Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shen

Cytat: montezuma w Luty 27, 2012, 11:59:23 AM

Ogólnie ograniczenie mass pvp do tw/siege
Coś czytałem na rochand że w tauti nie ma być tw i jakieś zmiany z zamkami mają wejść?

xRelapse

Cytat: lempartus w Luty 27, 2012, 11:55:45 AM
jezeli ktoś nigdy nie grał na ratach x 1 -x 2 to nic dziwnego że większość się wykrusza po 1-2 miesiącach i jak mam nazwać inaczej

Ale co Ty chłopie gadasz, wałkujesz jeden "argument" o rate na priv, wiele osób jest z offa dawnego bardzo dawnego i też ma odmienne zdanie niż Wasze, a tak na prawdę są tu osoby, które bardzo długo grały na off i priv, także to taką kulę w płot posłaleś po raz kolejny, bardzo łatwy i oklepany, ogólnikowy "argument".

Tu nie chodzi o durny i długi grind, który był w L2 od zawsze.

Masz ponad 30 lat, ale konkretnych i jawnych argumentów u Ciebie jak ze świecą szukać i na siłę trzeba.
Jeśli dla Ciebie nowa gra to taka, która ma walić po oczach to gratuluję, argumentu o grach z lat 90 nie komentuję (chociaż one miały swój urok i sentyment pozostał?).

Zachowujesz się troszkę jak taki dziadek, dla którego każdy nowy błysk i przesadna gamma kolorów jest jakimś cudem a gdzie tu zwykły rozsądek.

L2 było inną grą od WOW nie tylko pod banderą systemu PvP, chodzi też o grafikę, jednak narzucone nowe miejscówki przekonują, że to już przeszłość.
Jeśli nie masz zamiaru czytać całego postu to po prostu się nie udzielaj, z resztą podejrzewam, że nawet jakbyś 10x przeczytał to i tak nie można było by się od Ciebie niczego innego spodziewać, powtarzasz się jak papuga z okrojonym zasobem słów.

A co do siania propagandy, to troszkę taki kotek odwrócony ogonem, i zauważyłem to nawet całkiem dawno, chodzi o zwykła dyskusję a Ty się powtarzasz o graczach z priv i nieuzasadnioną wizją na ich temat chociaż de facto, na Core większość community jest z priva, którego z drugiej strony tak zaciekle bronisz.

Logika kuleje Panie Lemp.

A i jeszcze dla mniej kumatych lub sprawiających wrażenie jak osoba powyżej mój post w 99 % zawiera pytania lub własne zdanie na temat obecnej kroniki i tego do czego L2 zmierza, tylko wstęp o aukcjach na portalu aukcyjnym miał pokazać, że dla wielu osób mógł "nowy projekt L2 nie przypadnąć do gustu".

Jak ktoś ma większe pole myślenia do popisu niż ogólnikowe krótkie rozwiązanie tematu "ee bo to quity bla bla" to zapraszam bo to nie o to tu chodzi, a Lemp chyba ma jakąś obsesję, że każdy poruszony temat o nowej kronice w tym przypadku GOD ma coś związanego z privem.

RazielIII

Cytat: lempartus w Luty 27, 2012, 11:55:45 AM
To nie priv w stylu rpg x 5 gdzie na perma ciastku lecieliście z expem x 15
To nie inne lol serwery gdzie w 2-3 tygodnie all mieli makymalne lvle.
Co z tego że lecieliście z expem na x15, sam lvl nie wystarczył, troche pracy trzeba było włożyć aby wyfarmic sety, attri, trzeba bylo troche pobic tiata/soi na vespery
na lol serverach moze tak, na zadnym normalnym "low rate priv" nie osiagniesz end game po 3 tyg
jak dla mnie właśnie GF to ostatnia dobra kronika, a żywotność serverów na tej kronice zalezy tylko i wylacznie od community/administracji.
od Frei to juz tylko same instancje i bez online na servie rzędu 3-4k o pvp można zapomnieć, na GoD tez kolorowo nie jest z tego co slysze i czytam.
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

kamiil

Cytattu nei chodzi o to czy wolno czy nei wolno, tylko dla mnei to poniżej jakiejkolwiek krytyki. Ten koleś ma najlepszy lvl i sprzęt z innych enchnaterów, a jest co najmniej kilku, którzy jadą go jak burą sukę z dużo słabszym sprzętem i nie raz lvlem. To samo z Seilosem, po prostu -_-' na maxa, daliście mu taki wielki feed, a on po CB ma chyba mniej pkt niż miał przed.

nie ma najlepszego sprzetu z enchanterów , a szczerze to ma gowno :) a lvl nei robi takiej roznicy juz

Prokrastynator

Cytat: Dyma w Luty 27, 2012, 11:56:06 AM
np. przed startem serwera ponad połowa ludzi chciała wystartować 2nuki + łuk, dlaczego? bo amber pt tak grało na lancerze...

a ja słyszałem że całe Core się wzorowało na Amber pt przed startem
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

xRelapse

Cytat: Prokrastynator w Luty 27, 2012, 12:19:49 PM
Cytat: Dyma w Luty 27, 2012, 11:56:06 AM
np. przed startem serwera ponad połowa ludzi chciała wystartować 2nuki + łuk, dlaczego? bo amber pt tak grało na lancerze...

a ja słyszałem że całe Core się wzorowało na Amber pt przed startem

Czego Ty się spodziewałeś od członków tego CP? (Pomijając Russe) A z pozostałych to chyba trójka wspomniana się udziela.
O obiektywne posty i rozsądne pomijając przy tym pryzmat "swojej zaj3bistości" u nich jest bardzo trudno, szczerze mówiąc to pojęcie dawno wyginęło w ich oczach i toku rozumowania a raczej obsesyjnego punktu widzenia własnego zdania z syndromem wyrażania i wynoszenia swoich umiejętności ponad wszystko, tutaj byś podał przepis na obiad, to wleciał by dyma i napisał, że amber się lepiej odżywia i zna lepsze tajniki kulinarii.
Dyma już nawet swego kota uczy używać skilli bo nie może patrzeć jak chodząc po klawiaturze spamuje łapkami jak ostatni oszołom nie posiadający żadnej wiedzy na pvp, będzie postęp, będzie whiskas.

W sumie odzielny dział z brakiem dostepu dla powyższego CP to nie byłby głupi pomysł, a no i byśmy w końcu mieli troszkę przestrzeni dla siebie.

Wspierać moją ideę :D

Dyma

Cytat: montezuma w Luty 27, 2012, 11:59:23 AM
Cytat: xRelapse w Luty 27, 2012, 11:07:54 AM
Gra musi się rozwijać (chodzi o MMORPG), to jest oczywiste, ale czy Waszym zdaniem te głośno omawiane zmiany, huczne zapowiedzi Goddess of Destruction idą w dobrym kierunku czy macie mieszane "uczucia" względem zmian?

Plusy god :
zmniejszenie ilosci klas
mniej osob w party
większe urozmaicenie w pve

minusy god:
praktycznie zlikwidowanie PK
znacznie zmniejszenie roli klanów w pvp
prawie wszystkie RB wymagające 2+ party to instance
Ogólnie ograniczenie mass pvp do tw/siege

co do pk - po 85 nei jest to problem, wiadomo przy 30+ już lekki strach bo chyba od 35 sie dropi a zbicie pk trochę kosztuje. Ale co na celu miało pk? najczęściej pozbycie sie jakiś pve masterów ze spota. Teraz albo sie oflagują, albo padną od mobów, albo od razu pr, więc zmienili srodki do odniesienia celu, ale sam cel jest tak samo łatwo osiągnąć, a teraz nawet łatwiej. Problem tylko przed 85, ale w tej chwili nawet dla casual gracza to jakis tydz/2tyg gry.

mass pvp tylko siegei tw? zapraszamy do Orbis na Core po 20:00. Aczkolwiek zgodzę sie, że jest tego mniej, najbardziej brakuje mi tych baiumów ;D Zobaczymy jak to bedzie z antkiem i valdkiem, ale powinno być ciekawie. Nie wiem dokładnei jak to wygląda z traskenem bo wchodzi sie z schutt.

Jak powiedziałem u nas w orbisie wieczorami jest ciekawie, moze nei codziennie ale co 2gi dzień zawsze jest jakieś 4pt vs 4pt albo wiecej. Jednak przez urozmaicenia kroniki 3ba przyznać, że ludzie wolą 7vs7/14vs14 bo gra im płynniej chodzi.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Fatality

Ja tam myślę że core straci zapewne trochę graczy w maju, gdy wyjdzie Tera :)

lempartus

Jesli dobrze wyczytałem
Na Tauti nie ma już pk - można każdego i wszędzie zabić
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

kamiil

Cytat: Fatality w Luty 27, 2012, 12:43:45 PM

to samo mialo byc jak wychodzil aion  hahaha

coshoo

Cytat: Fatality w Luty 27, 2012, 12:43:45 PM

Tera już umiera w Azji więc nie wróżę jej długiej kariery.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

ugh

Tak, spodziewałem się o wiele większej ilości osób na L2 eu i otwarcie z 3-4 serwerów. Z tego co widzę przy logowaniu, Aria dalej ma light (mniej niż 2k postaci na serwie?) i nic nie zwiastuje, że coś się poprawi.

Jak na razie (lvl 76) to nie mam dobrego zdania o kronice. Głównie co mi przychodzi na myśl o GoD to ks-owanie i poruchany system pk. Ciężko jest znaleźć miejscówkę do farmy. Nawet gdy masz full pt, 90% ludzi i tak będzie ks-ować mobki ze spota. Porąbane są też daily quests, szczególnie po 75+, gdzie spotów jest bardzo mało, a ludzi chętnych na quest zdecydowanie za dużo.

Przydało by się więcej instancji typu stary rift. Było by gdzie farmić chociaż.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

coshoo

Cytat: ugh w Luty 27, 2012, 01:01:12 PM

W L2 nie powinno być w ogóle instancji a ty chcesz jeszcze więcej niż jest?  :shock:
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

asdf1movie

przydało by sie wiecej miejscowek- ale wtedy nie mozna znalezc pvp, ludzie porozwalani po spotach
za malo imejscowek, bardzo oblegane- za duzo pvp

i tak w koło macieju

Prokrastynator

Cytat: lempartus w Luty 27, 2012, 12:44:15 PM
Jesli dobrze wyczytałem
Na Tauti nie ma już pk - można każdego i wszędzie zabić

gdzie takie info?
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

ugh

Cytat: asdf1movie w Luty 27, 2012, 01:03:51 PM
przydało by sie wiecej miejscowek- ale wtedy nie mozna znalezc pvp, ludzie porozwalani po spotach
za malo imejscowek, bardzo oblegane- za duzo pvp

i tak w koło macieju

jakie pvp na spotach :oops: Ani jednego nie widziałem.

Cytat: coshoo w Luty 27, 2012, 01:03:48 PM

W L2 nie powinno być w ogóle instancji a ty chcesz jeszcze więcej niż jest?  :shock:

Wole by był coś jak rift, niż global ks-owanie na spotach, gdzie nawet nie ma pvp.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

montezuma

Cytat: Dyma w Luty 27, 2012, 12:36:35 PM
co do pk - po 85 nei jest to problem, wiadomo przy 30+ już lekki strach bo chyba od 35 sie dropi a zbicie pk trochę kosztuje.

Bzdura, nabij jednoczenie 10PK i zobacz ile czasu poświecisz na zbicie karmy, nie mówiąc juz ze mając 30PK to będziesz się bał złapać karme. 100% od healera 85 likwiduje problem straty exp przy PK oznacza ze musisz zabic jednocześnie na PK 7 osób i to wielokrotnie. W praktyce zlikwidowali PK

Ale co na celu miało pk? najczęściej pozbycie sie jakiś pve masterów ze spota. Teraz albo sie oflagują, albo padną od mobów, albo od razu pr, więc zmienili srodki do odniesienia celu, ale sam cel jest tak samo łatwo osiągnąć, a teraz nawet łatwiej.

Jak na 92 czy 93 idzie się do orobis to owszem takie party łatwo pada, ale spróbuj strainowac party 95+ białymi dla nich moobami, jeszcze ci podziękują za pomoc z exp.

mass pvp tylko siegei tw? zapraszamy do Orbis na Core po 20:00. Aczkolwiek zgodzę sie, że jest tego mniej, najbardziej brakuje mi tych baiumów ;D Zobaczymy jak to bedzie z antkiem i valdkiem, ale powinno być ciekawie. Nie wiem dokładnei jak to wygląda z traskenem bo wchodzi sie z schutt.

Jak powiedziałem u nas w orbisie wieczorami jest ciekawie, moze nei codziennie ale co 2gi dzień zawsze jest jakieś 4pt vs 4pt albo wiecej. Jednak przez urozmaicenia kroniki 3ba przyznać, że ludzie wolą 7vs7/14vs14 bo gra im płynniej chodzi.

rotfl 14 vs 14 czy nawet 28 vs 28 trudno nazwać mass pvp kiedy ja brałem odział w pvp gdzie było 300 vs 300. Sry ale pvp o orbis to nie jest mass pvp. Jedyne mass pvp to obecnie tw i siege
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

lempartus

ale jaki jest problem żeby drugie party się oflagowało ? Wchodzi tank na fladze w środek mobów i jazda, lub bardziej perwersyjnie z udziałem daggera :P
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Qra

Cytat: Dyma w Luty 27, 2012, 11:56:06 AMnp. przed startem serwera ponad połowa ludzi chciała wystartować 2nuki + łuk, dlaczego? bo amber pt tak grało na lancerze...

Wiele osób chciało tak wystartować bo ma to sens kiedy nikt nie zostawia sobie tańców. Kiedy koleś ma knight harrmony dostaje baty od magów, kiedy wizzarda łucznik zadaje tutaj główny dmg.
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Madith

Tak, spodziewałem się o wiele większej ilości osób na L2 eu i otwarcie z 3-4 serwerów. Z tego co widzę przy logowaniu, Aria dalej ma light (mniej niż 2k postaci na serwie?) i nic nie zwiastuje, że coś się poprawi.

Jak na razie (lvl 76) to nie mam dobrego zdania o kronice. Głównie co mi przychodzi na myśl o GoD to ks-owanie i poruchany system pk. Ciężko jest znaleźć miejscówkę do farmy. Nawet gdy masz full pt, 90% ludzi i tak będzie ks-ować mobki ze spota. Porąbane są też daily quests, szczególnie po 75+, gdzie spotów jest bardzo mało, a ludzi chętnych na quest zdecydowanie za dużo.

A Mnie sie tam podoba. Nie mialem problemu ze znalezieniem kogos do party, czy to w toi przed 71 czy po 76 (71-76 na doe cisnalem solo).
Teraz jak sie logowalem (76-79) nie bylo najmniejszego problemu znalezc party na swamlandzie, zawsze bylo kilka szukajacych archerow do koksu.
Fakt, ciezko znalezc spota, ale wystarczy kogos postraszyc, troche poobijac i albo Ci odda albo zmieni spota.
Ewidentnie widac, ze ludzie strasznie cisna do 85, czy to ksujac moby czy nawet nie podnoszac dropa. Pewnie dlatego, ze najlepsza zabawa zaczyna wlasnie po 85.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Itherus

Relapse zarzucasz Lempowi ze sie powtarza i toczy te same argumenty. Z twojej strony jest podobnie juz którys tam raz czytam o nędznym community, bajkowych spotach,  balansie itp itd.
Iop w starych kronikach tez byl kolorowy i possysał swoim wygladem chyba jeszce bardziej niz GOG, bo pewnie o tym spocie mówisz, jak mniemam innych spotów nie odwiedziłeś? pomijając jeszcze soa. O balansie chyba nie musze sie rozpisywać szczególnie ze swoja karierę kończysz przed 90 lev gdzie do 99 masz jeszcze kawał drogi. Community inna sprawa, od samego początku większość tych dłużej grających wiedziała jaka będzie sytuacja i ze ludzie będą  odchodzić. Tak to juz bywa na ich miejsce beda inni. Aukcje na allegro to normalna sprawa na ruoffie tez ich nie brakowało na offie tez, a te postacie 85-89 to właśnie tak wcześniej zwani "failerzy" nikomu to nie przeszkadza tylko Tobie, taki trochę prorok z Ciebie widzę.

alite

szcerze to wg mnie GOD jest jedna z najgorszych kronik a core jest gorszy od privow pokroju rpg clubu
minusy goda
-same instancje... kiedyś factor klanem był klan ktory miał epiki, teraz epiki ma ten kto ma farta z dropem...
-bug na bugu + skille zostawiane z 2/3 klas ktore roba taki dysbalans ze masakra...
-na nowym kompie na mass pvp mam okolo 5-10 fps kumpel z pt ma kompa z nasa ma to samo :D
-dysbalans klas masakryczny ...

montezuma

Cytat: lempartus w Luty 27, 2012, 01:24:08 PM
ale jaki jest problem żeby drugie party się oflagowało ? Wchodzi tank na fladze w środek mobów i jazda, lub bardziej perwersyjnie z udziałem daggera :P

jeżeli stoisz oflagowany obok osoby która używa aoe skilla to ta osoba nie zotaje zflagowana, chyba ze konkretnie ciebie targetuje, nie dotyczy to aoe hate ale z tym mądry tank sobie poradzi, wiec jak gracze wiedza co robić to nie dadzą się zflagować.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Delios

Cytat: xRelapse w Luty 27, 2012, 12:24:28 PM
O obiektywne posty i rozsądne pomijając przy tym pryzmat "swojej zaj3bistości" u nich jest bardzo trudno, szczerze mówiąc to pojęcie dawno wyginęło w ich oczach i toku rozumowania a raczej obsesyjnego punktu widzenia własnego zdania z syndromem wyrażania i wynoszenia swoich umiejętności ponad wszystko
Archeage <3