Czy pójdzie mi GoD??

Zaczęty przez teski, Listopad 24, 2011, 05:18:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Acid

SSD pod system i programy codziennego uzytku to swietna sprawa. Jesli chodzi o l2 roznica jest ogromna, ale doczyty i tak beda z uwagi na skoki FPS, wiec jesli myslisz, ze bedzie super to sie troche rozczarujesz.

Alddil

Cytat: Acid w Grudzień 04, 2011, 11:18:04 PM
SSD pod system i programy codziennego uzytku to swietna sprawa. Jesli chodzi o l2 roznica jest ogromna, ale doczyty i tak beda z uwagi na skoki FPS, wiec jesli myslisz, ze bedzie super to sie troche rozczarujesz.
http://www.youtube.com/watch?v=qBSqQEPNoD8
ja tu żadnego przeskoku nie widze.

Icarioth

mozna taki dysk podpiac do laptopa jako przenosny i trzymac na nim tylko l2?? cos to da?

Kamal

Cytat: Alarion w Grudzień 01, 2011, 11:30:28 PM
Cytat: Itherus w Listopad 30, 2011, 08:08:11 AM
Nie wiem czy ktos was ma taki problem ale u mnie i Defro jest to sytuacja bardzo częsta podczas pvp. Nagle nie wiadomo z czego gra zaczyna cholernie lagowac sa takie niemal sekundowe przestoje pojawiasz sie w jednym miejscu potem drugim dodam ze dzieje sie tak tylko podczas pvp, na mobach choćby nie wiem ile ich bylo taka sytuacja sie nie przytrafia. We wczesniejszych kronikach nikt od nas nie mial tego problemu. Jestem ciekaw czy ktos jeszcze spotyka sie z takim lagiem. Nie jest to zasada ale przytrafia sie dosc czesto.

w naszym pt nie słyszałem, by ktoś coś takiego miał

stary quote, ale.... Dzisiaj zaczęły się pojawiać SS lagi i np. miałem okazję gonić DE, który odpalił swoją mirago-celkę i trzaskać mu bomby... lub też bicie ziemi z doskoku  :shock:

Cytat: Icarioth w Grudzień 05, 2011, 12:30:58 AM
mozna taki dysk podpiac do laptopa jako przenosny i trzymac na nim tylko l2?? cos to da?

bezsens, USB nie przetransferuje takiej prędkości. Prędzej eSATA.

Icarioth

Väri: Tumman ruskea
Näyttö: 17.3" HD+ Glare
Prosessori: AMD E450 (1.65GHz)
Näytönohjain: AMD Radeon HD 6470, 1GB DDR3 VRAM
Muisti: 4096MB (1x4096MB) DDR3 1066MHz
Kiintolevy: 500GB, 5400rpm SATA
Optinen asema: DVD SM DL
WLAN: 802.11 b/g/n
Webcam: 0.3Mpix
Bluetooth: kyllä
USB: USB 2.0
Akku: 6 cell 5200mAh
Käyttöjärjestelmä: Win 7 Home Premium

czy na takim lapku mozna spokojnie pograc?

roli

Cytat: Kamal w Grudzień 05, 2011, 12:54:29 AM

Cytat: Icarioth w Grudzień 05, 2011, 12:30:58 AM

bezsens, USB nie przetransferuje takiej prędkości. Prędzej eSATA.
usb 3.0 chyba da rade, ale głowy nie dam.

Acid

Cytat: Alddil w Grudzień 04, 2011, 11:53:50 PM

Rozmawiamy o GOD, a Ty mi pokazujesz jakieś stare filmiki z Gracii, które mają się nijak do tego co się dzieje na GODzie.

Alddil

Cytat: Acid w Grudzień 05, 2011, 02:51:54 PM
Cytat: Alddil w Grudzień 04, 2011, 11:53:50 PM

Rozmawiamy o GOD, a Ty mi pokazujesz jakieś stare filmiki z Gracii, które mają się nijak do tego co się dzieje na GODzie.

Tyle że identyczne lagi miałem w graci co mam w godzie. IDENTYCZNE
Fakt, dochodzi więcej efektów itp ale "PODOBNO" zopotymalizowali gre więc tak jakby nic się nie zmieniło.
GOD dalej jest na tym sredniowiecznym silniku.. był i prawdopodobnie będzie do końca.
Jedyne co może pomóc na lagi w l2 jest ssd.

Acid

maxverr

Grał ktoś na RU OFF i na INNOVA EU BETA?
Ja podczas pvp 7vs7 miałem po 10-15 co jest cieżko grywalne, mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat FPSów RU OFF np podczas PVP 7vs7 albo 3-4 party bez dysku SSD?
Dużo osób narzeka na tego FROST'a/launchera i że na NCWEST niby tak nie tnie.
Specyfikacje mam w podpisie. Format dzisiaj specjalnie robiłem pod lineage 2. Szału to nie zrobiło, mam najnowsze sterowniki.
CPU: AMD Athlon II X4 640 3,0GHz  GPU: ASUS EAH6850 DirectCU  SSD: OCZ AGILITY 3 60GB
MOBO: MSI 770-G45 HDD: Samsung F3 HD502HJ  RAM:Kingston 2x2GB 1333MHz CL9 PSU: OCZ StealthXStream2 600W
Microsoft SideWinder X4 :: Razer DeathAdder :: Philips SHP2000

Roxis

Jak na razie ten caly klient z bety innowy jest wg mnie bardzo niestabilny... wiec jesli zachce im sie go poprawic to powinno byc o niebo lepiej

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

maxverr

Cytat: Roxis w Grudzień 06, 2011, 12:26:46 AM
Jak na razie ten caly klient z bety innowy jest wg mnie bardzo niestabilny... wiec jesli zachce im sie go poprawic to powinno byc o niebo lepiej

Że jest niestabliny to wiem. Innova to RU i EU, więc zapewne będzie zarys tego co na RU offie. Jak tam sprawy z FPSami się mają?
CPU: AMD Athlon II X4 640 3,0GHz  GPU: ASUS EAH6850 DirectCU  SSD: OCZ AGILITY 3 60GB
MOBO: MSI 770-G45 HDD: Samsung F3 HD502HJ  RAM:Kingston 2x2GB 1333MHz CL9 PSU: OCZ StealthXStream2 600W

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

r3ni

Tylko o ile.. w GoD niby też poprawili.. na tyle żeby po zmianach chodziło jak dawniej ;p Czekam na wsparcie pod 4procki i ogromną optymalizację !
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com

Arimas

Cytat: r3ni w Grudzień 06, 2011, 01:37:13 AM
Tylko o ile.. w GoD niby też poprawili.. na tyle żeby po zmianach chodziło jak dawniej ;p Czekam na wsparcie pod 4procki i ogromną optymalizację !
Dali by unreal 3.0 a nie na tym starociu dodają i dodają nowy content <.<

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

bleble12

Cytat: Arimas w Grudzień 06, 2011, 01:44:16 AM
Cytat: r3ni w Grudzień 06, 2011, 01:37:13 AM
Dali by unreal 3.0 a nie na tym starociu dodają i dodają nowy content <.<

gud joke już to zrobią  :shock: :shock:
nope

HellSign

Ale wy bzdury piszecie....

Unreal 3 = Nowa gra, zapomnijcie o tym.

...
Cytat: Arimas w Grudzień 06, 2011, 01:33:12 AM
https://forum.4game.com/showthread.php?t=419&p=6668#post6668

• Improved performance of the game client

:D

No, tak akurat żeby z nowymi efektami graficznymi gra chodziła tak jak wcześniej :D
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Arimas

Wiem, że tego nie zrobią, bo kosztowało by ich to tyle co zrobienie zupełnie nowej gry  8)

Nie wiem czy jeszcze coś tam mogą zoptymalizować żeby normalniej chodziło xD
Ale np. patrząc na God of War 1/2 na PS2, gra jest świetnie zoptymalizowana, dosłownie pod korek

Cezary93

Jedno pytanie. Kumpel ma lapka dosyć starego 1,7ghz, 1gb ramu i jaką grafę intela zintegrowaną. H5 chodziło mu dobrze, powiedzmy te 30 fps miał na AoE expie i w miastach jakoś po 20 jak dużo ludu, a teraz w GoD (Innova EU) ma 2-3 FPS w mieście  :o . WTF? Na expie w Delusion Chamber/DV/SoA ma nawet dobrą wydajność, ale w Talking Island to porażka. Jakieś sugestie? Czy trzeba czekać na optymalizacje? Nie wiem jak na NA działa, bo tam nie grał, ale jak już pisałem H5 chodziło mu elegancko... Win XP PRO okrojony (w celu analizy czy to pomoże jednak to samo nadal) stery najnowsze, zero syfu zainstalowanego i dalej to samo.
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

roli

Cytat: Cezary93 w Grudzień 06, 2011, 10:17:59 AM
Jedno pytanie. Kumpel ma lapka dosyć starego 1,7ghz, 1gb ramu i jaką grafę intela zintegrowaną. H5 chodziło mu dobrze, powiedzmy te 30 fps miał na AoE expie i w miastach jakoś po 20 jak dużo ludu, a teraz w GoD (Innova EU) ma 2-3 FPS w mieście  :o . WTF? Na expie w Delusion Chamber/DV/SoA ma nawet dobrą wydajność, ale w Talking Island to porażka. Jakieś sugestie? Czy trzeba czekać na optymalizacje? Nie wiem jak na NA działa, bo tam nie grał, ale jak już pisałem H5 chodziło mu elegancko... Win XP PRO okrojony (w celu analizy czy to pomoże jednak to samo nadal) stery najnowsze, zero syfu zainstalowanego i dalej to samo.
chyba na rozdziałce 25x25 pix xD

r3ni

Do tego teraz w GoD wszystkie postacie startują w jednym miejscu więc przy takim ogromie ludzi może mieć problemy.
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com

Volkuss

Trzeba też wziąć pod uwage to że to była beta, więc klient nie był na pewno tak zoptymalizowany jak będzie na live.
W oczekiwaniu na Eu Innova.

Cezary93

Cytat: roli w Grudzień 06, 2011, 10:20:17 AM
Cytat: Cezary93 w Grudzień 06, 2011, 10:17:59 AM
chyba na rozdziałce 25x25 pix xD
Chyba poebało... Ja mam po 80 FPS średnio w mieście przy zerowej ilości graczy, do 110 FPS w FoG, w Talking Island Village do 30... a przy skakaniu 1-3  :o .
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

maxverr

Test place:

Settings: ALT+P, GPU Animation ON, 1360x768 16bit

I set 1 CORE FOR L2 - RESULT 12-14FPS

I set 2 CORES FOR L2  - RESULT 18-22FPS

I set 3 CORE FOR L2 - RESULT 22-25FPS

I set 4 CORE FOR L2 - RESULT 24-26FPS

On 4th core usage was about 20%

Yellow/Orange line on graph 'cpu - łącznie' is L2.exe usage on total CPU usage

Aka Lineage używa tylko jednego rdzenia