Gracia Final A H5 part 5

Zaczęty przez vun, Grudzień 02, 2011, 01:50:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

vun

Hello. Jako że na wszech Pan Absolut ogłosił update to h5 part 5 w ciągu nadchodzących miesięcy, chciałbym prosić o Wasze porady/ wskazówki odnośnie tego,jak zarobić w sytuacji gdy serwer przechodzi z gracii final na h5 part 5 . ( l2 off)

Niektóre rzeczy wyczytałem, innych nie jestem pewien, za wszelkie odp i wskazówki dziękuję !
No bo na przykład wiem już, że wszelkie ECS najlepiej sprzedawać teraz, gdyż potem będzie można wymieniać attri stoney na kryształy w stosunku 5:1 :p 

Nie wiem natomiast, jak ma się sytuacja z epicami, na przykład Zaken. Na forum europejskiego retaila jest temat, w którym ludzie narzekają na fakt , że zaken stał się instancją i drop rate epica jest baaaaardzo mały . Z tym że, nie jestem pewien, jak ma się do tego pojawienie się w grze Blessed Earing of Zaken :p Czy zwykłe zakeny/ baiumy/ tezze itp staną się po tym update blessed, czy te nowe będą po prostu dodane i będą występowały obok normalnych? I może ktoś wiedziałby, które epici będą łatwiej dostępne ( cena może zejść w dół) a które trudniej.

O tym , że na każdą postać dziennie przypadnie możliwość kupna pewnej ilości ancient adena także wiem

Pewnie matsy podrożeją, gdyż podobno tam vespery kraftowalne :p

Proszę o więcej porad, jeśli tylko jakieś pomysły przyjdą komukolwiek do głowy dziękuję .

PS.  server to noobwars (vindication) x4

Kall

Z instancji masz:
Zaken, Fryta, Freya(to może potanieć).
Nie będziesz miał blessed. Blessed jest tylko Zaken (instancja 8x) ale jak sam napisałeś ma bardzo mały drop.
Istnieje ciągle zwykły jak i blessed.
Do tego z oly masz czasowe epiki np. aq (mają mniejszy m def, ale dają te same bonusy).

Większość na start pewnie zrobi sobie sety morai/vesper.
Z karików nowych lecą bardzo dobrze attri stony, więc pewnie też spadną cenowo. Ceny kryszy do SA mogą pójść w góre.

L2 EU off @ TapMadls

vun

Cytat: Kall w Grudzień 02, 2011, 03:13:07 PM
Z instancji masz:
Zaken, Fryta, Freya(to może potanieć).
Nie będziesz miał blessed. Blessed jest tylko Zaken (instancja 8x) ale jak sam napisałeś ma bardzo mały drop.
Istnieje ciągle zwykły jak i blessed.
Do tego z oly masz czasowe epiki np. aq (mają mniejszy m def, ale dają te same bonusy).

Większość na start pewnie zrobi sobie sety morai/vesper.
Z karików nowych lecą bardzo dobrze attri stony, więc pewnie też spadną cenowo. Ceny kryszy do SA mogą pójść w góre.

dziękuję dobry człowieku :)

vun

zamknęli temat, a mam jeszcze pytanie :< Wyczytałem, że w high5 part 5 expi się szybciej na wyższych lvlach ( 76 + ) , lecz nie znalazłem konkretów z przełożeniem na czas. Pytanie brzmi, czy w high 5 expi się dużo szybciej w porównaniu do gracii final ? mam tu pewnie na myśli  te nevit i vit system czy co tam nowego jest jeszcze? , z góry dziękuję za w miarę konkretną odpowiedź. A pytam bo jeśli xp idzie DUŻO szybciej to do tego czasu poświęcę więcej czasu na inne aspekty gry, a xp poczeka :<

I jeszcze piszą, że nie można już pozyskiwać kryształów A i S grade od mammona, czy to znaczy że jedynie krystalizacja ? czyli , że podrożeją też ? :< czy może dodali jakieś cry s80 xD

//wystarczyło napisać, ktoś by otwarł :)

edit/ w każdym razie dziękuję :p

Kall

Cytat: vun w Grudzień 07, 2011, 09:31:51 PM
zamknęli temat, a mam jeszcze pytanie :< Wyczytałem, że w high5 part 5 expi się szybciej na wyższych lvlach ( 76 + ) , lecz nie znalazłem konkretów z przełożeniem na czas. Pytanie brzmi, czy w high 5 expi się dużo szybciej w porównaniu do gracii final ? mam tu pewnie na myśli  te nevit i vit system czy co tam nowego jest jeszcze? , z góry dziękuję za w miarę konkretną odpowiedź. A pytam bo jeśli xp idzie DUŻO szybciej to do tego czasu poświęcę więcej czasu na inne aspekty gry, a xp poczeka :<

I jeszcze piszą, że nie można już pozyskiwać kryształów A i S grade od mammona, czy to znaczy że jedynie krystalizacja ? czyli , że podrożeją też ? :< czy może dodali jakieś cry s80 xD

//wystarczyło napisać, ktoś by otwarł :)

edit/ w każdym razie dziękuję :p

Co do kryształów. Nie nie zostały wprowadzone nowe. W sklepie(lux) masz teraz dostępne A grade low i mid. Z tego możesz łatwo zrobić kryształy A i S, więc raczej nie będzie wielkiej różnicy w cenie.

Co do expienia. Głównie chodzi o te bonusy które wyminiłeś oraz 76->79 została zmniejszona ilość expa, ale przez to epic quest daje mniej niż poprzednio (prawie dokładnie o tę różnicę lvl)
Do tego doszło wiele nowych spotów z dobrym expem, dlatego łatwiej wbić lvl.

Pozdrawiam

//+ za pomoc

L2 EU off @ TapMadls