Noob pytanka

Zaczęty przez Gildor, Maj 01, 2006, 12:45:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gildor

Witam gram od dwóch dni w l2 (jestem elfem) i mam kilka pytanek:
1.Czy da się gdzieś zmienić sterowanie tak żeby w,s,a,d zastąpiły strzałki?
2.Gdzie znaleźć jakieś questy które będą popychać akcje do przodu (takie najbliżej elvel village).
3.Czasami jak zaczynam gre to pokazuje mi się okienko tutorialu i tam pisze ża mam iść do jakiegoś kolesia który stoi pod Mother Live tree i pisze że jest zaznaczony za żółto na kompasie (ale nie jest zaznaczony).Gdzie jest to Mother live tree?

em

1. nie
2. musisz pochodzic po wiosce elfow, ale na wiekszosci prywatnych serverach questy nie dzialaja :P
3 przy jednym z 3zejsc z wioski takie duzeeee drzewo i on bedzie stal przed nim, Neurupa o ile dobrze pamietam ;)
em powrócił na forum ;D

Gildor

Gram na PAradise a po tym jak gadałem z Neuropą to czasami to okienko wyskakuje a czasami nie. Ten koleś ma mnie nauczyć podstaw walki

Gildor

POMOCY ZNIKNĘŁY MI PASKI SKILLI, I TEN PASEK KTÓRY WŁĄCZAŁ MI OPCJE itp (prawy dolny róg). JAK TO SPROWADZIĆ SPOWROTEM?

Caranel

z tego co pamiętam dusisz ALT + X potem options, potem ta 3 zakładka w opcjach i analiza :P

Koni

Jeszcze nigdy mi nie zniknął pasek opcji :) Ale jak ci znikną skille to włazisz w opcje i przy interfeace dajesz initialize
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Gildor

Dzięks za pomoc już wszystko wróciło do normy :D .A w jakim miście (blisko Elven Village) można kupić lepszy armor?

em

mozesz sie teleportoiwac do wiosek (nie pamietam jakich;) ) u geatkeepera jest on po lewej stronie swiatyni, po teleporcie napewno znajdziesz cos odpowiedniego, ale i drozszego ;)
em powrócił na forum ;D

Koni

Możesz od razu do Gludio się zteleportować jest tam kilka fajnych rzeczy. Najlepsze no grade i troche D grade. Jak masz dużo kaski to z Gludio do Dion, potem do Giran i masz top D grade jakie są do kupienia.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Gildor

Koni mówiąc szczerze z twojej wypowiedzi zrozumiałem tylko słowa teleport i takich których sam na ogół używam (kilka, rzeczy itp...). CZy może ktoś wyjaśnić co to są zbroje D grade i doczego w ogóle ten grade służy jakie ma typy itp....

I znalazłem jeszcze medalion Event-Gilittering, co on robi?

em

D grade to jest klasa zbroji, zbroje d grade nosi sie od 20lvl (jezeli wczesniej zalozysz jaka rzecz d gradowa to bedziesz mial jakies kary np. bedziesz wolniej biegal)
em powrócił na forum ;D

Gildor

A słyszałem też o non grade, C grade, B grade i A grade. Od kiedy można je nośic?

montezuma

NG 1-19lvl
D grade 20-39
C grade 40-51
B grade 52-60
A grade 61-75
S grade 76+
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Gildor

I jak już w temacie zbroi to jaka jest lepsza zbroja dla elfa woja. Ciężka z większym def czy lekka?

em

od 1-20 lvl to zbroje mozesz nosij jaka chcesz ;) jak latasz np z lukiem biez light, a jak z jakas tarcza i mieczykiem to bierz heavy :) od 20-40 lvl elven knight najlepiej nos heavy bo ma on na nie skille ;) jesli na elven scout to uzywaj light ;)
em powrócił na forum ;D

Gildor

Dzięki za wszystko. A oto ostatnie pytanie z kategorii zbroje!

Jak rozpoznać która zbroja jest d grade c grade itp...

~Armagedon~

gdzie zakupic SS, sps,bsps typu d c i b grade ??

Arthas

Gildor...po kliknieciu na ikone zbroi, wyswietla się jej opis, statsy..a przy jej nazwie jest taki maly kwadracik, a na nim literka jaki to grade  :roll:

Armagedon, wszystkie ssy ( nie wliczając ng) mozna zakupic tylko od innych graczy, najcześciej krasnali.

Gildor

A czemu w miastach są tylko warrior guild orc guild i dark elf guild? Ja np. jestem elfem i chciałbym też móc coś porobić w elf guild

Cyceron

Ty masz w warrior guild, albo w kościele jeżeli jesteś elfem o magicznych mocach...

Gildor

CZy jest możliwe że na 12lvl i 6lvl skilla powershot zabije zombiaka (lub nietoperka) w ROD używając mniej niż 20strzał i tracąc mniej niż 20min?Mam hunting bow.

teruko

Mam jakąś recepte 60% - czy jak nie powiedzie się wytworzenie danego przedmiotu to tracę wszystkie materiały z których chce ten przedmiot zrobić ?

Arthas

Gildor - wszystko jest mozliwe, aczkolwiek polecam expic na nizej lvl'owych moobkach.
teruko - tak, tracisz all potrzebne matsy i recke.

Gildor

Do czego słórzy Blue Soul Stone i Gilittering Medal?

Arthas

Więc tak...
Red/Blue/Green soul stone (czy soul crystal) potrzebne sa do dodawania specjal ability do broni typu C,B,A grade.
Co do glitering medali oraz event medal. Na wielu serwerach jest event ktory polega na zbieraniu event medali oraz wymienianiu ich za nagrody (wymienia sie je u  jednego z 2 kotów stajacych w gludio/dion/giran - napewno oraz aden/hunters/oren - nie mam pewności  :wink: ) Natomiast glitterings medals słuzą do zwiększania naszego poziomu "poszukiwacza". ( Im wyzszy mamy poziom, tym wiecej dostepnych jest nagród, sa one tańsze) Jak zwiekszac poziom? A więc, gadamy z tym 2 kotem ( nie znam nazwy,. to ten chudszy, niebieski :P ), kot ten gra z nami w gre - ogon lub głowa, kaze nam wybrać jedno z dwóch (teoretycznie to jak rzut monetą - 50% szans ze nam sie uda). Jezeli wybierzemy poprawna odpowiedz, zwieksza on nam poziom w poszukiwaniach, a jezeli nie, kaze przyjsc ponownie.( Z coraz wiekszym lvl poszukiwań do gry bedzie potrzeba wiecej glittering medali)
Wyjasnilem to najprosciej jak umialem ...  :roll: