Dyskusja na temat siłowni/ćwiczeń/diety.

Zaczęty przez SanchoPansa, Styczeń 05, 2012, 03:02:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SanchoPansa

Cytat: Ulquiora w Styczeń 05, 2012, 02:59:11 PM
Cytat: Sebal w Styczeń 05, 2012, 02:36:20 PM
Info o SS lagach:

https://forum.4game.com/showthread.php?t=4837
Ja -_-' i co  przez trzy dni wolnego z ss lagami mam biegać? :l Nie miałem zamiarau no life mode on ale pograć nieco dłużej. A tak to zostaje mi wyjście ze znajomymi które już miałem zaplanowane i nic więcej... ewentualnie woskowanie fury bo już mi schodzi stara powłoka heh

no ofence ale tak mi się skojarzyło (przez to woskowanie fury)
możesz jeszcze iść na siłkę podpakować biceps  :D

Ulquiora

Heh taaa.. jak się ma spoko furę to można woskować  8) (sam na nią zarobiłem!) Btw już zabieram się za siłkę od 2 miechów i jakoś nie mogę się przełamać  :beksa: Bo laiki myslą że na siłke tylko łyse pały chodzą z niższym iq psa (bez urazy dla psa  :) ) A do tego dochodzi regularna dieta... no i tu schody się zaczynają dla ektomorfika. Teraz to mnie możecie jechać jak tak bardzo tego pragniecie! Mam to w d...  :)

asdf1movie

siłka jest dla debili :D
złap sie w lato do pracy na budowie, ale takiej typowej budowie a nie jakies wykonczeniowki, to zobaczysz jak przypakujesz przez miesiac ;p

Suchutki

a potem 2 miechy bedziesz chodzil poskrecany.

Gl

TapMadls! - Const pt member.

Ulquiora

Cytat: Horken w Styczeń 05, 2012, 03:18:53 PM
Utrzymywanie kondycji i wyglądu, a nie rozrastanie wszerz :P
Regularna dieta? Po prostu selekcja jedzenia i brak głodowania.
Dziwne podejście mają co niektórzy :D
I tu się mylisz kolego! Taki ektomorfik musi jeść 4x więcej w ciągu dnia.
http://www.sfd.pl/Robimy_mase__fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html  Tu masz pięknie all napisane co trzeba a co nie, napiszę najważniejsze:
1) Należy doprowadzić do dużego nadmiaru kcal w diecie
2) w miarę wysoki poziom węglowodanów w diecie pozwoli dostarczy turbo doładowania zapobiegającego katabolizmowi mięśni
3) zmniejszenie aktywności poza siłownią, unikanie aktywności sportowych i ciężkich prac
4)Krótkie i intensywne sesje treningowe o umiarkowanej ilości w tygodniu

A teraz najlepsze, przykładowa dieta na dzień:
Śniadanie: Omlet z 3 jaj z płatkami owsianymi/ Owoc i orzechy
Śniadanie 2: Pieczeń wołowa/Kalafior/ Ryz brązowy/ Oliwa z oliwek
Posiłek 3: Pierś z kurczaka/ Ziemniaki w mundurkach/ Olej lniany/ Surówka warzywno - owocowa
Obiad: Mintaj/ Ryz brązowy/ Sałata/ Oliwa z oliwek
Posiłek <przed treningowy&gt: Carbo/ Wpc
Posiłek <po treningowy&gt: Carbo/ Wpc
Posiłek do 1h po treningu: Pierś z kurczaka/ Ryż/ Pomidor
Kolacja: Ser półtłusty/ Płatki owsiane/ Owoc
Na noc: Tuńczyk/ ser chudy/ odżywka oparta na kazeinie

Mało no nie? To jest cholernie duże poświęcenie jak się chce mieć figurę. Nie będę pisał czemu tyle i takie potrawy a nie inne, zbyt dużo bym musiał wyjaśniać a to nie jest odpowiedni dział do tego (tego linka co ci dałem tam masz wszystko all git opisane na tym forum), a swoją drogą od wall of text jest Alarion a nie ja!  :P

HellSign

Cytat: asdf1movie w Styczeń 05, 2012, 03:08:36 PM
siłka jest dla debili :D
złap sie w lato do pracy na budowie, ale takiej typowej budowie a nie jakies wykonczeniowki, to zobaczysz jak przypakujesz przez miesiac ;p

Siłka jest także dla tych co chcą coś ze sobą zrobić.

Twój punkt paczenia jest całkiem całkiem - dla idiotów.

Cytat: Ulquiora w Styczeń 05, 2012, 03:31:45 PM
http://www.sfd.pl/Robimy_mase__fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html  Tu masz pięknie all napisane co trzeba a co nie, napiszę najważniejsze:
2) w miarę wysoki poziom węglowodanów w diecie pozwoli dostarczy turbo doładowania zapobiegającego katabolizmowi mięśni
3) zmniejszenie aktywności poza siłownią, unikanie aktywności sportowych i ciężkich prac

Posiłek 3: Pierś z kurczaka/ Ziemniaki w mundurkach/ Olej lniany/ Surówka warzywno - owocowa
Posiłek <przed treningowy&gt: Carbo/ Wpc
Posiłek <po treningowy&gt: Carbo/ Wpc

Mało no nie? To jest cholernie duże poświęcenie jak się chce mieć figurę. Nie będę pisał czemu tyle i takie potrawy a nie inne, zbyt dużo bym musiał wyjaśniać a to nie jest odpowiedni dział do tego (tego linka co ci dałem tam masz wszystko all git opisane na tym forum), a swoją drogą od wall of text jest Alarion a nie ja!  :P

Zostaw ich mr. Ulquiora - 90% tych ludzi co pisze takie bzdety woli po prostu siedzieć w domu, bo nie chce im się dupska ruszyć, żeby poćwiczyć :D - a już mały % z tych 10% wie co znaczy np.
ektomorfik (W skrocie typ budowy ciala w ktorym o wiele ciezej zbudowac miesnie, nie mniej jednak nie ma czegos takiego ze sie nie da ich zbudowac - zajmuje to wiecej czasu, ale coz lepiej powiedziec ze sie nie da i zostawic sprawy tak jak sa)

Ograniczaj się dalej - Marudź, że nie da się czegoś zrobić.

p.s

Jak dla mnie debilem jest ktos kto kieruje sie zdaniem innych i nie ma wlasnego. To czy ktos cwiczy czy nie to jego wlasna sprawa - liczy sie to na "+".

Tak naprawde to zazdrosc was zjada i tyle.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

OsamaInAden

Nie ma to jak pisanie na temat ... ale skoro tak to zrobimy maly mix silka i L2
wiec tak bez obrazy ale takie teksty w stylu zbieram sie na silownie no ale dieta itp itd to jest tak samo jak zaczne chodzic na pvp jak wbije 85 i zdobede full r grade set i jeszcze troche atri do broni bo bez tego to pvp jest do dupy.
Tak pewnie myslisz co nie? Bez dobrej diety silka jest do dupy...
kilka slow od siebie:Powiem Ci tak kiedys tez mialem problemy z budowaniem masy a teraz przy wzroscie 193 cm i wadze jakiejs 118kg 2 miesiace temu mam teraz stabilne 108 kg  to bez diety tylko tak jak ktos napisal - selekcja tego co jesz. Z tego co jem wyrzucilem fast foody, cukier (czasem w potrawach sie zdarza) i chipsy. Nie jem tez slodyczy...  Wiesz ile sie na ta silownie zbieralem? 15 minut ! Wzialem prysznic spakowalem dresy i buty i poszedlem... Jesli myslisz ze choroba Cie ogranicza to sie mylisz- mam astme od urodzenia(flame go go go), a cwicze (i to ostro sztuki walki/kosz/asg-wbrew pozorom wiecej biegania niz myslisz itp) od malego wiec to troszke jak z dysortografia- choroba lenistwa i tyle... Jedynym ograniczeniem jakie widze u Ciebie jest lenistwo-nie choroba... bo raczej juz nauczyles sie z tym zyc.

HellSign

Cytat: OsamaInAden w Styczeń 05, 2012, 03:40:10 PM
Nie ma to jak pisanie na temat ... ale skoro tak to zrobimy maly mix silka i L2
wiec tak bez obrazy ale takie teksty w stylu zbieram sie na silownie no ale dieta itp itd to jest tak samo jak zaczne chodzic na pvp jak wbije 85 i zdobede full r grade set i jeszcze troche atri do broni bo bez tego to pvp jest do dupy.
Tak pewnie myslisz co nie? Bez dobrej diety silka jest do dupy...
kilka slow od siebie:Powiem Ci tak przy wzroscie 193 cm i wadze jakiejs 118kg 2 miesiace temu mam teraz stabilne 108 kg  to bez diety tylko tak jak ktos napisal - selekcja tego co jesz. Z tego co jem wyrzucilem fast foody, cukier (czasem w potrawach sie zdarza) i chipsy. Nie jem tez slodyczy...  Wiesz ile sie na ta silownie zbieralem? 15 minut ! Wzialem prysznic spakowalem dresy i buty i poszedlem... Jesli myslisz ze choroba Cie ogranicza to sie mylisz- mam astme od urodzenia(flame go go go), a cwicze (i to ostro sztuki walki/kosz/asg-wbrew pozorom wiecej biegania niz myslisz itp) od malego wiec to troszke jak z dysortografia- choroba lenistwa i tyle... Jedynym ograniczeniem jakie widze u Ciebie jest lenistwo-nie choroba... bo raczej juz nauczyles sie z tym zyc.

+1, tak naprawde jak ktos chce to nie musi miec diety(chociaz ona pomaga), nie musi chodzic na basen(pomaga), na silownie itd. Wystarczy zaczac od biegania, brzuszkow, przysiadow, pompek itd. itd.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Ulquiora

Cieszy mnie to że są jeszcze ludzie, którzy wiedzą co chcą i realizują to. Trza cos ze sobą robić a nie tylko l2/ piwko/ praca. Tak nie można  :beksa:
Osamainaden teraz to u mnie kwestia tygodnia jak zacznę, all suple, sprzęt, dieta ułożona jest także start niebawem. A wcześniej nie było hajsu bo wszystko ładowałem w pewną ważną dla mnie rzecz
Btw. ss lagi teraz są czy nie ma co logować się?

Acid

Na temat siłowni proszę założyć dział w offtopie.... następne posty pójdą w kosz.

Mscici3l

Cytat: Ulquiora w Styczeń 05, 2012, 03:57:42 PM
Cieszy mnie to że są jeszcze ludzie, którzy wiedzą co chcą i realizują to. Trza cos ze sobą robić a nie tylko l2/ piwko/ praca. Tak nie można  :beksa:
Osamainaden teraz to u mnie kwestia tygodnia jak zacznę, all suple, sprzęt, dieta ułożona jest także start niebawem. A wcześniej nie było hajsu bo wszystko ładowałem w pewną ważną dla mnie rzecz
Btw. ss lagi teraz są czy nie ma co logować się?
Jezeli masz jakis problem z ulozeniem diety/treningu lub masz jakiekolwiek pytania polecam http://forum-kulturystyka.pl/ bardzo duzo ogarnietych ludzi i sporo przydatnych tematow.

ss lagi sa od 18
Lineage 2 official server Luna
Msciciel - Ghost Hunter 83/75/75/73- BANNED
Lineage 2 official server Lancer ru:
Msciciel - Sword Muse 82/75/75/68 - SOLD
NomoreQQ - Soul Hound 82/75/75/75 - SOLD
ErrOrCrC - Grand Khavatari 85/80/75/75 - SOLD - 6x Hero

Phoeniks

dieta to jest najglupsza wymowka jaka moze byc, ja chodze na silke i nie mam zadnej specjalnej diety, ale lubie pocwiczyc, bo dobrze sie czuje po silownii. tez jestem dosyc oporowy jezeli chodzi o mase, ale po 1,5 roku widac efekty.
i tak najlepsi sa typy, ktorzy przychodza na silke, biora cholera wie jaki ciezar, ale nie maja pojecia o technice cwiczenia i robia sobie wiecej krzywdy niz pozytku. jak mowi moj trener, najpierw sie walczy z technika, pozniej z ciezarem

/wybaczcie offtop, nie widzialem Acid, ze napisales ;p
Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

ome1

ktoś tu pisał że siłownia jest dla łysych dresów wśród moich znajomych panuje podobna opinia na temat l2 że jest to gra dla skretyniałych debili w okularach po 10 lat :) także różni ludzie różne opinie <3
edit żeby nie było offtopu to ci z innovy to są jakieś barany że muszą sie prosić koreańców żeby ss lagi znikły trolololol taki głupi priv server jak rpg szybciej się uporał z ss lagami i to bez pomocy koreańców :D

asdf1movie

tak, miej 180cm wzrostu 55 kg wagi nawcinaj sie supli i koksu a potem idz na siłke. to ma sens
---
edit do l2:
powiedzmy że: jak bys wynajmował hale, czy jakis budynek i zaszły by jakies usterki techniczne, cos nie teges, nie z twojej winy, to bral bys sie za naprawianie tego?
ja bym poprostu wymagal od dzierżawcy naprawienia tego, proste. tak samo postępuje Innova z plikami gry, oni tylko udostepniaja to pod swoja marka a reszta spraw techniczynch, suport, jakies zgrzyty naprawy robia koreańce z NCszitu

Quentim

Posiłek &lt;przed treningowy&gt: Carbo/ Wpc
Posiłek &lt;po treningowy&gt: Carbo/ Wpc

http://www.youtube.com/watch?v=ysgqbFkuKzo

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

Quibre

Cytat: Quentim w Styczeń 05, 2012, 04:50:54 PM

Posiłek &lt;przed treningowy&gt: Carbo/ Wpc
Posiłek &lt;po treningowy&gt: Carbo/ Wpc

http://www.youtube.com/watch?v=ysgqbFkuKzo

sry za offtop ale dieta daje tylko dużo wtedy kiedy siedzisz nic nie robisz,trzymasz się jej i ćwiczysz.
Ja bez specjalnej diety kiedy zacząłem ćwiczyć ofc z odżywkami^^ w 3tyg 10 kg masy,w sumie przez 2 lata na siłowni przytyłem nie spełna 25 kg.

TTerrorPropaganda

Cytat: SanchoPansa w Styczeń 05, 2012, 03:02:50 PM
Cytat: Ulquiora w Styczeń 05, 2012, 02:59:11 PM
Cytat: Sebal w Styczeń 05, 2012, 02:36:20 PM
Info o SS lagach:

https://forum.4game.com/showthread.php?t=4837
Ja -_-' i co  przez trzy dni wolnego z ss lagami mam biegać? :l Nie miałem zamiarau no life mode on ale pograć nieco dłużej. A tak to zostaje mi wyjście ze znajomymi które już miałem zaplanowane i nic więcej... ewentualnie woskowanie fury bo już mi schodzi stara powłoka heh

no ofence ale tak mi się skojarzyło (przez to woskowanie fury)
możesz jeszcze iść na siłkę podpakować biceps  :D

Albo iść do szkoły i "podpakować" trochę szare komórki

Pyroman

Cytat: Quibre w Styczeń 05, 2012, 04:55:39 PMsry za offtop ale dieta daje tylko dużo wtedy kiedy siedzisz nic nie robisz,trzymasz się jej i ćwiczysz.
Ja bez specjalnej diety kiedy zacząłem ćwiczyć ofc z odżywkami^^ w 3tyg 10 kg masy,w sumie przez 2 lata na siłowni przytyłem nie spełna 25 kg.
10 kg w 3 tygodnie? Nieźle cie zalało, pewnie gainery brałeś?

Co do diety: amator o predyspozycjach ekto nie musi aż tak się trzymać specjalnej diety: po prostu dużo jeść.

P.S.
Innova nie failuje, innova > all.

Shen

Cytat: Quibre w Styczeń 05, 2012, 04:55:39 PM
Ja bez specjalnej diety kiedy zacząłem ćwiczyć ofc z odżywkami^^ w 3tyg 10 kg masy
chyba tłuszczowej.

Mscici3l

Cytat: Pyroman w Styczeń 05, 2012, 05:46:58 PM
Cytat: Quibre w Styczeń 05, 2012, 04:55:39 PMsry za offtop ale dieta daje tylko dużo wtedy kiedy siedzisz nic nie robisz,trzymasz się jej i ćwiczysz.
10 kg w 3 tygodnie? Nieźle cie zalało, pewnie gainery brałeś?

Co do diety: amator o predyspozycjach ekto nie musi aż tak się trzymać specjalnej diety: po prostu dużo jeść.

P.S.
Innova nie failuje, innova > all.

A co ma gainer do zalania ? to zwykle zarcie w proszku.

jakos nie chce mi sie wierzyc w te 10 kg w 3 tygonie

Quibre

Cytat: Shen w Styczeń 05, 2012, 06:11:06 PM
Ja bez specjalnej diety kiedy zacząłem ćwiczyć ofc z odżywkami^^ w 3tyg 10 kg masy
chyba tłuszczowej.

Po prostu w dobrym okresie trenowałem(miałem chyba jakieś 17 lat wtedy)+dużo dobrych suplementów,wcześniej byłem strasznie chudy 170cm i ledwie 60kg wagi.wbrew wszystkim teorią nie trenowałęm w zime tylko w lato.Pamiętam jeszcze że akurat wtedy moja mamuśka wyjechała na miesiąc za granice i na przywoziła mi mase ciuchów,niestety w nic nie wszedłem.

EDIT:Może 3 to przesadziłem ale napewno zmieściłem się z tym w miesiącu.

Mscici3l

Cytat: Quibre w Styczeń 05, 2012, 08:50:18 PM
chyba tłuszczowej.

Po prostu w dobrym okresie trenowałem(miałem chyba jakieś 17 lat wtedy)+dużo dobrych suplementów,wcześniej byłem strasznie chudy 170cm i ledwie 60kg wagi.wbrew wszystkim teorią nie trenowałęm w zime tylko w lato.Pamiętam jeszcze że akurat wtedy moja mamuśka wyjechała na miesiąc za granice i na przywoziła mi mase ciuchów,niestety w nic nie wszedłem.

no chyba nie chcesz nam wmowic ze to bylo faktycznie 10 kg i to masy miesniowej...

Quibre

Cytat: Mscici3l w Styczeń 05, 2012, 08:52:12 PM
Cytat: Quibre w Styczeń 05, 2012, 08:50:18 PM
chyba tłuszczowej.

no chyba nie chcesz nam wmowic ze to bylo faktycznie 10 kg i to masy miesniowej...

Czy ja w jakim kolwiek poście napisałem że to było 10kg czystej masy mieśniowej?Nie napisałem tak bo niestety tak się nie da,zawsze z szybkim przyrostem mięsni pojawi się także znaczny wzrost tkanki tłuszczowej.Nie mówiąc już o dużej ilości wody wpompowanej w mięsnie po kreatynie :)

Ulquiora

-_-' byłbyś z top jednych z -_-' genem jak byś zalogował się na forum sfd. Jak by tam usłyszeli 10kg czystego mięcha w 2 tyg to by się działo  :D Ważne że są chęci.
Ktoś zaznaczył że ekto nie musi się trzymać za bardzo wyznaczonej diety.. owszem, ale trzeba obowiązkowo w ciągu dnia zabrać tyle węglowodanów, białka, tłuszczu ile potrzeba (tłuszcz u ekto bardzo mało). Nie można być nigdy głodnym, można sobie pozwolić i to nie raz na niezdrowe jedzenie typu pizza, kebab co ja bardzo lubię (dagrasso mm)  :D Ta stronka pomoże wam w ułożeniu diety na masę:
http://www.sfd.pl/Dieta_na_mas%C4%99__dodatkowe_kg_dla_wszystkich_potrzebuj%C4%85cych!-t240536.html

A ci co gadają po co dieta itp.. można i bez. Tylko efekty roczne tej oto os. bez diety, taka druga os. z dobrze rozplanowaną dietą uzyska to samo w 3 miesiące? Już nie mówiąc jaki duży plus dla zdrowia  :)

Pyroman

Cytat: Mscici3l w Styczeń 05, 2012, 08:43:50 PM
A co ma gainer do zalania ? to zwykle zarcie w proszku.

Więcej węgli = więcej tłuszczu przy nieodpowiednim odżywianiu. Proste, ale chyba nie dla każdego.

Ja jestem bardziej endo i muszę uważać co jem, bo czasami po jakiś świętach potrafi mnie lekko zalać, ale ogólnie masa mięśniowa idzie ładnie w górę. Wolę być bardziej endo niż takim sucharem, któremu nawet ciężko utrzymać wagę, a co dopiero rosnąć.