Textury

Zaczęty przez BULI788, Listopad 12, 2011, 04:18:56 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

BULI788

Witam.Mam taki problem do wersji interlude wszystko jest ok lecz pózniej sprawy się komplikują.Otóż np w freya (mam napewno dobrą kompletną i gotową do gry wersje) Niektóre itemy najczęściej (bronie i zbroje) widzę na czarno.Poprostu niektóre są normalne a niektóre tylko mają swój kształt i są całe czarne.Moja grafika za nowa nie jest (geforce 4) mx-440 lecz gdy wchodzę do gry grafiką (na pewno słabszą bo jakąś zintegrowaną) wszystko  widzę normalnie.Ściągałem już sterowniki w wersji 44.__ lecz to na nic.
Jeżeli ktoś wie jak temu zaradzić proszę o odpowiedz.Z góry dzięki.
Ps:Jeżeli już było proszę o link do istniejącego wątku i zamknięcie tego.
Ps2:Jeżeli nie ten dział proszę o przeniesienie.

Kamal

wymienić kartę graficzną. Lepszego rozwiązania nie widzę.

Saladin

Ustawienia i powyłączaj wszystkie możliwe efekty, których możliwe, że Twoja karta graficznie nie obsługuje.
Nie udzielam pomocy przez PM...

BULI788

Saladin/Niestety nadal nie działa.Pamiętam , że kiedyś miałem taki problem i jakoś się z nim uporałem ale nie wiem jak ;/

Acid

Może wina leży po stronie gry? Próbowałeś reinstall? Dociągnięcie nowego systemu?
Ew. jeśli ktoś może niech podrzuci Ci w paczce textury.

BULI788

Co do textur reinstall robiłem już nie raz.
To samo mam na wszystkich serwerach.
Wydaje mi się, że to sprawa sterowników,grafiki.
Przydałoby się aby ktoś kto jeszcze ma taką grafike jak ja ( w co wątpię stara już) i wszystko chodzi mu normalnie aby podał jakie ma sterowniki.
Mimo wszystko dziękuję wszystkim za próbę pomocy.
Mile widziane inne pomysły,pomoce ^ ^

Saladin

Opcja też jest taka, że nie wyrabia ram na karcie - to w nim są przechowywane tekstury - wtedy będziesz mieć czarne pola - zostało nową karte wtedy.
Nie udzielam pomocy przez PM...

BULI788

Hmm może opiszę z czym przyszło mi się już spotkać.
Moja grafika to dokladnie nvidia geforce 4 mx 440 64 mb.
Posiadam też zintegrowaną grafikę z pamięcią 64 mb.Na zintegrowanej w nowszych kronikach nie daje rady zakładanie postaci i w niektórych miastach też mnie wywalało po prostu nie dawała rady.Jednak itemy i wszystko widziałem normalnie.
A przecież zintegrowana pobiera jeszcze ram z normalnej kosci (w moim wypadku głupie 512).
Więc nie wiem co może być nie tak.Nie da się jakoś poszerzyć zasobów mojej karty lub coś ? np ala wirtualna pamięć zabrana z dysku lub coś.I przyszło mi na myśł aby spróbować  quadro.

//Edit Niestety ale nawet podkrecenie grafiki nic nie dało.Dziwne to jest, bo np set avadon robe widze normalnie u de maga a bw heavy u orka już czarne ;/ Może coś z animations albo nie wiem.Na interlude np na serwerach custom nawet dynasty widze dobrze
Mam jeszcze taki pomysł, żeby skopiować animations z interlude na freya i z texsturami tak samo