[Filmy] Co kto ogląda...? [Ankieta]

Zaczęty przez System, Wrzesień 28, 2007, 05:41:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Co kto ogląda? Jaki rodzaj.

Horror
Komedia
Wojenne
Sensacyjny
Thriller
Romantyczne
Dramatyczne
Dokumentalne
Anime
Inne...

Tirius

To jest oczywista oczywistość puffciu.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

kazuPwNz

ja bym obejrzał the fighter ktoś wie kiedy dvdrip :/?
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Tirius

Cytat: kazuPwNz w Maj 21, 2011, 08:13:20 PM
ja bym obejrzał the fighter ktoś wie kiedy dvdrip :/?

Już w lutym był :D?

kazuPwNz

Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Tirius

No ja przed Oscarami to oglądałem, a Oscary były pod koniec lutego, a dokładnie 27 :P

kazuPwNz

Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Sebal

Ja polecam film Dear John... moim zdaniem na prawdę jest dobry.
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Tirius

Byłem na tym w kinie. Gdyby nie dziewczyna po lewej - nie usiedziałbym. Ckliwy do bólu. No ale cóż, za dużo nie można się spodziewać gdy grają postrachy nastolatek.

Wczoraj byłem na nowych Piratach z Karaibów. Pierwsze trzy części mi się podobały, czwarta już mniej. Wolałem Sparrowa jako drugoplanowego bohatera, gdyż ciągły Depp na planie to jednak nuda. Te same miny, dialogi momentalnie przewidywalne, tudzież reakcje na sytuacje. Miał być "epicki" film przygodowy z elementami komedii, wyszła natomiast komedia z elementami filmu przygodowego. 6,5/10

lukasz09091

Uwikłanie -polski film, który wszedł 2 dni temu do kin. Jak myślicie będzie to w końcu coś ciekawego? czy po prostu jeden z wielu "hitów" reklamowanych w tvnie, obsada-jak to można zauważyć w naszym kinie- kilka osób, które grają dosłownie wszystko :dry:

Tirius

Ale nie można winić aktorów, należy winić producentów, że tylko takie filmy z taką właśnie obsadą powstają. Wartym uwagi, ostatnio powstałe filmy - Lincz oraz Erratum.

lukasz09091

Cytat: Tirius w Czerwiec 05, 2011, 01:21:48 PM
Ale nie można winić aktorów, należy winić producentów, że tylko takie filmy z taką właśnie obsadą powstają.

Absolutnie nie winie aktorów. Jak nie trudno zauważyć producenci wyznają zasadę, że potrzebują nazwisk przede wszystkim, i mniejsza tu o poziom aktorski czyjkolwiek

kazuPwNz

ja komuś podobał się Sucker punch to polecam http://www.filmweb.pl/Hero
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Materid

Cytat: kazuPwNz w Czerwiec 21, 2011, 07:55:59 PM
ja komuś podobał się Sucker punch to polecam http://www.filmweb.pl/Hero

Nie porównuj ze soba tych dwóch filmów :)
Byłem w kinie na Piratach i hmmm troche czuje niedosyt, był to moj pierwszy film w technice 3D i jak na razie ostatni, uwazam ze ta technologia nie jest jeszcze dokonczona :P
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

doman18

CytatNie porównuj ze soba tych dwóch filmów
Dokładnie. To jak porównywać Psy i Tato - i tu i tu gra przecież Linda.

Wild Target
Całkiem fajna momentami komedia, dobra do wyluzowania ale nie wywołująca torsji jak jej holiłudzkie odpowiedniki. No i gra w niej Bill Nighy co dla mnie jest dodatkowym atutem.
7/10

Bez mojej zgody
Jeżeli chcecie oglądać ten film z jakąś dziewczyną to koniecznie zaopatrzcie się w pudło chusteczek do nosa. Dramat opowiadający o rodzinie w której są dwie siostry i jedna z nich choruje na raka. Druga natomiast jest wynikiem zapłodnienia in-vitro i została sprowadzona na świat żeby być dawcą szpiku dla swojej siostry. Naprawdę ciekawy i dość ciężki temat. Ale film choć smutny nie jest dołujący i szczerze polecam.
Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to że chwilami było aż za dużo tej melancholii. Ale może to i dobrze bo niżej to już jest poziom Domu z piasku i mgły albo Requiem dla snu a te filmy potrafią wręcz fizycznie zmęczyć.
8+/10

Green Zone
Heh niektórzy się nawet zdziwią że władze amerykańsie dopuściły do powstania tego filmu. Ale na ten temat nie będę się wypowiadał tylko odeślę do BARDZO CIEKAWEGO ARTYKUŁU NA FIMWEBIE. Jest to bardzo sprawnie opowiedziana historia na temat broni biologicznej w Iraku i intrygi na światową skalę która ma swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Ogólnie jest to film sensacyjny, nie zabraknie strzelania, pościgów, czasem ktoś po mordzie dostaje. Oczywiście jest to twór holywoodzki więc wiadomo kto jest dobry a kto zły, dlaczego tak jest a cała intryga choć szybko się rozwija to jest dogłębnie tłumaczona. Mimo tego wszystkiego naprawdę film się bardzo dobrze ogląda bo reżyser mimo wszystko nie traktuje widza jak kretyna i nie ociera się o granice absurdu jak np. w Strzelcu
Konkludując, film mnie wciągnął zdecydowanie bardziej niż Hurt Locker który IMO zdecydowanie nie zasłużył na Oscara
8/10
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Alice

A ja ostatnio oglądałam "Orphan" i powiem, że całkiem niezły koncept. Było kilka scen, które były faktycznie straszne. Film jako całość nie powala, ale oceniam go jako warty obejrzenia ;) No chyba, że ktoś nie przepada za dreszczowcami, ale to już inna sprawa.
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

doman18

Watchmen
Szczerze powiedziawszy mam średni stosunek do filmów o superbohaterach. Być może wynika to z tego że ostatnio jedynie Batman Nolana był na jakimś poziome i Xmani też wypadli nieźle a cała reszta Green Lanternów, Green Hornetów, Supermanów, Spidermanów, Fantastycznej czwórki itp reprezentuje poziom kloaki. Tak czy inaczej oglądając trailer Watchmenów dostawałem drgawek bo oto powstaje n'ty film o superbohaterach. Jednak będąc zaciekawiony dziwnie wysoką oceną (ponad 7) na FW i przychylnymi opiniami postanowiłem dać mu szansę. I muszę powiedzieć że film jest bardzo dobry żeby nie powiedzieć świetny! Nie będę tu streszczał fabuły bo macie to na FW, przejdę jednak do konkretów.
Film jest absolutnym odwróceniem konwencji filmu o superbohaterach. Można powiedzieć że jest to KickAss ale całkowicie odarty z tej "jajcarskiej" otoczki. Na samym początku trzeba wspomnieć że jest dramat, a nie wbrew pozorom kino rozrywkowe. Jeżeli zechcecie pooglądać ten film jako jakiegoś rodzaju odskocznię po pracy, zaprawdę powiadam wam - nie radzę! Tematyka filmu jest poważna, fabuła osadzona jest w czasach zimnej wojny i wietnamu, bohaterowie podejmują naprawdę interesujące dialogi na temat otaczającej ich rzeczywistości i pojęć związanych z ludzką moralnością. Drugi czynnik odróżniający go od filmów superbohaterskich jest to że film zawiera bardzo dużą, wręcz ogromną dawkę przemocy. Krew się leje gęsto, kończyny doznają złamań otwartych, zbrodniarze dostają za swoje ale w sposób czasem wręcz okrutny. Trzecia różnica to bohaterowie, a raczej antybohaterowie. Tak jak wspomniałem mimo że wyglądają jak banda klaunów to w działaniu są bardziej bezwzględni niż Steven Seagal a każdy z nich ma poważne problemy natury psychicznej. Np. Rorschach to socjopata, uwielbiający znęcać zadawać ból, Dr Manhattan to wypruty z ludzkich uczuć nadczłowiek o zdolnościach boga który zrobił takie spustoszenie w Wietnamie że Vietkong poddał się po tygodniu. Natomiast Komediant ... eee nie będę wszystkiego zdradzał. W każdym razie wszyscy są oni siebie warci i nic dziwnego że społeczeństwo ich odrzuciło.
Natomiast najbardziej w tym całym łamaniu schematów podobały mi się motywy związane bezpośrednio z utartymi tradycjami odnośnie budowania fabuły w filmie rozrywkowym. Świerzbi mnie język żeby napomknąć tu o niektórych z nich ale nie mogę i powiem że np. nie raz zdarza się że jakiś bohater zachowuje się lub mówi w sposób pełny patosu, ironicznie wręcz banalny a zaraz ktoś mu to ucina gadką typu "skończ pier+++lić". Tu nie chodzi tylko o dialogi ale o ogólne sytuacje.

Dobra utnę w tym miejscu bo i tak za dużo się rozwodzę zamiast po prostu wystawić bardziej wymowną ocenę

8,5/10
Jeszcze raz powtarzam, jeżeli liczysz na rozrywkę, nie próbuj włączać tego filmu bo wyda ci się on pełen dłużyzn i filozofowania a za mało będzie (bądź co bądź widowiskowej i krwawej) walki.

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

Tirius

Yup Watchmen dobry film, nic dodać, nic ująć.

Materid

Mi akurat do gustu nie przypadł mimo ,że filmem jest dobrym. Wolę jednak otoczke cukierkowości w adaptacjach komiksów :)
Czekam na opinie o Bitwie Warszawskiej 3D :) ja ide w Poniedzialek :)
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Tirius

doman18

Jutro akcja promocyjna Cinema City. Bilety po 11zł (3d za 16zł) . Więc trzeba pewnie już dzisiaj zarezerwować miejsca. Pytanie tylko na co?

Tirius

U mnie tylko Immortals jako tako mnie korcą, by iść.

doman18

Mnie też korcą ale i Anonymus wydaje się być ciekawy. Contagion też wydaje się wykraczać ponad przeciętność ale ja sobie obejrzę go na kompie bo nie widzę tam nic na tyle widowiskowego czym mógłbym się cieszyć w kinie.