Podłączenie telefonu do komputera SE XPeria NeoV

Zaczęty przez skrzydlaty, Luty 22, 2012, 08:56:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

skrzydlaty

Czy ktoś wie jak podłączyć z sukcesem oczywiście telefon SE XPeria NeoV do komputera z systemem WinXP SP3 ?
Próbuje łączyć za pomocą usb, mam zainstalowany SE PC Companion w najnowszej wersji. Niestety komp nie widzi telefonu.
Moze mi ktos pomóć ?
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Polopiryn

A czy aby xperie, komputer nie odczytuje jako dysk przenośny? Bynajmniej moją xperie tak widzi ;p

spróbuj: home>ustawienia>sony ericsson>łączność>USB
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

RazielIII

Ta Xperia ma wyjmowana karte? jak kazdy SE zapewne M2, kup sobie czytnik kart na USB, taki typowy do SE za 5zł
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

skrzydlaty

Ju absolutly rajt - gdy juz wszystko sie powiedzie to powinien widziec telefon jako dysk wymienny identycznie jak np. pendrajwa.

Cos mi sie udalo - otoz zmienilem w ustawieniach na pamiec masowa i w aplikacji SE PC widze juz ze polaczony z telefonem, w moj  komputer widze dysk wymienny ale jak chce go otworzyc to mi kaze wlozyc dysk   :x
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Polopiryn

Może zmień łączność na usb? tak jak podałem ?

Jak nie pomoże sciągnij program astro i zainstaluj. Służy jako przechowywaczka plików na ssd. ciężko mi to powiedzieć, wiem że pomaga ;p

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

skrzydlaty

Jednak to chodzilo o te pamiec masowa. Teraz juz widze dysk i moge wgrywac muzyczke. Natomiast nie moge uaktualnic systemu. Wszystko robie krok po kroku i przy kroku nr 6 sie zacina. Bo w opisie polaczenia jakie zaleca program pisze ze tel bedzie sie laczyl przez wi-fi a ja przeciez nie mam zadnego wi-fi przy kompie tylko kabel usb.
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Polopiryn

Ni masz wi-fi w domku? Bo wi-fi nie straci połączenia dlatego zaleca ..... Ale powiem nie mam pomysłu jak Ci pomóc z tym wifi ;d

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Ulquiora

Polopiryn

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

skrzydlaty

MC ?
Spróbuje na żony laptopie tam chyba jest wifi
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Polopiryn

Jeżeli żona ma lapka i łączy się z internetem bez kabla, to tak to jest Wi-Fi

MC - McDonald, tam masz wifi for free

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

skrzydlaty

W makdonaldzie to nie wyjdzie bo musialbym taszczyc laptopa. Mam wyrazny komunikat ze aktualizacji dokonam tylko poprzez komputer programem SE PC Companion.

btw - macie jakies fajne dzwonki, melodyjki tylko nie jakies disco polo albo inne wszawe hihhopy czy rapy
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Polopiryn

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Acid

Włączałeś/wyłączałeś debuggowanie USB?

skrzydlaty

Problem rozwiazany. Trzeba bylo podlaczyc telefon do laptopa i po problemie
Jestem obserwowany
Big brat czuwa