Spellhowler [SH]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:30 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

AdamRob

właśnie duzo ludzi pytałem i każdy inaczej odpowiadał . dla nuków za ataki krytyczne odpowiada cryt rite ? czy to tylko dla faiterów. bo duzo ludzi mi mówiło że nie wie albo że to tylko dla faiterów. a jeśli chodzi o talizmany to jakoś dam rade bo mam liste talizmanów :P

Kamal

Magic crt rate to nie to samo co crt rate.

AdamRob

ale nie widać go w statystykach ?? jak go sprawdzić i podnieść ?? czy jak argumentuje broń lub biżu to da rady dzieki temu podnieść ?

Kamal

zapewne max critical cap na twoim serwerze będzie ok 30-40%. Za pięknych czasów Chaotic Chronicle można było wyciągnąć ponad 100%m.crt rate.

Ogólnie: wild magic, dance of siren, Valakas, augumenty i wartość WIT.

AdamRob

a na co ethantowac skille ?? np. huricane na co dawać power czy wind, oczywiście mam w broni np. atryb 150 wind, co mi da wiekszy dmg ??? i vortexa na sznase ze wejdzie a sluga na ??

Kamal

1) power albo vulnerability 2) power

AdamRob

a jak mam pvp to jak bić vortexa i po tym od razu sluga czy przed slugiem 2-3 huricany ??  bo ja np. bije vortexa+ slug hurican death spice i jak mam juz ubite hp to draina którego z ethantoałem na % wyssanego hp :) duzo osób pisze ze sh mam mały c.speed oczywiście to prawda i dlatego nie opłaca sie wbijać sleep czy slince itp. tylko nuki ładować bo niby sh robi taki dmg że mało kto wytrzumuje kilka hitów.

Kamal

1) Kwestia indywidualna. Enchant vampa imo zmaściłeś trochę.

Zresztą masz grać postacią po swojemu, nie pytaj ludzi o wszystko, bo co to za przyjemność :)

AdamRob

ja tylko pytam kto jak gra a ja sobie z tego wyciągnę co najlepsze dla mnie :P a jak mam zrobić żeby degger mi w plecy nie wleciał jak w masło ?

bula

Cytat: AdamRob w Maj 29, 2011, 12:24:44 AM
ja tylko pytam kto jak gra a ja sobie z tego wyciągnę co najlepsze dla mnie :P a jak mam zrobić żeby degger mi w plecy nie wleciał jak w masło ?
nie wiem co masz zrobic zeby ci "degger" nie wsadzil czegos w dupe, ale prosze cie

naucz sie pisac, albo zacznij pisac normalnie

AdamRob

moim zdaniem nic takiego złego nie napisałem, jak widać nowy jestem na forum, no ale jak chce postaram sie normalnie pisać :P

jac0l

skoro masz 150 wind to nie ładuje death spicem ziom, samo hurri spamuj
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

AdamRob

no dobrze nie bede :P każdy zadaje pytanie i odpowiedz czemu np. na power na nie wind huricane, wszyscy pisza power ale nikt nie wytłumaczy czemu tak ?

HellSign

Czytam, czytam ... i zastanawiam się czy niewygodniej było by podpiąć rasy/klasy - dyskusje poza poradnikami pod OFICJALNE serwery, a resztę spalić/przenieść.

Co serwer to nowa taktyka ...

Cytat: AdamRob w Maj 28, 2011, 10:57:55 PM
ok... po to jest to forum żeby pytać :P jakie subki polecacie ??? bo ja mam Counter Spirit, Counter Barrier, Counter Defense zastąpić któreś za CP ? bo jak np. uaktywnia mi sie CB a zaraz CD to CB sie usówa, więc nie opłaca się mieć naraz CB i CD :( i pozostałe z subek brac na M.defa ? czy lepiej na P.defa bo mało ma SH

6x MDEF
Zostawiasz certy, zapamiętaj na przyszłość, że ustawienia pod OPEN/CB/PVP są RÓŻNE.

Dodatkowo, każda postać ma x buildów, od Ciebie zależy czy chcesz któryś naśladować w tym wypadku polecam frapsy, czy zwyczajnie stworzyć własny.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

AdamRob

nie chce nasladować nikogo :) poprostu pytam co jak kto robi :) tzn zbieram doświadczenie. a z tego wszystkiego co się dowiem to wyciągnę to co najlepsze dla mnie :)

HellSign

Cytat: AdamRob w Maj 29, 2011, 09:17:07 AM
nie chce nasladować nikogo :) poprostu pytam co jak kto robi :) tzn zbieram doświadczenie. a z tego wszystkiego co się dowiem to wyciągnę to co najlepsze dla mnie :)

Najlepsze doświadczenie wyciąga się z własnej gry i dobrych frapsów.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

AdamRob

to wiem ale ja nie gram na oficjalnych serverach i często są też bugi  w nich a ja jako mało doświadczony gracz nie wiem dokładnie czy dana rzecz jest zbugowana czy nie. np gram teraz na h5 SH i np. taki kamael z bluntem wali mi po 4k dmg gdzie ja go bije po 2k i w takich sytuacjach nie wiem czy to bug czy nie :) i ten dmg nie jest związany ani ze sprzętem ani z lvl.

Paskudny

Cytat: AdamRob w Maj 29, 2011, 12:12:14 PM
to wiem ale ja nie gram na oficjalnych serverach i często są też bugi  w nich a ja jako mało doświadczony gracz nie wiem dokładnie czy dana rzecz jest zbugowana czy nie. np gram teraz na h5 SH i np. taki kamael z bluntem wali mi po 4k dmg gdzie ja go bije po 2k i w takich sytuacjach nie wiem czy to bug czy nie :) i ten dmg nie jest związany ani ze sprzętem ani z lvl.
Kamael z blunta ? Oo mam nadzieję, że chodzi o blunta magicznego 
jeżeli chcesz pograć na w miarę dobrych plikach to pójdź na rpg club, mają tam też high rate, a jak nie to zapraszam na offa ;P

AdamRob

nie ja raczej wolniejsze raty wole :D tak x7-15 raty najlepsze moim zdaniem :P

tak z magicznym bluntem

//Acid -- Używaj edit. Minus.

lukasz09091

Masz armory z resistami powbijanymi? Nie znalazłem takiego info nigdzie(może przeoczyłem) w Twoich postach. W broni masz zaledwie 155 winda więc jak sam pewnie wiesz szału nie ma i nie zrobisz jakiegoś mega kuku w dobrze ubranego kamaola, który ma dość dobry m.def. Jeżeli on Cie trzepie bluntem 300 atri z sopa+++ to oberwać za 4k możesz to jasne, a Twoje 2k to chyba tak normalnie jak na phantoma+3+150. Postaraj się o lepszą broń skoro masz już 85 lvl i wbij koniecznie 300 atri. Zresztą postaraj się o jakiś talizman/agu na przeczekanie jego kradziejki, odpalasz echo,arcane i enli i jazda. Możesz próbować wbić silence albo feara. Nie wiem jaki tam reuse ma SD kamaola na oly, ale jak wszystko pójdzie dobrze to powinien już nie żyć do tego czasu  :)

AdamRob

ja phantoma na +3 a on blunta AM też nie więcej niż +3, argu mam w phantomie i on też nie biega w czymś wykoksanym bo w tym samym co ja czyli moira :)

Kamal

Pewnie typowy dmg z CoD te 4k. Jak z tymi resistami?

AdamRob

słabo bo mam wite tylko 48 dark :( więc nie wiem czy on też ma jakieś resisty w secie bo server stoi dopiero miesiąc na ratach x10. to mało kto ma coś włożone w set.

Arimas

Cytat: AdamRob w Maj 29, 2011, 01:50:49 PM
słabo bo mam wite tylko 48 dark :( więc nie wiem czy on też ma jakieś resisty w secie bo server stoi dopiero miesiąc na ratach x10. to mało kto ma coś włożone w set.
Na x10 masz problem z resistami? Good server

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

lukasz09091

Cytat: AdamRob w Maj 29, 2011, 01:50:49 PM

Drop kamienie i wbijaj czym prędzej, moirari to b.dobry set i jak sobie wbijesz dobry resist do tego broń z dużym elementem to na oly powinieneś sobie dawać radę bo nuki są b. dobre na start serwa, gdy nie ma wykoksanych tanków oraz ee/se/bp, na dodatek nic dziwnego skoro Cię dager tak szybko składa- póki co jak Ci fear nie wejdzie to jesteś trupem . Tak więc zdobądź kamyki i korzystaj póki możesz coby sobie skille zrobić czym prędzej  :wink: