Warrior Tyr

Zaczęty przez EsTeCzteryRkA, Czerwiec 30, 2011, 10:57:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sosula

Cytat: Shen w Październik 13, 2011, 09:46:49 AM
polearmy staną sie useless, ze dwa słabe skille aoe warrior ma.
lol
Cytat: Acid w Październik 13, 2011, 10:41:09 AM
Wiadomo juz z jakiego typu broni bedzie najlepiej korzystac grajac warriorem?
Za szybko na takie osady, ale ja stawiam na dual blunty/dual swordy.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Redbox

poleram jest jak najbardziej przydatny..
tez bym obstawial dualblunty ;)

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Phoeniks

na ptsie tankiem w sumie bez problemu wygrywalem z warriorem obudzonym z deski z twohanded swordem, ale juz nie dawalem rady z warriorem przebudzonym z glada z dual swordami ;p
nie wiem czy przypadek, czy bron robila az taka roznice
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

tommaso

Wg mnie i z tego co udało mi się zaobserwować (rozpatrując bronie R+ +4 i wyżej):
Dual blunty - najlepszy dmg ze skilli (prócz AoE).
2H sword - największy P.Atk, dobry Crit. Rate - przydatny zarówno do PvE jak i PvP
Dual swordy - jako jedyna broń (prócz 1H sworda, ale ten odpada raczej) posiada Health - idealna pod Oly i wypośrodkowana pod względem P.Atk/Crit. Rate.
Polearm - w nowych warunkach wydaje się być niezbędna, do koksu i na masówki.

Acid

Insektor

Z PTSa pamiętam, że fisty R miały identyczne staty jak 2h blunty R i SA focus dawał tyle samo cryt rate (około 70 chyba)
Piszę poprawnie po rusku.

Shen

Cytat: tommaso w Październik 13, 2011, 06:25:29 PM

Polearm - w nowych warunkach wydaje się być niezbędna, do koksu i na masówki.
Ma jakiegos aoe stuna? Naliczyłem 3 czy 4 aoe ataki, przy warlordzie trochę słabo to wygląda.

Insektor

Ma 2 stuny AOE. Jeden z bardzo krótkim reuse a drugi z długim. Ale pole wydaje mi się lepsze pod pvp na słabym buffie bo niektóre skille bija 50% mocniej z pole.
Piszę poprawnie po rusku.

DefrO

Pod skile tylko pole - ssie po całości pod względem sa
przy regularach najlepiej wychodzi miec 2h (focus+haste) p at bonus z kolejnego "sa" na +4  w ilości około 300 pkt
duale hp+focus + kolejny foc dajacy cos lekko ponad 20 pkt crit rate przy +4
wszystkie bronie maja ten sam critical power ale roznia sie celnością oraz critical rate wiec blunty/fisty ida w odstawke chyba że...
Berserker rage bedzie faktycznie podnosił critical POWER dla pazurów/młotków a critical rate dla mieczyków na razie przy 1 lvl nie ma zadnych roznic w critical powerze niestety
na niekorzyść fistów dodatkowo przemawia triger dajacy at speed  (blokada przy 1500 o która każdy sie odbije na full bufie) a nie p at jak w przypadku pozostałych broni (który nie ma określonego limitu)

Delios

Good Luck z drugim SA do broni, musisz uzbierać 10 kamyków, a na kamyk masz 1-5% przy krystalizacji broni R grade.

Cap atk spd został podniesiony z tego co wiem.
Archeage <3

Bubacz

Cytat: Delios w Październik 17, 2011, 12:43:05 PM
Good Luck z drugim SA do broni, musisz uzbierać 10 kamyków, a na kamyk masz 1-5% przy krystalizacji broni R grade.

Ihmo mniej %, chyba że na ptsie miałem ogromnego niefarta (powiedziałbym że max 1%).
Ale części rzadkich kryształów r99 i blessed armory r99 dropione są przez Balroga w Kryształowym Labiryncie. (źródło: http://danieldefo.ru/forum/showthread.php?t=43918 ostatni spoiler i przewinąć niżej Bajlora).
Na początku faktycznie będzie rarytas, ale na endgame po jakimś czasie zaczną się pojawiać.

UP: Oktawis extreme dropi r99 rare soul crystal w całości + blessed weapony.

UP2: Zdaję sobie sprawę, że powyższe raidy mogą być tak 'łatwe' jak freya extreme(co nie znaczy, że sę nie da tego farmić) ;p
---
ShiningWill - Me haz shield!

orlok

i pewnie w jakimś evencie się pojawią, tak jak to miało miejsce z top SA kryształami.

DefrO

1500 to max nic nie zostało podniesione w tym względzie

Itherus

jedyne co zostało zniesone to cap na 250 speed. Aktualne jest 300. Full buff i kazdy warrior ma 1500 atk.speed wiec sa haste wydaje sie byc kiepskim wyborem.

tommaso

Na rabbicie 1436, ale to raczej do PvP słabo się nadaje.

sosula

Buff+berek i moj rasowy na a.speed i mam 1500, bez rasowego 1500 nie mam.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Sanchi

czy skille warriora omijaja tarcze (tak jak np. skille deski)? jak sie sprawuje warrior vs tank?

Phoeniks

warrior jest dobra postacia do 1 na 1, tank ma z nim ciezko wygrac.
co do skilli to zobacz sobie w opisie skilla, masz tu ladnie wszystko na forum podane po eng
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

sily

czy warlordem mozna szybko expic do 85 jak na wczesniejszych kronikach??

Itherus

Volkuss

A jak wygląda exp po 85 ? Jaki skład dobrze radzi sobie na Aoe. Czy takie połączenie 2 wariorów dobrze by siekało ?
W oczekiwaniu na Eu Innova.

Itherus

surda

Cytat: Volkuss w Listopad 23, 2011, 02:15:14 PM
A jak wygląda exp po 85 ? Jaki skład dobrze radzi sobie na Aoe. Czy takie połączenie 2 wariorów dobrze by siekało ?
Proponował bym jeszcze Healera i enchantera bo tak sami warriorzy to nawet w 10 na dłuższą metę nie przeżyją.

Inny słowy póki Kard na CORE nie zostanie Hero dopóty CORE nie wolno nazywać dead serwerem.
[/quote]

Alarion

no to chyba logiczne, że jakiś buff i heal muszą być, bez względu jaką duo kombinacje by nie wymyślili.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Porke

Jak sprawuje sie warrior na pvp przy lvlach 85-90?
O end game raczej nie pytam bo poki co to pozostaje zagadka.