Aion - free to play

Zaczęty przez vathes, Grudzień 14, 2011, 07:56:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Ta nabrałbym świetnych rumieńców, gdyby jakiś koreańczyk wpadł na pomysł zdobywania AP TYLKO na pvp, a nie przez jakieś instancje, albo farmienei mobków w abyssie. Tak mamy właśnei takie paradoksy.

BTW jakiś czas temu gdy jeszcze grałem, pare osób mówiło, że w korei w aionie AP zdobywa się właśnie tylko za pvp. Ktoś mógłby to potwierdzić/ zdementować?
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Polopiryn

Stary 45 w abyss kładzie 55 lvl-a z palcem w dupie w zwykłym gearze. No problemem może być cler..... 20k za dredgiona?  hahaha Chyba Ci choinka na łeb spadła, rekord widziałem 14-15k..... Na aunharcie jak byś grał dalej, typ od nas sinem po 30-40k ap dziennie farmił. Nawet z cursem, wystarczy chcieć i umieć.
Połowa z nich 100 ap? Stary wbijając 40 lvl musisz mieć przynajmniej 7 czy 6 rank za same Q z abyss...... Ja mam teraz 6 nie bijąc asmo. 6 rank jak pamiętam daje 300+ ap?
http://aion.yg.com/abyssranks?r=2

I btw. Większość ludzi z officerami, raczej nie chowa się po miastach. Bo ich bonusy za dużo dają ;).

@Alarion
Już rifty jak dobrze pamiętam zrobili w heiron/belu dla 55, ale... nie jestem do końca pewien.

Ale kończę temat rozmowy z sekenem... bo to bez sens
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Grande

Rifty dla 55 w belu było chyba od 2.5 ale nie opłacało się tam biegać no chyba że solo bo wiekszość 50+ siedziała w gelku/ingisson.
I tak jak Polopiryn mówi 30-40k ap dziennie to na lajcie jest do zrobienia. Ja pamiętam 30k robiłem w jedną nocke smem biegając solo na rifcie, a wtedy nie było jeszcze tych kar za zabijanie więc można było do woli mordować.

seken

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 28, 2012, 02:05:28 PM
Stary 45 w abyss kładzie 55 lvl-a z palcem w dupie w zwykłym gearze. No problemem może być cler..... 20k za dredgiona?  hahaha Chyba Ci choinka na łeb spadła, rekord widziałem 14-15k.....
CytatLudzie na instancjach farmia 20k ap dziennie i to wcale nie sa wielkimi no lifami,
Tobie chyba choinka wpadla w oko ;/.
CytatNa aunharcie jak byś grał dalej, typ od nas sinem po 30-40k ap dziennie farmił.
Ktos tu mnie wychujal, bo mowil, ze idziemy na nexusa, po czym przesiadlem sie na sma.
CytatPołowa z nich 100 ap? Stary wbijając 40 lvl musisz mieć przynajmniej 7 czy 6 rank za same Q z abyss...... Ja mam teraz 6 nie bijąc asmo. 6 rank jak pamiętam daje 300+ ap?
http://aion.yg.com/abyssranks?r=2
Mam rank 6, 43 lv i zabijam zazwyczaj rank 7/8, czasami sie 6 trafi.

CytatAle kończę temat rozmowy z sekenem... bo to bez sens
Bez sensem jest umiejetnosci twojego czytania ze zrozumieniem.
Nie ma zadnych riftow do 55, sa tylko do 50 grajac asmo w beluslanie.

CytatJak ty wszystko wiesz lepiej i uczysz ludzi grać z o wiele większym stażem niż. A samemu nawet dobrze nie zacząłeś grać w aiona.
Jak sie nie ma argumentow to najlepiej wjechac na staz, umiejetnosci i czas. Skad wiesz, ze te wszystkie opinie sa moje? Poczytaj sobie na forach, tam sa ludzie, ktorzy grali w aiona jak ty jeszcze nie wiedziales, ze taka gra istnieje.

Cytatlvl w tej grze od 2.6 to nie problem akurat idzie zrobic w max tydzien 55 bez cisnienia na lajcie. i wcale nie czeba miec itemow, liczy sie skill, ping, a nie to co nosisz  dowod http://www.youtube.com/watch?v=jQwqs9H1Y0g&feature=player_embedded,
Dziwne, bo ja gram na lajcie, bez cisnienia ponad miesiac i nie jestem w stanie wbic 55. Czekaj, przeciez ty grales 10h dziennie....

A tego filmiku nie bede komentowal, bo chyba kazdy widzi jak gladiatorzy sie tam zachowuja, 2 kroki do przodu, 3 kroki w tyl.
Albo probuja uciec przed sorcem, rofl.

Nerisu

Wbiłem na razie 47 lvl tym Sorcererem i zastanawiam się czy warto zatrzymać się na 50 lvlu żeby ogarnąć trochę tą postać.

Co do sprzętu i stigm to Greater stigmy mają pierwszeństwo przed sprzętem? Aktualnie biegam w takich śmieciach http://imageshack.us/f/690/mieciowysprztftw.jpg/ . Przyznam, że trochę wstyd w czymś takim na takim lvlu chodzić  :D. Mam tylko 26k AP, więc z tego co patrzyłem starczy Mi na Illusion  hahaha

Na jaki sprzęt zbierać? Przeglądałem dzisiaj te wszystkie sety za AP, na niektóre jeszcze potrzeba jakieś medale, których nigdy nie widziałem.

seken

To w sumie jest kwestia indywidualna, jednak grajac sorcem IMO greater stigmy > itemy
Bron masz dobra, taka sama jak moja (kaliga +zlota za silvery)  :D
A itemy faktycznie slabe, ile masz kasy? Bo ja na 44 mam 20kk i jakos nie narzekam na ubior.

Polopiryn

Nerissu oczywiście, że można. Rifty dalej są otworem dla Ciebie w belu i możesz na dredgiony już łazić. To fakt przydało by Ci się już powoli zmieniać broń.

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Nerisu

Z tą bronią to miałem mega farta bo na ostatnim wejściu tzn. przed wbiciem lvla, który już uniemożliwiał Mi wejście (musiałbym delevel robić) Mi wydropił kluczyk.

Z kasą u Mnie jest słabo, aktualnie mam tylko 12kk, ale kupiłem sobie Gold Packa na następny miesiąc. Alchemie mam wbitą na 400, Essence tapping na 330, Aether tapping 85  :? .
Wiem, że można nieźle zarabiać na alchemii ale jak zobaczyłem, że dopiero z Burning Vortexów można mieć zwykły Aether to trochę spadł mój optymizm :dry:, a co to jest za interes jak się kupuje jakieś składniki.

Rozumiem, że jak piszesz o kasie to myślisz o Demo secie?

Tak wiem, że są otwarte rfity do 50 tylko, że mogłem jednak zatrzymać się na 46, na riftach 50 mogę już trafiać na całkiem nieźle ubranych, a jak w takich szmatach to mogę kogoś na afku pokonać.

Polopiryn

Ja tam bije na 40 lvl-u i jakoś nie płaczę :P.

Aether równie dobrze możesz od npc-eka wyjąć :)

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

seken

Na aethertappingu zbija sie kokosy, tylko trzeba pierw go wylevelowac.
Jakis tam xx aether kosztuje po 90k sztuka.

Polopiryn

a no..... U nas na aunharcie gościu za 1 brillanta eeee 500k łapie? Wiem, że bardzo dużo :P

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Ulquiora

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 29, 2012, 11:49:37 PM
a no..... U nas na aunharcie gościu za 1 brillanta eeee 500k łapie? Wiem, że bardzo dużo :P
Rynek na anuharcie żałośnie rozwinięty jest póki co >.> Dosłownie nic nie ma ;p

Polopiryn

Ja o tym wiem, ty o tym wiesz. A oni robią biznes :P

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Nerisu

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 29, 2012, 09:15:34 PM
Ja tam bije na 40 lvl-u i jakoś nie płaczę :P.

Na 40 lvlu masz większą szansę, że znajdziesz nieogarów mojego pokroju w średnim sprzęcie, więc masz trochę łatwiej. Ja mam 'większą zabawę' z typami już w trochę lepszym sprzęcie niż 'to co wydropi' no i sam na dodatek mam śmieciowy sprzęt :D

Opłaca Mi się teraz kupić klatę, spodnie i naramienniki Demolition seta? Zastanawiam się jeszcze nad rękawiczkami za Gold Coiny bo mają 5% casting speed, tylko te rękawiczki by Mi wyszły gdzieś koło 6kk  :D.

Skillowanie Aethertappingu czas zacząć.

Polopiryn

Zwłaszcza jak Ci wpada 46 lvl :P
Emm jeżeli chcesz wbijać 50 to w sumie tak, ale musisz ten set wbić na 10 by był coś warty. Każdy cast speed się liczy więc jak najbardziej, ale podkreślam. Wszystko to pod warunkiem, że staniesz na 50. Jeżeli pójdziesz dalej to wszystko traci sens, wtedy lepiej przeboleć to kilka lvl

Mi się nie chce nabijać... za gorąco :P

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Nerisu

No właśnie Mi też nie  :D, więc jak już dobije ten 50 jakimś cudem, bo już kilka dni stoję z lvlem to chyba poczekam na Elder seta zamiast Demolition + rękawiczki za gold coiny. Tylko jakie buty do tego na takim lvlu mniej więcej?

seken

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 30, 2012, 02:51:33 PM
Zwłaszcza jak Ci wpada 46 lvl :P
Emm jeżeli chcesz wbijać 50 to w sumie tak, ale musisz ten set wbić na 10 by był coś warty. Każdy cast speed się liczy więc jak najbardziej, ale podkreślam. Wszystko to pod warunkiem, że staniesz na 50. Jeżeli pójdziesz dalej to wszystko traci sens, wtedy lepiej przeboleć to kilka lvl
Wcale nie.
Jesli sie nie myle Nerisu gra na nexusie.
Sam sobie pozwolilem na kupienie zlotej broni za sc, ktora kosztowala 3xx silverow, kupilem silvery za ok 10kk i teraz (kiedy mam 44, a w czasie kupna mialem 37) zdazylem nazbierac 23,5kk. Mozna szalec sobie z itemami, bo w pvp gear ma najmniejsze znaczenie, o ile nie biegasz goly.

Polopiryn

W pvp gear najmniejsze znaczenie?  Cool Story  8)

PvP aion głównie opiera się na gearze. Może grasz sm-em to tego tak nie odczuwasz, ale dla fightera... jest kolosalna różnica między blue, a gold.... już o eternalach nie wspominam.

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

seken

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 30, 2012, 04:30:03 PM
W pvp gear najmniejsze znaczenie?  Cool Story  8)
To smutne, ze tyle czasu grasz w ta gre, a i tak nic nie wiesz
http://www.youtube.com/watch?v=jQwqs9H1Y0g&feature=player_embedded,
Obejrzyj CALY ten filmik i popatrz co za itemy maja tamci ludzie.

Skill>szczescie>gear.

Grande

Ten znowu swoje. Zaraz wyskoczysz pewnie że nie trzeba używać potek, jedzonka, scroli  na pvp. Co do sma to gear ma takie samo znaczenie jak przy innych klasach już sam cast jest bardzo ważny czy masz 0.6 czy 1.0 to jest ogromna różnica o innych plusach nie wspomne, no i oczywiście 4 sloty na m acc w każdej cześci gearu to postawa żeby coś znaczyć smem na pvp.

Polopiryn

Naprawdę, wierzysz w ten filmik? Jaki to jest fake...
1. Coś mi nie pasuję w jego dmg-u dodatkowo. 1.5k m.boost a wali tempaka po 3k z inferno w tarcze... 1300 m.acc a mu wchodzą all skille. Żadnych ressistów....
2. Ląduje centralnie przed garrisonami - One go nie ruszają.
3. Zakryty nick, rank - Tego nie da się zakryć bez różnych zabaw

Czekam na next fake :)

http://www.youtube.com/watch?v=lQdyRVwNLJA&feature=relmfu

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

seken

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 30, 2012, 05:21:41 PM
Naprawdę, wierzysz w ten filmik? Jaki to jest fake...
1. ...
2. Ląduje centralnie przed garrisonami - One go nie ruszają.
3. Zakryty nick, rank - Tego nie da się zakryć bez różnych zabaw

Czekam na next fake :)
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Powiedz mi lepiej jak zrobic takiego fake  :D :D.
Ah no tak "zabawy" w fotoszopie pomogly mu uniknac ataku z garrisonu  :D
No i pkt nr 1 ma argument nie do przebicia.
Dyskusja z grandem miala wiekszy sens niz z toba, on przynajmniej nie widzial spisku i fake'ow wszedzie gdzie sie da.

edit:
Zebys nie plakal to ten typek gra(albo gral) na telemachusie pod nickiem Lobotomizer

Polopiryn

Ten filmik to "fake" w jakimś stopniu. Spytaj się gościa jak zrobić, a nie mnie.

Teraz mały bonus byś się pośmiał. Na tym filmiku, żaden z przeciwników nie jest "przygotowany". Ciekawi czemu ranger wgl mu silenca nie wsadził, sm to samo. Jedyny prawdziwy moment w tym filmie to jak ranger wali mu cryta za 4k. Ale, możesz się śmiać - Idź zdjejmij armor i poriftuj przez 5-10 minut. Ciekawe ile razy padniesz, ciekawe ile razy on padał na tym "pseudo" filmiku niż nakręcił to co jest teraz.....
Wintry oddaje 1k na damagu, na filmiku tylko 200 :(

Aj, miałem się nie wdawać  z tobą w dyskusje. Sory.... następnym razem się nie odezwę.

Porównaj sobie teraz z tym filmikiem: http://www.youtube.com/watch?v=jKpbS2ooQv4
Gościu ma prawie 60 tysięcy! fragów na koncie. Na czysto ma 1.8k m.acc + skille, a i tak nie zawsze mu skill siądzie.

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

seken

Cytat: Polopiryn w Kwiecień 30, 2012, 05:47:37 PM
Ten filmik to "fake" w jakimś stopniu. Spytaj się gościa jak zrobić, a nie mnie.
Skoro to fake to musisz miec jakies podstawy.

CytatTeraz mały bonus byś się pośmiał. Na tym filmiku, żaden z przeciwników nie jest "przygotowany"
Czekaj, czekaj...moze to dlatego, ze sorc ich nie poinformowal  hahaha?
Cytat. Ciekawi czemu ranger wgl mu silenca nie wsadził, sm to samo.
Sm nie mial czasu na to.
Jedyny prawdziwy moment w tym filmie to jak ranger wali mu cryta za 4k.
Cytat
Ale, możesz się śmiać - Idź zdjejmij armor i poriftuj przez 5-10 minut.
Wlasnie tak zrobilem 2 dni temu i wiesz co? Zgarnalem 5 fragow po czym padlem.Aha i nie wspomne o tym, ze ja nie mam takiego skilla jak sorc na filmiku, wiec o czym ty do mnie mowisz?
CytatCiekawe ile razy padniesz, ciekawe ile razy on padał na tym "pseudo" filmiku niż nakręcił to co jest teraz.....
Czekaj...wiesz to co jest montaz? Na filmiku pokazal fragmovie i udowodnil, ze skill>gear. Gdyby gear mial wyzszosc nad skillem to ani 1 walki by nie wygral.
CytatWintry oddaje 1k na damagu, na filmiku tylko 200 :(

Aj, miałem się nie wdawać  z tobą w dyskusje. Sory.... następnym razem się nie odezwę.
StronK.

Skill>gear
Taka jest prawda, a ty probujesz zaprzeczyc nie majac argumentow

Grande

Sprobuj sobie zrobić takie BT bez sprzętu wątpie nawet czy cie byle random weźmie do pt z jakimś lipnym sprzętem na tą instancje, to samo adma i bicie lannoka z smem bez min 1.5k m acc, o rifcie nie wspominając. Wszyscy ci tłumaczą od kilku dni że wiedze na temat aiona masz zerową i cały czas głupoty piszesz, ale ty niczym 10 letnie dziecko będziesz się upierał, już chyba sam uwierzyłeś w te swoje głupoty coś czuje. Ja po roku czasu jak już nie gram w tą gre pozapominałem 3/4 tego co wiedziałem na temat aiona, a i tak widze że to co mówisz mija się w 100% z prawdą. Pójdz na rift i nabij solo chociaż te 3-4k pvp i pogadamy czy skill>gear.