SK - jaka subklasa (Infinity) ??

Zaczęty przez embe1, Marzec 28, 2006, 08:06:41 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

embe1

Witam!

Gram na serwerze Infinity i jestem SK, zbliżam się do granicy w której mogę wybrać subklasę :)  I tu pytanko: co polecacie dla niego i dlaczego :?:  Które skille mi pozostaną a co zniknie/zmieni się :?:

Ryltar

Pierw to ty zostanie Templariuszem Shilen to wtedy mysl nad sum bo mozesz byc 3 klasowcem a ST rozwali ciebie(ja na arenie rozwalalem 3 klasowcow).

eSkel

lol... przydalo by sie jakies faq na temat subklas na dragonie.. bo ludzie pisza nie majac pojecia jak to wyglada na serwie : d

SK wartoby bylo isc na AW albo PR... niezly dmg i niezly def... o magach mozesz wlasciwie zapomniec poniewaz podstawowe statsy (str, dex itp) zmieniaja sie na staty mystica... Skille zostana wszystkie i dostaniesz nowe z nastepnej klasy...

niuniusa

Ja jestem za AW kupujesz dager separation robisz z niego haste kupujesz tallum u jezdzisz co sie da...!

embe1

OKI-dzięki za zainteresowanie tematem  :)  No też raczej myślałem o jakiejś innej profesji wojownika, by nie stracić statów. Czyli tak-skille zostają i później zdobywam nowe z nowej klasy. A co z bronią i uzbrojeniem :?:  Bo SK to wiadomo: Sword+Heavy Set z tarczą, a AW/PR - dagger/łuk i raczej light armor. I czy mam się cofnąć [z racji 40lvlu subklasy] na C-grade czy nadal zostaję przy A/B-grade i jedynie expię i zdobywam nowe skille :?:

eSkel

Cofasz sie na C grade, chyba tylko jesli zrobisz ponad 76lv to po subklasie masz wyzszy lv. Bron odpowiednia do klasy jaka wybierzesz, a armor to teraz chyba heavy... zreszta zobaczysz w czym Ci bedzie lepiej ;)

Elvin

tak samo dobrym wyborem jak AW czy PR jest SE :]
kombinacja fajna imho ^^ a nawet b. fajna ]:>

eSkel

Elvin

Ja wiem czy healer... light armor....
+
- masz caly czas super buffki
- staty maga, niby to minus ale... masz duzy int wiec klatwy wchodza b. czesto... a z SK mamy Hexa i Power Breaka, ktory siadze prawie zawsze, pomijam wind shackle ktore jest mlotem na lucznikow xD
Poza tym.... mamy koszmarny m. atak (jak SH) + empowera i wild magic na wlasnosc all the time. SK ma pare czarow z duzym powerem: Drain, drugi drain, to spowalniajace uderzenie lodowe, blyskawica (a ze mistyk ma spory cast speed [ wiem ze d. elf i tak niski ale wiekszy napewno nic SK xD] wiec czary sie szybciutko laduja i szybciej sie nimi miota) sprawia ze fajnie bijemy tymi czarami (ktore beda taki dmg robic jak u SH)
- roocik xD
- ogromny m. def ( mistycy i tak maja wiekszy + skille pasywne z SK i SE, sumuja sie poniewaz sa to inne skille xD)
- skille do tarczy... co tu chciec wiecej, pozwala nie obrywac tak czesto ^^
- wlasny heal

Minusy:
- malo hp i podatnosc na stuna..

Podsumowując:
Mamy buffera ktorego nie latwo zdjąć, poniewaz w l. armorku ma niezlego defa, shield def rate przyzwoite, wlasny heal, i dwa drainy ktorymi moze uzupelniac hp, m. def sprawia ze magowie nie sa az takim zagrozeniem
Swietnie sprawdza sie jako debuffer, root, wind shackle, hex, power break... wchodza b. czesto...
Moze tez robic od biedy za DD, ma sporo czarow ofensywnych i super duzy m. atak xD

Pozdrawiam, :]

eSkel

To mnie wlasnie boli... def w light armor u elderow.. przeciez to jest chore : | SwS ~70lv ma kolo 1000 defa na wlasnym buffie w heavy, a elder w light ~70lv kolo 930-960 :/ Rowniez na wlasnym buffie, z song of earth bylo 1000+ : |

embe1

no no Elvin-dość kontrowersyjny ale i też ciekawy mix :)  Właśnie to jest dobre w subklasach,że można dość nieźle sobie pokombinować :twisted:
Ale ja jednak zostałbym przy fighterze - chyba raczej przy AW w ciężkiej zbroi(dopiero ewentualnie wtedy już w praktyce zobaczę jak się ma light armor), gdyż lubię walkę bezpośrednią, a przy takich opcjach subklasy na iDragonie jakie przedstawiliście wcześniej - mógłbym np.zaczynać od zmiękczenia przeciwnika/moba mocnymi skillami SK(hex, power break, freezing strike...) następnie dzięki szybkiemu bieganiu od AW mogę się zwinnie cofnąć-drainik a potem już tylko wykończyć daggerem  :twisted: A powiedzcie mi jeszcze jak jest z kolorami mobów - skoro się cofam na 40lvl  to kolory zmieniają się na te odpowiednie do tego lvlu??

Elvin

Ogolnie kombinacja Tank/Dagger jest swietna i z reguly jest tą najsłuszniejsza (no oprocz wspomnianego SK/SE bo ma duzy potencjal ukryty w połączeniu skilli SK ze statami maga SE :] no i moze TK/SpS)
I to jest urocze w tych postaciach... nie tracisz zupełnie nic z tanka, wciaz ciezka zbroja (taka najlepiej imho) + tarcza (humanowi moze lepiej tarcze ale AW i PW dalbym po subie z tankiem jakis off hand dagger jako shield) a jedyne co sie zmienia to ze zamiast miecza masz dagger i zamiast bic rok kogos T_T to blow, blow, blow xD i wygrales ;D

Tak czy inaczej nie mozna ulegac hmm jakby to nazwać... przekonaniu o wielkiej potędze niektorych połączeń bo wszyscy mowia ze TH/DA jest overpowered... bzdura, (teoretycznie) SK/SE go rozjedzie z paluszkiem w hmm... ^^

Żeby zrobić dobra postać trzeba poprostu pomyśleć... i sprobować wymyśleć coś innego, podążanie za utartymi połączeniami jest nudne... cały serwer TH/DA czy tam (na starych ustawieniach) HE/WL O_O''

I nie ma sie co oszukiwać, młot znajdzie sie na każdego :D bo prawda - sa połączenia potężniejsze i mniej potęzne... ale nie ma takiego super wymiatacza ktory sysnie wszystkich*

Dlatego zachęcam do kombinowania  :)

* - Oczywiście jest taka profka, nawet bez suba... SE ownz all, na SE bata nie ma...  8)  :P ^^

Pozdrawiam.

Ryltar

Najsmieszniejsza kombinacje to ja widzialem ST z SM(serwer glupi to mogli naraz byc) ale w pvp to bylo ciezko typa zaciulac.

Elvin

teraz wyjde na n00ba xD
co to jest ST i SM ? ><''

Edit:
Do notki poniżej:

Dzieki ^^

Ryltar

Shillien Templar-4 klasa z Dark fightera->palusa->Shillen Knighta
Spectral Master->4 klasa z Dark Wizarda->Wizarda->Phantom Summonera

Digital Sonix

Moze i to jes dobre rozwiazanie SK/SE ale nie wygrasz z zadna inna postacia z subem z lucznikami i magami bez suba tez bedziesz miec problem moze ci nie wejdzie sleep ale dmg magow jest natyle duzy na dragonie ze to jest nie potrzebne.
poza tym def rate tanka jakim jest SK drastycznie spadanie ze statami maga.
Gorzej jak twoj przeciwnik tez bedzie na bufach;/
Podsumowujac masz szanse tylko z tym co nie wali duzego dmg na dystans.
Ja polecam wybrac PW albo PR.

POZDRO

Elvin

No nie zgodze sie z tobą.
Łucznik po tym jak dostanie wind shacklem lezy..
Problem z postaciami z subem ? A ile jest SKUTECZNYCH kombinacji ktore maja skille pasywne do m. defa?
Bo powiem Ci ze raczej niewiele wiec jesli chodzi o sleepowanie/ rootowanie to jest jakbys rootowal/sleepowal postac z profka ktora ma ten skill
Bawilem sie sprawdzajac i w TH/DA root siadal w 4przypadkach na 10.. a ja mialem 56lvl..

Oczywiscie to wszystko zalezy, ale wystaeczy dobrac opowiedni ekwipunek:
miecz a acumenem, bw light + tatoo do cast speedu
Z droma drainami (przy takim m. ataku i cast speedzie) nie da rady by Cie położyli
roota rzuca sie szybko wiec daggerzy, nawet po subie z tankiem (no moze PW/TK by tu pobiegal sobie na luzie, albo PW/SWS) nie dobiegna.
Kazdego wojownika walczacego wrecz mozesz wyłączyc z walki rootem.
Łucznikow wind shacklem
A magow to lać czarami poprostu ;P zawsze masz ta przewage ze masz super m. def i ew UD mozesz odpalic (wtedy jak ktos Cie sleepnie albo cos Ci czarem zrobi to gratulacje xD)

Co do shield def rate... nie takie niskie znowu, czasem sie udaje blokowac i bez skilli, ze skillami da rade duzo czesciej :) a sa jeszcze buffki elven eldera na tarcze ^^

I jedyne co tak naprawde zagraza SK/SE to stun... ale do zapuszczenia stuna wrecz nie powinno dojsc (root na duzym cast speedzie) a z daleka to lucznikowi trzeba wrzucic wind shackle koniecznie... jesli to zrobisz to nawet jak Cie zestunuje to nie skrzywdzi zbytnio, a ty sie po sekundzie uleczysz :)

I ja nie mowie ze SK/SE jest jakis super silny bo nie koniecznie musi byc, ale to połączenie w ktorym tkwi z pewnoscia ogromny potencjał, tylko trzeba wiedziec jak swoje skille wykozystywac :)

Digital Sonix

Prawda wygrasz z jednostakimi walczacymi w zwarci, lecz no i co ze rzucisz wind shacka na lucznika  mozesz również dobrze dostac stuna ktory z postacia na twoim poziomie na pewno wejdzie co dalej kilka hitow i lezysz.
Przeceniasz moc draina wcale nie jest taki mocny a resp czarow jest czesto zbugowany i poprostu nie dziala.Ja mam swoje zdanie ty masz woje i taka jest prawda  :D a spr UD tylko to ci mize pomoc ale wiesz ile on trwa i jaki jest jego resp co na dluzsza mete w ogóle sie nie przydaje

POZDRO