Goddess of Destruction - News

Zaczęty przez damoon, Październik 13, 2010, 03:31:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Roxis

Na ptsie wygrywa ten ktore sie lepiej wyenchantuje za kase ktora dostal wiec imo loteria :D
A ci daggerzy to rzeczywiscie ssaja... tylko nie wiadomo czy skille postaci czy ich driverzy ktorzy failuja 3/4 skilli ;d
A co do balansu oli - wszyscy lataja w tych samych setach ;d? Czy moze niektorzy maja lepszy grade i dlatego wygrywaja..

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

Roxis

Cytat: Itherus w Lipiec 19, 2011, 10:18:13 AM
atri posysa na skillach daggera szczegolnie jesli beda robic enchant na reuse... 5 sec na bs/db w god to jakas masakra.

Sa jeszcze skille z suby na reuse skilli chyba )

L2 EU Vinuz !
L2RU

Itherus

orlok

oni sobie to wyobrazili tak:
dagger doskakuje, odpala 3 skille, odpala debuffy (poison,para) i wieje po czym ponownie wybiera moment na atak.
Po 90 lvl dostaje skilla ze 100% reflekt na 10 sekund.
Ma jeszcze hide i parę skilli na cancel target.
Także dużo biegania i mocne ataki ale nie w sposób ciągły jak do tej pory.
Dobrzy daggerzy, którzy teraz radzą sobie na oly powinni łatwo wpisać się w taką koncepcję walki.
Ci daggerzy z filmu wyglądali jakby czekali na egzekucję.

Itherus

orlok oni czekali na reuse skilli :D w sumie teraz wiem po co te duale :shock:

Acid

Roxis

Cytat: orlok w Lipiec 19, 2011, 11:17:35 AM
oni sobie to wyobrazili tak:
dagger doskakuje, odpala 3 skille, odpala debuffy (poison,para) i wieje po czym ponownie wybiera moment na atak.
Po 90 lvl dostaje skilla ze 100% reflekt na 10 sekund.
Ma jeszcze hide i parę skilli na cancel target.
Także dużo biegania i mocne ataki ale nie w sposób ciągły jak do tej pory.
Dobrzy daggerzy, którzy teraz radzą sobie na oly powinni łatwo wpisać się w taką koncepcję walki.
Ci daggerzy z filmu wyglądali jakby czekali na egzekucję.

Koncepcja ladna imo te skille chyba jakos slabo zenchantowane bo w ogole im nie wchodza ;d
A co do healerow .. czemu nikt nie leje tego drzefka czyzby bylo one niezniszczalne ;p?

L2 EU Vinuz !
L2RU

roli

nie wiem czy to healer, ale chyba tak w heavy armorze biega z summon duchem i bije z miecza ;D ^_^

Alarion

Nie fail, tylk odagger przypomina teraz daggera z WoW'a, gdzie nie stoi się jak pizda bez skilla w miejscu (jeszcze pół biedy jak ktoś umei wejść za plecy) i ładuje skille. Trzeba pokazać teraz dużo więcej skilla, tak samo jak w WoW'ie.

Dobra zmiana
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Acid

No to Ty chyba Rogala w WoWie nie widziałeś skoro takie herezje wypisujesz...

Alarion

rozumiem, ze wg ciebie rogal w WoWie jest bardziej statyczna postacią niż L2, chcesz mi to powiedzieć?

Cat Drama Maker

EsTeCzteryRkA

Cytat: Alarion w Lipiec 19, 2011, 02:08:16 PM
rozumiem, ze wg ciebie rogal w WoWie jest bardziej statyczna postacią niż L2, chcesz mi to powiedzieć?
Alarion przeciez Ty nie grales w wowa!
Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

Itherus

EsTeCzteryRkA

trolling w stylu Raziela:D nie wie, a gada xD

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

Alarion

nie grałem, ale kumpel do którego wpadam co jakiś czas (częściej kiedyś), co gra od 4 lat w WoW'a i przez 1,5 roku grał rougem. Daggerów w L2 widzę cały czas, chociażby jednego od zawsze mając ze sobą w party i z wieloma bijąc się na oly.

Czy to nei wystarczy mi, żeby stwierdzić, że gra daggerem w WoW'ie jest bardziej dynamiczna od daggera z L2?

Także nei chrzań stark plz : )

Cat Drama Maker

Acid

Myhyhyy owned...
Co do statyczności... Chcesz mi wmówić, że dagger stanie się teraz mnie statyczny bo po serii skilli będzie musiał brać nogi za pas i czekać na reuse?

Zresztą mobilność rogue z WoWa http://www.youtube.com/watch?v=qHyhuDNz1Q0 ma się nijak do tego co widać u rogue z GOD, więc nie wiem jak możesz porównywać 2 zupełnie inne gry.

EsTeCzteryRkA

Cytat: Alarion w Lipiec 19, 2011, 02:26:53 PM
nie grałem, ale kumpel do którego wpadam co jakiś czas (częściej kiedyś), co gra od 4 lat w WoW'a i przez 1,5 roku grał rougem. Daggerów w L2 widzę cały czas, chociażby jednego od zawsze mając ze sobą w party i z wieloma bijąc się na oly.

Czy to nei wystarczy mi, żeby stwierdzić, że gra daggerem w WoW'ie jest bardziej dynamiczna od daggera z L2?

Także nei chrzań stark plz : )
Alarion... Kumpel mojego kumpla powiedzial mojemu kumplowi ze jego kumpla dziadka brat plywa statkiem i dlatego wiem jak to jest plywac na statku i wiem wszystko i statku mimo to ze w promieniu 10tys km nie ma wody i zyje w 13 dzielnicy bez mozliwosci wyjscia ^^

Nie wiem jak w ogole mozna oceniac cos, nie sprobujac tego... skakanie na nartach tez wydaje sie easy w tv, a jakbys wszedl na skocznie chociazby w zakopanem, a nie mowiac nic o planicy (wiem bo bylem) to bys bal sie wychlic i spojrzec w dol.

Albo jak te lole z privow, gadaja ze off -_-' bo dlugo sie expi i w ogole, a 99% z nich nawet nie probowala gry na offie...

/nooffence

Alarion

Stark, to nei są tylko tego kumpla opowieści. Regularnie jak do neigo wpadałem, to jakieś 15-30 min pokazywał mi co i jak, szczególnie różne PvP na arenach, bo ten aspekt mnei w WoW'ie intersował, na ile dynamiczniejsze są PvP w poszczególnych grach. Także siedząc obok niego, patrząc na jego ruchy (ilość wciskanych klawiszy w ciągu takiego samego czasu jak inny gracz w L2) itd. itd.

PvP w WoW'ie 1 vs 1 JEST dynamiczniejsze i tu nei trzeba być jakimś ultra mistrzem. Sam fakt poruszania się WSAD-em już to czyni takowym, podczas gdy L2 to złapanie targetu (np. next target na oly) i walenie z odpowiednim timeingiem skilli (co WoW'ie jest chyba jeszcze istotniejsze prz duelach 1 vs 1).

Nie patrz na casuala, patrz na tych pro rouge'ów. Sam silnik gry już determinuje taki styl gry. Poza tym grałem w Aiona pół roku, który z WoW'em ma na pewno więcej wspólnego niż z L2, więc nie mów mi o braku personalnego doświadczenia.

Mówimy tylko o oly (czyli powiedzmy jakiś odpowiednik aren w WoW'ie).
9 vs 9 w L2 jest jedną z najtrudniejszych aspektów tej gry i imho najtrudniejszy ze wszystkich MMO obecnie. Spowodowane jest to tym, że jest 9 osób w party i każdy musi wiedzieć co robić. Co innego skoordynować 9 osób, a co innego np. 5 czy 6 w WoW'ie lub Aionie.

Cat Drama Maker

Apocalyptik

Jaka postać jest dynamiczna na oly? Toż to oczywiste, że dagger nie musi biegać w walce z healerem, a jak się dobrze ustawisz, to jak ma wejść niby na plecy?^^ Na open pvp jak ktoś jest na tyle bystry, że mając na sobie daggera ciągle pokazuje mu plecy, to po co biegać i kombinować? Dagger zawsze był i będzie najbardziej dynamiczną postacią w L2, jedynie soulhound jest podobny.

A WoW to w ogóle co innego tam się WSAD i myszką kręcisz cały czas w kółko żeby bić w plecy, do L2 nie ma co porównywać.

We ride together, we die together.

Acid

Jest, jest! Teraz Dagger z GOD będzie musiał pokazać dużo więcej skilla niż kiedyś, tak jak ma to miejsce w WoWie.
Mam nadzieje, że dodadzą mu do sterowania WSAD, skok i rzucanie skilli w biegu, żeby jakoś to można było porównać.  8)

Itherus

Cytat: Acid w Lipiec 19, 2011, 02:27:29 PM
http://www.youtube.com/watch?v=qHyhuDNz1Q0 ma się nijak do tego co widać u rogue z GOD, więc nie wiem jak możesz porównywać 2 zupełnie inne gry.

jp o co tam chodzi? :o

Acid

Zapytaj raczej jak to można porównać do rogue z GOD. ;]

EsTeCzteryRkA

imo to jak mozna porownac l2 z wowem^^

Acid

Phoeniks

wow ssie po calosci  :?
zeby nie bylo offtopa
http://www.youtube.com/user/barakuda95841
jak chyba kazdy wie tu jest masa filmikow z goda, kazdy znajdzie cos interesujacego :D
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+