Mały problemik z wielkim serverem..

Zaczęty przez Yelly_, Marzec 21, 2006, 10:36:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yelly_

hmm... mam mały problem z logowaniem do servera EXTREME.

Otóż, po instalacji klienta C4, po ściągnięciu patcha L2x ze strony wwwl.l2extreme.com (te mirrorki to lewej), po zainstalowaniu tego patcha, po jego pełnej aktualizacji, oraz po wpisaniu danych  loginu i hasła od konta otrzymanego od znajomego (nie mogłem sie zarejestroać na ich stronie, nie wiedząc czemu) gra po prostu.. nie działa. Nic sie nie dzieje, klikać enter mozna do uporu, nie ma nawet nic o błednym użytkowniku czy haśle.. po prostu nic.
Podmieniam foldery system (allseron) i o dziwo wszystko działa, loguje mnie normalnie.
Zupełnie nie wiem, co jest grane, dlaczego tak sie dzieje..
Próbowłem juz różnych metod, wiele reazy reinstalowałem gre, nawet przegrałem folder system od kumpla, który u niego działał.. i nic to nie dało. Jakiekolwiek kombinowanie i wieloktorne instalowanie nie dawało żadnego efektu..
Poradźcie prosze, co moge zrobić jeszcze..

damian79032

może login serv był down xD jak sprawdzales, a u kolegi już nie :P
od 05.06 - Teon - WL - 1lvl + :D

historia:
infinity nx5 / mobl2 x5
SandroPL / Shinigami
SH / HE
65 / 58
off / off

Yelly_

hmmm nie. Bo kolega się logował. W tym problem, ze tka jakby on w ogóle nie reaguje(mój klient) bo nie nawet do okien wyboru servera nie wpuszcza..

Skrzat

zdarza sie, probuj co jakis czas a sie zalogujesz
Skrzat to faja....

Ustaw w swójej sygnaturce i pomóż Skrzatowi zdobyć dominacje nad światem

Yelly_

Nie chce zalogować mnei wcale. Po prostu nie działa, nie m żadnej reakcji ze strony klienta, nic, po prostu nic, tak jakby ten server nie istniał wcale. Jestem pewny, że pliki mam dobre, ponieważ usunąłem folder system i zakutalizowałem, więc ściągnęło się poprawnie.. ale to nic nie dało.
W dalszym ciągu poszukuje rozwiązania... :(

serdel

Osotatnio bylo tak, wczoraj prawie caly dzien, niby wszystko online a logowac sie nie mozna  :shock:  trzeba czekac, ciagle cos robia w sprawie c4

zeb9

Ręcznie odblokuj porty TCP2106 i UDP 7777

Yelly_

Porty - to nie to. Firewall ich nie blokuje (nei wiem jaka jest inna mozliwość), nawet jak go wyłącze dalej jest to samo.
To cos innego.. u mnie nei am reakcji servera WCALE nie przepuszcza mnie przez okno login/pass. Kumpel sie loguje a ja - nie moge..

zeb9

Ja też wyłączałem firewolla idalej mnie nie logowało.Nie ma komunikatu że są blokowane porty czy gra.Poprostu wszedłem do Panel sterowania-Centrum zabezpieczeń-Zapora systemu windows-wokienku u góry są trzy pola: Ogólne ,Wyjątki,Zaawansowane, wybierasz wyątki.Wokienku na dole są znowu trzy pola: Dodaj program ,Dodaj port, Edytuj>wybierasz Dodaj port iwpisuiesz LIneage 2, nr portu 2106 i zaznaczasz TCP Idrugi raz tak samo tylko wpisujesz nr portu 7777 i UDP. Każdą czynność zatwierdzasz OK. To znaczy po zaznaczeniu TCP dajesz OK potem Dodaj port  iUDP i OK.Na koniec wszystko zatwierdzasz OK

zeb9

Ja też wyłączałem firewolla idalej mnie nie logowało.Nie ma komunikatu że są blokowane porty czy gra.Poprostu wszedłem do Panel sterowania-Centrum zabezpieczeń-Zapora systemu windows-wokienku u góry są trzy pola: Ogólne ,Wyjątki,Zaawansowane, wybierasz wyątki.Wokienku na dole są znowu trzy pola: Dodaj program ,Dodaj port, Edytuj>wybierasz Dodaj port iwpisuiesz LIneage 2, nr portu 2106 i zaznaczasz TCP Idrugi raz tak samo tylko wpisujesz nr portu 7777 i UDP. Każdą czynność zatwierdzasz OK. To znaczy po zaznaczeniu TCP dajesz OK potem Dodaj port  iUDP i OK.Na koniec wszystko zatwierdzasz OK

M@czugos

Miałem kiedyś podobne problemy, ale teraz już naprawili ten problem i wszystko działa cacy, pomoże mi ktoś w quescie na elven wizard?

Ashurei

Saladin

usun caly folder system (albo zmien mu nazwe) i pusc jeszcze raz autoudpatera. Pomaga w 99%
Nie udzielam pomocy przez PM...

M@czugos

Pomoc w sensie healowania mnie podczas bicia potworka z 3 części questa. Albo lepiej nie, poradzę sobie:)