[Problem] Kompilacja

Zaczęty przez Gher, Marzec 11, 2012, 08:49:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gher

Witam mam problem z kompilacją plików, używałem dwóch programów

W IntelliJ IDEA 10.0.2 nie chce mi ustawić javy żeby kompilować:

W eclipse-SDK-3.7.2-win32 mam problem już z kompilacją:

Ktoś ma pomysł co może być przyczyną?

Mikuru

Ja nie mam pewnosci ale moze masz nie ta wersje javy co trzeba.

impos89

Nie może znaleźć kompilatora. Ustaw sobie zmienną środowiskową JAVA_HOME na folder gdzie znajduje się twoje jdk. Obawiam się również, że posiadasz jre - java runtime enviroinment a nie jdk - java developer kit. jre nie posiada kompilatora.
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Gher

Cytat: impos89 w Marzec 11, 2012, 11:17:08 PM
Nie może znaleźć kompilatora. Ustaw sobie zmienną środowiskową JAVA_HOME na folder gdzie znajduje się twoje jdk. Obawiam się również, że posiadasz jre - java runtime enviroinment a nie jdk - java developer kit. jre nie posiada kompilatora.

tak mam jdk 6 i 7 dzisiaj zobaczę na jre, JAVA_HOME mam ustawione PATH i CLASSPATH także, pogrzebałem trochę w eclipse i zaczęło mi kompilować, ale ciągle wyskakują jakieś błędy dam znać czy problemy będą po instalacji jre

impos89

jre jest ci niepotrzebne. Mając jdk masz to samo co jre + narzędzia developerskie.

Jak masz jakieś błędy to dawaj je tutaj, łatwiej będzie mi pomóc jak będę widzieć je przed oczami.
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Gher

właśnie mi się pomyliło mam jre zaraz zainstaluje jsdk, pliki mi skompilowało i działają ale te błędy i tak mnie irytują :D

Już wszystko działa jak trzeba.