[PROBLEM]wrong hexid i acc

Zaczęty przez taz123, Grudzień 03, 2011, 08:03:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

taz123

Witam.
Mam problem z 2 rzeczami. Mianowicie wyskakuje mi w gameserver: "Damn! Wrong hexid!" Próbowałem czyścic i od nowa robic plik hexid przez registerGameServer oraz wklejac do folderu Config, ale nie pomaga...

2 sprawa jest taka, że gdy loguje sie na konto i chcę zrobić postać wyskakuje mi error na dole ekranu: "Charracter can't be created".

P.S
Pliki są jakies kiepskie bo przy ładowaniu gameservera pisze, że nie może znaleźć wielu rzeczy, jak NPC, Questy. Nie wiem co jest nie tak z nimi, ale to chyba nie przeszkadza w tym, aby się chociaż zalogowac

Vearth

Hexid musisz utworzyć dobry :D Albo spróbować ręcznie... A jak tak czytam to wiesz co, może ściągnij jakieś inne pliki :P

taz123

polecasz coś stabilnego (mogą być customy, ale nie muszą-serwer 4fun) interlude? Najlepiej l2j/l2jfree bo dla mnie sa najbardziej przejrzyste

Vearth

Cytat: taz123 w Grudzień 03, 2011, 09:33:47 PM
polecasz coś stabilnego (mogą być customy, ale nie muszą-serwer 4fun) interlude? Najlepiej l2j/l2jfree bo dla mnie sa najbardziej przejrzyste
Może to? http://l2jserver.com/nightly/index.php?dir=old%2FInterlude%2F

GreatInqusist0r

taz123

zobacze o co lotto z tym frozenem. Powiedzcie czy wystarczy, że zamienie pliki czy od nowa całą baze danych trzeba wgrywać?

taz123

kurde standardowo jak się edytowało plik w folderze tools to łatwo było znaleźć linijke z adresem mojej bazy danych na komputerze, a teraz nigdzie tego znaleźć nie mogę i nie mogę bazy zainstalować...

Nayana

Cytat: taz123 w Grudzień 04, 2011, 11:25:27 AM
kurde standardowo jak się edytowało plik w folderze tools to łatwo było znaleźć linijke z adresem mojej bazy danych na komputerze, a teraz nigdzie tego znaleźć nie mogę i nie mogę bazy zainstalować...

Co do 1 pytania, to musisz od nowa instalować bazę.
Co do 2 pytania, to nie ma na to lekarstwa, po prostu bystry wzrok, a na pewno się znajdzie.

Osobiście, polecam pliki aCis, bo według mnie, są o niebo lepsze od frozenowych. (Mniej bugów, crashów)

maly232

Cytat: Nayana w Styczeń 07, 2012, 12:21:13 AM

Co do 2 pytania, to nie ma na to lekarstwa, po prostu bystry wzrok, a na pewno się znajdzie.

Osobiście, polecam pliki aCis, bo według mnie, są o niebo lepsze od frozenowych. (Mniej bugów, crashów)

oO sądząc po  rev. to Frozen na łeb bije aCis-a  :o
Cytat: technics1990 w Październik 29, 2010, 08:33:46 PM
Head admin z Rosji dlatego lt strona
admin to ja

Nayana

Cytat: maly232 w Styczeń 07, 2012, 12:43:46 AM

Jeżeli nie znasz się na plikach/bądź nie testowałeś tych dwóch paczek, to proszę, nie wprowadzaj innych użytkowników w błąd.
Na frozenie, jest masa podstawowych błędów, zauważyłem, że nawet na nowych rev'ach, nie są one usuwane.
aCis jest bardzo dobrą, dopracowaną paczką.Nie mówię przecież, że nie ma ani jednego bugu/błędu, lecz na pewno mniej, niż na frozenie.

maly232

Cytat: Nayana w Styczeń 07, 2012, 03:52:24 PM

Jeżeli nie znasz się na plikach/bądź nie testowałeś tych dwóch paczek, to proszę, nie wprowadzaj innych użytkowników w błąd.
Na frozenie, jest masa podstawowych błędów, zauważyłem, że nawet na nowych rev'ach, nie są one usuwane.
aCis jest bardzo dobrą, dopracowaną paczką.Nie mówię przecież, że nie ma ani jednego bugu/błędu, lecz na pewno mniej, niż na frozenie.

Tak się składa iż testowałem obie paczki i według mnie to frozen góruje nad aCisem ,frozen o ile się nie mylę bazuje na plikach Scori,a aCis na zwykłym L2J ,dodajmy do tego iż frozen wprowadził na pliki SCORI 904 revy przy czym aCis zaledwie 200+ na zwykłe L2J ...  :oops:

Do tego ja nie wiem o jakich ty Crashach mówisz :o
admin to ja

Nayana

Cytat: maly232 w Styczeń 07, 2012, 04:37:43 PM
Cytat: Nayana w Styczeń 07, 2012, 03:52:24 PM

Tak się składa iż testowałem obie paczki i według mnie to frozen góruje nad aCisem ,frozen o ile się nie mylę bazuje na plikach Scori,a aCis na zwykłym L2J ,dodajmy do tego iż frozen wprowadził na pliki SCORI 904 revy przy czym aCis zaledwie 200+ na zwykłe L2J ...  :oops:

Do tego ja nie wiem o jakich ty Crashach mówisz :o
Zapytaj ludzi, którzy grali na l2arconia :)

maly232

Mógł bym to samo powiedzieć zapytaj ludzi którzy grali na (Tysiące serwerów używających L2jFrozen) ... Bezsens :oops:
admin to ja

Nayana

Cytat: maly232 w Styczeń 07, 2012, 11:24:48 PM
Mógł bym to samo powiedzieć zapytaj ludzi którzy grali na (Tysiące serwerów używających L2jFrozen) ... Bezsens :oops:

Arconia używała paczki frozena, i co chwile dostawało się DC, strasznie lagowało, oraz nie było wszystkich skilli.

maly232

rev 700+ ?

No to fajny serwer ;d,nie działa czysta paczka frozena to bierzemy zwykłe L2j Acisa :D
admin to ja

Nayana

Cytat: maly232 w Styczeń 11, 2012, 03:31:23 PM
rev 700+ ?

No to fajny serwer ;d,nie działa czysta paczka frozena to bierzemy zwykłe L2j Acisa :D

Nie działa zbugowana paczka frozena, to bierzemy lepszą od niej paczkę aCisa :)
Bardziej w tę stronę, ale myślę, że to już bardziej offtop niż pomoc komukolwiek, więc jak chcesz, załóż odpowiedni temat to porozmawiamy :)

SearchDeveloper

Ja żadnych Dc nie miałem a skile .. skile to zwykłe xml można je naprawić samemu bez problemowo.

GoAwayyyy

Cytat: SearchDeveloper w Styczeń 12, 2012, 06:25:49 PM
Ale ja żadnych Dc nie miałem a skile .. skile to zwykłe xml można je naprawić samemu bez problemowo.
Śmiać się czy płakać? sam nie wiem...

SweeTs

Cytat: maly232 w Styczeń 07, 2012, 04:37:43 PM
SCORI 904 revy przy czym aCis zaledwie 200+ na zwykłe L2J ...  :oops:

Wiem, że temat jest stary, ale kiedy widzę coś takiego to mi ręce opadają :P Krótko mówiać:

Quality > Quantity

Jakość > Ilość

---------

Może i mają dużo commitów, ale popatrzcie jakie. Czasami się zdażało, że jeden commit aCis > od 5-10 commitów Frozen, więc o czym tu gadać.. :P