talkin Island bo nie wiedzałem jak się dostać gdzie indziej i co są shoty nie mówiac o skillach i profesjach xD Co do gry w klanie to prawda żę rola CL'a była męcząca bo samemu trzeba było tyrać na cały klan :)

Co do Asyluma ciekawe kiedy wstanie.

k4ngu

86/100 jest ukończone. Admini się sprytnie wycwanili. Beta testy były do końca lutego więc mimo tego że nie było oficjalnej daty startu każdy myślał że będzie jeszcze w kwietniu po testach a tu psikus. Teraz nie ma żadnej daty, nikt ich nie ciśnie więc poprawiają po 1-2 bugi dziennie i dodają 1/2% co parę dni.

pritus

Ta, również grałem na l2passion, to był ostatni serv na którym naprawde była miła atmosfera, bitwy o embera jakoś najbardziej wbiły mi się w pamięć jak biły się o niego badboysy neworder i bloodbrothers :D Gra w l2 się zmieniła nie ze względu na kronike tylko ze względu na ludzi i ich podejście do gry, jak ktoś zresztą wcześniej wspomniał. Mnie osobiście jak to mówicie "star warsy" w nowszych kronikach nie przeszkadzają, ba im więcej możliwości, rodzajów uzbrojenia itd. tym lepiej. Nie wyobrażam sobie teraz gry na kronikach bez np. Territory War, tych nowych skilli itd... No i żeby nie było, że offtop - Teraz trzymam kciuki za Asylum i napewno tam zawitam! Przydałaby się dobra reklama za granicą bo l2ex napewno ukradnie sporo Polaków.

Cytat: ONYX2 w Marzec 15, 2011, 07:40:17 AM
Myśle, że o Asylum można być spokojnym tak patrze, że codzinnie na furum zagląda około 200 osób, to nie jest mała liczba.

Pozwiliłem sobie skopiorwać informacje.

Users Online 77 Guests, 103 Users
Razem: 180 osób

To oznacza, że zainteresowanych GE jest conajmniej x3-x4 więcej więc około 700-800 osób :).
Hehe, zapomniałeś podzielić tą liczbe na ludzi którzy pójdą na interlude serva ;)