Konfiguracja dye dla sorca

Zaczęty przez KurakWP, Kwiecień 05, 2006, 03:06:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KurakWP

Mam takie pytanie.
Czy dobrą konfiguracją byłoby dla sorca +4int\-4wit +4int\-4men +4wit\-4men?
Chodz mi o postac uniwersalną, dobrze expiącą i radzącą sobie w pvp. Dye to dla mnie nowość, jakoże na moim poprzednim servie nie działały.
Chciałbym się dowiedzieć jakie minusy ma ta konfiguracja (szczególnei jesli chodzi o to +4int\-4wit bo nie wiem czy znaczaco spadnie mi cast speed i czy będzie to opłacalne)
Chciałbym dodać że widziałem posta o sorcu, gdzie były opisane dye, jednak założyłem osobny topic w celu dowiedzenia się czegoś o mojej konfiguracji (a nie pytania o najlepszą inną)
Z góry dziękuje.

System

Hmmm..lepiej dodaj sobie +4int -4 men i +1int -1 men.bo w niektorych servach nie doda ci +12 int a odejmie -12 men....taki bug
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Scroller

moim zdaniem
+WIT -MEN
+INT -MEN

Przy czym z tym drugim to bym jeszcze pomyslal

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

KurakWP

Hmm. Własnie te dwa wale obowiązkowo. Zastanawiam się nad +int/-wit- mocniej wale, ale mam mniejszy casting speed. Sorcem grałem na c2 z tatuażami- z dyami do czynienia nie miałem i nie orientuje się jak bardzo statystyki wpływają na wartości bojowe- dlatego prosze o pomoc :P

major76

Ability
Effect

STR
Increases amount of physical damage.

DEX
Increases attack speed, physical skill speed, accuracy, evasion, critical hit probability, success rate of dagger skills (such as Deadly Blow), shield defense success rate, and movement speed.

CON
Increases maximum HP and CP, HP recovery speed, weight limit, underwater breath gauge, shock resistance, and bleeding resistance.

INT
Increases damage of magic attacks and success rate of curse spells.

WIT
Increases chance of magic critical hits, casting speed, resistance to Hold, resistance to curses (such as HP degeneration, decreased HP recovery rate, increased skill re-use time, and decreased effect of heals).

MEN
Increases magic defense, maximum MP, MP recovery speed, poison resistance, and curse resistance. Decreases probability of magic interruption.

http://www.lineage2.com/Knowledge/enhancements.html

mam sorcerera na globalu i powiem szczerze ze nie mam pomyslu bo i INT i WIT i MEN jest bardzo wazny, human ma dobry matk a dla magow najwieksze znaczenie ma szybkosc, wiec WIT tylko kosztem czego...moze sprobuje +3WIT/-3INT - +2WIT/-2MEN albo -3MEN i -2INT, sam nie wiem.
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

Jancia

Ogólnie dla magów jest uniwersalny zestaw:
+4WIT -4MEN straty w m defie są proporcjonalnie niewielkie w porównaniu z cast speedem jaki dostajemy, no i niestety koncentracja nam spada :(
+4INT -4MEN jak wyżej z tym, że dostajemy kopa do m attacku
i teraz mamy do wyboru:
+1WIT -1MEN
+1INT -1MEN
+4con -4STR
Wybieramy to na czym nam najbardziej zależy cast speed/m attack/więcej życia i rezist na stun'a
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+