Czy pójdzie mi lineage 2 Jakakolwiek część?

Zaczęty przez vanish, Luty 15, 2012, 10:21:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

vanish

Cześć wam, jestem już totalnie zniesmaczony próbami grania w cokolwiek, mam prawie rok laptopa asus k52n series. "Miał być świetny i tani" i wybierał mi go brat, jednak jak się okazało jego jednordzeniowy procesor stanowi problem, albo to coś innego ? Kiedyś zainstalowałem lineage ale wyskakiwał mi error to się poddałem. Chciałbym grać w jakąkolwiek część, nawet najstarszą o ile znajdzie się taki serwer ;/ Podaję parametry laptopa, mam nadzieję, że odpowiecie na moje pytanie czy mogę grać w l2.

procesor: AMD V120
CPU speed: 2.2 GHz
RAM: 2.0 GB
OS: Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 (build 2600)
Video card:ATI Mobility Radeon HD 4200 Series (0x9712)
DirectX: 9.0c
wolne miejsce: 79.2 GB

Co jest tutaj nie tak ? ;/
Dodam że w league of legends grałem na takichniskich detalach, że naprawdę zacząłem wierzyć w możliwość grania na kalkulatorze.. a dalej sięzacinął co 2 sekundy na 2 minuty.
Błagam o pomoc;)

Rzarziel

Nawet jak L2 pojdzie to nie pograsz, skoro nawet to -_-' LoL ci sie zacina.
DotA WTF !
Naia:
Fanning - Sigel Knight 9x - Retired
Chronos:
Resider - Sigel Phoenix Knight 102/99/80/80 - Retired
Lilith:
Resider - Sigel Knight 9x- Retired
Ramona:
Raindays - Othell Adventurer 99/99/80/80 - Retired
Resider - Feoh Mystic Muse 99/99/80/80 - Retired
Skelth:
Resider - Dark avenger 4x - Active
Rzarziel - Warcryer 4x - Active

vanish

Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? :)
Co ma do tego dotA? ;)

Polopiryn

W L2 dało by radę. Skoro Ci taki LoL zacina to wyczyść kompa, a najlepiej strzel sobie formata. Ja przed GoD-em grałem na parametrach 2.66 proc i radek x550(128mb) dawało radę. Ofc. zacinało, długo ładowało i na większym pvp chu** go strzelał, ale na exp i jakieś pvp małe dawał o dziwo radę, na GoD już grafa nie spełniała wymagań

Koledze chodziło o DoTa> LoL :).
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

vanish

Więc, do najnowszej części l2 mam się nie zabierać, ale w tym moje pytanie by nie szukać w ciemno, interlude powinno działać?

Polopiryn

Pograsz spokojnie, mi grafa shadera nie spełniała 2.0 posiadam, a powinno być 3.0.

Spokojnie Ci l2 pójdzie najnowsze
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

vanish

Skoro widzę, że wymagania spełniam całkiem okej, to ja muszę się dowiedzieć co z moim laptopem jest nie tak. Bo cos jest, że on na każdej grze sprawdzonej na can you run it spelnia reccomended a i tak łapie zwiechy ;/ Czasami powątpiewam w jego oryginalność marki asus ; /

P0G0

ja bez wiekszych problemow gralem na Asusie 1201n (a jest to netbook z prockiem 1.6)

skrzydlaty

Cytat: vanish w Luty 15, 2012, 10:21:24 PM
Cześć wam, jestem już totalnie zniesmaczony próbami grania w cokolwiek, mam prawie rok laptopa asus k52n series. "Miał być świetny i tani" i wybierał mi go brat, jednak jak się okazało jego jednordzeniowy procesor stanowi problem, albo to coś innego ? Kiedyś zainstalowałem lineage ale wyskakiwał mi error to się poddałem. Chciałbym grać w jakąkolwiek część, nawet najstarszą o ile znajdzie się taki serwer ;/ Podaję parametry laptopa, mam nadzieję, że odpowiecie na moje pytanie czy mogę grać w l2.

procesor: AMD V120
CPU speed: 2.2 GHz
RAM: 2.0 GB
OS: Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 (build 2600)
Video card:ATI Mobility Radeon HD 4200 Series (0x9712)
DirectX: 9.0c
wolne miejsce: 79.2 GB

Co jest tutaj nie tak ? ;/
Dodam że w league of legends grałem na takichniskich detalach, że naprawdę zacząłem wierzyć w możliwość grania na kalkulatorze.. a dalej sięzacinął co 2 sekundy na 2 minuty.
Błagam o pomoc;)
Nie pomoge Ci bo musiałbym Ci kupic nowego kompa i na pewno nie laptopa. Laptopy służą tylko do szpanowania w cafe i innych galeriach handlowych.
Ja mam Intela E-8200 podkręconego na 3,15GHz do tego 3,25GB RAMu i grafe DżiForsa 8600 ( troche szajs ale 3 lata temu byl niezły ) i w GoD musze dac low detale  a jak wchodze do miasta z wieksza iloscia ludzi ( Giran Aden Gludio ) to nawet po kilku minutach jeszcze wyswietlaja mi sie jakies sklepy
Najlepiej kup I7, 6GB Ramq
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Ryane

Jesli chce pograc na Interlude to nic dokupywac nie musi. Nawe na takim laptopie nie powinien miec wiekszych problemow z gra.

Laptopy do szpanowania? Moze tak, ale tylko w przypadku gimbusow co nie potrzebuja takiego laptopa do nauki, ani do pracy.

vanish

Tylko przy uruchamianiu interluda wyskakuje critical error " negative delta time"
nie mam już sił -.-

Rzarziel

Dlaczego nie wymienisz kompa/czesci na troche lepsze ? bedzie dzialac jak nalezy a duzo nie wydasz.
Naia:
Chronos:
Lilith:
Ramona:
Skelth:

vanish

Bo spelnia nawet polecane wymagania? A po za tym mam go niecały rok... I wątpie w możliwość wymiany części w laptopie.

Rzarziel

Powiem tak, mam podobnego lapka, troszeczke lepszego i na low deatalach na Godzie da sie expic,
gorzej sprawa wyglada z AOE na soa, tankiem/bishem nawet sie tam nie ma co wybierac.
Interlude na tym lapku powinien chodzic bez problemu, jednak u ciebie pozostaje sprawa error'u, jesli dalej wyskakuje po zainstalowaniu wszystkiego co potrzebne to niestety musisz wymienic lapka.
Naia:
Chronos:
Lilith:
Ramona:
Skelth:

vanish

Co masz na myśli ? "zainstalowaniu wszystkiego co potrzebne"

Kamal

sterowniki, wymagane aplikacje (najnowszy directX, Visual C, .net framework)

vanish

jak na razie przygotowuję się do dzisiejszego formatu i zmiany systemu w. xp black edition na zwykłego xp

Ryane

I to jest dobra decyzja, te wszystkie przerabiane wersje XP byly dosc niestabilne.

MastJedi

Ja bym zaproponował dorzucenie 2 GB Ramki. Chyba na allegro/ebayu powinieneś coś niedrogo trafić. Oczywiscie do laptopa i musisz wiedzieć co masz, żeby kupić podobne ;)

I zapamiętaj do końca życia:
Cytat: vanish w Luty 15, 2012, 10:21:24 PM
"Miał być świetny i tani"
Coś takiego nie istnieje...
Albo rybka, albo akwarium...

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

P4CZU

zmien system na 7, poczujesz roznice ;)

sam bylem zdziwiony a jednak, gry plynniej chodza mi na 7 niz xp a na dodatek to gowno sp3

Ryane

Przy takiej ilosci RAM win7 bedzie mu dzialac prawidlowo, lecz wiekszeosc gier straci na wydajnosi. IMO pod win7 minimum 4GB RAM, jesli chce sie pograc

alandril

chlopie strzel formata i zainstaluj normalny system, czy to XP czy win7 bez roznicy. ja gralem dosc plynnie na PC: AMD 3200+ radeon excalibur 9550 128 mb, 1gb ramu na kazdej kronice do GF pozniej musialem dawac niskie detale bo scinalo, ale grajac dla expienia i malych PVP to i na h5 dawalo rade. wiadomo ze byly sciny dosc czesto bo to muzealny juz sprzet. teraz na lapku smigam i jest git ;)
"Ciało jest zbyt cenne by o nie nie dbać"

[][][]----------[][][]<----Never Enough!