Elf-wojownik

Zaczęty przez GreenFacePL, Kwiecień 07, 2006, 03:16:47 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

GreenFacePL

Jeszcze nie grałęm w tą gre lecz za jakiś dzień będe w nią grał i nie wiem jaką profesje wybrać , więc czy możecie mi doradzić , tylko chce żeby była szybka , unikałą ataków wroga częssto , mogłą walczyć 2 mieczami naraz , oczywiśćie to ma być wojownik nie czarodziej.
Aha i nie piszcie mi skrótów z gry , bo jeszcze w niąnie grałęm i nie wiem co oznacza co.

serdel

No to raczej ciezko ci wpasowac jakas profesje, jesli chcesz aby byla szybka i unikala atakow wroga, to wez sztyleciarza(Plainswalker), a jezeli chcesz zeby uzywac dowch mieczy, to raczej ciemny elf(Bladedancer) :roll:

Bacar

Cytata jezeli chcesz zeby uzywac dowch mieczy, to raczej ciemny elf(Bladedancer) :roll:

lub Gladiatora-ludzki wojownik[/quote]

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Cyceron

ta.. ale glad tak czesto nie unika ciosow :/ nie wiem jak bladedancer ale akurat gladiator najlepiej sobie radzi z podwojnymi mieczami, a najlepiej unika ciosow plainswalker jak to powiedzial serdel

Elvin

Zrob sobie Plains Walkera, szybki, ładne uniki, mozna trainować i nie skomplikowany (uzywasz tylko 3-4 skillow :D )
PW rlz :]

P.s: Co nie zmienia faktu iż Shillien Elder own all  :mrgreen:

Cyceron

a do mojego poprzedniego dodam..

Jeżeli uwielbiasz walki jeden na jednego (szczególnie na arenie) i nie masz wygórowanych schematów, że chcesz wygrywać tylko np. z magami, a pokonać każdego to wybierz gladiatora. Mistrz władania 2 mieczami i mając w plecaku młotek masz szanse pół na pół chyba z każdym (nie z orkami, postaciami przywołującymi zwierzęta i nekromantą), wystarczy dobrać odpowiednią technikę do przeciwnika, istnieje dużo kombinacji np. walcząć z jakimś mrocznym elfem wystarczy dostać się jak najszybciej do celu i mieć w ręku jakiś młotek i użyk skilla stun i hammer crush itd. itp. Niestety na większości (jeżli nie na wszystkich) serwerów jest pełen błędów

Drugą postacią używającą 2 mieczy jest Blade Dancer, nie jest to postać najlepsza do walki, ale kto wie :wink:  , jest to raczej postać rzucająca wzmacniające aury dla graczy z którymi biegamy w party, można na tym nieźle zarobić ;) .

Plains Walker czyli postać z bardzo częstymi unikami, olbrzymia szansa, że przeciwnik w nas nie trafi, szczególnie dobra postać przeciwko magom i łucznikom, najszybciej dociera się do ofiary więc najmniej życia traci się po drodze. Do wojowników lepiej się nie zbliżać, tragicznie niski def i przerażający poziom życia nad którym można płakać nie czyni z nas najlepszych pogromców przeciwko osobnikom walczącym w zwarciu, chociaż nie wiem jak to się tyczy do Dark Avengera albo Paladyna bo mają niski atak i problemy z trafianiem albo przeciwko Destroyerowi ponieważ wolno uderza chociaż muszę się przyznać, że nie wiem jak z trafianiem.

GreenFacePL

No to teraz się zastanawiam na gladiatorem , ale czy on jest szybki , i czy ma jakieś fajne zbroje , najlepiej pokażcie jakieś screeny z gladiatorem.

Bled

uzywa ciezkich zbroi a dla wszystkich sa takie same. A za szybki to on nie jest.
fajnie sie gra rowniez lucznikami.

Cyceron

No tak.. Zbroji można używać i ciężkich i lekkich dzięki czemu mamy większy współczynnik evasion i częściej będziemy unikać ciosów, niestety moby ignorują to więc na expienie bardziej opłaca się zakładać ciężką zbroję, a na walke z innym graczem lekką. Gladiator uderza raczej wolno, ale tym sie nie przejmuj bo można go zaliczyć DD (damage dillerów, czyli głównie zadających dużo obrażenia). Najlepiej jak byś wybrał serwer gdzie działa CP, taki żółty pasek na HP, który najpierw przeciwnik musi zbić i dopiero będzie mół się dobra do twojego życia, a glad posiada tego olbrzymią ilość, więc bez tego jak by shielda, który trzeba najpierw zniszczyć Gladiator jest postacią znacznie osłabioną. Możesz również zrobić Tyranta, który nie walczy mieczami, a kastetami, używa dwóch, więc tak jakby miecze, ma oszałamiająco olbrzymią szybkość ataku (chyba największą z gry), szybko biegamy (nie wiem jak na innych serwerach niż Titan na extreme, ale tam właśnie koleś biegał szybciej od stridera) więc szybko dobiegamy do ofiary, a dzięki totemom można wygrać z każdym wystarczy włączyć to i tamto.. więcej ci na temat tej postaci nei powiem bo nigdy nią nie grałem i piszę tutaj to co usłyszałem i przeczytałem o niej..

darkdaeth

Poszę mi powidziecie jak zrobić profesje elfem zwłym,na Temple Knight.
:)

Arthas

To tak, nabijasz 20lv...
Robisz questa (kupujesz marke) na zmiane klasy na Elven Knight...
Nabijasz 40lv...
Robisz 3 odpowiednie questy ( pierwszy lv35-36, drugo 37-38, trzeci 39-40) ( lub kupujesz trzy marki) i zostajesz temple knightem...