Flame topic o god/f2p/EUvsRU itp

Zaczęty przez haran, Listopad 21, 2011, 08:19:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kall

Co do SWTOR, pograłem w to trochę i szczerze powiem liczyłem na nieco lepsza grafikę, sterowanie do przyjęcia kwestia przyzywczajenia.
Na najwyższym poziomie stoją wstawki filmowe i fabułą.

Przez cały okres jak grałem miałem wrażenie, że to single player..  może i są miejsca gdzie czase, trzeba złożyć druzyne, ale przez prawie cały czas grasz solo.

Wykupywanie umiejętności za kredyty, póki co nie miałem problemów z kupnem ani 1 skilla mimo, że skupywałem parę boost itemów ze sklepu i ulepszenie miecza.

Decyzje wpływają na jasną/ciemną stronę mocy, jeszcze nie wiem czy coś się z tym wiąże.

Do tej pory oceniam całość na 4/5, ale przez cene zmienił bym to do 3,5. Gra zbyt nastawiona na zachodnioeuropejskich graczy($$)

L2 EU off @ TapMadls

AntySpam

Tendencja jest taka teraz by gry MMO przechodziły na F2P przykładem są tu L2 i Star Trek On-Line może oni też dojrzeją do tego systemu?

seken

Wybaczcie, ze nie czytalem 12 stron dramy i flejmu, ale mam pytanie.
Czy na servach ncwest jest jakis frost? Dalej biega tam miliard botow?
Warto zaczac czy lepiej czekac na innove?

Mc6

tam nie ma frosta, frost jest od innovy. Botow bedzie pewnie troche mniej bo w koncu jest f2p przez co oplaca im sie ich scigac. Czekac na eu oczywiscie ;p

mrow

Macie jakieś info czy topowe rosyjskie klany pojawią się na serwerach EU? Jak sądzicie? Moim zdaniem bdb. rosyjskie klany oczekujące pvp, polityki na bardzo wysokim poziomie mogą się pojawić i walczyć.
Pwrót do gry - 02-12-2011r

Alarion

na razie to puste deklaracje, bo cały czas nie wiadomo szczegółów dot. nowych serwerów (ile, jakie nazwy, czy na 100% wszystkie będą eng itd.), więc żaden poważny klan nie da rady się zadeklarować póki co.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Mc6

2 dni temu na nowym forum 4game dla eu bylo kilka znanych nickow graczy z rosji z chociazby bylej luny. Co do samego forum to juz sam nie mam pewnosci czy to bylo oficialne forum czy prywatne bo od 2 dni nie dziala, a jak dzialalo to byl na nim syf.

WhiteMilker

Cytat: Alarion w Listopad 26, 2011, 01:46:09 PM
na razie to puste deklaracje, bo cały czas nie wiadomo szczegółów dot. nowych serwerów (ile, jakie nazwy, czy na 100% wszystkie będą eng itd.), więc żaden poważny klan nie da rady się zadeklarować póki co.

ale co mają do tego nazwy? na 100% wiadomo, że nie wszystkie będą eng.

Mavi

nom, na razie to wróżenie z fusów :D pójdą nie pójdą...
forum jest innovy, bo postawione na ich serverze, tyle że teraz w przygotowaniu... muszą zrobić layout i przygotować działy :)

TheVerrier

ktoś coś wie o starcie innovy? plota ze 8 stycznia startuje jest prawdą?

Ulquiora

Cytat: TheVerrier w Listopad 27, 2011, 05:48:30 PM
bullshit, nic nie wiadomo

Alarion nie napalaj się na free PA  :P Jeszcze nic nie wiadomo ;p

AntySpam

Pisząc, że to plotka sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.

Thombstone

gdzie takie ploty wyczytales?
ja tylko widze ploty po forach na temat 3 i 10 grudnia czyli poczatek

Vivinia

Cytat: Thombstone w Listopad 27, 2011, 06:07:49 PM

Fani wersji ncsoftowej starają się przyciągnąć więcej osób na swoje stare serwery dyskredytując innovę.

"Laugh whenever you can. Keeps you from killing yourself when things are bad. That and vodka."

YouMakeMeCry

Cytat: Vivinia w Listopad 27, 2011, 06:11:15 PM
Cytat: Thombstone w Listopad 27, 2011, 06:07:49 PM

Fani wersji ncsoftowej starają się przyciągnąć więcej osób na swoje stare serwery dyskredytując innovę.

Calkiem mozliwe, ogolnie wrocilem na  NCSOFT'owy server po tym jak uczynili Go darmowym , ale tak naprawde bez grajacych znajomych  nie ma sensu tam grac , ewentualnie mozna sprobowac grac od 0 , ale lepszym wyjsciem juz bedzie poczekac na servery INNOVY, gdzie szybciej bedzie mozna znalesc jakies Cp/klan/duo
L2Paradise       - SK/HE- abhorsen                     
L2Supreme       - HE/EE/DA - XiHuan                   
Luna                 - EE - YouMakeMeCry
RpgClubx15      - BP/TR/PAL - YouMakeMeCry
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Aion - Cleryk - Nunane - spatalos/perento - AmberEye/Taco clan :)

Thombstone

tez sadze, ze innova server eu  bedzie o wiele lepszym rozwiazaniem do gry niz caly ncwest - nie ufam gameguardowi i pracownikom ncwestu

Mavi

Z tego co usłyszałam od kolegi który gra na Nai to jest dużo nowych graczy, lub starych którzy wrócili na server, tyle że akurat polacy narzekają na lekkie lagi spowodowane pingiem.
Albo może faktycznie server zapchany?

ale to pewnie pytanie do Montezumy...

montezuma

Cytat: Mavi w Listopad 27, 2011, 06:44:29 PM
Z tego co usłyszałam od kolegi który gra na Nai to jest dużo nowych graczy, lub starych którzy wrócili na server, tyle że akurat polacy narzekają na lekkie lagi spowodowane pingiem.
Albo może faktycznie server zapchany?

ale to pewnie pytanie do Montezumy...

na teraz 3700 ludzi online. trochę starych graczy wrocilo, sporo nowych gra. Jeszcze pewnie trochę osób dojdzie od środy jak będzie god. Na pewno cześć odejdzie jak wystartuje inova ale myślę ze 3.5k onine w primary time będzie.

Co do lagow, to owszem bez żadnych wspomagaczy są, przecież to serwer w usa. Ja uzywam latencyfix, który znacząco zmniejsza lag i Battleping który jeszcze bardziej zmniejsza. Z tym mam takie lagi jak na dawnej naia w europie czyli żadnych.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

r3ni

I tak jest mały online jak na f2p.. Widziałem optymistyczne posty na forum Lineage2.com że będą musieli otworzyć serwerów na 500k nowych graczy.. póki co 2 istniejące nie są zapchane. (cap 6k) Ale zobaczymy po 30. Mimo wszystko l2 i gry tego typu są bardziej popularne w europie, w NA wolą casualowe single typu swotor ;P Choć przyznam szczerze oczekiwałem "bum" w l2 typu DC universe i kolejek na serwery.
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com

montezuma

Cytat: r3ni w Listopad 27, 2011, 07:35:58 PM
I tak jest mały online jak na f2p.. Widziałem optymistyczne posty na forum Lineage2.com że będą musieli otworzyć serwerów na 500k nowych graczy.. póki co 2 istniejące nie są zapchane. (cap 6k) Ale zobaczymy po 30. Mimo wszystko l2 i gry tego typu są bardziej popularne w europie, w NA wolą casualowe single typu swotor ;P Choć przyznam szczerze oczekiwałem "bum" w l2 typu DC universe i kolejek na serwery.

jak my mamy mały online, to jak nazwiesz lancer który ma 700 osób mnie w tym momencie?

19:37 gmt+1
Naia 3708
Chronos 4783

Lancer 2985
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

blacktyger

Jako, że temat gorący to w trollowy sposób przywitam się z niektórymi znajomymi nickami ;-)

Czas wrócić do świata nieustającego flame'u i nieprzespanych nocy przy koreańskim dziecku - welcome back!
Pozdrawiam ex mmorpger bywalców, oraz całą resztę której nie znam. Do zobaczenia n serwerach eu.
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

Sarin.

@montezuma
tylko, ze z jednej strony mamy w 98% oficjalny ruski rynek podzielony na 13 serwerow o 23 godzinie i "globalny" f2p dopiero co wprowadzony podzielony na 2 serwery. wzglednosc zadowolenia godna podziwu

Ulquiora

LF info kamiil'a nick na nowym servie eu.

karlossg

Cytat: blacktyger w Listopad 27, 2011, 08:05:20 PM
Pozdrawiam ex mmorpger bywalców, oraz całą resztę której nie znam. Do zobaczenia n serwerach eu.

no hej ! :)

r3ni

Cytat: montezuma w Listopad 27, 2011, 07:40:57 PM
Cytat: r3ni w Listopad 27, 2011, 07:35:58 PM

jak my mamy mały online, to jak nazwiesz lancer który ma 700 osób mnie w tym momencie?

19:37 gmt+1
Naia 3708
Chronos 4783

Lancer 2985

Całkiem serio Ci odpowiem.
RuOff ma 13 serwerów, NA ma 2
Lancer dla przykładu jest serwerem kilku letnim, na którym gra ZA DARMO jest możliwa od dawien dawna.. Na NA można za free od kilku dni
RuOff jest po ROSYJSKU i grają tam tylko Rosjanie, polaków jest może ~150.
NA jest po angielsku czyli jest dostępne do szerokiego spektrum odbiorców.
Dopiero ogłoszono f2p i wyjście GoD więc entuzjastów powinno być więcej..

Zresztą skończy już z tym ruoffem bo jesteś śmieszny i monotonny. Nie porównywałem nawet NA z RU bo to zupełnie inna bajka, Twoje odpowiedzi są wręcz paranoidalne.
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com