Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ViveN

Paralizator i Zalin jak byście nie zauważyli to jest dział do zgłaszania bugów QQ możecie robić sobie na forum klanu.

Zalin

to poco piszesz ?? sam robisz z siebie idiote .
@kakrif pokaz mi komunikat

Mur

Cytat: Kakarif w Maj 30, 2011, 03:39:11 PM
Co do tego bicia w siege zone to po prostu wyskakiwal komunikat ze nie mozna bic czlonka ktory rowniez zapisany jest na atak tak jamo jak ja.

jw

sakaszli

Bug z siege jest znany od dawna, można ładnie zpwnic klany 1 sh,sorc. Pamiętam czasy nie dających się zaznaczyć postaci... może ten bug nadal działa?:D
Dobrze że już tu od dawna nie gram :D

Polak nigdy nie zgłosi błędu, jeśli daje mu on jakieś korzyści. Zgłasza tylko gdy to on sam ponosi straty :D  <--złota myśl sakasza O_O

TastyB

Cytat: sakaszli w Maj 31, 2011, 11:57:07 PM
(...)
Polak nigdy nie zgłosi błędu, jeśli daje mu on jakieś korzyści. Zgłasza tylko gdy to on sam ponosi straty :D  <--złota myśl sakasza O_O

I tutaj nie zgodze sie z Toba... ;] Zglaszalam bledy ktore dawalyby mi przewage w grze (takie ladne okreslenie) ale na PM coby ludzie nie pobiegli zaraz i nie wykozystywali i co najciekawsze nie skozystalam z tych bugow :)

Pozdrawiam
Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości.

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi.

Albert Einstein (1879-1955)

widelec

czemu sie vit nie regeni podczas kramu offline? Jakie bugi ...

InsOmnia-

Cytat: widelec w Czerwiec 02, 2011, 05:20:21 PM
czemu sie vit nie regeni podczas kramu offline? Jakie bugi ...

A dlaczego się ma "regenić"? Przecież nie jesteś offline?
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Mur

W peace zone powinien troche, ale bardzo pomalu. Wiec jesli w ogóle sie nie rega to cos nie teges :/

TastyB

1.
Co z Questami w Pavel Ruins np. Resurrection of an Old Manager? W trakcie rozmowy z Yumi quest sie "wiesza" nigdzie dalej nie wysylajac a po spotkaniu z 2 NPC tego questu Wendy rzuca sie na mnie bez powodu RB Gigantic Chaos Golem... Jak chce go uderzyc to dostaje Raid Curse wiec ani sie bronic ani uciekac przed nim bo jest dosc szybki, oczywiscie mozna tez zarobic stuna i sie ginie...

Bez tego Questa nie da sie wziąć kolejnego: Pavel's Last Research, do tego poczatkowy Quest tej serii Pavel the Giant dziwnie przebiega...

2.
Skill Invocation...
W opisie ma zwracac MP przez 30s a w rzeczywistosci wrzuca losowy czas od 24 do 28s (jeszcze nigdy mi sie nie trafilo 30s)
Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości.

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi.

Albert Einstein (1879-1955)

InsOmnia-

Cytat: TastyB w Czerwiec 09, 2011, 08:27:59 AM
1.
Co z Questami w Pavel Ruins np. Resurrection of an Old Manager? W trakcie rozmowy z Yumi quest sie "wiesza" nigdzie dalej nie wysylajac a po spotkaniu z 2 NPC tego questu Wendy rzuca sie na mnie bez powodu RB Gigantic Chaos Golem... Jak chce go uderzyc to dostaje Raid Curse wiec ani sie bronic ani uciekac przed nim bo jest dosc szybki, oczywiscie mozna tez zarobic stuna i sie ginie...

Bez tego Questa nie da sie wziąć kolejnego: Pavel's Last Research, do tego poczatkowy Quest tej serii Pavel the Giant dziwnie przebiega...

2.
Skill Invocation...
W opisie ma zwracac MP przez 30s a w rzeczywistosci wrzuca losowy czas od 24 do 28s (jeszcze nigdy mi sie nie trafilo 30s)

sprawdzę oba

Arsey

Cytat: InsOmnia- w Maj 06, 2011, 02:53:35 PM
Cytat: Apocalyptik w Maj 06, 2011, 01:50:37 PM
Co do Pride of Kamael to ma tylko taki opis, ale działa chyba z każdą bronią na offie. Zapytajcie orloka, on będzie wiedział.

tylko z bronią kamaela, potwierdzone w plikach offa.

tylko p.atk powinien dzialac z bronia kamaelska, m.atk z kazdym typem broni.
Phoenix Knight lv. 86 !!

"Niczego wielkiego nie osiągnie się nigdy bez wielkich ludzi, a ludzie stają się wielcy, kiedy są zdecydowani, by się takimi stać."

Doombreaker

Może jakiś gm łaskawie się ruszy i naprawi wreszcie ta geodate na oly ???

Corvax

Napisałbym Ci co TY możesz łaskawie zrobić, ale nie wypada na forum...

Alarion

Jak chcesz serwer bez bugów, to tylko  ru oficial, lub EU/NA oficial. W pozostałych przypadkach akceptujesz, że grasz na serwerach, na których wiele rzeczy może długo nei działać.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

ViveN

Cytat: Alarion w Czerwiec 30, 2011, 07:54:56 PM
Jak chcesz serwer bez bugów, to tylko  ru oficial, lub EU/NA oficial. W pozostałych przypadkach akceptujesz, że grasz na serwerach, na których wiele rzeczy może długo nei działać.

Długo jeszcze masz zamiar tu płakac? Działa mi to juz na nerwy i mysle, że nie tylko mi skoro grasz na tym swoim ru ofie to tam sie wypowiadaj a nie spamuj tutaj.
Zaden twój post nie wniósł nic do tematu po za bezsensownym spamem, jakie to privy są do nieczego.

Doombreaker

LOL ! Po prostu pisze bug który trwa od początku H5 i "podobno" naprawiliście go
@edit
nie wspomnę już o nevit's blessing który nie działa od "frey'a"

SaskePF

a ja tylko mam jedno pytanie. Kiedy będzie działał poprawnie skill METEOR/STAR FALL??
Wiem, że był zbugowany i zadawał 10-15 hitów w 1 sekundzie (smierć), ale teraz to lekka przesada xD skill ten po ostatnim update zadaje 1 hit na całe 10 sek działania...

InsOmnia-

Cytat: SaskePF w Lipiec 05, 2011, 01:22:12 AM
a ja tylko mam jedno pytanie. Kiedy będzie działał poprawnie skill METEOR/STAR FALL??
Wiem, że był zbugowany i zadawał 10-15 hitów w 1 sekundzie (smierć), ale teraz to lekka przesada xD skill ten po ostatnim update zadaje 1 hit na całe 10 sek działania...

po dzisiejszym update jest retail like, 1 hit na poczatku + dot effekt.

widelec

padł jakoś system logowania? Moge się zalogować ale ciągle czekam by przejść dalej You are curently loging, please wait a moment. I nie chce sie posunąć dalej... na stronce Cerba pisze ze wszystko ok, wszystko online... nie mówcie mi żę czeka mie reinstalka klienta :<

InsOmnia-

w tym momencie zalogowałem się bez problemu.

SaskePF

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 06, 2011, 10:55:39 PM
po dzisiejszym update jest retail like, 1 hit na poczatku + dot effekt.

Ja nadal nie widzę różnicy po tym update xD ciągle daje 1 hit a później nic :) a powinien z tego co wiem zadawać hity z każdą falą uderzeniową

InsOmnia-

http://www.youtube.com/watch?v=UlUtoeGSw_c

film z offa, dmg jest tylko jeden + debuff z damage over time.

SaskePF

aaa to przepraszam za moją niewiedzę :)

szponiasty

Cytat: TastyB w Czerwiec 02, 2011, 06:11:24 AM
Cytat: sakaszli w Maj 31, 2011, 11:57:07 PM
(...)

I tutaj nie zgodze sie z Toba... ;] Zglaszalam bledy ktore dawalyby mi przewage w grze (takie ladne okreslenie) ale na PM coby ludzie nie pobiegli zaraz i nie wykozystywali i co najciekawsze nie skozystalam z tych bugow :)

Pozdrawiam
U mnie na serwerze nie zgłaszałaś xD
Oj tam oj tam

SaskePF

ja dostrzegłem jeszcze jeden błąd a mianowicie: bylem na PK, kolega mnie zabił i z pośród wydropionych przeze mnie rzeczy wyleciał mi Red Flame Of Valakas (czapa valdka kupiona za coiny), zebrałem wszystko oprócz tej Czapy :))