Kim grać? Dylematy.

Zaczęty przez Reina, Grudzień 20, 2007, 01:21:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Paskudny

Cytat: KageYoshi w Marzec 22, 2011, 08:24:49 PM
Serwer taki http://www.l2ex.pl/forum/viewtopic.php?f=53&t=17551 . Głownie chodzi mi o przyjemny exp :) raczej w cata/nekro coś takiego.  Gra raczej też nastawiona na solo , bo to ma być granie dla przyjemności a nie dla konieczności ciągłego siedzenia na TS czy coś , grania w określonych godzinach -.- . Myślałem o summonerze ewentualnie tk
Jeżeli jesteś w stanie zboxować sobie wc, czy innego buffera, to możesz wszystkim grać, a nawet bez cp na serwerze l2j jak i na każdym innym nie jest trudno o ranom pt do toi/it/rifta, więc zrób coś co się przyda w pt, z 2 wymienionych wybrałbym TK ;)

Apocalyptik

Ja bym powiedział, że jak chcesz grać dla przyjemności to lepiej summonerem - elemental summoner niż tankiem :p EW. Glad, tyrant, warlord - coś co ma masówki i można się bawić w trainy, tank niby też ma, ale ES jest fajniejszy imo.

We ride together, we die together.

Trason

Co wziąć do tyrka za support na freyi?

co ma wc czego nie ma SE i odwrotnie?

Paskudny

Cytat: Trason w Marzec 27, 2011, 12:26:43 PM
Co wziąć do tyrka za support na freyi?

co ma wc czego nie ma SE i odwrotnie?
wc ma haste greater mighta/shielda, ma copa, ale to na pvp tylko dobre, ma chant of elemental chyba już, ma gate chanta, tak dla leniwych, no i cov>powind
Se natomiast ma blessed blood, heala lepszego i purify, które przydaje się jak expisz na miejscówkach z anchorami itp ;)
p.s. jak możesz 2 boxy to weź jeszcze bd

Trason

Nie, tylko jeden box. Boli mnie troche to, że nie ma btb. Ale przecież można sobie zrobić soesa zawsze :]

TheOwn3r

Jakie postaci najlepiej fragują w H5? Sprzęt mam do dyspozycji dowolny, najważniejsze, żeby szybko fragi leciały. :)
;o

Trason

Znowu moje pr0 pytania...

SUPPORT do spoila + wilka?

WC?

Zastanawialem sie nad SE ze wzgledu na stigme i mane i heal jakby wilk mial padac.

Jednak SE nie ma haste i g.mighta

Kronika freya.

Nightmare997

Low rate z dual boxem, freya. Gram z kilkoma kumplami.
Glownie interesuje mnie exp i pvp.
Th czy Zerk?

jac0l

trason, a bedziesz za kazdym razem zmienial okno i rzucal na moba stigme? ;| Ale swoja droga jak dla spoila to se wychodzi lepiej, mana i heal na +.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

Paskudny

a haste masz z potek od dawna ;>

lukasz09091

Jaki archer od h5 i dlaczego?  :)

Paskudny

Wszystkie prócz czarnucha, bo niestety nie ma nic dobrego dla pt :/

Lunar

może nic nie ma ale w H5 jak orlok pisał PR z darkiem+surrender/death mark SB-ka i zaboli bardzo :)

Paskudny

Cytat: Lunar w Kwiecień 06, 2011, 10:29:02 PM
może nic nie ma ale w H5 jak orlok pisał PR z darkiem+surrender/death mark SB-ka i zaboli bardzo :)
No tak, bije mocno, na oli kara jak szalony ; D

doug

Szukam ciekawej postaci, nie musi być koniecznie łatwa. W grę wchodzi każdy typ postaci od melee po nukerów, zależy mirównież na tym, by postać ta potrafiła sobie poradzić z kilkoma przeciwnikami, jak i samotym expem(nie zawsze mam z kim grać, ponieważ ja i moi znajomi często gramy w różnych godzinach).Serwer to l2ex x5, tak więc w grę wchodzi jakiś box na plecy. Jak na razie zastanawiałem się nad deską, zerkiem - do głowy przychodziły mi nawet takie postacie jak palek. Oczywiście z chęcią wysłucham jakichś innych propozycji.

lukasz09091

Cytat: doug w Kwiecień 07, 2011, 09:31:29 PM
Szukam ciekawej postaci, nie musi być koniecznie łatwa. W grę wchodzi każdy typ postaci od melee po nukerów, zależy mirównież na tym, by postać ta potrafiła sobie poradzić z kilkoma przeciwnikami, jak i samotym expem(nie zawsze mam z kim grać, ponieważ ja i moi znajomi często gramy w różnych godzinach).Serwer to l2ex x5, tak więc w grę wchodzi jakiś box na plecy. Jak na razie zastanawiałem się nad deską, zerkiem - do głowy przychodziły mi nawet takie postacie jak palek. Oczywiście z chęcią wysłucham jakichś innych propozycji.

Zerk mi najbardziej pasuje z tego co piszesz  :)
Możesz jeszcze dagera rozważyć albo faktycznie deske, od h5 dostaje rusha od 40 lvla więc podbieganie nie problem, ale licz się z osłabieniem frenzy  :P

Lunar

zerk jest najsilniejszą postacią przed jakiś czas po starcie servera :) więc imo zerk

doug

A jak obecnie stoją nukerzy? Np. jak on się tam nazywał...sb.

Paskudny

Nukerzy zawsze i wszędzie byli fajni, szczególnie na mass pvp.
Tak jak pisali wyżej, najlepszym wyborem byłby zerk, mając wc i ee na plecach jest fajna zabawa ;)
Ewentualnie możesz jeszcze pomyśleć na slh

Vascius

W open PVP jak dla mnie rządzi Tyr i Glad, a od H5 również Warlord i Destro nie powinni mieć problemów z nikim dzięki szarżom. Wszystkie te postacie świetnie expią, zarówno solo jak i w pt.

Paskudny

Deska na h5 nie jest aż tak fajna, bo dostała dużego nerfa do frenzy, a rush i RI nie rekompensują tego ;/

OneGeer

Tylko ze teraz mimo wszystko dobiegnie do kogos i nawet jak nie zabije na hita to na 3/4 tak.
http://fpscs.net/?sid=339d13730fed9a68d80cf8eebf73ff78- polska sieć gry Counter Strike, zapraszam!!

doug

W takim razie co proponujecie pod moje, wyżej wymienione preferencje? Mam dostęp do glada 55+/mogę zrobić zerka. Tylko nie mogę się zdecydować.

Paskudny

Zerker imo, dobrze się nią farmi, na pvp też dużo daje jak masz jewele do stuna, a o to nie jest trudno, tw i oly starczą ;)

Vascius

Cytat: Paskudny w Kwiecień 09, 2011, 04:56:45 PM
Deska na h5 nie jest aż tak fajna, bo dostała dużego nerfa do frenzy, a rush i RI nie rekompensują tego ;/

Jak walczysz na open z jakimś Gladem czy innym burst DD to włączasz frenzy przy 30% HP? Chyba nie. Teraz przynajmniej trudniej będzie go kiteować, a jeszcze przed H5 dostał przecież kryty do skilli.

Pod twoje preferencje Doug proponuje Glada lub Tyrka. Mase czasu grałem Gladem, Tyrkiem już trochę mniej ale obydwie postacie świetnie expią, b.dobrzy w solo pvp. Jeśli trafisz na średnio ogarniających przeciwników to i 1 vs 5 dasz rade.

Jeśli więcej będziesz grał w PT to brałbym Zerka, jeśli więcej solowania z boxem na plecach to Glad/Tyr.