Dwa serwery jeden dedyk

Zaczęty przez Gher, Kwiecień 21, 2012, 05:14:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alvardo

Cytat: MastJedi w Kwiecień 26, 2012, 11:58:38 PM
Cytat: P4CZU w Kwiecień 26, 2012, 09:08:23 PM
(...)
Po co tworzyć od nowa jak już baza jest?
(...)
Klient jest własnością NCSoftu - cokolwiek z nim robisz innego niż użycie do zalogowania się do serwera NCSoftu jest nielegalne. Jest kradzieżą. Czy to Ci się podoba czy nie.

Wczoraj z mojej pracy wyleciał gościu, bo w czasie pracy łaził po necie po stronach nie związanych z wykonywaną pracą... Nadmienię, że nie były to strony ani dla dorosłych, ani jakieś zakazane. Firma to potraktowała jako kradzież czasu pracy (za który płaci) i wykorzystywanie jej zasobów komputerowych w prywatnych celach bez odpowiedniego zezwolenia.
Tak wygląda to w normalnym świecie.

Pozdrawiam

hahahah gratuluje takiej roboty xDD

MastJedi

Ja nie narzekam. Pracuję dla DHLu w UK.
a Ty?

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Alvardo

Nie udzielam informacji na temat swojego zawodu ^^

P4CZU

Cytat: MastJedi w Kwiecień 26, 2012, 11:58:38 PM
Cytat: P4CZU w Kwiecień 26, 2012, 09:08:23 PM
(...)
Po co tworzyć od nowa jak już baza jest?
(...)
(...) cokolwiek z nim robisz innego niż użycie do zalogowania się do serwera NCSoftu jest nielegalne. Jest kradzieżą. Czy to Ci się podoba czy nie.

Tak więc logowanie się na privy to już jest kradzież.

Maślan

Cytat: P4CZU w Kwiecień 26, 2012, 06:21:33 PM
Sam zobacz dział serwerów l2j  hahaha

Wymień te uber projekty.

Ja nie musze patrzeć to raz, dwa nie musze Ci nic pokazywać bo akuratnie na cb to mam wyjebane:D

Veandil

Cytat: Maślan w Kwiecień 27, 2012, 05:54:01 PM

Wymień te uber projekty.

Ja nie musze patrzeć to raz, dwa nie musze Ci nic pokazywać bo akuratnie na cb to mam -_-':D

Dzidzia urazona, dzidzia urazona! sorki Maślan nie mogłem się powstrzymać xD
WWW.KOMPANIA-OW.XORG.PL
ASG to nie tylko zabawa- to sposób życia

Maślan

Cytat: Veandil w Kwiecień 27, 2012, 06:14:41 PM
Cytat: Maślan w Kwiecień 27, 2012, 05:54:01 PM

Wymień te uber projekty.

Ja nie musze patrzeć to raz, dwa nie musze Ci nic pokazywać bo akuratnie na cb to mam -_-':D

Dzidzia urazona, dzidzia urazona! sorki Maślan nie mogłem się powstrzymać xD

Urażona dzidzia :D jak juz :P

Alvardo

Ludzie ten temat był już milion razy ruszany !!!! Każde użycie klienta ncwest jest kradzieżą i TYLE ( Lecz mnie i wielu to nie rusza ale widzę maslan nie może tego przeboleć ;d

P4CZU

Cytat: Alvardo w Kwiecień 27, 2012, 07:00:32 PM
Ludzie ten temat był już milion razy ruszany !!!! Każde użycie klienta ncwest jest kradzieżą i TYLE ( Lecz mnie i wielu to nie rusza ale widzę maslan nie może tego przeboleć ;d

Tak bywa. A najbardziej wkur** mnie to, że za każdym razem jak jest jakiś temat o modyfikacji klienta ten krzyczy, że to jest nielegalne... No sory, jak gość chce pomocy w modowaniu, a zaś masz powiedzieć ze to jest nie legal to przymknij dziób i nie spamuj. Koleś robi to co che a nie to co Ty mu powiesz Maślan... Niestety, tu się nie da, bo to polska jest. ;D

Veandil

PACZU jak dla mnie powinieneś dostać ostrzeżenie. dlaczego?

wyciąg z regulaminu :

UPDATE 3.11.2008r.
-Wprowadza się zakaz pisania tematów o treści łamiącej prawo użytkowania klienta tzn. modyfikacji klienta.

dziękuje za uwagę.
WWW.KOMPANIA-OW.XORG.PL

Alvardo

Ahahahahaha następny xDDDD

maślan znalazłeś kolege o tych samych zainteresowaniach xd

MastJedi

Cytat: Alvardo w Kwiecień 27, 2012, 01:26:03 PM
...bo takowego nie posiadam.

Pozdrawiam
PS. to, że w 99% firm nie przestrzegają tych zasad i pozwalają się okradać, nie oznacza, że to jest słuszne , właściwe, dobre, legalne cokolwieksobiejeszczewymyślisz i że każdy na to pozwala. Jak to kiedyś się mówiło - Jedzmy gówno! Miliardy much nie mogą się mylić!
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Alvardo

Cytat: MastJedi w Kwiecień 28, 2012, 12:32:35 AM
Cytat: Alvardo w Kwiecień 27, 2012, 01:26:03 PM
...bo takowego nie posiadam.

Wystarczy nie podawać prywatnych wiadomości a ludzie już cie ztrollują, ciężkie dzieciństwo co nie MastJedi ;d?

MastJedi

Ciężkie? Nie, raczej normalne. I dlatego dla mnie normalne jest to co mam, i co uznaję a nienormalne to co Ty wyznajesz.

Pozdrawiam

Alvardo

Taaaak już widzę jaki ty normalny jesteś -_- ja wyznaje własny kodeks i jest mi z tym dobrze. Dla ciebie ważne jest tylko prawo i sprawiedliwość, a oprócz tego jest wiele ważnych wartości, pożyj trochę i nie nolife to może kiedyś je odnajdziesz.

Peace

P4CZU

Cytat: Veandil w Kwiecień 27, 2012, 10:54:15 PM
PACZU jak dla mnie powinieneś dostać ostrzeżenie. dlaczego?

wyciąg z regulaminu :

UPDATE 3.11.2008r.
-Wprowadza się zakaz pisania tematów o treści łamiącej prawo użytkowania klienta tzn. modyfikacji klienta.

dziękuje za uwagę.

Mwahahahahah

hahaha

hahaha

Hmm, tak tak. To ja zakładam fejkowe konta i zakładam tematy po czym sam na nie odpowiadam i sam sobie pomagam. Trololo.

P.S.: Jeśli mam dostać ostrzeżenie to zlikwidujcie cały ten dział najlepiej. Bo przecież jak sam MasterJedi napisał - karalne jest używanie klienta do łączenia z serwerami innymi niż NC.

Tyle lat po komunie a tu dalej śmierdzi tym posranym ustrojem. Zachowujecie się jak oni, próbujecie tylko związać ludziom ręce... Każdy robi to na co ma ochotę i jeśli ktoś założy tu następny temat związany z modyfikacja i tak mu pomogę dojść do celu. ;)

Veandil

dział poradniki - 3 tematy, które nawiązują do edycji klienta. w 1 na początku jest zaznaczone, że jest to działanie nielegalne ale temat służy także do edycji istniejących opcji BEZ modyfikacji klienta(od strony serwera).
dział praca z serwerem - 4 tematy, które nawiązują do edycji klienta, wszystkie twoje.
działu pytań całego nie przejrzę ale sądzę, że sporo tego jest. jak w wypadku tego tematu zapewne były albo przekierowywane do MxC albo udzielano odpowiedzi i ostrzegano o nielegalności(niestety nie wszyscy użytkownicy tego pilnują/ nie znają nawet regulaminu.)
dział developing jest wolny od tego typu tematów.

p.s. posiadam tu tylko jedno konto, sądzę, że Maślan też a zapewne o nas chodzi bo dyskusja ma dość ograniczoną ilość uczestników :P
WWW.KOMPANIA-OW.XORG.PL

P4CZU

Dobra czas zakończyć tą rozmowę bo i tak do niczego nie dojdziemy. Każdy z Nas ma swoje ideologie i jest cholernie uparty. Jeśli ktoś zada tu na forum pytanie dotyczące modyfikacji to chętnie odpowiem, bo w końcu to forum ma pomagać, myślę, że człowiek zadający takowe pytanie wie co robi i jest świadom swoich czynów.

Pozdro