Aion - free to play

Zaczęty przez vathes, Grudzień 14, 2011, 07:56:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

wszystkie gry kładą coraz większy nacisk na team play (przewaga full party nad 1 randomem) . Ciężko widzę się przestawić wielu osobom, szczególnie z high rate privów, co brali takiego daggera/ nuka, buffy na 2 h i szli sobie bić wszystko (nie kierujętego do nikogo osobiście w tym topicu).
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Polopiryn

Cytat: Grande w Kwiecień 25, 2012, 05:43:07 PM
A  może nie masz zgranej grupy ludzi chętnych do wsólnej gry i dlatego tak jedziesz na ludzi biegających zergami.

Tutaj masz odpowiedź, póki grał na aunharcie jego zdanie było zupełnie inne :)
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

seken

Cytat: Grande w Kwiecień 25, 2012, 05:43:07 PM
Cytat: seken w Kwiecień 25, 2012, 04:34:27 PM
Cytat: Grande w Kwiecień 25, 2012, 02:44:58 PM
Akurat ta gra najlepsza jest jak sie takim zergiem gra.
Dla ludzi jak ty najlepsza, bo nie trzeba pokazywac skilla, co to za problem xx vs 1 czy 2 wygrac?
CytatJak pujdziesz na rift zergiem i wytniesz w w pień jedno z największych miast wroga włacznie z npc i guardami przekonasz się sam o tym.
SWIETNA ZABAWA, to tak jakbys poszedl teraz do piaskownicy i zaczal zabierac zabawki dzieciakom co maja 6 lat.
A "pujsc" to mozesz po slownik.
CytatNie chcesz spotykać zergów ludzi to polecam jakąś gre single player.

Wystarczy zmienic mmorpga, a nie przejsc na single player  :).

Z reszta nie dziwie sie, ze NCsoft chce isc bardziej w strone pve, skoro takie taborety sie bawic nie potrafia.
Z tobą się cieżko rozmawia bo ty nie potrafisz w grać w takie mmo jakim jest aion. Kolego ja samemu biegając na heironie na rifcie nabiłem kilka k pvp i na 55 lvl potrafiłem sam całe pt wyciąć, ale zdecydowanie lepiej grało mi się gdy biegalismy w kilkanascie osób.  I biegając po rifcie właśnie nie szukaliśmy pojedyńczych celów bo szkoda czasu było gonić takiego 5 min żeby 10 ap dostać. Tylko kampiliśmy miasta głównie i na 50 bardzo często byliśmy wstanie zabić dwukrotnie wiekszą grupe i to 55 lvl stojących w guardach. Wystarczyło odpowiednie wykorzystanie terenu na którym się pvp odbywało.

A po drugie zapoznaj sie z pojeciem "zerg", bo nie mozliwe, ze wiesz co to znaczy piszac takie glupoty.

CytatPs: Jeśli chodzi o zmiane gry to jaką masz na myśli bo l2 odpada gdyż tam sie również gra zespołowo to samo wow,gw i kilka kolejnych masz jakieś propozycje?
GW i bieganie zergami?

Przeciez ta gra jest oparta na planszach....

CytatTutaj masz odpowiedź, póki grał na aunharcie jego zdanie było zupełnie inne
Jak gralem na aunharcie to ani razu nie uczestniczylem w zergu, ani nie rozmawialismy na ten temat.

Grande

Brakło ci argumentów to sie przyczepiłeś czego innego. No nie od dzisiaj wiadomo że punkt widzenia zależy do punktu siedzenia, i wyrabianie opini o jakiejś grze na podstawie takiego forum jest śmieszne, ludzie piszą co im ślina na język przyniesie nie zależnie od tego jak jest faktycznie, ja gdybym się opierał na informacjach z tego forum od dawna bym grał pewnie w bierki online.

seken

Cytat: Grande w Kwiecień 25, 2012, 07:16:54 PM
Brakło ci argumentów to sie przyczepiłeś czego innego.
Czego sie przyczepilem? Tego, ze piszesz glupoty, mi argumentow nie braklo, pisze jak jest.
W l2 mozesz sobie biegac po niektorych miejscach i walczyc 1v1, w aionie prawie w ogole nie da sie trafic na normalna walke 1v1
CytatNo nie od dzisiaj wiadomo że punkt widzenia zależy do punktu siedzenia, i wyrabianie opini o jakiejś grze na podstawie takiego forum jest śmieszne, ludzie piszą co im ślina na język przyniesie nie zależnie od tego jak jest faktycznie, jak gdybym się opierał na informacjach z tego forum od dawna bym grał pewnie w bierki online.
Komu tu brakuje argumentow? Komentowanie ludzi na forach i pisanie herezji typu:
Cytatludzie piszą co im ślina na język przyniesie nie zależnie od tego jak jest faktycznie
WCALE nie jest brakiem argumentow.
Z reszta, kloce sie z czlowiekiem, ktory nie ma pojecia o tym co pisze (zergi w gw, aha ok) i nie zna pojecia slowa "zerg".
Czego mozna sie spodziewac po dyskusji z takim osobnikiem?

Grande

Cytat: seken w Kwiecień 25, 2012, 07:25:13 PM
Czego sie przyczepilem? Tego, ze piszesz glupoty, mi argumentow nie braklo, pisze jak jest.
W l2 mozesz sobie biegac po niektorych miejscach i walczyc 1v1, w aionie prawie w ogole nie da sie trafic na normalna walke 1v1
CytatNo nie od dzisiaj wiadomo że punkt widzenia zależy do punktu siedzenia, i wyrabianie opini o jakiejś grze na podstawie takiego forum jest śmieszne, ludzie piszą co im ślina na język przyniesie nie zależnie od tego jak jest faktycznie, jak gdybym się opierał na informacjach z tego forum od dawna bym grał pewnie w bierki online.
Komu tu brakuje argumentow? Komentowanie ludzi na forach i pisanie herezji typu:
Cytatludzie piszą co im ślina na język przyniesie nie zależnie od tego jak jest faktycznie
Z reszta, kloce sie z czlowiekiem, ktory nie ma pojecia o tym co pisze (zergi w gw, aha ok) i nie zna pojecia slowa "zerg".
Naucz się wpierw grać w aiona a dopiero potem pisz że nie ma 1vs1 nie potrafisz grać w tą gre to nie graj i nie pisz że aion jest taki zły bo nie ma 1vs1, ile ty nabiłeś pvp powiedz szczerze ile grasz w tą gre już że takie opinie wysnuwasz o tej grze złe?
Pograj ze 2 lata w to i dopiero potem jak napiszesz że gra zła to ci uwierze bo na razie same brednie piszesz.
Ps: Pokaż mi gdzie ja napisałem ze w gw biegaja zergi? Bo wydaje mi się że nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafisz.

Ulquiora

No niestety Aion bardziej nalezy do gier 1v x enemy/ 1v1 lub party vs x enemy i tyle. By wybić całe miasto enemy jakieś większe to musiał to być ogromny zerg. Raz uczestniczyłem i po 30 min wyczyścili nas że tak powiem, coraz więcej zlatywało się elyos'ów. Kiedyś jeszcze fajny bajer był w abyss jak mozna było do głównego miasta enemy wlecieć, tam to były jaja  :D

Co do GW to raczej chodzi wam o areny 8v8 na których szło niezłe itemki wykoxać + do tego była niezła zabawa. Jak zaczęły powstawać fajne build'y po wejściu faction/nightfall wtedy to było  :)

Co do Aiona dobry gear abysowy 40lvl +10 i ciśniesz niejednego w 50lvl'owym secie. Tylko teraz zastanawiam się czy robić 40lvl abysowy set czy czekac za 3.0 i nowe itemki. Póki co zrobiłem cały gold set za silver coin'y i prawie ukończony na +10 -_-'ć się można że człowiek próbuje te -_-' enchantować kamykami 45lvl+ (item 36lvl) a kamyk 34lvl LEPIEJ wchodzi od tych 45+ ... Tylko dowiedziałem się o tym dużo za późno. Nadal nie mogę załapac system enchantu w Aion'ie  :x

seken

Cytat: Grande w Kwiecień 25, 2012, 07:30:18 PM
Cytat: seken w Kwiecień 25, 2012, 07:25:13 PM

CytatNaucz się wpierw grać w aiona a dopiero potem pisz że nie ma 1vs1 nie potrafisz grać w tą gre to nie graj i nie pisz że aion jest taki zły bo nie ma 1vs1[/quota]
Mistrz interpunkcji, ortografii oraz skladni w jednym.
Btw. Stronk argument "nie potrafisz grac w ta gre to nie graj".

Cytatile ty nabiłeś pvp powiedz szczerze ile grasz w tą gre już że takie opinie wysnuwasz o tej grze złe?
Na sinie wbilem ~250 fragow, spiritmasterem mam teraz 108.

CytatPograj ze 2 lata w to i dopiero potem jak napiszesz że gra zła to ci uwierze bo na razie same brednie piszesz.
To i tak niczego nie zmienie, bo po gelku beda biegac zergi, przypatrz sie sytuacji gry, a nie farmieniu instancji.

Cytat
, Ps: Pokaż mi gdzie ja napisałem ze w gw biegaja zergi? Bo wydaje mi się że nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafisz.
CytatPs: Jeśli chodzi o zmiane gry to jaką masz na myśli bo l2 odpada gdyż tam sie również gra zespołowo to samo wow,gw i kilka kolejnych masz jakieś propozycje?
Powiedz mi po jaka cholera takie cos napisales? Czemu nie powinienem grac w l2/wowa/gw? gra zespolowa =/= zergi, wiec twoj post mial taki sam sens jakbym odpowiedzial ci na pytanie "co lepsze ser czy szynka, piszac "zurek".

Grande

Wpierw zacznij od nauki edycji postów. A po drugie masz teraz cały przegląd swoich głupot. Nigdzie nie pisałem że w gw są zergi tylko to się odnosiło do zmiany gry.

seken

Cytat: Grande w Kwiecień 25, 2012, 08:43:46 PM
Wpierw zacznij od nauki edycji postów. A po drugie masz teraz cały przegląd swoich głupot. Nigdzie nie pisałem że w gw są zergi tylko to się odnosiło do zmiany gry.
A wiec lopatologicznie:
NIE LUBIE zergow, NIGDZIE NIE PISALEM, ze nie lubie gry zespolowej, gra zespolowa =/= zergi, wiec dlaczego nie powinienem grac w gw? Prosciej juz napisac nie moge.

Grande

Cytat: seken w Kwiecień 25, 2012, 10:44:08 PM
A wiec lopatologicznie:
NIE LUBIE zergow, NIGDZIE NIE PISALEM, ze nie lubie gry zespolowej, gra zespolowa =/= zergi, wiec dlaczego nie powinienem grac w gw? Prosciej juz napisac nie moge.
Jeżeli lubisz 1vs1 to nie jest gra dla ciebie, jeżeli pujdziesz na rift samemu i zaczniesz mordować przeciwną frakcje to siłą rzeczy predzej czy puźniej ktoś da znać że jest wróg i przyjdzie z pomocą większą grupa, nie wiem jaki jest teraz online w aionie ponieważ nie gram od dawna w to już, ale kiedyś jak sobie poszedłem samemu na rift to wyznaczałem sobie jedną trase z poszczególnymi punktami typu daily q czy miasta/garnizony guardów, i zabijałem 2-3 elyosów w jednym miejscu i biegłem do kolejnego nie oglądając się nawet za siebie, i tym sposobem byłem w stanie farmić całą noc samemu i prawie w ogóle nie padając, gdyż nie byli w stanie namierzyć mnie.
A powyżej 100k ap to już tylko abbys zostawało i kampienie gdzieś w ukryciu koło fortec.

seken

Cytat: Grande w Kwiecień 25, 2012, 11:57:28 PM
Cytat: seken w Kwiecień 25, 2012, 10:44:08 PM
A wiec lopatologicznie:
Jeżeli lubisz 1vs1 to nie jest gra dla ciebie, jeżeli pujdziesz na rift samemu i zaczniesz mordować przeciwną frakcje to siłą rzeczy predzej czy puźniej ktoś da znać że jest wróg i przyjdzie z pomocą większą grupa, nie wiem jaki jest teraz online w aionie ponieważ nie gram od dawna w to już, ale kiedyś jak sobie poszedłem samemu na rift to wyznaczałem sobie jedną trase z poszczególnymi punktami typu daily q czy miasta/garnizony guardów, i zabijałem 2-3 elyosów w jednym miejscu i biegłem do kolejnego nie oglądając się nawet za siebie, i tym sposobem byłem w stanie farmić całą noc samemu i prawie w ogóle nie padając, gdyż nie byli w stanie namierzyć mnie.
A powyżej 100k ap to już tylko abbys zostawało i kampienie gdzieś w ukryciu koło fortec.
Nie mam sil na ciebie.
Jestes glupi czy udajesz? MOWIE O GELKU SPRAWDZ BALAUREE I TAM JEST GELK, TAK SAMO JAK W ELYSEI MASZ HEIRON W BALAUREI MASZ GELK.
I nigdzie nie napisalem, ze lubie 1v1.
Aha i pozdrawiam "pujdziesz" wspolczuje, jezeli jestes juz pelnoletni, a nie potrafisz napisac slowa "pojdziesz" bez bledow. W tym momencie koncze z toba dyskusje.

Thombstone

Macie o co sie spinac. Wiadomo ze w aionie nie powalczysz 1v1 bo zaraz ci wleci jakis high 10lvl wiekszy i cie oklepie, albo wyskoczy na ciebie 3 na 1 bo boja sie solo bic. Ja tak wczoraj mialem. 1v1 to chyba na arenkach, ale do tego poziomu nie doszedlem jeszcze.
Troszke mnie irytuje gankowanie i nierowne walki w stylu kampienie rifta 20-28 przez 35+ lvl zazwyczaj 2-3. Bo geje nie daja sobie rady samemu jesli wpadnie im 26lvl i zacznie robic zadyme. To samo jest z wyzszymi lvlami. Biegaja grupami by nie pasc ale czy grupa 5 osob = zerg? Na 1 osobe, ktora nie ma szans moze tak. Raczej 2-3 osoby na 1 osobe to juz nie zerg tylko nie rowna walka. A kij wie jak to wszystko klasyfikowac.

seken

Mowie Ci to jest dopiero "faza" riftowania, pojdziesz do gelka i tam bedzie "zabawa", bo kazdy siedzi w bezpiecznym miejscu/biega zergami, zeby nie stracic cennego ap.
A "rowne" walki to masz ewentualnie na dredach/c dredach, ale tam tez jest smiesznie, bo grupa noobow gra sobie motywem "jestem no-skillem i nie wygram w normalny sposob, a wiec zluruje jak najwiecej mobow, zeby zabily przeciwnika" n/c.

Polopiryn

Cenne ap? Strata ap dopiero boli na officerach, wcześniej to jest nic. No chyba, że padasz co 5 sec xd

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Ulquiora

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 26, 2012, 02:59:38 PM
Cenne ap? Strata ap dopiero boli na officerach, wcześniej to jest nic. No chyba, że padasz co 5 sec xd
Szczerze, z tytułem oficera już wyjebane się ma jak padnie się raz na ruski czas. Bo taki już oficer musi mieć porządne eq/ stigmy/build by mieć tyle ap

Grande

Cytat: Ulquiora w Kwiecień 26, 2012, 06:48:44 PM
Szczerze, z tytułem oficera już -_-' się ma jak padnie się raz na ruski czas. Bo taki już oficer musi mieć porządne eq/ stigmy/build by mieć tyle ap
Kiedyś wiem że wystarczyło mieć set za ap na 40 wbity na 15+ i all stigmy i takim smem jak się dobrze ogarniało nie było żadnego problemu zrobić oficera i farmić sobie dalej nawet samemu w górnym abbys.

Ulquiora

Cytat: Grande w Kwiecień 26, 2012, 07:19:07 PM
Cytat: Ulquiora w Kwiecień 26, 2012, 06:48:44 PM
Szczerze, z tytułem oficera już -_-' się ma jak padnie się raz na ruski czas. Bo taki już oficer musi mieć porządne eq/ stigmy/build by mieć tyle ap
Kiedyś wiem że wystarczyło mieć set za ap na 40 wbity na 15+ i all stigmy i takim smem jak się dobrze ogarniało nie było żadnego problemu zrobić oficera i farmić sobie dalej nawet samemu w górnym abbys.
I tak dalej jest :) Zobaczymy co zmieni 3.0 jak wejdzie

seken

Najlepszy jest motyw jak jakis oficer sie pokaze nastepnie na lfg od razu widac 5 osob, ktore podaje lokacje gdzie on jest  :D.

Polopiryn

Poczekaj, aż będą questy na generały po godstona ;) To się dopiero będzie działo

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Grande

Cytat: seken w Kwiecień 26, 2012, 08:18:39 PM
Najlepszy jest motyw jak jakis oficer sie pokaze nastepnie na lfg od razu widac 5 osob, ktore podaje lokacje gdzie on jest  :D.
Najcześciej sie pewnie konczy zgonem tych 5 osób takie cos.
Swoją drogą ciekawe jaki to godstone by musiał być już za oficerów był kosmiczny chyba.

Ciekaw jestem czy takie raidy jak padmarashka albo te guardiany ras w gelku/ingisson są bite na tych serwerach f2p?

seken

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 26, 2012, 08:29:33 PM
Poczekaj, aż będą questy na generały po godstona ;) To się dopiero będzie działo
Juz ludzie robia  :).

Ulquiora

Tak dopiero hmm za 2 miechy mniej więcej będą ciekawe pvp. Póki co ludzie na chama wbijają lvl bez sensu, nie patrząc przy tym na gear. Wolę zatrzymać się z lvlem i porządnie ubrać się, niż mieć 50lvl+ jakieś szmaty na sobie  :)

Polopiryn

Cytat: Ulquiora w Kwiecień 27, 2012, 02:28:36 PM
Tak dopiero hmm za 2 miechy mniej więcej będą ciekawe pvp. Póki co ludzie na chama wbijają lvl bez sensu, nie patrząc przy tym na gear. Wolę zatrzymać się z lvlem i porządnie ubrać się, niż mieć 50lvl+ jakieś szmaty na sobie  :)

Agree!

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Grande

Na 55 bez sprzętu to już pozostaje tylko craft złota na 50+ i farma SW jeżeli tak ładnie lecą itemy na BT, problem może być ze stygmami jedynie. No i traci się najciekawsze chwile z grą jakimi są pvp na riftach.