Tego tak naprawdę szukacie

Zaczęty przez Kapitan Planeta, Marzec 24, 2006, 10:35:24 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kapitan Planeta

Jeszcze nie zacząłem grać w lineage 2. Do tej pory cały czas jaki poświęciłem tej grze spędziłem na wymyślaniu sobie postaci... Ilość profesji w tej grze jest przytłaczająca!
Na całym forum można znaleźć dziesiątki tematów dotyczących wyboru postaci. Każdy z nich obejmuje pytanie "Która z tych wszystkich klas jest najlepsza?"
Pytanie jest złe.
Każda z klas ma swoje wady i zalety, zaś dyskusje na temat która jest lepsza sprowadzają się do podania danej klasy, i klasy która ją bije...
Otóż wiem czego wszyscy szukają.
Chodzi o klasę, która by była w miarę uniwersalna. O taką, na którą nie znajdzie się nikogo, o kim można by powiedzieć "nie ma z nim szans",
a więc klasa, w której zwycięstwo z dowolną inną klasą zależy TYLKO od umiejętności gracza!
Z tego co wyczytałem na forum, sytuacja ma się tak: Łucznik bije maga, mag bije wojownika, wojownik bije łucznika.
Moje pytanie brzmi: Czy jest ktoś, dla kogo zwycięstwo i z łucznikiem, i z magiem i z wojownikiem jest DOKŁADNIE tak samo proste jak przegranie z nim??
W l2 c4 dodadzą nowego skilla: KzP. Niestety nie będzie on dostępny dla graczy, jako że zabija jednym ciosem.

ainaarwen

Cytat: Kapitan Planeta
Z tego co wyczytałem na forum, sytuacja ma się tak: Łucznik bije maga, mag bije wojownika, wojownik bije łucznika.
Cytat: Kapitan Planeta
Moje pytanie brzmi: Czy jest ktoś, dla kogo zwycięstwo i z łucznikiem, i z magiem i z wojownikiem jest DOKŁADNIE tak samo proste jak przegranie z nim??

hmm... czy to sie troche nie kloci??
w kazdym razie uwazam ze najlepszym MAGIEM (nie ogolnie klasa) jest nekromata i jesli dobrze grasz w l2 to inni maja powody zeby sie ciebie bac :D

...a do tego jeszcze necro ma swoj klimat :)

Soulern

CytatMAGIEM (nie ogolnie klasa) jest nekromata
Tylko do niego trzeba być doświadczonym graczem :| Dlatego ja wolę Sorecera :wink:

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Rake

Hmm,ja stawiam na Warcryera,expienie nim to bajka,woja pojedzie,maga pojedzie,łucznika w otwartym terenie też może pojechać.

Ale jak nie umiesz nim grać to przegrasz z każdym :P
[

Tyr

I jak zwykle standardowa dyskusja :P
Lineage 2 Classic EU

Kapitan Planeta

W l2 c4 dodadzą nowego skilla: KzP. Niestety nie będzie on dostępny dla graczy, jako że zabija jednym ciosem.

Kapitan Planeta

z czym że z tego co czytałem zarówno do Sorcerera jak i Nekromanty zasada kamień-nożyce-papier się odnosi, ten temat zaś jest poświęcony klasom spoza tego "kółka"

Ameno

OL, tylko OL..... jedynym  jego minusem jest expienie...jezeli bedziesz mial pomoc klanu bierz go...OL w rekach doswiadczonego gracza to maszyna nie do zabicia 8)  :)

Scroller

CytatHmm,ja stawiam na Warcryera,expienie nim to bajka,woja pojedzie,maga pojedzie,łucznika w otwartym terenie też może pojechać.

No nie, rake poleca orka cos ci sie z głową dzieje? ;p

A wracając do tematu to zarówno OL jak i WC Mogą ubic każdą klasę jeżeli odpowiednio dobierają uzbrojenie do przeciwnika

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Kirdan

Cytat: rakemi...expienie nim to bajka...

Grałeś ty kiedyś OL'em? Ta postać potrafi pojechać każdego ale expienie nim bardziej przypomina najgorszy koszmar niż bajke.

Zobaczcie jak wygląda 78 Dominator (statsy):
http://img122.imageshack.us/img122/2011/78ol0rr.jpg
i kto to pokona?  :|

Rake

Cytat: rakemiHmm,ja stawiam na Warcryera,expienie nim to bajka

A czy ja coś pisałem o Olku? :rotfl:
[

Kirdan

Czas szarpnąć się na okulary  :hu_1_1:

Feanor

Oj Kirdan........ To nie jest normalny serwer, on ma 3 linijki buffów... Ja także gram na L2j, gdzie jest to możliwe, ale nie podaję tego jako wiarygodnych informacji :P
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Profesor

lol taka dyskusja jest do niczego każdy Ci powie co innego np. ja powiem że SH jest the best bo jest postacią który zadaje największy dmg w całej grze^^. Ale to zalęzy co Ty lubisz. Najpierw pomyśl czy chcesz grać dagerem/łucznikiem/magiem/summonerem/tankerem/DD/bufferem/healerem
(mam nadzieję że ni nie ominąłem^^) po prostu musisz zagrać i tyle. Weź coś na chybił trafił. Wtedy jest najfajniej :) Pamiętam jak zaczynałem grać SH :) Bo własnie samemu odkrywać jest najfajniej :) na początku możesz wybrać humana bo oni nie są wybitni w niczym ale też nie mają super słabych punktów więc na początek są chyba nieźli....

Scroller

CytatOj Kirdan........ To nie jest normalny serwer, on ma 3 linijki buffów... Ja także gram na L2j, gdzie jest to możliwe, ale nie podaję tego jako wiarygodnych informacji
To wlasnie jest retail, 3 linijki ma dlatego bo wlaczyl Soul Cry i Soul Guard

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

WOD

A o DWARFACH wszyscy zapomnieli??? Cmon pvp z dwarfem. Ale na calego. Dwarf + Siege golem i czy jestes lucznikiem czy innym to mozesh najwyzej napsikac. 790tys HP u siege golema robi swoje. A jak dostaniesh z ogluszenia to lepiej spisz testament,. DWARF POWER

KrEdA

Dwarf power ^^? POwer to on ma na plecach jak nosi 50k shotow ^^ na siege przydatny ale pozniej to robi za mieso ^^
Bo paradise trafił szlag ;)

Cyceron

Cytat: Kirdani kto to pokona? Neutral
Moze WC?

Hmm.. zastanawia mnie tylko czy Glad by rozjechal orczych magow..