Expienie elfem wizardem

Zaczęty przez lamasztu, Kwiecień 23, 2006, 01:52:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

lamasztu

Jak w topiku, gdzie najlepiej expic elfem wizem na 28 lvlu. Serwer jest x7. Jesli mozna to rowniez gdzie expic np. 30-35 i 35-40.
Chodzi mi glownie o dobry exp, mniejsza o drop kasy.

Thx from the mountain za odpowiedz

Dev

28 - 35/40 - EG - execution grounds
40 - 50 CT - Cruma Tower 1/2/3 lvl (na 3lvl trza 4 osoby (w tym daggera). Niezła akcja jest tak wszytskie moby z crumy zlatuja sie na 3 lvl. Udalo nam sie to tylko raz. Moze ktos objasnic jak to mozna zrobic i ile na tym core barrier trzeba stac ?)
50 - 65 DVC - Dragon valley caves czy jak kto woli - LoA - Lair of Antharas
65 - ? ToI - Tower of insolence (napisalem "?" bo najwyzsza postac mam na 70 lvl)

Ja tak zawsze expilem, ale pamietajmy o tym ze ja gram na l2elite a tam sa raty x45 i enchant bardzo czesto sie trafia +7 albo nawet +8
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

em

na 28 lvl posiedz na EG, poznije od 30 lvl mozesz isc pod krater Ivory Tower i tam spokojnie siedziec do 40 lvl ja na ratach x7 wlasnie tak robilem ;) od 40 - 48 lvl mozesz isc do CT ;) powodzenia :)
em powrócił na forum ;D

lamasztu

Big thx za info. Na pewno sie przyda.
Hm mam jeszcze jedno pytanko w sumie chociaz to nie koniecznie na temat.
Jaka bron lepsza dla wiza/sps staff czy cos 1handed i tarcza?

Pozdro

Harpir

moim zdaniem zdecydowanie staff bo ma więcej m.atk

em

nize az tak :P sa bronie 1 i 2 reczne z takim samym m.atakiem np ja latalem z Sage's Staff(101m.ata) i wymienilem na Mace of The Underworld(101 m.ata) + tarcza :) niektor bronie 1 reczne maja 10 m.ataku mniej niz 2 reczne wiec to nie ma az tak widzocznej roznicy :) co do broni to sam musisz wybrac :)
em powrócił na forum ;D

lamasztu

OK. Btw skoro juz mi tyle pomogliscie to jeszcze jedno pytanko. Ostatnie tym razem :)
Czy skill u wiza Higher Mana Gain wplywa na szybkosc regeneracji MP jak sie siedzi czy tylko gdy uzywa sie skilla recharge? Z tego co wyszperalem na www to np. DElf oracle ma skilla rechareg wlasnie a jakos u Elfa tego nie zauwazylem.
Chodzi mi o to czy jest sens wydawac SP na Higher Mana Gain ?

em

tak jest sens nawet bardzo duzy poniewaz ten skill zwieksza punkty odnawiania MP np. jak zaczynasz gre to za 1 razem jak siedzisz odnawia ci sie 10 punktow mp, jak wykupisz ten skill to bedzie sie sie odnawiac np 17  punktow MP za jednym razem ;)
em powrócił na forum ;D

lamasztu

Ok zastanawialo mnie tylko bo w opisie skilla jest ze przyspiesza odnawianie "while recharging" a widzialem, ze niektore klasy maja skill "recharge" wiec myslalem, ze to dziala tylko przy uzyciu wlasnie tego recharga. Ale ok thx za info.

lamasztu

Jeszcze jedna sprawa. Gdzie dokladnie w okolicach ivory tower i jakie crity powinienem bic bo polazlem tam na 33, oblazlem caly krater dookola i wszystkie sa dla mnie ciemnoczerwone z nielicznymi wyjatkami w postaci jasnoczerwonych?

em

ja wlasnie tam bilem ;) ale jak chcesz to idz kolo oren na lizardmeny i dobij tam do 35 idz po skille i do krateru;)
em powrócił na forum ;D