Subklasa dla TH

Zaczęty przez mcr, Marzec 25, 2006, 09:10:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mcr

Chce mojego TH ( serwer infinity ) zrobic na typowego pvp i pk :) jaka subka bedzie najlepsza dla niego ? Duzo hp?? duzo defa?? moze heal od paladyna ?? :P piszcie ......
Arke zbudowali amatorzy, profesjonalisci Titanica.

WarHammer

najleprza subklasa jest Hawkey poniewz jak byles rogue miales skie dla lucnzika
EDIT by Shaman: skasowalem sygnature i wystawiam ostrzezenie za syga niezgodnego z regulaminem. Mozesz wstawic innego w to miejsce i skasowac moj edit

Art

TH/DA na infinity najlepszy  :shock:
)

Ryltar

TH/Destroyer :P
TH/SK
TH/AW
TH/Pw
(nie wiem po cholere te 2 ostatnie z nudow?)

Feanor

TH/SwS - Song of Hunter
lub
TH/BD - jego tańce naspeedują każdą postać
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

KrEdA

sadze ze buffer np. WC byl by dobry(BD, ale tu potrzeba duala ;) a jak wiadomo skille z pierwszej postaci mamy spowqrotem dopiero jak zrobimy 76 lvl subclassy ;) wiec trudno by bylo sie przestawic z daggera na BD chyba ze gra sie na wysokich ratach[fuuuj]  sadze ze WC bylby niezly sporo m defa heavy armor+ weapon ktory nei pokrywa sie z dagger mastery SwS tez nei bylby takim zlym rozwiazaniem bo dogonilibysmy SR z songiem do szybkosci chociaz sadze ze WC bylby lepszy...buff do atk. speed chant of vampire do evansion :)  rob jak chcesz ^^
Bo paradise trafił szlag ;)

Nabuchodonozor

A nie ma czasem takie warunku że pierwszy sub musi być w obrębie swojej rasy ?? Bo ja się spotkałem z czymś takim. Więc wszelkie BD , WC ,SK , Destro itp. odpadają. Spotkałem się także żę nie ma możliwości robienia suba o podobnej specjalizacji czyli TH-PW/AW lub HE-SR/PR
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

KrEdA

na oficjalu masz cos takiego jak : Available Subclass zaznaczas swoaj klase i widzisz jakie mozesz wziąć jakei nie, zadna klasa nei mzoe wziąć OLa i Warsmitha light elf d. elfa i na odwrot tak jak TH nei moze byc PW itp.

mcr

no u mnie jest tak jak mowiles 1 suba ze swojej reasy :) a co wy na warlorda ?? duzo hp. wlasnie bo zaduzo nie lapie w subkach sie na czym to polega cofa mnie do 40 lvl i co skille z TH mi zostaja na tym lvl co robilem suba czy bije od nowa ze wszysktimi skilla th i subki ?
Arke zbudowali amatorzy, profesjonalisci Titanica.

KrEdA

Znikaja Ci wszystkie skille aktywne ale zostaja passywne(przez co dmg raczej sie nei zmniejsza ;D) łacznie z tym ze mozesz nosic a b itd. jesli dobrze pamiętam, i jak mowilem sadze ze dla TH lepszy bylby jakis buffer albo lucznik ( moze to 2gie bylo by lepszym rozwiazaniem bo lucznik kosi magow, (najlepiej SR bo najwiecej m. defa) TH kosi wojakow i mialbys jesze elfie ww 2 ;D) wiec tak jak mowielm mi sie wydaje ze lucznik albo buffer a activy Ci znikaja wszystkie i jak mowilem zostaja tylk opassywne

jcK.

z tego co ja wiem to na idragon po sub znikaja skille pasywne exspertise b,a,s.
Skille aktywne zostają, przyjmujes statystyki klasy po sub( w tym wypadku buffer do porażka) i na 1 sub możesz wziąć skille z własnej rasy. Ja proponowałbym DA lub WL. Ja wybrałbym DA: drain, hamstring, pantera, deflect arrow, UD 2 lvl, dużo p. i m. defa, stun shield.
Serwer Infinty\Shadow
Level   6x\7x
Klasa   TH\HE

harnas

Najlepszy byłby DA albo HE.HE bo wraz z pasywnymi boost atack speed, critical chance i critical power crytyki byłyby zajebiste.Da bo dużo defa, pantera, UD i UE, oraz blowy dawają niezłą kombinacje do walki w zwarciu.Ale z heavy armor byłbyś wolniejszy więc jednak lepszy HE.Mógłby być też SR ze względu na jego aure ww, ale HE ma mocniejszego stuna (ale chyba nieznacznie) no i snipe.SR nie ma dostał w C3 żadnego skilla nowego (a HE dostał snipe).Ale na siegach i większych party zazwyczaj jest ktoś kto da ci ww, więc robienie SR w takimw ypadku mija sie z celem.Bierz HE.
nick Harnas zawsze i wszędzie....

harnas

Najlepszy byłby DA albo HE.HE bo wraz z pasywnymi boost atack speed, critical chance i critical power crytyki byłyby zajebiste.Da bo dużo defa, pantera, UD i UE, oraz blowy dawają niezłą kombinacje do walki w zwarciu.Ale z heavy armor byłbyś wolniejszy więc jednak lepszy HE.Mógłby być też SR ze względu na jego aure ww, ale HE ma mocniejszego stuna (ale chyba nieznacznie) no i snipe.SR nie ma dostał w C3 żadnego skilla nowego (a HE dostał snipe).Ale na siegach i większych party zazwyczaj jest ktoś kto da ci ww, więc robienie SR w takimw ypadku mija sie z celem.Bierz HE.

Elvin

OMG, jesoo ludzie jak o czymś pojęcia nie macie to bądźcie cichutko T_T
Popisane sa tu takie glupoty ze lol (odnosnie tych skilli ktore zostaja a ktore nie, i suby z ktorej rasy mozna...)

1 Sub - tylko ta sama rasa co podstawowa profka
2. Skille zostaja poza expertise A,S,D,B...

A teraz juz imho:
Najlepszy sub dla th:
WL - duzo hp, bardzo fajne jednak kombinacja i tak lekko przegrana bo widzialem jak sie Sor1n spisuje (TH/WL z Shadow) i musze powiedziec ze jest tylko niewiele lepsz od normalnej postaci..

DA - ^^ fajniutkie połączenie, stunik, duzo defa, m. defa, panterka, wiecej hp, panterka... trzeba cos jeszcze dla daggera ?

HE - super, postrzelac sobie mozemy Oo'' wada jest malutki m. def (duuuza wada)

harnas

jcK.

Harnaś to jest z oficjala na idragonie jest tak jak  Elvin napisał. Teraz na idragon wchodzi c4(nie wiem czy na wszystkie serwery) i może się coś pozmienia z sub...
Serwer Infinty\Shadow
Level   6x\7x
Klasa   TH\HE

jcK.

Harnaś to jest z oficjala na idragonie jest tak jak  Elvin napisał. Teraz na idragon wchodzi c4(nie wiem czy na wszystkie serwery) i może się coś pozmienia z sub...

Sorka za podwójnego posta ale coś mi się skopało    sorka :(
Serwer Infinty\Shadow
Level   6x\7x
Klasa   TH\HE

KrEdA

Elvin, skomentuje to tylko tak : szkoda ze pdorecznikow do L2 nei ma bo by Ci sie przydal harnac Ci linka podal ;) i next pytanie skoro bilem sie z ludzmi w PvP po subie to czemu nei walili we mne iskillami ze starej kalsy tylk oz nowej? i czemu chodzili w a grade ^^? słucham misku ;)

Na strone iz oficjala tez jest pokazane ze ne itylk oze swojej klasy suba mozna miec ;P

Nabuchodonozor

Ludzie pamiętajcie że każdy serwer ma inne ustawienia na jednych możesz mieć wszystkie skile na innych tylko pasywne a na jeszcze innych tylko aktywne ze starej postaci. Przez to cięzko odpowiedzieć co będzie po wybraniu jakiegoś suba . Jednak gdy zostają skile to wybrałbym DA , dodaje kilka przydatnych skilów , wcale nas nie zmusza do biegania w heavy (chociaż można) i mamy kolejnego DD do pvp (panterkę)
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

Elvin

Cytat: KrEdAElvin, skomentuje to tylko tak : szkoda ze pdorecznikow do L2 nei ma bo by Ci sie przydal harnac Ci linka podal ;) i next pytanie skoro bilem sie z ludzmi w PvP po subie to czemu nei walili we mne iskillami ze starej kalsy tylk oz nowej? i czemu chodzili w a grade ^^? słucham misku ;)

Na strone iz oficjala tez jest pokazane ze ne itylk oze swojej klasy suba mozna miec ;P
Ojjj fakt, przepraszam, o wyrocznio.

Skomentuje to tylko tak: przydałyby Ci się okulary... temat dotyczy serwera Infinity... czyli Idragon-network.
I o ile się orientuje to suby TAM działają tak jak JA napisałem w poście wyżej, więc proszę byś mi nie wciskał tu rzeczy z innych serwerow i oficjala (hahahahahahaha idragon i oficjal xDDDD)

Więc polecam:
uważne czytanie
zapoznanie sie z zasadami na serwie
okulary

Dziękuję, pozdrawiam. ^^

P.s:
Tak sobie mysle.... TH/Bishop tez by mogl pojechac slicznie wrogow, ale to raczej postac wymagająca taktyki... i finezji nieco ^^

KrEdA

jak jakiegos Infinity to honor zwracam, choc na moj gust taki sub to chyab zdeka przegiety jest xD

harnas

Sry za oftop ale
 infinity to Idragon? Kiedyś grałem na Infinity (prawie ok temu) bardzo krótko bo zaledwie kilka dni ale wtedy chyba infinity nie miało nic wpólnego z Idragonem... wytłumaczy ktoś mi?

Elvin

Tak, po malym zajsciu w kadrze Idragona
Zenith zmienil nazwe na Infinity

Wiec teraz serwery drake'a to:
Infinity x5
Dragon x15
Nightmare x30

Digital Sonix

Moim zdaniem tez znakomitym subem dla TH by byl DA ze wzgledu na taki shit co wprowadzili jak off heand dagger ktory robi za tarcze czyli podejdzie pod stun shield zwiekszony m.def choc i tak to malo daje ale zawsze cos jak by pomyslec o NM heavy to moze by wyszla jako taka obrona przed magiem a raczej jego slleepem jak wiadomo na drogonie magowie maja ladny DMG :)
Ja mam Warlocka jak nic nie zmienia z subami to se zrobie Necro jako subklase  :D

POZDRO

Erquis

Da to calkiem niezla kombinacja, panterka, i skile do defa.

Mozna by tez sprobowac z Gladem. Ma on Fajne skille do p atak, a takze skilla zwiekszajacego szybkosc regeneracji zycia (fast hp recovery) oraz (boost HP szkoda ze tylko na 3lvl) zwiekszajacego HP. Glad stuna tez ma slabszy ale jest i jego najlepsze skile War Cry (zwieksza sile ataku) Final Frenzy ( wchoszi na dragonie gdy masz mniej niz 1/3 zycia i w znacznym stopniu zwieksza p atak), jest jeszcze Battle Roar (na 57 lvl, taki mam, podnosi mi zycie o 450 jednostek)
Na swojej postaci mam duale sls i normalnie 520 ataku, po pelnych buffach, dancach i odpaleniu War Cry mam okolo 800+ataku jak wejdzie Final Frenzy atak wzrasta do 1400+. Przy 3 krotnie zwiekszonym ataku wyobraz sobie criticale TH :) nie wiem jakto jest z zyciem, ale slyszalem ze po subie zycie nie spada, czyli zostaje to z wczesniejsze postaci i dochodzi dalej nowe z suba. Jezeli sie myle poprawcie mnie. FF wchodzil by wtedy pewnie przy okolo 3-4k zycia wiec duzo by zdziałał.