Poradnik Overlord - Dominator H5

Zaczęty przez Vroza, Kwiecień 16, 2011, 07:27:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

wkładasz w macro i na songach masz 1,5 sec re usu'a ; )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Arimas

Cytat: Alarion w Kwiecień 30, 2011, 05:20:51 PM
Serduszko na mass pvp jest całkiem fajne dalej. Jednak co innego dostać HoT-a na cały klan + dostawać chain heala i inne, a tylko chaina co działa na 10 osób. w Pt vs pt faktycznie, chain heal wyparł serduszko.
Chyba bym Cie zamordował jakbyś spamował serce na jakiś eventach ;]

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

a nie wchodzi ono od h5 na inny pasek? wydaje mi się, że tak, ale może się mylę

Cat Drama Maker

x3nomorph

Cytat: Alarion w Kwiecień 30, 2011, 08:45:50 PM
a nie wchodzi ono od h5 na inny pasek? wydaje mi się, że tak, ale może się mylę

Niestety, ale serduszko nadal pojawia sie na paskach od buffow.
new future.

Alarion

zatem wycofuję się z tego co mówiłem...

Cat Drama Maker

Sanchi

Chain heal ma casting time bardzo podobny albo taki sam jak major heal, tak jakby ktos chcial wiedziec :)

mpxx24

想うだけでは叶わないけど、想わなければ始まらない。

Redbox

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Alarion

Cytat: Sanchi w Kwiecień 30, 2011, 09:14:42 PM
Chain heal ma casting time bardzo podobny albo taki sam jak major heal, tak jakby ktos chcial wiedziec :)

Nie prawda. Długość casta jest niemal instant i na dodatek range 900 (major heal 600). Ilość many jest faktycznei duża, więc na dłuższym PvP trzeba to przewidzieć. Z drugiej strony jak moje party biega na włączonym Flame icionie od palka a tyrki na zealotach to jedyny sposób na heal oprócz restora i balance'a.

Cat Drama Maker

Sanchi

Tak z ciekawosci, na jakim serwerze grasz? ja podalem info z l2tns, a wiadomo, ze temu co tam jest w 100% ufac nie mozna.

lukasz09091

Arimas

Chain Heal;
Cast: instant.
Przydatność na oly: duża
Obserwacje: Wczoraj na oly walczyłem właśnie z OL'em i gdyby nie to, że zerk ma disarm to złoił by mi skrzydło bo przez Soul guard trudno się przebić a skubany mimo braku broni w łapie może skutecznie się tym healować

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

W sumie lubię QQ zerków na oly, jak cleansem kasuję sobie disarma takiego ++20 time, ale fakt, chain heal ratuje dupę często ^^

Cat Drama Maker

orlok

200mp to duzo i malo, w zaleznosci co leczysz. Jezeli masz w party ludzi z duza iloscia hp (tryant,glad,destro,anakim) to jest to bardzo fajny heal. Niestety skill ma marny reuse. Dlatego valakas, reneval, runa i dopiero wtedy staje się ostrą bronią w pvp.

Helid666

Aż się zarejestrowałem, aby skomentować posty niektórych graczy i ten poradnik...
Jeżeli pozwoli mi na to mój czas, to napiszę swój poradnik.
A co do OL z pole.. to na moim serwie ( graveland x5), OL'em z bd na plecach i vampirem od peta expiłem w GC w dużych salkach... Pika S, tallum hvy/IC set..

Może na GL'u nie ma jeszcze H5, ale aż takich zmian nie powinno być  :)

PS: z pika S haste, vop'em, dance of fury, buffem na atk.spd,  dye dex +4,certa haste i sprirt wyciągam ok 1100 atk spd w IC secie (dex-2 od setu)  :) Z tallum'em hvy nie miałem okazji przetestować bijąc z bd.

Kamal

GL to nie jest za dobry pomysł jako wzór poradnika.

Helid666

Po ostatnim update już jest  8)

PS: Ja mam OL'a opisać, a nie serwer :D

Paskudny

Cytat: Helid666 w Maj 13, 2011, 12:13:34 PM

rozumiesz to, że skille na tym serverze zapewne nie działają tak jak powinny i takie tam, więc pisanie poradników opierając się o starsze kroniki i priv serwery, nie jest najlepszym pomysłem

lukasz09091

Cytat: Helid666 w Maj 13, 2011, 09:27:49 AM
Aż się zarejestrowałem, aby skomentować posty niektórych graczy i ten poradnik...
Jeżeli pozwoli mi na to mój czas, to napiszę swój poradnik.
A co do OL z pole.. to na moim serwie ( graveland x5), OL'em z bd na plecach i vampirem od peta expiłem w GC w dużych salkach... Pika S, tallum hvy/IC set..

PS: z pika S haste, vop'em, dance of fury, buffem na atk.spd,  dye dex +4,certa haste i sprirt wyciągam ok 1100 atk spd w IC secie (dex-2 od setu)  :) Z tallum'em hvy nie miałem okazji przetestować bijąc z bd.

<poker face>
Nie no ok, ale poradnika raczej nie rób, pomimo, że czerpiesz przyjemność z grania na gl'u. W dodatku bezsensem jest robić poradnik do czegoś sprzed h5, ew. do freyi jeszcze ujdzie ale do takiej 100% a nie wyrobu freyopodobnego  :wink:

klakluki

Cytat: Helid666 w Maj 13, 2011, 09:27:49 AM
A co do OL z pole.. to na moim serwie ( graveland x5)

Mysle, ze poradniki z C4 ludzi nie beda zbytnio interesowac.

Helid666

Eh ludzie.. Na GLu wprowadzili masę poprawek ;) ( Jakoś tydzień temu).
A pvp OL'em aż tak się nie różni na H5, freya czy nawet Hellbound  :P

Cytat: Paskudny w Maj 13, 2011, 12:49:31 PM
Cytat: Helid666 w Maj 13, 2011, 12:13:34 PM

rozumiesz to, że skille na tym serverze zapewne nie działają tak jak powinny i takie tam, więc pisanie poradników opierając się o starsze kroniki i priv serwery, nie jest najlepszym pomysłem

Wiesz reuse skill może się różnić, ale co może być innego w skillu takim jak: The rage of paagrio ?:)

coshoo

Poradnik z jakiegoś L2j priva? Szkoda twojego zachodu.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Kamal

Cytat: Regulamin Działu14. Piszemy tutaj informacje i swoje przemyślenia w oparciu o doświadczenie i wiedzę z oficjalnych serwerów, czy to NA/EU czy RU. Informacje pochodzące z prywatnych serwerów  nie są adekwatne do realiów żadnego serwera oficjalnego. Dlatego proszę nie wprowadzać w błąd innych użytkowników ponieważ fizyka gry na prywatnych serwerach jest unikalna i przypisana tylko do danego serwera.

Helid666

Poradnik OL'a a nie opis priva, opis taktyki PvP, gdzie expić.. Tego fizyka jest taka sama ;)
Ale chyba nikt z opisujących Ol'a nie pomyślał nad AS'em z Pvp(kasuje buff przeciwnikowi) do pvp ;)

Paskudny

Cytat: Helid666 w Maj 13, 2011, 07:08:06 PM
Poradnik OL'a a nie opis priva, opis taktyki PvP, gdzie expić.. Tego fizyka jest taka sama ;)
Ale chyba nikt z opisujących Ol'a nie pomyślał nad AS'em z Pvp(kasuje buff przeciwnikowi) do pvp ;)
nie fizyka jest zupełnie inna : )