[Pytanie] Pasek HP

Zaczęty przez jojojo, Styczeń 13, 2012, 01:57:01 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

jojojo

Witam mam pytanie odnośnie... Zrobiłem moba z npc tylko jest mały problem ten mob niema paska z HP. Trochę spędziłem szukając tego jak by go dodać ale nic nie udało mi się z tym zrobić, za pomoc Serdecznie Dziękuje

Nayana

Cytat: jojojo w Styczeń 13, 2012, 01:57:01 AM
Witam mam pytanie odnośnie... Zrobiłem moba z npc tylko jest mały problem ten mob niema paska z HP. Trochę spędziłem szukając tego jak by go dodać ale nic nie udało mi się z tym zrobić, za pomoc Serdecznie Dziękuje

Musisz wpisać w class, w navicacie, zamiast L2NPC, to L2Monstery.

SearchDeveloper

jojojo

Właśnie w tym problem ze mam tak ustawione i dalej nic ;/

maly232

Ewentualnie weź innego moba i zmień mu Templemaited_ID(tak to się pisze?) na to które cię interesuję w tym przypadku Templemated_ID z tego moba którego widać na screnie skopiuj także klasę ...
Cytat: technics1990 w Październik 29, 2010, 08:33:46 PM
Head admin z Rosji dlatego lt strona
admin to ja

jojojo

nie zmieniam npc w moby tylko robie moba na nowym id z id temp danego npc

Nayana

Cytat: jojojo w Styczeń 18, 2012, 04:42:56 PM
nie zmieniam npc w moby tylko robie moba na nowym id z id temp danego npc

To na bank albo wpisujesz źle klasę, albo te same ID, albo trzecią tabelę, tylko nie pamiętam jak się nazywała.

jojojo

id template jest ustawione pod wygląd danego npc, także jeżeli chodzi o ten pasek  i w tabeli się tego zmienić nie da. Choćby nie wiem co bym tam wpisywał. Wiec proszę o dokładną odpowiedz, a nie o rady dla początkujących jak postawić npc o danym wyglądzie...

maly232

No właśnie ty chyba takiego poradnika byś potrzebował ... Jeżeli wpisujesz w bazę danych przy konkretnym NPC dobra klasę i paska HP NIE WIDAĆ  to wpisujesz coś źle i tą droga powinieneś iść metodą prób i błędów.Nie dodasz paska HP za pomocą ingerowania w klienta czy coś ... -> Baza Danych i konkretny NPC

PS:Jeżeli masz go w custom_npc wjeb go do tabeli npc jeżeli masz go w tabeli npc to wjeb go do custom_npc ;p,zobacz też na końcu moba czy jest LAST_HIT
Cytat: technics1990 w Październik 29, 2010, 08:33:46 PM
Head admin z Rosji dlatego lt strona
admin to ja

P4CZU

Co wy dupicie ludzie???

NIE WIDZICIE, ZE KOLES UZYL NPC JAKO NPC A NIE MOB?! EDYTUJ pliki npcgrp.dat i npcname-e.dat to zalatwi sprawe...

szponiasty

To jest rozwiązane po stronie klienta. Zmiana typu npc po stronie serwera nic nie da. Jak chcesz mieć hp w nim, to musisz edytować pliki klienta.
Oj tam oj tam